Προενισχυτης για πικαπ rega

Reaction score
1.147
επικοινωνησα κι εγω με το analogue seduction και τους ρωτησα για ενα αλλα μοντελο της rega που δεν ανεφερε οτι δεν πωλειται online ( το
REGA RP1 LIMITED EDITION RECORD STORE DAY TURNTABLE) και μου ειπε οτι το στελνουν κανονικα ελλαδα ... παντως ο videorythmos δεν το ειχε στον καταλογο του , μαλλον γι αυτο το στελνουν το συγκεκριμενο.
[DOUBLEPOST=1467375605][/DOUBLEPOST]
ναι εχουμε οποτε αυτο σκεφτομαι να κανω, απλα επειδη εγω δεν τους ξερω πολυ καλα πρεπει να μπλεξω και τους γονεις μου που παει να πει εχω μελλον μεχρι να συννενοηθουμε....
Για μεταχειρισμένο p3 δεν σκέφτεστε...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Να προσθεσω και μεταχειρισμενο P3-24(εκτος κι αν αυτο εννοεις).Με καποιες απλες και οχι ακριβες μετατροπες βελτιωνεται πολυ,οπως βεβαια και το RP3 και ενδεχομενως και το νεο Ρ3/16.
Αλλαγες πλατω ,υποπλατω κλπ δεν νομιζω να ειναι αναγκαιες ακουγοντας το δικο μου και συγκρινοντας το διπλα απο πολυ ακριβοτερα πικαπ.Η ιδεα του 3 δεν ειναι να το παρει καποιος και να τα αλλαξει ολα και να μεινει ο βραχιονας και το μοτερ.........Αν τα λεφτα πανε σε μια αξιολογη κεφαλη,τοτε το αποτελεσμα ειναι καταπληκτικο.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εννοώ μεταχειρισμένο απείραχτο.
Σιγουρα απειρακτο και να ειναι και σε καλη κατασταση. Αν θελει ο ιδιος να κανει καποιες μετατροπες μελλοντικα, αξιζει τον κοπο.

Reaction score
335
Καλά βρε παιδιά, πείτε με αιρετικό, ίσως να έχω και τα νεύρα μου καθ'ότι δύσκολες οι τελευταίες εφημερίες και να μου βγαίνει έτσι (συνήθως γράφω σε ήπιους και διακριτικούς τόνους). Τις διακυμάνσεις στο sustain κατά τις απολήξεις διαφόρων μουσικών θεμάτων, πχ πιάνου, που στερούν από ρεαλισμό πολλά ακούσματα δεν τις έχετε προσέξει με τα rega p3/24 καθώς και rp3; Επίσης, δεν μπορεί πράγματι να πει κανείς κάτι για τον κορυφαίο βραχίονα της rega, γιατί όμως να πρέπει να παρεμβάλλω κάτι μεταξύ βάσης βραχίονα και πλαισίου πικαπ προς ανύψωσή του ταλαιπωρόντας έτσι το σπείρωμα του πλαισίου καθώς αυτό είναι από mdf? Πόσο συχνά μπορώ να βιδώνω και να ξεβιδώνω τις βίδες της βάσης του βραχίονα; Η elys 2 αναπαράγει ευχάριστα αλλά έχει απαράδεκτο tracking. Σε καλούς δίσκους δεν θα υπάρξει βέβαια θέμα.
Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Ίσως ο φίλος μας να μην αντιληφθεί τα παραπάνω θέματα και να είναι ευχαριστημένος με την πολυβραβευμένη επιλογή του. Έχω όμως την πεποίθηση ότι συνολικά ενισχύεται εδώ προς την κατεύθυνση rega, όταν υπάρχει η εναλλακτική pro-ject και ίσως άλλων.
Nα σημειώσω ότι το rpm 3 είναι το πρώτο πικαπ της pro-ject που μου άρεσε πάρα πολύ,το αγόρασα κι όλας, ενώ άλλα μοντέλα της, ακόμα και πετυχημένα, με άφησαν αδιάφορο, όντας κάτοχος thorens td 320 mkIII, στο παρελθόν δε, εκτός των προαναφερθέντων rega, κάτοχος pink triangle pt00, που μου άφησε χρόνους, και Well Tempered Amadeus, που πούλησα λόγω ανάγκης).
Εκφράζω πάντα την άποψή μου.
Φιλικά!

Reaction score
1.147
Σεβαστές όλες οι προσεγγίσεις , τώρα ακούω ξανά το the koln concert του Keith jarrett με το p3 μου ,κεφαλή goldring electra ,phono stage ifi και το αποτέλεσμα ,για τα αυτιά μου , άριστο .
Όταν πάμε στο p7 με κεφαλή την ortofon kontrapunkt a και phono stage το duct ct100 η βελτίωση εμφανής ...αλλά με τι κόστος.
Όλα είναι σχετικά αλλά οτι τα rega είναι εξαιρετικά πικάπ δεν χωράει αμφιβολία.Η ρύθμιση VTA με spacers είναι αναμφίβολα σπάσιμο νεύρων αλλά σίγουρα μηχανικά πιο στιβαρή.
Αιρετικά επίσης θα πρότεινα, για κάποιον που ξεκινάει την ενασχόληση σήμερα με το θαυμαστό κόσμο του βινυλίου, να εξετάσει την αγορά ενος καλομεταχειρισμένου technics sl1200 .Εμπειρικά (το έχω) παίζει αντίστοιχα με το p3 και εχει πολλές ευκολίες.
Ακόμη απορώ γιατί το είχε 'θαψει' πρίν κάμποσα χρόνια ο Ηχος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πόσο συχνά μπορώ να βιδώνω και να ξεβιδώνω τις βίδες της βάσης του βραχίονα;
Οσες φορες θα χρειαστει να ρυθμισεις vta.Δηλαδη μια φορα,μεχρι να αλλαξεις κεφαλη,κι αν θελει ρυθμιση η νεα που θα παρεις.
[DOUBLEPOST=1467457027][/DOUBLEPOST]
Τις διακυμάνσεις στο sustain κατά τις απολήξεις διαφόρων μουσικών θεμάτων, πχ πιάνου, που στερούν από ρεαλισμό πολλά ακούσματα δεν τις έχετε προσέξει με τα rega p3/24 καθώς και rp3;
Φιλικά!
Με την zyx r-50 που χρησιμοποιω,οχι.Αντιθετα ο συνδιασμος αυτος αφηνει πολλα ακριβοτερα πικαπ που ακουσα στο συστημα μου να υστερουν σε πολλα σημεια αλλα και σαν συνολο.Το ιδιο με audio-technica AT-20SS,Jico SAS mm-1 κλπ.

1-2 σωστες μετατροπες (φθηνες και αναστρεψιμες αν αλλαξεις γνωμη) ειναι αρκετες να το βελτιωσουν σε βαθμο που απλα δεν μπορουν να φτασουν τα αλλα πικαπ της κατηγοριας του Ρ3/RP3 κλπ.

Τελος,πρωτη φορα ακουω να λεγεται οτι το p3 εχει προβλημα σταθεροτητας στροφων (wow & flutter).Αυτο που συμβαινει ειναι οτι γυρνα ελαφρα πιο γρηγορα απο το σωστο (αλλα σταθεροτατα σταθερο :) ),κατι που λυνεται με το εξωτερικο τροφοδοτικο που ειναι μια απο τις αναβαθμισεις που αξιζει τον κοπο να κανει καποιος και για ακουστικους λογους.Προσωπικα το εξωτερικο τροφοδοτικο θα ηταν το τελευταιο που θα εκανα,υπαρχουν μερικες φτηνες αναβαθμισεις που για μενα προηγηθηκαν με αψογα αποτελεσματα.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
να εξετάσει την αγορά ενος καλομεταχειρισμένου technics sl1200
+1 ΑΝ δεν θα παει σε απαιτητικη κεφαλη οπως μια πολυ καλη mc
[DOUBLEPOST=1467457884][/DOUBLEPOST]
το rpm 3 είναι το πρώτο πικαπ της pro-ject που μου άρεσε πάρα πολύ
To ιδιο μοτερ και τροφοδοτικο εχει με το P3-24 και συνεπως την ιδια συμπεριφορα στην περιστροφη !!!
Πιθανον να υπηρχε θεμα ιμαντα,λαδωματος πηγαδιου η οριζοντιωσης του πικαπ αν ακουσες τετοιο προβλημα με P3-24,ακομη και εκκεντρου δισκου.

Reaction score
335
Δεν αναφέρομαι στην ταχύτητα, αλλά στην σταθερότητα περιστροφής. Αυτή περιγράφεται σε πολλά αγγλόφωνα και γερμανόφωνα σαϊτ. Δεν είναι τυχαία η παραγωγή υποπλατώ ακριβείας από διάφορες εταιρείες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αστάθειας αλλά και, κατά τα λεγόμενά τους, το ηχητικό ζήτημα που θέτει (ως προς αυτό δεν έχω άποψη) το υποδεέστερο μαμήσιο υποπλατώ από πλαστικό (βλέπε origin live, groovetracer). Προσωπική μου άποψη, καθώς είχα 2 πικαπ της σειράς με το ίδιο θέμα, τα οποία βέβαια αγοράστηκαν καινούργια με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την κατάσταση της έδρασης του πλατώ, είναι ότι το πλατώ των φθηνότερων rega υπολείπεται σε βάρος και συνεπώς αδράνεια. Το pro-ject έχει βαρύτερο. Εκεί δεν παρατήρησα το εν λόγω πρόβλημα.
Προφανώς ανήκω στους ελάχιστους που...έχουν θέμα. Οπότε, τι να πω, ακούω αλλιώς!
Απόλυτα σεβαστές όλες οι απόψεις, να το τονίσω πάντως!!!

Reaction score
23
οχι δεν το νομιζω, δηλαδη ηθελα κατι να μου κρατησει για αρκετα χρονια και οταν το αλλαξω να εχω δικη μου γνωμη και να ξερω τι ψαχνω στον ηχο.... γενικα να σου πω την αληθεια δεν ειμαι και πολυ φαν των μεταχειρισμενων (εκτος αν μιλαμε για δισκους ή βιβλια που εχουν εξαντληθει και δε θα ξαναβγουν). Θελω να πω οτι σπανια ξερεις ακριβως τι παιρνεις και γενικα μπορει να προκυψουν εκπληξεις, ενω το καινουριο τουλαχιστον το παιρνεις και το χαλας (αν και οταν χαλασει) μονος σου .... ξερεις τι κανεις. Δικια μου αποψη βεβαια , λογικα πολλοι θα διαφωνουν !!!:D
[DOUBLEPOST=1467465282][/DOUBLEPOST]
Το REGA RP1 είναι κατώτερο μοντέλο του planar 3.
ναι το ξερω, απλα ηθελα να δω αν γενικα στελνουν rega στην ελλαδα απο αυτο το σαιτ, οποτε αφου το planar 2016 δεν το εδιναν online ρωτησα για το rp1

γενικα παντως εχω αρχισει να το ξανασκεφτομαι , δηλαδη αφου δεν μπορω να το ακουσω live αξιζει να παρω στα τυφλα ενα (ακριβο, για μενα τουλαχιστον) τετοιο μοντελο ? επειδη φαινεται να υπαρχουν πολλες αποψεις και ο καθενας ακουει αλλιως μηπως τελικα να παρω ενα rp1 ή κατι αντιστοιχο και οταν -μετα απο καιρο εννοειται- καταληξω στο τι μ αρεσει σαν ακουσμα να επενδυσω σ ενα καλυτερο και ακριβοτερο πικαπ??

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν αναφέρομαι στην ταχύτητα, αλλά στην σταθερότητα περιστροφής.
Kαι γω σε αυτην αναφερθηκα και το διευκρινησα.Προσωπικα δεν εχω ουτε ετυχε να ακουσω σε αλλα τετοιο προβλημα.
Για τα υπολπατω τωρα!!!!!Σκεψου μονον τι λεφτα κερδιζουν αυτοι που τα φτιαχνουν και θα δεις γιατι τα φτιαχνουν.
Να προσθεσω και τα αντιβαρα?Τους ιμαντες απο σιλικονη που αγοραζουν 1 ευρω και τους πουλανε 6-10?Ανακαλωδιωσεις ?
Μα η rega δεν τα εχει αυτα στα πιο ακριβα πικαπ της?Στην τιμη του 3 τι εχει να δειξει ο ανταγωνισμος?
Το βαρος του πλατω ΔΕΝ ειναι κριτηριο ηχου.Ακουσες κανενα ακρυλικο πανω σε Ρ3? Ακουσε και τα ξαναλεμε.Ο συνδιασμος του γυαλιου/πλαστικου ειναι ενας απο τους λογους που ακουγεται καλα το 3. Προσωπικα δοκιμασα (δανειστηκα δεν τα αγορασα) οτι μπορεις να φανταστεις στο P3-24.Κατεληξα να μεινω στο γυαλι/πλαστικο,tungsten counterweight,σωστη γειωση (που η rega εδω παραμενει "ξεροκεφαλη" οντως) και ενα "υποκαταστατο" για ματ,για το οποιο θα κανω καποια σχολια αργοτερα,που απογειωσε τον ηχο σε υψη που ακομη δεν πιστευουμε οσοι το ακουσαμε.
Αυτα τα πιο πανω να πω οτι εχουν ενα κοστος 50-60 ευρω.Το κοστος των υποπλατω,ακρυλικων πλατω, κεραμικων μπιλιων στο πηγαδι,ανακαλωδιωσεων,αντιβαρων κλπ......τα ξοδεψα στην R-50 και το αποτελεσμα ειναι οτι οι πιο πανω "αναβαθμισεις" που δεν εκανα ουτε το 50% των οσων εκανα+την R50 δεν μπορουν να πλησιασουν.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.349
Rega Greek Club :D
ωραιο νημα εχει εξεληχθει :)
σωστη γειωση (που η rega εδω παραμενει "ξεροκεφαλη" οντως) και ενα "υποκαταστατο" για ματ
@PURETONE περιμενω τα σχολια σου, οταν θελεις
@EmTheElf σε τι μουσικες κινεισαι ?

Reaction score
1.147
οχι δεν το νομιζω, δηλαδη ηθελα κατι να μου κρατησει για αρκετα χρονια και οταν το αλλαξω να εχω δικη μου γνωμη και να ξερω τι ψαχνω στον ηχο.... γενικα να σου πω την αληθεια δεν ειμαι και πολυ φαν των μεταχειρισμενων (εκτος αν μιλαμε για δισκους ή βιβλια που εχουν εξαντληθει και δε θα ξαναβγουν). Θελω να πω οτι σπανια ξερεις ακριβως τι παιρνεις και γενικα μπορει να προκυψουν εκπληξεις, ενω το καινουριο τουλαχιστον το παιρνεις και το χαλας (αν και οταν χαλασει) μονος σου .... ξερεις τι κανεις. Δικια μου αποψη βεβαια , λογικα πολλοι θα διαφωνουν !!!:D

Σωστή προσέγγιση αλλά όταν το rp3/16 κοστίζει καινούργιο 950 ευρώ γιατί π.χ. να μην δώ το kuzma stabi που πωλείται στο forum για 1040 ευρώ.

Reaction score
23

εεε διαφορα, γενικα ροκ αλλα οχι και τοσο τα κλασσικα (pink floyd εξαιρουνται, δεν τους βαριεμαι ποτε) .... δηλαδη πολυ alternative και psychedelic , αλλα ακουω και jazz και παλια ελληνικη ροκ, active member, τετοια περιπου ... και πανκ που και που αλλα εκει ειμαι πολυ ιδιοτροπη -χεχε-

Reaction score
23

Σωστή προσέγγιση αλλά όταν το rp3/16 κοστίζει καινούργιο 950 ευρώ γιατί π.χ. να μην δώ το kuzma stabi που πωλείται στο forum για 1040 ευρώ.
ναι δε διαφωνω και βασικα ουτε θα αδικουσα καποιον που θα το παιρνε, απλα δε μου παει να δωσω τοσα χρηματα για κατι οχι καινουριο.... δικη μου λογικη το ξερω , αλλα νομιζω ειδικα στον αναλογκο ηχο , που φθειρεται και καθε λεπτομερεια κανει διαφορα θα θελα ενα μηχανημα να το ξεκινησω απ την αρχη, να το δω πως χαλαει κλπ

καλα μην ξεχνας πως εγω δεν εχω και εμπειρια με το πικαπ σαν μηχανημα (μονο ενα εχω ακουσει ως τωρα, το παλιο μου), καποιος αλλος πιθανα θα ηταν σε θεση να καταλαβει αν ενα μεταχειρισμενο οντως αξιζει σαν αγορα - αλλα αν δεν μπορεις να το κρινεις ο ιδιος πως θα ξερεις?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Η rega γειωνει τους βραχιονες της μεσω του --- του δεξιου καλωδιου του βραχιονα.
Αυτο ανκαι δεν εχει συνηθως βομβο (εχει ομως σε μερικα phono preamps και λογικα) εν τουτοις κανει ζημια στον ηχο,το μεγεθος της οποιας μονον οταν περασεις ξεχωριστη γειωση μπορεις να αντιληφθεις ποσο ειναι.Δεν θελω να ειμαι υπερβολικος,αλλα αυτο και μονον να κανει καποιος ,το κερδος που θα εχει ειναι πολυ μεγαλο.
Για το "υποκαταστατο" του ματ, δωσε λιγο χρονο ,ανκαι δεν εχω καμια αμφιβολια οτι δουλευει αψογα.Εινα ενας πειραματισμος, βασισμενος στον ρολο του ματ και τι πρεπει ιδανικα να κανει, η αν θελεις,καλυτερα,στις αναγκες του ιδιου του δισκου και τι αυτος θελει.Το δοκιμαζουμε σε διαφορετικα πικαπ/πλατω.

Reaction score
23
παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τη βοηθεια, τελικα βρηκα εναν γνωστο μου που πηγαινοερχεται Γερμανια με το αμαξι, οποτε θα μου παρει αυτος το πικαπ και θα μου το φερει μολις ξαναρθει Ελλαδα.... εναι στα 950 με την elys 2 αλλα δε θα χρειαστουν ουτε μεταφορικα ουτε ασφαλιση. Απο Αγγλια ηταν 730- 760 ευρω, αλλα αν προσθεσεις και κοστος μεταφορας (και μαλιστα θα το εστελνε γνωστος οχι καποιο καταστημα, που σημαινει οτι θα ηταν αρκετα τα μεταφορικα) και κοστος ασφαλισης, η διαφορα ειναι μικρη.

Παντως αν καποιον τον ενδιαφερει τα βρηκα και γερμανικα σαιτ που θα εστελναν το rega στην Ελλαδα, το http://www.fono.de/Plattenspieler/Rega/Rega-Planar-3-2016 ηταν ενα καλο.
Ευχαριστω ξανα -παλι καλα που σας βρηκα !!! :):)

Last edited:

Reaction score
208
Ειχατε κανενα νεο απο την αποκτηση του πικαπ? Αν ναι καποια πρωτη ςστω και προχειρη εντυπωση? Ευχαριστω

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik