Προσφορά Ηλεκτρονικής Αθηνών” όλες τις τηλεοράσεις χωρίς ΦΠΑ, αλλά ΦΠΑ 16% ....

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
To "μπακαλίστικος" ήταν μάλλον από λογιστική άποψη, μια και στις εγγραφές γενικότερα τα νούμερα πρέπει να συμπίπτουν, γιατί αν 34 λεπτά στα 1000 ευρώ εμφανίζονται κι εξαφανίζονται, στα αθροίσματα θα γίνεται ο κακός χαμός...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Προσφορά Ηλεκτρονικής Αθηνών” όλες τις τηλεοράσεις χωρίς ΦΠΑ, αλλά ΦΠΑ 16%

Εκτος θεματος αλλα μιας και αναφερθηκατε στα "ψιλα" : δεν θα ξεχασω (σουμε) ποτε τι ζορισμα τραβηξαμε για να κλεισουμε μια δουλεια ("ανακεφαλαιωτικος πινακας" λεγεται - για τους επαϊοντες!) με 67 κονδυλια οπου η διαφορα ηταν 5 (ΠΕΝΤΕ) λεπτα. Και φυσικα ηταν προβλημα στρογγυλευσεων του excel οποτε τα ξαναπερασαμε χειροκινητα. Και πως ειπε ενας απο μας ( δυο ειμαστε!) "τουλαχιστον εαν ηταν 69 (τα...κονδυλια) θα το ευχαριστιομασταν !!!". Κατι τετοια παγνιδια αριθμων θυμιζουν το "ποσο ειναι απο το 11 εως το 20" πχ - η λογικη απαντηση ειναι "9" αλλα η πραγματικη ειναι "10",απλα γιατι δεν συμπεριλαμβανουμε το 11!

Για το θεμα της αγορας με ευκολιες, εχω διαπιστωσει τεραστια επιβαρυνση εναντι της τιμης μετρητοις. Προσφατα ειδα απο 580€ να παει με ευκολιες ενος ετους στα 700€ (+120€), υπερβολικος τοκισμος αλλα ποιος δινει σημασια μπρος στα...καλλη;

Reaction score
0
Απάντηση: Προσφορά Ηλεκτρονικής Αθηνών” όλες τις τηλεοράσεις χωρίς ΦΠΑ, αλλά ΦΠΑ 16%

Το λάθος ήταν του υπαλλήλου που άφησε τον πελάτη να δει το κομπιουτεράκι του. Τί τον μπλέκεις τον καταναλωτή σε ανώτερα μαθηματικά; Δηλαδή γιατί να υποθέσεις ότι κάτι που κάνει 100+ΦΠΑ εσύ θα το πάρεις 96;

Εγώ παντως την αποφορολόγηση την κάνω πάντα Χ/1,19. Το αντίστροφο δηλαδή από την φορολόγηση (Χ*1,19).

VG

Reaction score
0

Εγώ παντως την αποφορολόγηση την κάνω πάντα Χ/1,19. Το αντίστροφο δηλαδή από την φορολόγηση (Χ*1,19).
Που ειναι και το πλεον λογικο,αυτα τα -16% κτλ ειναι για μαζοχες :434:

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Προσφορά Ηλεκτρονικής Αθηνών” όλες τις τηλεοράσεις χωρίς ΦΠΑ, αλλά ΦΠΑ

Για να βρούμε την τιμή χωρίς τον ΦΠΑ (του 19%), διαιρούμε με το 1,19.
Μια μικρή διόρθωση στο εκ παραδρομής λαθάκι για να μη μπερδευτεί κανείς!

Reaction score
0

Εδώ και μέρες η “Ηλεκτρονική Αθηνών” διαφημίζει στα μέσα ότι το Σάββατο 18/10/08 θα πωλεί όλες τις τηλεοράσεις χωρίς ΦΠΑ.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 18/10/08 επισκέφθηκα ένα κατάστημα “Ηλεκτρονικής Αθηνών” στην περιοχή Παλλήνης. Είπα στον υπάλληλο ότι ενδιαφέρομαι για τηλεόραση και του έδειξα ένα μοντέλο, κατόπιν του ζήτησα να μου υπολογίσει την τιμή χωρίς ΦΠΑ.

Αυτός μου απάντησε ότι η τιμή σήμερα είναι λιανική μείον 16%. Μα, του είπα διαμαρτυρόμενος, το ΦΠΑ είναι 19% και όχι 16. Όχι, μου απάντησε το ΦΠΑ είναι 19% κατά τη φορολόγηση του προϊόντος αλλά είναι 16% κατά την αποφορόλογηση (!!!).

Μετά από έντονο διάλογο που του εξήγησα ότι αυτό είναι απάτη και παραπλάνηση του κοινού, ο υπάλληλος παρέμεινε αμετακίνητος ότι έτσι αφαιρούμε ΦΠΑ από ένα προϊόν. Προς ενημέρωσή σας.
:141::141::140:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Γιατί θύμωσες;
Γιατι δεν καταλαβε το μαθημα...αποφορολογησης! Βαλε του τιμωρια:135:

Reaction score
638
Φανταζομαι τον υπαλληλο να χτυπαει το κεφαλι του με το κομπιουτερακι .
Τον τρέλλανες τον ανθρωπο.
Παντως αλλο υπαλληλος αλλο πωλητης ο πωλητης εχει επικοινωνιακο ταλεντο και δεν του φευγουν πελατες ετσι.
Θυμαμαι ενα ανεκδοτο σε πολυκαταστημα με πωλητη να πουλαει βαρκα και αυτοκινητο σε τυπο που ρωταει που εχει σερβιετες με το σκεπτικο δεν γ...ας που δεν γ...ας δεν πας για ψαρεμα ?

Reaction score
14

Σκέψου δηλαδή να έλεγε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρχει έκπτωση στη τιμή αποφορολόγησης...χιιχιχ...εκεί να δεις τι θα γινόταν.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef