Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Το update πάντως από τοπικό ψιλικατζή φίλου μου, είναι πως ισχύει και πως μόνο ο ΟΛΥΜΠΟΣ δεν το κάνει!

Και πάλι δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, σας λέω απλώς τι απάντησε ο άνθρωπος...
Κάτι λέγαμε για data overload...wall_1
:happy_5::happy_5:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Στάνταρ οι επιστροφές πάνε σε παγωτά, ζαχαροπλαστεία κτλ...
Δηλαδή αυτό που λενε οι ζαχαροπλάστες πως οι τούρτες τους γίνονται με αγνά υλικά δεν ισχύει;

:happy_5:

VG

Reaction score
0
να ρωτηξω κατι
πιστευει κανεις πως πινει φρεσκο γαλα?
I do not think so οσοι θυμονται πριν 20 χρονια το γαλα μετα απο 2 μερες χαλαγε τωρα οχι,και τοτε το γαλα ειχε διαφορετικη γευση απο το μακρας διαρκειας τωρα εχουν ιδια γευση.Χωρια οσοι εχουν πιει πραγματικο γαλα ξερουν πως ειναι η γευση του .Ειναι σαν να συγκρινουμε φρεσκο χυμο με αυτους που εχουν τα χαρτοκουτα για φρεσκο.Για δεν ειναι ετσι
Δεν ειναι τοσο απλο με το γαλα γιατι υπαρχουν ενζυμα και βακτηρια,πεφτει πολυ επιστημη.Αντιθετα στους χυμους ειναι απλα τα πραγματα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν ειναι τοσο απλο με το γαλα γιατι υπαρχουν ενζυμα και βακτηρια,πεφτει πολυ επιστημη.Αντιθετα στους χυμους ειναι απλα τα πραγματα...
Πριν 30 χρόνια δεν οι συνθήκες παραγωγής αλλά και διακίνησης δεν έχουν σχέση με το σήμερα. Γι' αυτό χάλαγαν σε 2 μέρες!

Γι' αυτό όλοι έπιναν το εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ!

Σήμερα υπάρχουν και στην Ελλάδα τα κατάλληλα εργοστάσια να παρασκευάζουν ΦΡΕΣΚΟ γάλα που διαρκεί μέχρι 10 μέρες κανονικά! Αλλά όπως είπαμε οικονομικοί λόγοι οδήγησαν την ημερομηνία λήξεως στις 5 μέρες μόνο...

Γι' αυτό και πέφτουν οι πωλήσεις στο εβαπορέ πια...

Το μόνο που πρέπει να καταλογιστεί στις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες είναι η "αραίωση" του γάλακτος σε σχέση με το φρέσκο που πίναμε παλιά...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Προσοχή στο ΓΑΛΑ!!!

Το update πάντως από τοπικό ψιλικατζή φίλου μου, είναι πως ισχύει και πως μόνο ο ΟΛΥΜΠΟΣ δεν το κάνει!

Και πάλι δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, σας λέω απλώς τι απάντησε ο άνθρωπος...
Τι δεν κάνει ο ΟΛΥΜΠΟΣ δηλαδή;;;

Δεν παίρνει πίσω τα ληγμένα;;;

Και αν δεν το κάνει γιατί άραγε;;;; Δεν είναι κόστος αυτό το γάλα;;; μήπως δεν τους ενδιαφέρει το κόστος;;;;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ ας πούμε θα ακούσω τον Χρήστο στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί ξέρω ότι έχει σπουδάσει Χημεία...
Αυτό παλιά βέβαια... αλλά 5 βασικά πράγματα τα θυμάμαι ακόμα. Και στα δύσκολα... ξέρεις πόσους φίλους Χημικούς έχω;;;; :crazy_3::crazy_3::crazy_3:

Reaction score
0
If the milk turns out to be sour i the kind of pussy to drink it. Do you know what i mean? (Lock stock & two smoking barrels):cool_1:

Reaction score
0
Όταν υπάρχουν πληροφορίες για θέματα που άπτονται τις υγείας, είναι προς όφελος του κοινού να κυκλοφορούν, έστω και ως ερωτήματα, έστω και για να αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν. Αρκεί να χαρακτηρίζονται ως ανεξακρίβωτες και, συνεπώς, ερευνητέες.
Αυτό εκμεταλλεύονται οι τύποι που σπάνε πλάκα με το ψέμα που σκαρφίζονται και το βλέπουν να διαδίδεται.

Το συγκεκριμένο είναι αρκετά έξυπνο και θα μας βλέπει κίολας που κοιτάμε κάτω από τα κουτιά στα super market.
(και εγώ θα το κάνω βέβαια :) )

Reaction score
1
Ωραία όλα, αλλά τελικά το νούμερο στο κάτω μέρος του Tetra Pak τι σημαίνει;
Κοίταξα και τα δικά μας (Γερμανία εννοώ με το... δικά μας) και υπάρχουν επίσης αριθμοί, από το ένα μέχρι το πέντε.........

Reaction score
4.785
Επιστροφή νομίζω δεν κάνει και το "Γάλα Γεωργικής σχολής" στην Θεσσαλονίκη που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί κατά την γνώμη μου αλλά σε πολύ μικρές σχετικά ποσότητες.
Αφού πρέπει να το προπαραγγέλνεις στον μπακάλη για να παραγγείλει αυτός την ποσότητα ώστε να μην έχει επιστροφές.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Επιστροφή νομίζω δεν κάνει και το "Γάλα Γεωργικής σχολής" στην Θεσσαλονίκη που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί κατά την γνώμη μου αλλά σε πολύ μικρές σχετικά ποσότητες.
Αφού πρέπει να το προπαραγγέλνεις στον μπακάλη για να παραγγείλει αυτός την ποσότητα ώστε να μην έχει επιστροφές.
+1 (εκτός κι αν δεν πρέπει να διαφημίζουμε μάρκες)

Reaction score
0

Όταν υπάρχουν πληροφορίες για θέματα που άπτονται τις υγείας, είναι προς όφελος του κοινού να κυκλοφορούν, έστω και ως ερωτήματα, έστω και για να αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν. Αρκεί να χαρακτηρίζονται ως ανεξακρίβωτες και, συνεπώς, ερευνητέες. .
Εάν θεωρείτε τα chain letter ή τη προσωπική ιστοσελίδα ιδιώτη (με ουδεμία επιστημονική ή επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο της πληροφορίας) ως αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης ή τουλάχιστον ως άξια διερεύνησης, τότε δεν έχω τίποτα να πω επ΄αυτού…..

Εγώ έχω, γιατί έχω παιδιά και πίνουν γάλα. Ή αυτή δεν θεωρείται σχέση, και σχέση θεωρείται μόνο αν βγάζω λεφτά απ' αυτό?.
Και εγώ οδηγώ αυτοκίνητο, είμαι μηχανικός?
Γα να σας διευκολύνω στο συλλογισμό, θεωρώ πως οι έχοντες σχέση είναι εκείνοι που είτε λόγω επιστημονικής κατάρτισης (τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι, χημικοί, κτηνίατροι, κτλ) είτε επαγγελματικής ενασχόλησης γνωρίζουν

Οι περισσότεροι, απ' όσο αντιλαμβάνομαι, δεν την γνωρίζουν, όπως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για όλους τους κλάδους και όλα τα θέματα. Ευκαιρία όμως να τη μάθουν για το συγκεκριμένο. Εσείς τη γνωρίζετε να μας διαφωτίσετε??.
Εγώ μπορώ μόνο να σας υποδείξω τρόπους να ενημερωθείτε.
1) στη συσκευασία του προϊόντος που αγοράζετε υπάρχει τηλέφωνο γραμμής καταναλωτών, μπορείτε να το καλέσετε και να ρωτήσετε
2) αρμόδιες και εποπτεύουσες υπηρεσίες είναι ο ΕΦΕΤ και η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Υπηρεσία. Μπορείτε να τις καλέσετε
3) Υπάρχει ο ΣΕΒΓΑΠ όπου μπορείτε να απευθύνετε ερωτήματα
4) Υπάρχει ο ΕΛΟΓ
5) Και τέλος υπάρχει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, eur-lex.europa.

Κα Παρασκευοπούλου ( αλλά και οποιοσδήποτε άλλος) ως άμεσα ενδιαφερόμενη καταναλώτρια και μητέρα κάνατε κάποια από τις παραπάνω ενέργειες?
Μη περιμένετε να σας δώσουν έτοιμη την άποψη, αποκτήστε τη…….

Αν μια οποιαδήποτε πληροφορία διαδοθεί μέσω της οδού που περιγράψατε στο συγκεκριμένο απόσπασμα, χωρίς βεβαίως το όραμα, θα υπογράφατε υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οπωσδήποτε ψευδής? Εγώ θα ήμουν δύσπιστη, αλλά αν αφορούσε θέμα που με ενδιαφέρει, δεν θα την απέρριπτα χωρίς εξέταση..
Αφού δεν τη απορρίπτετε, ερευνήστε τη και πείτε και σε μας…..

Αυτό είναι ειρωνεία προς άτομα που με αφορμή το συγκεκριμένο κείμενο θέλουν να βεβαιωθούν για το τι τρώνε και τι πίνουν? Δεν είναι κάπως άδικο?..
Πώς να βεβαιωθούν??? Τη διαδικασία αυτή εδώ τη χαρακτηρίζετε ως διαδικασία μάθησης? Στη καλύτερη των περιπτώσεων ίσως πάρετε κάποιες ιδέες για να ψάξετε…..αλλά να ψάξετε…..

Σαφώς και είναι ειρωνεία, σε όσους απλά αναπαράγουν, διαδίδουν και αποφαίνονται χωρίς να σκέφτονται, χωρίς να εξετάζουν, χωρίς να διερευνούν. Σε όσους περιμένουν έτοιμη τροφή, σε όσους είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν άκριτα το οτιδήποτε και να πιστέψουν την οποιαδήποτε «θεωρία συνομωσίας ή σωτηρίας».

Εν κατακλείδι, κ. dims, αυτό που θα ήθελα να πω με τα τόσα πολλά quotes είναι ότι η άποψή σας είναι σεβαστή και πολύ λογική, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να διατυπωθεί χωρίς να γίνεται προσβλητική. Αντίθετα, εφόσον θεωρείτε το λεγόμενο αστήρικτη φημολογία και αστικό μύθο, σημαίνει ότι γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι δεν ισχύει, άρα θα μπορούσατε να διατυπώσετε το post σας με τρόπο χρησιμότερο, π.χ. περιλαμβάνοντας παραπομπές προς την ισχύουσα νομοθεσία για όλους όσους δεν τη γνωρίζουν.
Δεν έχω προσωπικά με κανέναν ούτε έχω «συμφέροντα», αλλά με προδιαθέτει αρνητικά η ευκολία με την οποία υιοθετούμε απόψεις για όλα (γεγονός που είναι κοινή πρακτική παντού πλέον ).

Πόσο εύκολα αναπαράγουμε "πιασιάρικα" θέματα και πόσο εύκολα αγνοούμε άλλα σημαντικά..π.χ. ουδεμία νύξη σε κανένα θέμα σε καμιά κατηγορία για το θέμα του νομοσχεδιου για τις καταναλωτικές οργανώσεις και το διορισμό πλεον εκπροσωπων εκεί......
Αν δεν στηρίξουμε την οργανωση και ανάπτυξη και επιβίωση δυνατών τεχνοκρατικών καταναλωτικών οργανώσεων πως περιμένουμε να ενημερωθούμε και να προστατευθούμε??? Από τον Ευαγγελάτο????

Reaction score
0
Η δική μου άποψη αν ενδιαφέρει κανέναν είναι η εξής. Καλές όλες οι νομοθεσίες του κόσμου...Εφαρμόζονται όμως? Πιστέψτε μο ότι είναι σαν το 114. Επαφίενται στον πατριωτισμό του καθενός. Κάποτε έφταχνα ένα ψυγείο-κατάψυξη ψαριώ. Είχαμε βάλει μέσα ότι τεέυταίο από τεχνολογία. Ε λοιπόν ο ιδιοκτήτης μας ζήτησε να βάλουμε έξω από κάθε κατάψυξη ένα διακόπτη γιά να μπορεί να κλείνει τη κατάψυξη κατεπιλογή. Σε ερώτησή μας γιατί αυτό η απάντησή του είναι ότι αφου καταψυχθούν τα ψάρια μετά μπορείς να κλείσεις τη κατάψυξη μέχρι 12-16 ώρες (αν θυμάμαι καλά) χωρίς να πάθουν τίποτα!!! Σε ένα τυροκομείο είχα δεί τρόπο παρασκευής της φέτας. Ε αν βλέπατε τη κατάσταση στην οποία ήταν ΠΡΙΝ συσκευαστούν θα τη κόβατε με το μαχαίρι. Και δε μιλάω εμφανισιακά...Μιλάω γιά εξωτερικές αυθόρμητες (!) προσμίξεις. Απλά θα πω ότι στο χώρο του εργοστασίου κυκλοφορούσαν ελευθερα διάφορα πουλάκια και αυτά τα σκασμένα δε πάνε στο "μέρος" σαν εμάς (!).
Και τέλος θυμήθηκα μιά ιστορία από το στρατό. Είχα πάει την εποχή του Τσέρνομπυλ. Ε λοιπόν το τι λαχανικό φάγαμε είναι το κάτι άλλο. Το θέμα είναι αλλού όμως. Τότε όλες οι εταιρείες σκίζονταν ποιός έχει πιό φρέσκο παγωτό μέσα στα παγωτά του. Μετά το Τσέρνομπυλ σκίζονταν ποιός είχε πιό παλά σκόνη γάλακτος μέσα στα παγωτά του. Οποιος είναι κοντα στην ηλικία μου θα το θυμάτα ίσως.
Τελικά αυτό που θέλω να πω έιναι οτι καλοί οι νόμοι αρκεί να εφαρμόζονται. Πιστευετε ότι αν σήμερα κατέβαινε ο Χριστός πρωθυπουργός με τους 12 Απόστολους υπουργούς, με όλες τις καλές προθέσεις, όλα τα προβήματα θα διορθόνωνταν? Δυστυχώς χωρίς έλεγχο δεν είμαστε γιά τίποτα σίγουροι όσοι νόμοι και να υπάρχουν. Και ακόμα πιό δυστυχώς είτε οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς είτε είναι διαβλητοί και όλοι το ξέρουμε. Και επιπλέον οι τιμωρίες είναι αστείες. Και γιά μένα γιά τα λαμόγια ειδικά εδώ στην Ελλάδα η τιμωρία έπρεπε να είναι μία και μοναδική. Δήμευση της περιουσίας μέχρι 3ου βαθμού συγγένειας και τίποτα άλλο. Ολα τα λαμόγια εκεί πονάνε...Στη τσέπη
Sorry γιά το μέγεθος

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Να λοιπόν που μια φήμη οδήγησε σε μια επίσημη διευκρίνιση, από μία τουλάχιστον εταιρεία. Τώρα ξέρουμε τι δηλώνουν ενυπογράφως, άρα αν δεν το τηρούν έχουν ακόμη περισσότερες ευθύνες.

Και εξηγούμαι.
Αν ένας παραγωγικός ή άλλος επαγγελματικός κλάδος εφαρμόζει μια πρακτική που μπορεί και να είναι μέσα στα όρια της νομιμότητας, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον καταναλωτή και γι' αυτό εφαρμόζεται χωρίς να κοινολογείται, αυτό, αναγκαστικά, δεν είναι μεμπτό. Αν όμως ο εν λόγω κλάδος, εκπρόσωπός του ή και ένα απλό μέλος του βγει και δηλώσει ότι "η Α πρακτική ΔΕΝ εφαρμόζεται", και την εφαρμόζει, τότε υπάρχει παραπλάνηση του κοινού και συνεπώς παρανομία. Άρα διασφαλίζεται (όσο γίνεται) η μη εφαρμογή της.

Μήπως να βγαίνανε κι άλλες "βρώμες" για να μάθουμε κι άλλες αλήθειες?:mrgreen:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
" Αγαπητέ κύριε arkoudos

Έχουμε λάβει το email σας και θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος.

Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει εφαρμόζεται από όλες τις εταιρίες.

Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα και παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια μας στον Ταύρο Αττικής και στην Σίνδο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος μας επιτρέπει να γνωρίζουμε μέχρι και την φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.

Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, επιστρέφεται στην εταιρία και στην συνέχεια αποστέλλεται στις χωματερές για καταστροφή ή σε μονάδες λιπασμάτων ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τα πρωτόκολλα καταστροφής αποδεικνύουν στους τακτικούς ελέγχους που γίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες την απόλυτη εφαρμογή της διαδικασίας.

Τέλος, η εταιρία μας θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για τον περιορισμό των ανωνύμων που θίγουν την φήμη και την αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση οι σύμβουλοι ενημέρωσης του Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ είναι στην διάθεσή σας στο τηλ. χωρίς χρέωση 800-1199-800.

Έλενα Αργυράκη
Υπεύθυνη Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ"

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Θυμάμαι στην δεκαετία του '80 που όλοι άνοιγαν τα πακέτα του Malrboro για να δείχνουν τους σταυρούς και ακόμα και μία "σύριγγα" που υπήρχαν στις γωνίες για να αποδείξουν ότι το συγκεκριμένο τσιγάρο περιείχε μικρή ποσότητα ναρκωτικού για να σε κάνει να εθίζεσαι σε αυτό και να μην αλλάζεις μάρκα (λίγο δαπανηρός τρόπος αλλά αληθοφανής...).

Αργότερα όταν ασχολήθηκα με την διαφήμιση κατάλαβα ότι αυτοί οι "σταυροί" ήταν τα σημεία σύμπτωσης της μακέτας που χρησίμευαν για την εκτύπωση, το δίπλωμα και την κόλληση του πακέτου!!!

Reaction score
3

Θυμάμαι στην δεκαετία του '80 που όλοι άνοιγαν τα πακέτα του Malrboro για να δείχνουν τους σταυρούς και ακόμα και μία "σύριγγα" που υπήρχαν στις γωνίες για να αποδείξουν ότι το συγκεκριμένο τσιγάρο περιείχε μικρή ποσότητα ναρκωτικού για να σε κάνει να εθίζεσαι σε αυτό και να μην αλλάζεις μάρκα (λίγο δαπανηρός τρόπος αλλά αληθοφανής...).

Αργότερα όταν ασχολήθηκα με την διαφήμιση κατάλαβα ότι αυτοί οι "σταυροί" ήταν τα σημεία σύμπτωσης της μακέτας που χρησίμευαν για την εκτύπωση, το δίπλωμα και την κόλληση του πακέτου!!!
Urban Myths wall_1

Reaction score
5

Χαχαχαχα...!!! Όπως αυτοί που βρίσκουν 'σημεία' και 'σύμβολα' στο δολάριο και άλλα χαρτονομίσματα...

Τελικά η ανθρώπινη βλακεία είναι πραγματικά άπειρη...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.196
Members
38.540
Νεότερο μέλος
jabe