Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.319
Φυσικά ο @Dimifoot δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο για διάφορους λόγους (οπότε τα γράφω απλά σαν τροφή για σκέψη για άλλους), αλλά τι θα έκανα εγώ στη θέση του:

Θα εκμεταλλευόμουν το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά έχουν ακόμα μηδενικά τέλη ταξινόμησης και θα αγόραζα μια ελαφρώς μεταχειρισμένη i4 από τη Γερμανία με ένα όφελος της τάξης των 20-25.000€.

Σε λίγα χρόνια και αν είχα ακόμα φαγούρα να την αλλάξω, θα έκανα το ίδιο και θα έπαιρνα την iX3.

Αυτό έκανα και με τα δύο αυτοκίνητα που έχω τώρα με ένα συνολικό όφελος κοντά στις 90.000€!!! Και μάλιστα η X3 είναι θερμική, οπότε πλήρωσα αρκετά στο τελωνείο.

Τα αμάξια ήταν του κουτιού κυριολεκτικά (1,5 έτους με 14.000χλμ η Jaguar) και με 2 χρόνια εγγύηση το ένα και 3 το άλλο. Αμφότερα αγορασμένα από αντιπροσωπεία και σε πρόγραμμα "Approved", που σημαίνει ελεγμένα εξονυχιστικά, χωρίς φθορές, χωρίς σημάδια, η BMW μάλιστα με καινούργια λάστιχα, καινούργια μπαταρία, φρέσκο service, σαν καινούργιο. Μέχρι και τη μυρωδιά του καινούργιου είχαν.

Ναι, το κοντέρ έδειχνε κάποια χιλιόμετρα, αλλά με 90.000€ ευρώ περισσότερα στην τσέπη, δεν με απασχόλησε καθόλου. Μα καθόλου όμως. 8-)

Υ.Γ. Βλέπω τώρα στη Γερμανία κάτι i4 M50 διετίας με κάτω από 25.000 χλμ και τις λιγουρεύομαι κι εγώ!
Λες; Μα μόλις αγόρασα καινούργια οθόνη για την X3 😂

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.801
Καλα, ετσι ελεγε και οχι προτζεκτορα :)
Με την πρώτη ευκαιρία (βλάβη) θα ξαναπάρω τηλεόραση. Θα το είχα κάνει ήδη πρόπερσι που χάλασε ο 9300, και ο μόνος λόγος που δεν προχώρησα είναι πως έπρεπε να ξανακάνω ισοστάθμιση τον AV αν άλλαζαν όλα στο δωμάτιο. Και θέλω να το αποφύγω.
Αλλά τελευταία φορά. Έπαθα και έμαθα. Τηλεόραση.

Τώρα για το όχημα, ο @Mimesis εκφράζει απολύτως το πώς σκέφτομαι στο θέμα.
Θα ήθελα να δοκιμάσω αν μου αρέσει στην οδήγηση. Από μέσα μου αρέσει, ειδικά το οθονάκι από την μια μεριά στην άλλη…
από έξω, όπως λέει ο @melina δεν είναι ακριβώς SUV, κάπως στο ενδιάμεσο σαν το ID5.
Έχω δει και πιο ωραία αυτοκίνητα :roflmao:
Δεν μου αρέσει που δεν έχει αρκετά φυσικά κουμπιά, ΟΚ, αλλά κατά τα άλλα δεν του λείπει τίποτα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.200
Υποθέτω πως σε αυτούς ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ανεβάσει τα ντάτσια στις τοπ πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να δει το ντάτσια και να πει πω τι ωραίο όχημα είναι αυτό..

Κι όμως, είναι κορυφή στις πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, το Dacia Sandero είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και έχει διατηρήσει αυτή τη θέση για πολλαπλά έτη, με πωλήσεις άνω των 150.000 μονάδων το πρώτο επτάμηνο του 2025!

View attachment 378556

View attachment 378555
Με τόση διαφήμιση που είχε φάει από τον James May, λογικό να σκίζει στις πωλήσεις το συγκεκριμένο :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.197
Α, φυσικά. Καθένας με τις επιλογές του.

Και βεβαίως δεν υπάρχει λόγος θέματα εμφάνισης (όπως πχ σε ηχεία) να τα συζητάει κανείς με οποιονδήποτε άλλο, διότι τα γούστα στην εμφάνιση είναι εντελώς προσωπικά για τον καθένα, και διαφέρουν πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλος θέλει άσπρα ηχεία, άλλος κόκκινα, κι άλλος γουστάρει γυαλιστερά ξύλα, που μου προκαλούν εμετό, κομοδίνα. Τι ψάχνεις τώρα..

Ακόμα και στο χρώμα, οι απόψεις είναι εντελώς προσωπικές.

Εσένα σ'αρέσει πχ το 3-άρι σε κόκκινο, εγώ κόκκινο αυτοκίνητο δε θα έπαιρνα ποτέ! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Άμα σ'αρέσει, πάνε πάρτο. Δεν είναι θέμα συζήτησης.

Βάσεις συζήτησης για επιλογή του καλύτερου είναι μόνον τα αντικειμενικά κριτήρια, το σπινοραμα στα ηχεία, η καθαρά ηλεκτρική πλατφόρμα στα EV, οι επιδόσεις, η αεροδυναμική, το software, τα αστέρια στα crash test, το τεστ ταράνδου, το βάρος, κλπ.

Άμα παίρνεις ηχεία πχ για να κάνεις μόστρα, αυτά είναι τα κριτήριά σου, θες πρωτίστως εμφάνιση, με γεια σου και με χαρά σου, και τα γούστα σου δεν έχουν κανένα λόγο να είναι όμοια με τα δικά μου. Είπα, ο καθένας με τις επιλογές του.

Άμα πιάσουμε εμφάνιση, για μένα εκείνο το ξύλο στα model Y/3 στο ταμπλό, είναι εμετούλης, ότι πιο καρακιτς έχω δει έβερ. Κακογουστιά Αμερικής. Τρελή ασχήμια, δεν θα το άντεχα με τίποτα να το βλέπω. Αισχρότητα. Αλλά σε άλλους αρέσει. Τι α κάεις; 🤪🤣

Άμα ήθελα μαύρα καθίσματα, θα κάλυπτα αυτά τα ξύλινα τμήματα του ταμπλό την πρώτη μέρα. Ευτυχώς υπάρχουν λύσεις, όπως κάλυψα εκείνες τις άθλιες ταπετσαρίες των καθισμάτων του iD.3. Απλά πράγματα. Άλλος καλύπτει τα σαμπ με χρώμα, πλαστιντίπ, υπάρχουν λύσεις λεμε, βάφεις τα ηχεία, γιατί όχι;.😎
Ναι εσύ πήρες αμάξι που δεν σου αρέσει επειδή είχε καλό software. 😅

O πελάτης ψωνίζει με το μάτι. Δεν είναι θέμα συζήτησης. Ούτε μας απασχολεί τι πιστεύει ο καθένας. Με το μάτι. Να του αρέσει έστω και λίγο. Αν υπάρχει το λίγο, ή το "δε με χαλάει" ή ότι άλλο σχετικό, και έχει και τα υπόλοιπα τεχνικά και την τιμή, τελείωσε το θέμα. Αν δεν υπήρχε η έγκριση στην εμφάνιση (με όποιο βαθμό αυτή πέρασε) η αγορά δεν θα γινόταν.

Προφανώς και όποιος αγοράζει Dacia του αρέσει. Εδώ έχουν γεμίσει οι δρόμοι με τα σχεδιαστικά εκτρώματα της γκέισας. Τι να λέμε τώρα. 🤮

Όσο για μένα δεν έχω κανόνες ούτε στα σχέδια ούτε στα χρώματα. Δεν αποκλείω τίποτα. Στην εμφάνιση πρέπει να μου αρέσει από κάθε πλευρά. Και μέσα εννοείται. Αν έχω θέμα με το πλαϊνό, το εμπρός ή το πίσω εξωτερικό σχέδιο, και δεν υπάρχει ούτε ένα "εντάξει τρώγεται", το αμάξι απορρίπτεται και ας έχει ότι καλούδια θέλει. Το χρώμα πάει ανάλογα με το αμάξι. Mεγάλο ρόλο παίζει και η απόχρωση. Υπάρχει μπλε που είναι αηδία και μπλε που είναι πανέμορφο. Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι νάρες σε κόκκινο και άλλα που δεν βλέπονται. Tο ίδιο συμβαίνει με όλα τα χρώματα και όλα τα αυτοκίνητα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.801
Δεν ξέρω τι δυνατότητες παραγωγής έχει το εργοστάσιο, αλλά αν φτιάχνουν πολλά, ένα SUV (SAV… whatever) BMW, με αυτά τα χαρακτηριστικά και σε αυτήν την τιμή, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε όλα τα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα γύρω από τα 60-70Κ. Ακόμα και στα δικά της. Πχ το i4 που μου αρέσει δεν μπορεί να τιμολογείται σήμερα όσο πριν. Πρέπει να πέσει η τιμή του 7Κ τουλάχιστον. Φανταστείτε εγώ που θέλω μόνο sedan φανατικά, προβληματίζομαι. Άλλοι που δεν είναι τόσο φανατικοί δεν θα το κοιτάξουν καν.
Καλά, οι Κινέζοι δεν έχουν κανένα λόγο να βάλουν αυτοκίνητα στο καράβι για Ευρώπη από αυτήν την οικονομική κατηγορία, απούλητα θα μείνουν.
Θα συνέβαινε, ήταν αναπόφευκτο, οι μεγάλοι παίκτες το ξέρουν το παιχνίδι.
Με τις δύο Mercedes, sedan και SUV δεν ξέρω πότε θα βγουν στην αγορά. Αργούν. Και δεν είδα τα χαρακτηριστικά του SUV.

Αυτό που ξέρω είναι πως θα το δούμε πολύ ψηλά στις πωλήσεις στην Ευρώπη το ix3.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.799
GLC από ότι έχω διαβάσει είναι το πλέον ευπώλητο της μάρκας. Ενδεχομένως το ίδιο να ισχύει αντίστοιχα και για το Χ3 της BMW, εικάζω δεν γνωρίζω.
Οπότε τα αντίστοιχα ηλεκτρικά σε αυτή την κατηγορία μεγέθους θα είναι πολύ σημαντικά μοντέλα.
Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο ηλεκτρικό που έβγαλε η Mercedes (πόσο πισω, δεν θυμάμαι, 10 χρόνια; ) το EQC σε αυτήν την κατηγορία ήταν.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.200
Χαμός γίνεται στον δρόμο από GLC. Λες και τα μοιράζουν στην λαϊκή 🤣
Στην περιοχή μου παίζουν πολλά GLC 300d ακόμα και αντίστοιχο με AMG tag έχω συναντήσει. Για τέτοιου είδους όχημα μου είναι συμπαθητικό το design του. Πολύ πιο όμορφο για εμένα από την αντίστοιχη BMW και Audi.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.197
Ναι το ξέρουν. Για αυτό τα τελευταία 100 χρόνια δεν αλλάζει τίποτα. 😅

Ας είναι καλά η Tesla που τους έδειξε πως γίνεται. Ήρθαν το 2025 εκεί που ήταν η Tesla το 2012. 😅

Ομολογουμένως το νέο iX3 είναι ένα εξαιρετικό BEV. Επιτέλους. Έμαθαν. Θα μάθουν και άλλα από όσα έρχονται.
Κατατέθηκε η πατέντα της Tesla για το unboxing. Κάτω από 10" ανά όχημα στην έξοδο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney