- Reaction score
- 99
Το νέο s550Ποιο Rel είναι; Ζουμπιτος για αλλαγή θέσης είσαι (και sub αν πεις για κανένα 8ιντσο από τα μικρά της)
Το νέο s550Ποιο Rel είναι; Ζουμπιτος για αλλαγή θέσης είσαι (και sub αν πεις για κανένα 8ιντσο από τα μικρά της)
Ένας απλός τρόπος να βρεις σε ένα μεγάλο ποσοστό την σωστότερη τοποθέτηση του sub ή και γενικότερα των ηχείων, όσο αφορά το χαμηλό στο χώρο, είναι να τοποθετήσεις το sub στην θέση ακρόασης (αν γίνεται κυριολεκτικά πάνω στην πολυθρόνα/καναπέ) ,να βάλεις ένα κομμάτι που γνωρίζεις πως έχει πρόγραμμα με βαθύ επαναλαμβανόμενο χαμηλό π.χ σόλο κόντρα μπάσο, και βαδίζοντας ή καλύτερα μπουσουλώντας! μέσα στο χώρο, σταδιακά και αργά να καλύψεις όλα τα πιθανά σημεία, εκεί που θα ακούσεις το ισχυρότερο χαμηλό εκεί θα είναι και το σημείο τοποθέτησης.1 εχω τωρα, να το βαλω δίπλα μου?
View attachment 384995
Μπλε κλειστο σαμπ.
Πορτοκαλι 13 κλικ δεξιοστροφα cross k gain
Kai κιτρινο +2 κλικ
Είναι ό,τι υποψιαζόμουν αλλά σε... ακόμα δυσμενέστερη εκδοχή. Δεν γίνεται να ΄΄χρυσωνόταν΄΄ το παροιμιώδες χάπι, έδωσες περίπου 3500 ευρά για ένα δεκάϊντσο με 12ιντσο παθητικό ακτινοβολητή για να προκύψει το ανωτέρω αποτέλεσμα. Τα δε main ηχεία υπό την παρούσα χωροταξία σαφώς και δεν πληρούν τη δική τους προδιαγραφή ως προς το κάτω όριο απόκρισης.Το νέο s550
Το πορτοκαλι ειναι πλαγια θεση αριστερα το μπλε κλειστο κ κιτρινο ανοιχτο μπροστα
Ικανοποιητική κλίση στη γενική καμπύλη θα γινόταν με τα 30 Hz σε στάθμη 90 dB.View attachment 385084
Το πορτοκαλι ειναι πλαγια θεση αριστερα το μπλε κλειστο κ κιτρινο ανοιχτο μπροστα
View attachment 385085
Μπροστα με διαφορετικα gains
Δεν φθανει με τιποτα , λες να ειναι θεμα ενισχυτη επειδη ειναι λαμπατος? Να δοκιμασω με accuphase?Ικανοποιητική κλίση στη γενική καμπύλη θα γινόταν με τα 30 Hz σε στάθμη 90 dB.
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις πλαγια θεση αριστερα κτλ, αλλα σιγουρα πρεπει να ανεβασεις κι αλλο το gain.Το πορτοκαλι ειναι πλαγια θεση αριστερα το μπλε κλειστο κ με διαφορετικα gains
Οπως κοιτάω τα ηχεια ,στα αριστερα μου στον τοιχο πλαγια. Λες ν χρειαζόταν το το μεγαλύτερο?Δεν καταλαβαινω τι εννοεις πλαγια θεση αριστερα κτλ, αλλα σιγουρα πρεπει να ανεβασεις κι αλλο το gain.
Δοκιμασε, επισης δοκιμασε και να συνδεσεις το sub με RCAΔεν φθανει με τιποτα , λες να ειναι θεμα ενισχυτη επειδη ειναι λαμπατος? Να δοκιμασω με accuphase?
Πως συνδεεταται ?? Εχω ολοκληρωμενους ενισχυτεςΔοκιμασε, επισης δοκιμασε και να συνδεσεις το sub με RCA
Κανενας δεν εχει Pre-out?Πως συνδεεταται ?? Εχω ολοκληρωμενους ενισχυτες
To Low Pass σε τι συχνοτητα ειναι?
Κανενας δεν εχει Pre-out?
OK, ξεχνα τα RCA, σε τι συχνοτητα εχεις βαλει το Low pass?
Λιγο κατω απ τη μεση στο παραδεκα για να μπλεντάρει με τις μεσαίες του main ηχειουOK, ξεχνα τα RCA, σε τι συχνοτητα εχεις βαλει το Low pass?
Η συχνοτητα του Low pass απο μονη της δεν οριζει που μπλενταρει το sub με τα mains. Αυτο γινεται σε συνδυασμο με το gain.Λιγο κατω απ τη μεση στο παραδεκα για να μπλεντάρει με τις μεσαίες του main ηχειου
Ουτε στα μισα δεν ειναι το gain. Είναι πολυ ηπιο κ διακριτικο εκτος αν δεν κανω εγω κατι καλα ,στα πιο ψηλα ακουγεται πολυ εντοναΗ συχνοτητα του Low pass απο μονη της δεν οριζει που μπλενταρει το sub με τα mains. Αυτο γινεται σε συνδυασμο με το gain.
To gain ειναι στο τερμα η παει κι αλλο?
Αυτο που βλεπω παντως ειναι απογοητευτικο για 3.500 ευρω sub. Δεν εχει δυναμη να πιασει σταθμες ουτε καν στα 30Hz...
Στα χαρτια λεει κατεβαινει 20 hz με τεραστιο headroom κ μου ειπαν ν μην παρω το μεγαλυτερο γιατι θα διεγειρει το χώρο πολυΗ συχνοτητα του Low pass απο μονη της δεν οριζει που μπλενταρει το sub με τα mains. Αυτο γινεται σε συνδυασμο με το gain.
To gain ειναι στο τερμα η παει κι αλλο?
Αυτο που βλεπω παντως ειναι απογοητευτικο για 3.500 ευρω sub. Δεν εχει δυναμη να πιασει σταθμες ουτε καν στα 30Hz...
Δεν έχει νούμερα στη συχνότητα; Πόσο είναι πε΄ριπου εκεί που το έχεις βάλει, σε Hz;Λιγο κατω απ τη μεση στο παραδεκα για να μπλεντάρει με τις μεσαίες του main ηχειου
Ειναι με κλικ, στη μεση ειναι 20 κλικΔεν έχει νούμερα στη συχνότητα; Πόσο είναι πε΄ριπου εκεί που το έχεις βάλει, σε Hz;
Επίσης δώσε +6 dB gain. και μέτρα.
Κατεβασε τη συχνοτητα τερμα κατω και ανεβασε το gain μεχρι να πιασεις 90+ db στα 30Hz, μετρα και ανεβασε τη μετρηση.Ειναι με κλικ, στη μεση ειναι 20 κλικ
View attachment 385096
2,25 hz ανα κλικΕιναι με κλικ, στη μεση ειναι 20 κλικ
View attachment 385096