Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

cbk

Reaction score
5
Ψάχνοντας για καινούριο ενεργητικό στερεοφωνικό προενισχυτή τηλεχειριζόμενο, διαπίστωσα πως οι φτηνότερες λύσεις βρίσκονται μεταξύ 300-400 ευρώ.

Στην αναζήτησή μου (που στηρίζεται πάντα στη σχέση τιμής/απόδοση), είδα ολοκληρωμένους τηλεχειριζόμενους ενισχυτές με pre-out και phono (κάποιοι και με ράδιο), στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, . (τους αναφέρω με τυχαία σειρά: Denon PMA700ΑΕ, HK-980,
HK-3480, HK-3490, Marantz SR-4021).

Επειδή - καλώς ή κακώς - δεν είμαι της άποψης πως στο συγκεκριμένο σπόρ ότι πληρώσεις παίρνεις,

θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει ως προς την διαφορά (ακουστή ή μή) που θα πρέπει να περιμένω στην απόδοση των δύο αυτών κατηγοριών μηχανημάτων;

Η χρήση του προενισχυτή (ή του προενισχυτικού μέρους του ολοκληρωμένου) θα είναι ως μπαλλαντέρ σε διάφορα συστήματα (σίγουρα όχι των 3.000 ευρώ συνολικά), γι'αυτό δεν τα αναφέρω. Θα ήθελα τις υποκειμενικές θεωρητικές (ή ακόμη καλύτερα και πρακτικές) γνώσεις-απόψεις σας.

Ευχαριστώ!

ΥΓ. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση θα παίξει και η απόδοση του DIY προενισχυτή που φιλοδοξώ να ολοκληρώσω εντός των ημερών!

Reaction score
1.187
Απάντηση: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Η τιμολόγηση των προϊόντων γίνεται κυρίως με το πού απευθύνονται και όχι με το πόσο πραγματικά κοστίζουν.
Οι προενισχυτές είναι ένα εξειδικευμένο είδος και απευθύνονται σε λιγότερο κόσμο (στούς πιο τρελλαμένους) γι αυτό και τους βαράνε.
Αντίθετα οι ολοκληρωμένοι απευθύνονται σε περισσότερο κόσμο οπότε έχουν πιο φυσιολογικές τιμές χωρίς αυτό να σημαίνει αναγκαστικά ότι το προενισχυτικό τους τμήμα είναι υποδεέστερο. Οπότε κατά την γνώμη μου μπορείς άνετα να πας σε αυτή την λύση εφόσον σε συμφέρει οικονομικά. Και δεν νομίζω ότι θα έχεις κατώτερη ποιότητα ήχου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Αλήθεια, ποιους προενισχυτές βρήκες; Πες κανένα μοντέλο ή δώσε κανένα link...

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Αυτόν τον έχεις δει;

http://www.stereomarket.gr/showprod.php?aa=1770

Δεν είναι καινούργιο μοντέλο αλλά είναι πολύ καλός.
Αχ! δεν με παρακολουθείτε : :107:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=71221

επίσης εξέταζα τον rotel rc-06 με 397ευρώ στο παζάρεμα της Ηλεκτρονικής (RA-04 έχει 420!).

cbk

Reaction score
5

Η τιμολόγηση των προϊόντων γίνεται κυρίως με το πού απευθύνονται και όχι με το πόσο πραγματικά κοστίζουν.
Οι προενισχυτές είναι ένα εξειδικευμένο είδος και απευθύνονται σε λιγότερο κόσμο (στούς πιο τρελλαμένους) γι αυτό και τους βαράνε.
Αντίθετα οι ολοκληρωμένοι απευθύνονται σε περισσότερο κόσμο οπότε έχουν πιο φυσιολογικές τιμές χωρίς αυτό να σημαίνει αναγκαστικά ότι το προενισχυτικό τους τμήμα είναι υποδεέστερο. Οπότε κατά την γνώμη μου μπορείς άνετα να πας σε αυτή την λύση εφόσον σε συμφέρει οικονομικά. Και δεν νομίζω ότι θα έχεις κατώτερη ποιότητα ήχου.
Ευχαριστώ komhst!

Κάπως έτσι το βλέπω κι' εγώ αλλά θέλω γνώμες...

Reaction score
1.187

Ναι δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο φθηνό. Αν σκεφτείς πως και ο Advance κάνει 450€ δεν υπάρχει κάτι πιο φθηνό για τους λόγους που προανέφερα.

Κι εγώ το έψαχνα κάποτε για έναν όχι ακριβό προ-ενισχυτή και τελικά μην βρίσκοντας κάτι άλλο κατέληξα στον Rotel http://www.stereomarket.gr/showprod.php?aa=1149
από τον οποίο έχω μεινει πάρα πολύ ικανοποιημένος και έχει και καλό phono stage και καλό ενισχυτή ακουστικών.

cbk

Reaction score
5
Αυτό το 1V (output level) που έχουν οι προ της rotel με προβληματίζει, γιατί ο Κ.Κ. λέει να είναι 3V+ η έξοδος, και ειδικά σε μένα θέλω να ταιριάζει και με τα 1,8V (ευαισθ. εισόδου) του rotel 1090 τελικού μου!

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Προενισχυτές παράγονται λίγοι,η έστω πολύ λιγότεροι απο τα εργοστάσια,ενώ ολοκληρομένοι και ραδιοενισχυτές βγαίνουν με το...τσουβάλι.Κάτι λοιπόν που η παραγωγή μειώνει το κόστος,κάτι που ένας ολοκληρομένος έχει κοινή τροφοδοσία ( στην κατηγορία τιμής που αναφέρεσαι...) με την προενίσχυσή του,κάτι το κοινό κουτί,είναι πράγματα που τελικό αποτέλεσμα εχουν τα δυο μηχανήματα να εχουν και παραπλήσια τιμή. Δύσκολο πάντως να ακούσεις κάποιες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και η σχέση τιμής/απόδοσης είναι σίγουρα καλύτερη στους ολοκληρομένους της κατηγορίας,η,ακόμα καλύτερα στους ραδιοενισχυτές,οπου το ραδιόφωνο βγαίνει τελικά ''δώρο''...

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Αυτό το 1V (output level) που έχουν οι προ της rotel με προβληματίζει, γιατί ο Κ.Κ. λέει να είναι 3V+ η έξοδος, και ειδικά σε μένα θέλω να ταιριάζει με τα 1,8V (ευαισθ. εισόδου) του rotel 1090 τελικού μου!
Μα κι εγώ Rotel τελικό οδηγώ με τον προ Rotel RC-1070
Λες ο Rotel προενισχυτής να μην ταιριάζει και να μην μπορεί να οδηγήσει τον Rotel τελικό; Θα ήθελαν πολύ ξύλο αν έκαναν κάτι τέτοιο!!! :142:
Μπορεί να είναι 1V η έξοδος αλλά με τι αντίσταση;
Μην σε ανησυχεί κάτι τέτοιο! Αν σου περισσεύουν τα 600€ (που ομολογουμένως είναι πολλά) αξίζει. Εγώ δεν το μετάνιωσα που τον πήρα. Βγήκε πολύ καλός.

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη και komhst!!

(εγώ τον 1082 ήθελα αλλά δεν υπάρχει πιά! τι 600, τι 800, μια ψυχή που είναι να βγεί...:116:)

Reaction score
1.187

Μετά από μία πρόχειρη αναζήτηση που έκανα ανεκάλυψα ότι αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ολοκληρωμένο για προενισχυτή δεν θα σού έρθει φθηνότερα διότι θα αναγκαστείς να πάρεις κάποιο μοντέλο από την μέση της γκάμας του κατασκευαστή και άνω, διότι τα φθηνά μοντέλα τους δεν έχουν main in - pre out.

Συγκεκριμένα:

Ο μικρότερος marantz που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προενισχυτής είναι ο ΡΜ7003 γύρω στα 540€
http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=marantz+pm7003

Για Denon πρέπει να πας στον PMA-1500AE στα 800€
http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=denon+pma-1500ae

Yamaha είναι ο Α-S1000 κορυφαίος ενισχυτής που όμως θα ήταν κρίμα να τον χρησιμοποιήσεις μόνο ως προενισχυτή γύρω στα 1000€
http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=yamaha+a-s1000

Ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει για προενισχυτής σε πιο χαμηλή τιμή είναι ο ραδιοενισχυτής της Yamaha RX-797 στα 380€ και δώρο το ραδιόφωνο!
http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=yamaha+rx-797

Άρα τελικά αφού έχεις ήδη τελικό μάλλον καλός είναι ο προενισχυτής της Rotel RC-1070 στα 600€ γιατί βλέπεις ότι τελικά και με την λύση των ολοκληρωμένων δεν κατεβαίνεις χαμηλότερα. Οι φθηνοί ολοκληρωμένοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προενισχυτές.

cbk

Reaction score
5
Σε ευχαριστώ πολύ komhst!

Έκανα κι’εγώ μια έρευνα και βρήκα αυτούς τους Ολοκληρωμένους:

ADV.ACOUSTIC MAP-105 : PRE-OUT, PHONO, REMOTE = 499 (ο προ 206 έχει 450!)

DENON PMA-700 : 2X85/4Ω , PRE-OUT, PHONO, REMOTE = 389

ΜΑΡΑΝΤΖ PM-7001 : 2X75/8Ω PRE-OUT, PHONO, REMOTE = 399 ΕΚΘ.
http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.ArchProd_Specs&cont=eu&bus=hf&prod_id=3517&type=amp&arch=1

ΜΑΡΑΝΤΖ SR-4021 : 2X80/8Ω PRE-OUT, PHONO, REMOTE = 379

HARMAN KARDON HK-3480 2X80/8Ω PRE-OUT, PHONO, REMOTE TUNER

HARMAN KARDON HK-3480 2X120/8Ω PRE-OUT, PHONO, REMOTE TUNER

YAMAHA 797 : 2X120/8Ω PRE-OUT, PHONO, REMOTE TUNER

Ανεξάρτητα από την τιμή, τι λέτε για τα προενισχυτικά τους μέρη; Ποιος μπορεί να είναι καλύτερος; (ή και κάποιος που δεν είναι στη λίστα, αλλά μέχρι 500 ευρώ; Το ζητούμενο – για εμένα -δεν είναι τα λιγότερα χρήματα σε απόλυτο αριθμό, αλλά η πραγματική αξία του προϊόντος που αυτά τα χρήματα θα αγοράσουν! Ακόμη και αν αυτή η αξία είναι η ποιότητα (ακουστή όμως!) του ήχου!)

Reaction score
181
Καλημέρα.

Στην θέση σου θα αγόραζα έναν ολοκληρωμένο.
Αλλά με κάποιες προυποθέσεις.
Δηλ. θα αγόραζα ένα μοντέλο που έχει στην γκάμα του και αντίστοιχο τελικό.
Έτσι μελλοντικά (έχοντας τον ολοκληρωμένο) θα αναβαθμιζόμουν αγοράζοντας και τον τελικό.
Και θα έκανα με τα δύο μηχανάκια μια ωραιότατη διενίσχυση...

Reaction score
1

... Δε μπορώ να έχω απόλυτη άποψη αλλά δεν είναι λίγο "ανάποδο" αυτό που σκέφτεσαι? Συνήθως έχουμε τον ολοκληρωμένο και για να αναβαθμίσουμε το σύστημα παίρνουμε έναν προ ή έναν τελικό. Εσύ έχεις τον τελικό και σκέφτεσαι να πάρεις ολοκληρωμένο? Ίσως να είναι πιο οικονομική λύση αλλά τις περισσότερες φορές το προενισχυτικό στάδιο ενός ολοκληρωμένου είναι πολύ κατώτερο ενός προ.

Reaction score
1.187

Μα έχει ήδη τελικό από ότι μάς είπε...

cbk

Reaction score
5

Καλημέρα.

Στην θέση σου θα αγόραζα έναν ολοκληρωμένο.
Αλλά με κάποιες προυποθέσεις.
Δηλ. θα αγόραζα ένα μοντέλο που έχει στην γκάμα του και αντίστοιχο τελικό.
Έτσι μελλοντικά (έχοντας τον ολοκληρωμένο) θα αναβαθμιζόμουν αγοράζοντας και τον τελικό.
Και θα έκανα με τα δύο μηχανάκια μια ωραιότατη διενίσχυση...
Συμφωνώ! Ψάχνω ποιά μοντέλα μπορούν να "δώσουν" και στον δικό τους αλλά καί σε δεύτερο τελικό!

... Δε μπορώ να έχω απόλυτη άποψη αλλά δεν είναι λίγο "ανάποδο" αυτό που σκέφτεσαι? Συνήθως έχουμε τον ολοκληρωμένο και για να αναβαθμίσουμε το σύστημα παίρνουμε έναν προ ή έναν τελικό. Εσύ έχεις τον τελικό και σκέφτεσαι να πάρεις ολοκληρωμένο? Ίσως να είναι πιο οικονομική λύση αλλά τις περισσότερες φορές το προενισχυτικό στάδιο ενός ολοκληρωμένου είναι πολύ κατώτερο ενός προ.
Έχεις δίκιο όπως το βλέπεις, γιατί δεν εξήγησα αναλυτικά, πως η σκέψη για αγορά ολοκληρωμένου, επιδιώκει και την αυτόνομη - αν χρειαστεί - λειτουργία της συσκευής σε άλλη σύνθεση. Πάντα όμως με την προϋπόθεση (όπως σωστά αναφέρεις) πως το προενισχυτικό στάδιο του ολοκληρωμένου δεν θα είναι πολύ κατώτερο του σκέτου προ παραπλήσιας τιμής.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Απάντηση: Re: Προενισχυτής vs Ολοκληρωμένος με Pre-out

Ανεξάρτητα από την τιμή, τι λέτε για τα προενισχυτικά τους μέρη; Ποιος μπορεί να είναι καλύτερος; (ή και κάποιος που δεν είναι στη λίστα, αλλά μέχρι 500 ευρώ; Το ζητούμενο – για εμένα -δεν είναι τα λιγότερα χρήματα σε απόλυτο αριθμό, αλλά η πραγματική αξία του προϊόντος που αυτά τα χρήματα θα αγοράσουν! Ακόμη και αν αυτή η αξία είναι η ποιότητα (ακουστή όμως!) του ήχου!)
Κοίταξε να δεις. Το κύκλωμα ενός προ μπορεί την σήμερον ημέρα να υλοποιηθεί με τρεις τρόπους.

1. Ο κλασικός τρόπος, δηλαδή με κύκλωμα με διακριτά υλικά, ("με τρανζίστορ"). Δύσκολος μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολος. Λέω δύσκολος εξ αφορμής μιας παλιάς εμπειρίας μου (δε θέλω σχόλια!, άντε...). Χωρίς να είναι κακός, και ανεξαρτήτου ότι χρειάζεται σχετικά αυξημένο χώρο, δεν ενδείκνυται, διότι είναι σαν να επανεφευρίσκει κανείς τον τροχό, αφού υπάρχει...
2. Ο τεχνολογικά σύγχρονος τρόπος, δηλαδή με τελεστικό ενισχυτή, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει σήμερα την καλύτερη ηχητική ποιότητα από όλους τους άλλους.
3. Ο "hi-end" τρόπος, δηλαδή με λάμπα, ή μάλλον όχι με λάμπα, με δύο λάμπες ανά κανάλι (μια δε φτάνει). Είναι σε θέση να προσφέρει από μέτρια έως εξαιρετική ηχητική ποιότητα, αλλά είναι μπελάς από κατασκευαστικής άποψης γιατί χρειάζονται πρόσθετα κυκλώματα και συγκριτικά μεγάλος χώρος.

Υπάρχει βέβαια και ο λεγόμενος παθητικός προ, που για κάποιους είναι ο καλύτερος απ' όλους τους άλλους, γιατί δεν εισάγει τις κλασικές παραμορφώσεις. Εισάγει όμως άλλες παραμορφώσεις, κάτι που τον καθιστά ακατάλληλο, καθώς τα πράγματα είναι μεν απλά, αλλά όχι τόσο απλά, όσο νομίζουν ορισμένοι.

Άρα, όλοι αυτοί οι ολοκληρωμένοι που αναφέρεις, έχουν ένα ενεργό κύκλωμα για προενισχυτή, και δίνουν την έξοδό του έξω από το σασί. Το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν ξέρουμε τί κύκλωμα έχουν, (συνήθως με τελεστικούς), αλλά κάποια μοντέλα μπορεί να έχουν και διακριτό κύκλωμα, για τους δικούς τους λόγους, γιατί έτσι επέλεξε ο κατασκευαστής. Το κυριώτερο είναι πως δεν ξέρουμε πώς δουλεύουν αυτό το κύκλωμα, και από ποια άλλα κυκλώματα περνά το σήμα (που μπορεί να είναι από ένα απλό ενεργό κύκλωμα ελέγχου της στάθμης, μέχρι bass management, και δεν ξέρω τί άλλο).

Όπως εύλογα συνάγεται, η άψογη ηχητική ποιότητα είναι πράγματι εφικτό να επιτευχθεί στο προενισχυτικό στάδιο ενός ολοκληρωμένου ευρείας παραγωγής σε αυτό το τιμολογιακό επίπεδο, αλλά αυτό είναι το προσδοκώμενο και ουχί το αυτονόητο.

Εκτός αυτού, πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο ψυχολογικός παράγων, ειδικά όταν αυτός επηρεάζεται πολύ - για να μην πω ότι καθοδηγείται - από τους δοκιμαστές. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι (ελάχιστοι) εξ αυτών γνωρίζουν το αντικείμενο από τεχνικής άποψης και έχουν και μια ιδέα για τις οικονομοτεχνικές δυνατότητες της σύγχρονης βιομηχανίας, είναι α-δύ-να-τον έστω και ένας απ' αυτούς να παραλάβει για δοκιμή έναν προ ύψιστης ηχητικής ποιότητας με λιανική τιμή, ξέρω 'γώ, 700 ή 1000€, και να παραδεχθεί και να γράψει δημοσίως πως αυτός ο προ πιάνει ποιότητα 10 στα 10, τη στιγμή που ο ίδιος κατασκευαστής, αλλά και πλείστοι όσοι άλλοι, έχουν στη γκάμα τους και ανταγωνιστικά μοντέλα σε τιμή 5πλάσια, ή 10πλάσια, ή 20πλάσια. Σκέψου τί γίνεται με τους τεχνικά άσχετους, που μέχρι χτες δεν ήξεραν τη διαφορά της συμπίεσης του mp3 από τη συμπίεση της δυναμικής περιοχής, ενώ αρκετοί εξακολουθούν να την αγνοούν.

Ο δοκιμαστής το κάνει αυτό συνειδητά, διότι ξέρει ότι αλλιώς θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, οι οποίοι μπορεί να του φέρουν στα χέρια μέχρι και το χαρτί της απόλυσής του, και επομένως, ούτε καν διανοείται να παραδεχθεί τέτοια πράγματα. Είναι εντελώς εξωπραγματικά γι' αυτόν.

Στην άλλη μεριά, ο αγοραστής, που συνήθως βλέπει μόνον απ' έξω ένα κουτί που έχει ένα κουμπί, και πατάει το κουμπί για να βγει ο χοντρή, λειτουργεί με τον ίδιο ψυχολογικό μηχανισμό, έχοντας συνδέσει την ηχητική ποιότητα που παίρνει, με το μέγεθος της θυσίας που έχει υποστεί, με το πόσο τον πόνεσε στην τσέπη αυτή η αγορά. Εξάλλου, μπορεί να μην τον ενδιαφέρει κατά βάσιν η ηχητική ποιότητα, αλλά απλώς να πάρει κάτι ακριβό, γιατί έτσι νιώθει ξεχωριστός και νομίζει πως έτσι έγινε και "ψαγμένος", ή ό,τι άλλο. Δεν είναι κακό να λειτουργεί ένας αγοραστής έτσι, αυτό ζητά, αυτό παίρνει, και νιώθει ικανοποιημένος, ασχέτως της ηχητικής ποιότητας. Αυτό ζητά, αυτό παίρνει, και νιώθει ικανοποιημένος. Έτσι λοιπόν, εκεί που στα χαμηλά τιμολογιακά επίπεδα, ένας κατασκευαστής νιώθει περιορισμένος και υποτίθεται ότι εκεί πρέπει να προσπαθήσει για το καλύτερο, εκεί δεν δίνει και τόση σημασία πια, για τί (οφείλει να) γνωρίζει, πως ό,τι και να κάνει στις χαμηλές τιμές, το καλύτερο κύκλωμα να βγάλει, η ηχητική του ποιότητα θα περιέχει συμβιβασμούς, αφού αυτό προσδοκά ο κόσμος. Αντιθέτως, θα νιώθει πιο άνετα στην υλοποίηση μιας πιο ακριβής συσκευής, διότι εκεί ξέρει πως αυτό που θα παρουσιάσει, θα το εκτιμήσει ο κόσμος, όχι μόνον διότι θα είναι καλό, αλλά και διότι το πλήρωσε για καλό. Αυτό συμβαίνει ειδικά στην μέση κατηγορία τιμής, έτσι όπως αυτή καθορίζεται από το εισοδηματικό προφίλ των αγοραστών αυτής της κατηγορίας, οι οποίοι είναι οι πλέον απαιτητικοί, καθώς απαιτούν και λογικό κόστος, και τη μέγιστη εφικτή ποιότητα.

Για να αναφέρω κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα, το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα. Δεν χριάζεται να είναι ένας μηχανικός μεγάλο κεφάλι, ούτε μεγάλο ταλέντο, για να φτιάξει ένα μοτέρ των 5 λίτρων που θα αποδίδει 600 άλογα, και θα το βάλει σε ένα σασί με ρόδες για να το πουλήσει 300 χιλιάρικα. Ούτε είναι δύσκολο να φτιάξει ένα 1000άρι μοτεράκι με 60-80 άλογα, να το βάλει σε ένα αμάξωμα 3 μέτρων και να το πουλήσει 6-7 χιλιάρικα. Εκεί, στα άκρα, ο ανταγωνισμός είναι ελάχιστος, έως ανύπαρκτος. Τα μεγάλα κεφάλια δουλεύουν σε πρότζεκτ της μέσης κατηγορίας, διότι εκεί γίνεται ο μέγας σκοτωμός, διότι εκεί οι αγοραστές είναι πάρα πολλοί, το πλήθος τους έχει τεράστια δυναμικότητα, και απαιτούν τα πάντα, (γεγονός που οδήγησε κάποιους μηχανικούς έως και την αυτοκτονία, στο πρόσφατο παρελθόν).

Τέλος πάντων, στο προκείμενο. Όποιο και να πάρεις από τα παραπάνω, θα κάνει του δουλειά καλά. Κάποιο θα είναι λιγάκι υποδεέστερο από τα άλλα, κάποιο καλύτερο, αλλά την ποιότητα που προσδοκάς, θα την έχεις. Δε χάλασε ο κόσμος. Πιο συγκεκριμένη απάντηση δεν μπορώ να σου δώσω, γιατί δεν τις ξέρω τις μηχανές όπως θα ήθελα να τις ξέρω. Πάντως, επειδή βλέπω ότι πάιζει ο RB1090, κάτι που υποτίθεται πως ζητά κάτι ανώτερο από αυτά τα τίμια πλην όμως φθηνά μηχανάκια, εξέτασε το ενδεχόμενο να πάρεις έναν DAC1 HDR. Εντάξει, κάνει τα τριπλάσια, πράγμα που μπορεί να βολευτεί με κάποιον διακανονισμό, δεν ξέρω. Όχι ότι δηλαδή γνωρίζω τον εδώ αντιπρόσωπο, αλλά ξέρω τί έχει μέσα και πώς δουλεύεται. Και δουλεύεται καλά, αλλά έχει λίγες εισόδους. Και μη νομίσεις πως επειδή είναι νέο προϊόν, θα γονατίζει όλα τα άλλα. Τις προάλλες καθόμασταν και κάναμε τυφλό τεστ με έναν DAC1 USB κόντρα στο Sony 50ES, και ρίξαμε πολύ γέλιο, (και μετά το ρίξαμε στις πίτσες).

Αν έπρεπε σώνει και καλά να πάρω κάτι φθηνό χωρίς δοκιμή, θα έπαιρνα είτε τον HK-3490, που έχει και έναν ενσωματωμένο Ντόναλντ Ντακ, και έναν ραδιοφωνικό δέκτη, και είσοδο main in, τουλάχιστον όπως τα βλέπω εδώ, (που δεν έχει το ξαδερφάκι του, ο HK-980).

A! Δες κι αυτούς εδώ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Συμφωνώ! Ψάχνω ποιά μοντέλα μπορούν να "δώσουν" και στον δικό τους αλλά καί σε δεύτερο τελικό!
Audiolab 8000s.
Tέρας ευελιξίας,πολύ καλός ήχος(αρκετά ουδέτερος και ισορροπημένος συχνοτικά) του λείπει όμως η δύναμη,οπότε δυσκολέυεται να οδηγήσει ηχεία που πέφτουν κάτω απ τα 4 ωμ ή κάτω απο 88db ευαισθησίας.
Τουλάχιστον ο ''παλιός'' που έχω εγώ,γιατί η νέα εταιρία δεν ξέρω τι αλλαγές έχει κάνει.
Εδώ στα 525 ευρά:
http://www.odes.gr/index.php?page=s...acturer_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=28
(συνήθως παίζει στα 650-700).
Βέβαια ως προ(ίδια φιλοσοφία ήχου αλλά χωρίς την δυσκολία οδήγησης που έχει το τελικό του τμήμα) έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με τον A/V Marantz 6300(απαράδεκτο κατ εμέ αλλά τι να κάνουμε,τα εξήγησε και ο ημίθεος απο πάνω).

cbk

Reaction score
5
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Κ.Κ. και gstrifte!

Και εγώ προς τον 3490 κλίνω, ίσως και προς τον yam-797.

Για το DAC1 HDR δε με βλέπω... εκτός αν το άκουγα και αναγνώριζα την υπεροχή του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas