Προστασία ηχείου από απότομους ήχους;

Reaction score
1.277
Ρε παιδιά έχω το εξής θέμα...Συχνά σε μία ταινία υπάρχουν πολύ δυνατοί ήχοι (μικρής διάρκειας) που βλέπω τα πίσω μου ηχεία να κοντεύουν να εκραγούν...Το χαμηλώνω πολύ σε εκείνα τα σημεία αλλά αν η ταινία είναι καινούρια και δεν ξέρω που έχει δυνατό ήχο φοβάμαι μην μου σακατέψει το ηχείο.Είναι φυσιολογικό σε μία ταινία να υπάρχουν τέτοιοι θόρυβοι (το κάνει και σε εσάς) ή ίσως έχει ρύθμιση ο ενισχυτής για τέτοιες περιπτώσεις.Τέτοιοι ήχοι είναι:
Στο Alien 1,στην εισαγωγή που δείχνει το Νοστρόμο να περνάει από πάνω,στο Event Horizon όταν μου δείχνει εξωτερικά πλάνα από τα διαστημόπλοια,Star Wars 7 στην εισαγωγή που δείχνει εξωτερικά πλάνα απο γιγάντια διαστημόπλοια ή όταν κάνουν με το χέρι μαγικά κτλ κτλ.Η μεμβράνη πάλλεται τόσο πολύ που δεν ξέρω αν είναι καλό,κάνει ένα βουιτό λες και θα εκραγή η ανάρτηση του ηχείου...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.896
Αν δεν τερματίζει δεν υπάρχει πρόβλημα. Ελπίζω να τα έχεις small στον ενισχυτή και η συχνότητα αποκοπής να είναι η κατάλληλη.

Reaction score
5.627
Μπορεις να παιξεις με την ρυθμιση του drc αν εχει ο ενιχυτης σου, δηλαδη να το ρυθμισεις να ειναι ποιο ενεργο ,αρκει να επεμβαινει σε σημειο που να μην σε ενοχλει. Και Αυτο που σου εγραψε ο Zizik ειναι σωστο αν ειναι μικρυ μεγεθους τα ηχεια σου.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
Η πιο κατάλληλη ρύθμιση για hi fi ηχεία να παίζουν ταινίες με σπέσιαλ ηχητικά εφέ.
Small και αποκοπή στα 100Hz , γίνεται μτετόν αρμέ μετά το γούφερ , δεν κουνιέται τίποτα , αρκεί να έχεις σαμπ με καλή απόδοση.

Reaction score
34
Θέλουν αρκετοί να βοηθήσουν αλλα εκτιμώ οτι οι πληροφοριες σου, ειναι ελλιπείς. Περιγράφεις σωστά το πρόβλημα αλλά δεν μας λες ΠΟΙΟ είναι το ηχείο που εχεις για surround. Σαφώς και περνούν συχνότητες που δεν μπορεί να διαχειριστεί το ηχείο για να συμβαίνει αυτό που λες, αφενός. Αφετέρου ο γενικός κανόνας να κόψεις σε κάποια συχνότητα ενα ηχείο, ισχυει αν μπορεί το ιδιο το ηχείο να την διαχειριστεί. Ειναι διαφορετικό να εχεις πισω b&w και άλλο να εχεις κλάσης logitech απο pc. Πολλα surround ηχεια δεν πανε ουτε μέχρι τα 150 hz και ας λενε σε χαρακτηριστικά τους για 100 ή 120 hz. Αρα θα πρεπει να πάει το sub πιο ψηλα σε cross. Ναι, σωστό ειναι να βρισκεται το sub στα 80 με 100 κομμένο. Αλλά αν τα συνοδα ηχεία δεν μπορούν παρακάτω ΠΡΕΠΕΙ να ανεβει πιο ψηλά αναγκαστικά.
Γενικοί κανόνες υπάρχουν, αλλα εκτιμώ οτι η καθε περίπτωση συστήματος και ρύθμισης ειναι ξεχωριστή για πολλους λόγους.

Θα βοηθούσε να πεις ποιο ηχείο αφορά αυτο και το sub

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney