Προστασία εκτυπώσεων

Reaction score
62
Επειδή έχω εκτυπώσει κάποιες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες σε εκτυπωτή και επειδή για την πλάκα γεμίζουν δαχτυλιές, πράγμα, που δεν θέλω και ό,ταν μπουν σε κορνίζα, θα κολλήσει το χαρτί στο γυαλί, ξέρετε κανα τρόπο πως γίνεται να προστατευθούν? Υπάρχει πχ κάποιο σπρέυ, που να ψεκάζεται από πάνω σαν προστατευτικό φίλμ???

Reaction score
164
Για μένα η λύση είναι μία: Εκτύπωσέ τις σε ματ χαρτί.
Όχι μόνο δεν θα έχεις τα προβλήματα που λες, αλλά θα δείχνουν πιο πολυτελείς και όμορφες.
Κανονικά, στην κορνίζα δεν πρέπει να έχεις θέμα έτσι και αλλιώς, μιας και καλό είναι, από κάθε άποψη, να βάλεις "πασπαρτού", δηλαδή ένα χαρτονένιο, χρωματιστό (ή όχι) πλαίσιο.
Κάτι σαν και αυτό δηλαδή (άσχετα που το συγκεκριμένο είναι... ηχείο)

Reaction score
62
Βασίλη σε ματ χαρτί εκτυπώνω, αλλά το θέμα είναι, ότι οι δαχτυλιές δεν έχουν να κάνουν με το χαρτί, αλλά με το μελάνι. Το χαρτί, που χρησιμοποιώ είναι το HP Satin matt. Το άλλο πρόβλημά μου, πέρα ότι φοβάμαι ότι θα κολλήσουν στο τζάμι της κορνίζας και θα γίνουν σκ@τ@, είναι και πως θα τις μεταφέρω σπίτι. Εδώ τρίχα πέφτει επάνω και κολλάει τρελά!! Προς το παρών τις βάζω ανάμεσα σε φύλλα Α4, αλλά αν πιστούν πολύ, αφήνουν σημάδια...

Reaction score
164
Παράξενο, για στεγνωμένες εκτυπώσεις...

Υπάρχουν κάποια σπρέυ, τα οποία λέγονται φιξατίφ, τα οποία τα χρησιμοποιούν για να μην μουτζουρώνουν τα σχέδια από κάρβουνο και μολύβι. Δεν δοκιμάζεις; Θα τα βρεις σε καταστήματα ειδών σχεδίου και στο Πλαίσιο.
Υπάρχει και η παλιά συνταγή της λακ, βέβαια!

Reaction score
1
Αν χρησιμοποιείς το γνήσιο μελάνι του κατασκευαστή και το χαρτί που αυτός προτείνει, και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα τότε πέταξε τον εκτυπωτή.

Κάτι μου λέει όμως πως κάνεις ζαβολιές...

Reaction score
62
Παράξενο, για στεγνωμένες εκτυπώσεις...

Υπάρχουν κάποια σπρέυ, τα οποία λέγονται φιξατίφ, τα οποία τα χρησιμοποιούν για να μην μουτζουρώνουν τα σχέδια από κάρβουνο και μολύβι. Δεν δοκιμάζεις; Θα τα βρεις σε καταστήματα ειδών σχεδίου και στο Πλαίσιο.
Υπάρχει και η παλιά συνταγή της λακ, βέβαια!
Σαν να αρχισε να στεγνώνει τώρα....θα δω και θα σου πω!!

Reaction score
62
Αν χρησιμοποιείς το γνήσιο μελάνι του κατασκευαστή και το χαρτί που αυτός προτείνει, και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα τότε πέταξε τον εκτυπωτή.

Κάτι μου λέει όμως πως κάνεις ζαβολιές...
Κι όμως, ο εκτυπωτής είναι Lexmark και τα μελάνια είναι ακόμα τα πρώτα, που έδινε μαζί!! Απλά έχω την εντύπωση ότι αργεί να στεγνώσει!!

Reaction score
1
...άρα αν χρησιμοποείς - επαναλαμβάνω - και το χαρτί που η Lexmark προτείνει (έχει καταλυτική σημασία), τότε πέταξε τον εκτυπωτή. Η μισή χημεία είναι στο μελάνι και η άλλη μισή στο χαρτί. Φυσικά, υπάρχουν και μελάνια γενικής χρήσης όπως και χαρτί γενικής χρήσης. Όταν όμως μιλάμε για φωτογραφικές εκτυπώσεις, εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Εννοείται, επιλέγεις πάντα (στον driver) το χαρτί που χρησιμοποιείς. Αν, για παράδειγμα, βάλεις χαρτί γενικής χρήσης και επιλέξεις φωτογραφικό, τότε θα έχεις πρόβλημα.

Στον Pixma που έχω η φωτό είναι έτοιμη με το που βγαίνει από τον εκτυπωτή. Μετά από λίγα λεπτά, αντέχει και σε υγρασία. Εννοείται πως τρίβεις το δάχτυλο και δεν παθαίνει τίποτα.

Reaction score
0
Κ γω το φιξατιφ σκεφτηκα αλλα το ψιλοφοβαμε γιατι εχει οινοπνευμα
και ισως επανω στην μελανι να την διαλυση!
Δοκιμασε το οπως σου λεει ο Βασιλης με μια Λακ για τα μαλλια την ιδια δουλεια
κανουν και αν δεις οτι σου κανει τοτε αγορασε ενα φιξατιφ γιατι ειναι καλυτερης ποιοτητας!
Ομως το πειραμα να το κανεις σε μια χαλασμενη εκτυπωση πρωτα για δοκιμι!

Reaction score
62
Ο Lexmark δυστυχώς είναι στη δουλειά. Τελικά το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να περιμένεις πολύυυυυυυ να στεγνώσει το μελάνι. Διάβασα τις τις συμβουλές στο χαρτί και λέει ότι θέλει στέγνωμα για 7 ημέρες πριν μπει σε κορνίζα!!! Εγώ τύπωσα πριν 10 λεπτά!!!:137:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney