Προενισχυτης OPA627

Reaction score
9
Να σας δειξω λοιπον και τα υπολοιπα παιχνιδια μου!:120:
Τηλεχειριζομενος προενισχυτης 4 εισοδων με τους τελεστικους της Βurr Brown OPA627.

http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/OPA627/?action=view&current=15122009176.jpg

http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/OPA627/?action=view&current=13122009136.jpg

http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/OPA627/?action=view&current=29122009209.jpg

http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/OPA627/?action=view&current=12122009092.jpg

http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/OPA627/?action=view&current=16122009180.jpg

Ειναι οι πλακεττες του ομωνυμου project της MTZ audio.
Δικες μου κατασκευες ειναι η πλακεττα της επιλογης των εισοδων, οπου εχει χρησιμοποιηθει ξεχωριστο ρελε για καθε καναλι, και το συστημα ελεγχου της κινησης του alps.
Λεπτομερειες εδω: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=75349&page=2

Aυτο γιατι δεν ειχε χωρο για να μπει το motorized της alps, και για την αποφυγη θορυβου.
Η πλακεττα του τηλεχειρισμου με το τηλεκοντρολ, απο audiophonics.
Oι μετασχηματιστες μου ειχαν περισσεψει απο αλλη κατασκευη, και αξιοποιηθηκαν εδω, μετα και απο προτροπη του Μανωλη Τζωρτζακη για 300VA σε καθε καναλι (αυτοι που ειχα ηταν 250VA).

Tωρα ειναι στην διαδικασια του στρωσιματος, οποτε επιφυλασσομαι για εντυπωσεις.

Reaction score
0
Crazycamber, ο προενισχυτής αυτός έχει ΤΡΟΜΕΡΕΣ ηχητικές δυνατότητες.
Ο ισχυρισμός του Μανώλη για πολλά VA είναι απόλυτα βάσιμος, κάτι που το έχω διαπιστώσει επανελλειμένως στη πράξη (σε διάφορες κατασκευές).
Φοβερή η προσέγγισή σου πάντως για τηλεχειριζόμενο μπλε ALPS (ωραία θα ήταν πάντως να μπορούσες να βρεις τη "μαύρη ομορφιά").
Συγχαρητήρια!

Reaction score
9
Απάντηση: Re: Προενισχυτης OPA627

Crazycamber, ο προενισχυτής αυτός έχει ΤΡΟΜΕΡΕΣ ηχητικές δυνατότητες.
Ο ισχυρισμός του Μανώλη για πολλά VA είναι απόλυτα βάσιμος, κάτι που το έχω διαπιστώσει επανελλειμένως στη πράξη (σε διάφορες κατασκευές).
Φοβερή η προσέγγισή σου πάντως για τηλεχειριζόμενο μπλε ALPS (ωραία θα ήταν πάντως να μπορούσες να βρεις τη "μαύρη ομορφιά").
Συγχαρητήρια!
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, οσο για τα πολλα VA, οταν ξεκινησα την κατασκευη εκανα σαφες στον Μανωλη, οτι θα ακολουθησω στο ακεραιο τις συστασεις του, μιας και ο ανθρωπος εχει αφιερωσει πανω απο 10 χρονια στην εξελιξη αυτου του project.

Τωρα για το black beuty, το εχω σε αλλον προενισχυτη, αλλα δεν μπαινει σε αυτην την πλακεττα, και ο Μανωλης μου συστησε να μην την πειραξω.
Οποτε ο τηλεχειρισμος με μεταδοση κινησης ηταν μονοδρομος, μιας και ηθελα να σεβαστω το ''παδι του''
Τωρα για την ηχητικη του ταυτοτητα θα ελεγα οτι μεχρι στιγμης, με εχει εντυπωσιασει, αλλα θελει και τις ωρες του ακομα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ωραίος!
Για pot κοίτα και κανένα lightspeed ή κανένα DACT (ή έστω DACT-type).
Μπορείς να το κάνεις και bypass στη μία είσοδο ώστε σε εκείνη να χρησιμοποιείς αποκλειστικά το volume του Buffalo (μόνο μην ξεχαστείς να συνδέσεις τίποτε άλλο εκεί!)... ;)

Τη δουλειά στο front panel την έκανες μόνος ή τα έστειλες πουθενά;

Εγώ ένα bufferάκι του Pass θέλω να ξεκινήσω γιατί έχω τόσο καιρό τις πλακέτες και τις κοιτάζω!

Reaction score
9

Ωραίος!
Για pot κοίτα και κανένα lightspeed ή κανένα DACT (ή έστω DACT-type).
Μπορείς να το κάνεις και bypass στη μία είσοδο ώστε σε εκείνη να χρησιμοποιείς αποκλειστικά το volume του Buffalo (μόνο μην ξεχαστείς να συνδέσεις τίποτε άλλο εκεί!)... ;)

Τη δουλειά στο front panel την έκανες μόνος ή τα έστειλες πουθενά;

Εγώ ένα bufferάκι του Pass θέλω να ξεκινήσω γιατί έχω τόσο καιρό τις πλακέτες και τις κοιτάζω!
Τα πανελ 4 συνολο (2 για το buffalo και 2 για τον opa627) χαρακτηκαν στην project line στην Σολωμου στο κεντρο.
Εγω εκανα τα σχεδια στο eagle, και εστειλλα τα gerber.
Tωρα για να παρηγοριεσαι θα σου πω οτι τα εχω ξεκινησει απο τον Μαιο.
Στο διαστημα αυτο εμαθα να σχεδιαζω πλακεττες στο eagle (για τα τροφοδοτικα στο buffalo, και διαφορα περιφερειακα)
αλλα εχω - μετα συγχωρησεως - γαιδουρινη υπομονη οταν θελω να φτιαξω κατι, αρκει να το κανω οπως θελω εγω.
Eχεις κανενα link για τα dact η το lightspeed?
Mε βλεπω να ειναι η επομενη κινηση μου, γιατι μεχρι στιγμης το παιδι του πατριωτη σου με εχει εντυπωσιασει!
Aν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες για τον project line, let me know.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Lightspeed 1 (Αρχικό thread - πολλές σελίδες γιατί τραβάει καιρό η ιστορία)
Lightspeed 2 (Πλακέτες από έναν Γερμανό)
Lightspeed 3 (Πλακέτες + buffer + κάποια υλικά από τον τρελο-Zen)

Για το DACT δες εδώ.
To original θα το βρεις σε πολλά μερή αλλά κoστίζει 100+..
Υπάρχει ψιλο-αντιγραφή φθηναδούρα από το eBay αλλά κάνει τη δουλειά του (item #120473999989).

Reaction score
9

Lightspeed 1 (Αρχικό thread - πολλές σελίδες γιατί τραβάει καιρό η ιστορία)
Lightspeed 2 (Πλακέτες από έναν Γερμανό)
Lightspeed 3 (Πλακέτες + buffer + κάποια υλικά από τον τρελο-Zen)

Για το DACT δες εδώ.
To original θα το βρεις σε πολλά μερή αλλά κoστίζει 100+..
Υπάρχει ψιλο-αντιγραφή φθηναδούρα από το eBay αλλά κάνει τη δουλειά του (item #120473999989).
Ποιο ειναι καλυτερο σε αποδοση ανεξαρτητως κοστους;
Εχεις δοκιμασει καποιο;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δεν χρησιμοποιώ pot πλέον.
Αν έπρεπε να βάλω θα έβαζα το DACT για σίγουρη λύση αλλά με τρώει να δοκιμάσω και το lightspeed.
Έχει γίνει ένας σχετικός χαμός στο diyaudio καιρό τώρα (κι από άτομα που δε λένε εύκολα καλή κουβέντα) αλλά με ανησυχεί ότι η συμπεριφορά τους αλλάζει με τη θερμοκρασία.
Εκείνος ο George που το είχε παρουσιάσει στα "εμπορικά" lightspeed βάζει τα led μέσα σε ειδικό "κέλυφος" ώστε να κρατάνε σταθερή θερμοκρασία όλα.

Το κακό με τα DACT και DACT-type είναι ότι μάλλον δε θα δουλέψει η πατέντα σου με τον τηλεχειρισμό. Στο lightspeed την κρατάς κανονικά.

Reaction score
9

Το κακό με τα DACT και DACT-type είναι ότι μάλλον δε θα δουλέψει η πατέντα σου με τον τηλεχειρισμό. Στο lightspeed την κρατάς κανονικά.[/quote]

Επειδη παρουσιαζουν ενδεχομενα μεγαλυτερη αντισταση στην περιστροφη;

Reaction score
26.518
Απάντηση: Προενισχυτης OPA627

περιττο να σου πω οτι θελω πασα λεπτομερια για το volume.
εχει δυναμη να γυρισει step ladder pot?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Προενισχυτης OPA627

Επειδη παρουσιαζουν ενδεχομενα μεγαλυτερη αντισταση στην περιστροφη;
Ε, ναι. Αλλά εσύ ξέρεις πόσο "βαρβάτος" είναι ο μηχανισμός που έχεις φτιάξει. :126:

Reaction score
9
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προενισχυτης OPA627

Ε, ναι. Αλλά εσύ ξέρεις πόσο "βαρβάτος" είναι ο μηχανισμός που έχεις φτιάξει. :126:
Κοιτα βαρβατος στα εξαρτηματα μεταδοσης ειναι και με το παραπανω.
Ισως να χρειαστει μονο να αλλαξω μοτερ, η ακομα καλυτερα οδηγηση, γιατι νομιζω οτι εκει μονο υπαρχει περιορισμος.(100ma)
Εγω παλι δεν ξερω ποση αντισταση εχει στο χερι το dact, για να μπορεσω να συγκρινω...
Ας πουμε τα specs του alps, δινουν 45mN στην στρεψη.
Εχεις καποιο ανολογο μεγεθος για το dact?

Reaction score
9

περιττο να σου πω οτι θελω πασα λεπτομερια για το volume.
εχει δυναμη να γυρισει step ladder pot?
Oι τροχαλιες και ο ιμαντας, υπαρχουν εδω:http://www.vres.gr/company.php?company_id=98309
Ειναι η σειρα XL.
To μοτερ το βρηκα στα ειδη μοντελισμου, προκειται για servo, του εβγαλα την πλακεττα που οδηγει μεσω pwm, επισης ενα μικρο ποτενσιομετρο που ειναι ομοκεντρο με το μοτερ και χρησιμοποιειται για να διαβαζει την θεση του μοτερ, και εκοψα τα stoper στα γραναζια για να μπορει να κανει ατερμονη κινηση.
Εδωσα ταση κατ' ευθειαν στο μοτερ απο την πλακεττα του τηλεχειρισμου (5v) ενω το μοτερ δουλευει απο 3-6v.
Το συγκεκριμενο εχει 4 κιλα ροπη, και κοστιζει 23 ευρω.
Εχει ομως και ισχυροτερα (ως 40 κιλα/200ευρω)!
Ο μηχανισμος για το πατιναρισμα οταν φτανει στα ακρα το ποτενσιομετρο περιγραφεται εδω:http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=75349
και κατασκευαστηκε σε τορνο.
Το ladder ξερεις ποσα mN χρειαζεται για να περιστραφει;
Αν χρειαζεσαι κατι συμπληρωματικα πες μου

Reaction score
1.772

φίλε crazycamber το ladder δεν είναι τίποτα άλλο απο εναν μεταγωγέα με αντιστάσεις

κατάλληλα συνδεδεμένες.

αν θυμάσαι τους παλιούς ενισχυτές που είχαν περιστροφικό επιλογέα εισόδων είναι το ίδιο

πράγμα.

Reaction score
9

φίλε crazycamber το ladder δεν είναι τίποτα άλλο απο εναν μεταγωγέα με αντιστάσεις

κατάλληλα συνδεδεμένες.

αν θυμάσαι τους παλιούς ενισχυτές που είχαν περιστροφικό επιλογέα εισόδων είναι το ίδιο

πράγμα.
Αν ειναι τοσο σκληρο στην αισθηση οσο εκεινοι οι περιστροφικοι, τοτε δυσκολο...
Ειναι δυνατον σε ρυθμιση volume να ειναι κατι τετοιο εργονομικο, ακομα και με ρυθμιση με το χερι;
Η μονη επαφη που ειχα με κατι τετοιο, ηταν σε ενα audio aero capitol ενος φιλου.
Αν η αισθηση του ειναι παρομοια, κατι γινεται.

Reaction score
0
Και γιατί τόση φασαρία για ladder, οπτικό ή βηματικό, ή ...
Αφού στην κατασκευή το ποτενσιόμετρο βρίσκεται εντελώς απομονωμένο από είσοδο και έξοδο (μεταξύ δύο ΟΡΑ) και άρα παρεμβάλλεται ελάχιστα στο σήμα. Η ποιοτητά του δεν είναι τόσο κρίσιμη όπως σε έναν παθητικό, ή σε έναν προ λυχνίας όπου συναντάται στην είσοδο.
Στη θέση σου δε θα πείραζα ΤΙΠΟΤΑ. Έχεις έναν ενεργό προ με καθαρότητα παθητικού και που στην κυριολεξία σκοτώνει.

Reaction score
1.772

Αν ειναι τοσο σκληρο στην αισθηση οσο εκεινοι οι περιστροφικοι, τοτε δυσκολο...
Ειναι δυνατον σε ρυθμιση volume να ειναι κατι τετοιο εργονομικο, ακομα και με ρυθμιση με το χερι;
Η μονη επαφη που ειχα με κατι τετοιο, ηταν σε ενα audio aero capitol ενος φιλου.
Αν η αισθηση του ειναι παρομοια, κατι γινεται.
εντάξει είναι λίγο ποιό μαλακό αλλά σκαλωτό.

Reaction score
1.772

Και γιατί τόση φασαρία για ladder, οπτικό ή βηματικό, ή ...
Αφού στην κατασκευή το ποτενσιόμετρο βρίσκεται εντελώς απομονωμένο από είσοδο και έξοδο (μεταξύ δύο ΟΡΑ) και άρα παρεμβάλλεται ελάχιστα στο σήμα. Η ποιοτητά του δεν είναι τόσο κρίσιμη όπως σε έναν παθητικό, ή σε έναν προ λυχνίας όπου συναντάται στην είσοδο.
Στη θέση σου δε θα πείραζα ΤΙΠΟΤΑ. Έχεις έναν ενεργό προ με καθαρότητα παθητικού και που στην κυριολεξία σκοτώνει.
ασε τα ποτενσιόμετρα ανθρακα απο ακρίβεια είναι αλλα αντι άλλων.

πάρε ενα alps και συγκρινε τα δυο καναλια με ενα πολυμετρο.

Reaction score
0
στο μπλε ALPS αναφέρεσαι (με αγώγιμο πλαστικό)?
Στο δικό μου ΟΡΑ έχω το black beauty και τα δύο κανάλια ταυτίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ μέχρι την ελαχιστότατη ακουστή στάθμη (ένα κλικ πριν το τέλος αριστερά της διαδρομής). Τo ίδιο συμβαίνει και στη θέση 0 dB (ώρα 11).

Reaction score
1.772

ναι στο μπλε το μαυρο ειναι καλυτερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus