Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!!!

Reaction score
208
Καλησπέρα,

επειδή έχουμε μπεί στην άνοιξη πλέον και όντας κάτοχος αυτού του λαμπάτου ενισχυτή
http://www.triode.co.jp/english/04.html
ο οποίος οδηγεί με εξαιρετικά αποτελέσματα (για τα δικά μου γούστα και στο ικρό μου χώρο περ. 10 τ.μ.)
αυτά τα ηχεία
http://www.stereophile.com/budgetcomponents/chario_premium_1000_loudspeaker/index.html

λόγω της έλευσης του καλοκαιριού,στην προσπάθεια να προστατευθεί ο λαμπάτος, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον "μικρό" ολοκληρωμένο ενισχυτή, αλλά με "μεγάλα" χαρακτηριστικά...τι εννοώ...?
επειδή δοκιμάστηκε ο έταιρος του σαλονιού
http://www.xindak.com/english/products/showditail.asp?id=333
αλλά τα αποτελέσματα ήταν ο τονισμός σε μεγάλο βαθμό του μπάσου,οπότε μένει στο σαλόνι ως έχει
θεωρώ οτι αναζητώ ολοκληρωμένο έως +-50 watt, καθώς τα 45 του triode είναι υπεραρκετά
(εδώ πάει ο χαρακτηρισμός του μικρού), αλλά με καλά χαρακτηριστικά...δλδ καλή κατασκευή και
χαρακτήρα...δλδ έχω γλυκαθεί και συνηθίσει τον ήχο της λάμπας (τρομερές μεσαίες, με ωραία ανάλυση και λεπτομέρεια)
επίσης να τονίσω το γεγονός οτι τα ηχεία είναι γλυκόηχα...
δεν με απασχολεί το να είναι καινούργιος ή καλο-μεταχειρισμένος, remote ή dac
προαιρετικά εάν έχει καλό phono δεκτό αλλά όχι απαραίτητα δεσμευτικό όσον αφορά στην επιλογή
budget περίπου 500,00 € το οποίο μπορεί να ανέβει υπο περιπτώσεις και εφόσον πρόκειται
για κάτι εξαιρετικό.....κλάσεις (a,ab,d,t κλπ) και προτάσεις όλες δεκτές

περιμένω τις προτάσεις σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.655
Απάντηση: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!!!

Σε παρόμοιο θέμα που άνοιξε ο Zizik, προτάθηκε ο Denon DRA-F109, ο οποίος τελικά επιλέχθηκε και αγοράστηκε.

Reaction score
208
Απάντηση: Προτάσεις για "μικρό" ολοκληρωμένο τρανζιστοράτο ενισχυτή με χαρακτήρα!!!

Το διάβασα το θέμα και σε ευχαριστώ για την προτροπή...απλά η διάθεση μου είναι κάποιος πιο απλός ενισχυτής
χωρίς ενσωματωμένο dac κλπ, καθώς υπάρχει ήδη dac, έτσι ώστε τα λεφτά να πάνε στο αναλογικό κομμάτι...
πάντως η πρόταση καταχωρήθηκε και θα εξετασθεί...και πάλι ευχαριστώ

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.655

OK. Τότε να προτείνω το Pro-Ject Stereo Box DS. Αν δεν απατώμαι, στην Ελλάδα εκπροσωπούνται από την "ΟΡΦΕΑΣ".

Y

Yiannis_B

Guest

...λόγω της έλευσης του καλοκαιριού,στην προσπάθεια να προστατευθεί ο λαμπάτος, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον "μικρό" ολοκληρωμένο ενισχυτή, αλλά με "μεγάλα" χαρακτηριστικά...τι εννοώ...?
αλλά τα αποτελέσματα ήταν ο τονισμός σε μεγάλο βαθμό του μπάσου,
? Θα περίμενα ένας σωστός ενισχυτής να μην έχει τονισμούς. Εκτός αν δεν είναι "σωστό" το ηχείο.

Reaction score
117

Στις αγγελίες του Site υπάρχει μια για πώληση Yamaha a-s1000 αν δεν κάνω λάθος στα 600 €. Τίποτα καλύτερο σε αυτά τα λεφτά κατά την άποψή μου, ο δε ενισχυτής διαθέτει πολύ καλό phono stage. Δες την αγγελία που έχει και το σχετικό review. Τα Yamaha είναι μηχανήματα για μια ζωή (όχι βέβαια τα μοναδικά). Επιπλέον εάν δε σε ενοχλεί, στον A-S1000 υπάρχουν και ρυθμιστικά τονικότητας (treble, bass) που δεν είναι και καμία αμαρτία να τα χρησιμοποιήσεις εάν βελτιώνεται ο ήχος σου.

Reaction score
208

δεν νομίζω να είναι θέμα τόσο τονισμού, απλά δικής μου αντίληψης...το δωμάτιο είναι πολύ μικρό (σκάρτα 10 τ.μ.)
και δεδομένου οτι έχω συνηθίσει στο άκουσμα του λαμπάτου, με τις όποιες συνέπειες στο μπάσο και επίσης οτι απο τα 45w πήγαμε στα 100w, ενδεχομένως και λόγω καλύτερης οδήγησης του ηχείου, να έβγαιναν πιο μπροστά τα μπάσα ή να μην ήταν τόσο μπροστά τα μεσαία, τουλάχιστον έτσι όπως έχω μάθει να ακούω...σε κάθε περίπτωση δεν ήταν κακό το άκουσμα...ήταν κάτι διαφορετικό...απλά δεν θέλω να χαλάσω το set του συστήματος του σαλονιού...

Reaction score
208

εννοείται οτι και o yamaha είναι στη λίστα, όπως επίσης και κάποιοι της nad, denon κ.ο.κ.

απλά άνοιξα το θέμα περισσότερο για κάποια όχι τόσο γνωστή πρόταση, προκειμένου να ληφθούν

όλες οι πιθανές προτάσεις, πρίν τις ακροάσεις...και πάλι ευχαριστώ για τις προτάσεις

Y

Yiannis_B

Guest

Καλησπέρα,

επειδή έχουμε μπεί στην άνοιξη πλέον και όντας κάτοχος αυτού του λαμπάτου ενισχυτή
http://www.triode.co.jp/english/04.html
ο οποίος οδηγεί με εξαιρετικά αποτελέσματα (για τα δικά μου γούστα και στο ικρό μου χώρο περ. 10 τ.μ.)
αυτά τα ηχεία
http://www.stereophile.com/budgetcomponents/chario_premium_1000_loudspeaker/index.html

λόγω της έλευσης του καλοκαιριού,στην προσπάθεια να προστατευθεί ο λαμπάτος, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον "μικρό" ολοκληρωμένο ενισχυτή, αλλά με "μεγάλα" χαρακτηριστικά...τι εννοώ...?
αλλά τα αποτελέσματα ήταν ο τονισμός σε μεγάλο βαθμό του μπάσου,οπότε μένει στο σαλόνι ως έχει
θεωρώ οτι αναζητώ ολοκληρωμένο έως +-50 watt, καθώς τα 45 του triode είναι υπεραρκετά
(εδώ πάει ο χαρακτηρισμός του μικρού), αλλά με καλά χαρακτηριστικά...δλδ καλή κατασκευή και
χαρακτήρα...δλδ έχω γλυκαθεί και συνηθίσει τον ήχο της λάμπας (τρομερές μεσαίες, με ωραία ανάλυση και λεπτομέρεια)
επίσης να τονίσω το γεγονός οτι τα ηχεία είναι γλυκόηχα...
δεν με απασχολεί το να είναι καινούργιος ή καλο-μεταχειρισμένος, remote ή dac
προαιρετικά εάν έχει καλό phono δεκτό αλλά όχι απαραίτητα δεσμευτικό όσον αφορά στην επιλογή
budget περίπου 500,00 € το οποίο μπορεί να ανέβει υπο περιπτώσεις και εφόσον πρόκειται
για κάτι εξαιρετικό.....κλάσεις (a,ab,d,t κλπ) και προτάσεις όλες δεκτές

περιμένω τις προτάσεις σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά
Βρε παιδιά, έχουμε τόσο περιορισμένο χρόνο να ακούμε μουσική, τι να προστατεύσουμε σε ένα μηχάνημα?

Αφού γουστάρεις αυτό που έχεις, λιώσε το στο παίξιμο. Και στην τελική τι θα πάθει? Δεν έχω εμπειρία από λαμπάτους, αλλά φαντάζομαι μόνο οι λάμπες φθείρονται.

Και αν είναι ακριβές αυτές που φοράει, βάλε κάποιες πιο φτηνές για το καλοκαίρι.

Θα μείνουν τα μηχανήματα και θα την κάνουμε εμείς....

Reaction score
372

Φίλε Dimmanouka, ένας εξαιρετικός ενισχυτής στη κατηγορία του (και το λέω γιατί έχει περάσει από τα χέρια μου) είναι ο NVA AP-50. Αν προσέξεις λίγο τα καλώδια των ηχείων, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα με τα ηχεία που έχεις θα είναι πολύ καλύτερο από τις παραπάνω προτάσεις.

Είδα ότι έχει έναν το STUDIO 17 ( http://www.studio17.gr/used.php ).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Άμα θέλεις ΑΚΕ (άποψη κι έτς) πάρε ένα Kenwood, ένα Harman Kardon που είναι και φουνκτσιονήρτ άινβαντφράι, να δώσεις λίγη σεβεντίλα στο σύστημα. Και βάλε και Barry White να λιώσεις!

Άκου 600 ευρά ο Α402! Πήρανε χαμπάρι τη μανία σας με τα vintage ρε και σας σφάζουν στο γόνατο ρε, μπου χα χα...

Reaction score
208

Καλημέρα, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις προτάσεις σας...
Τελικά λόγω μιας ευκαιρίας...ο ενισχυτής βρέθηκε και δεν είναι άλλος απο τον 316 bee της nad
Θεωρώ οτι ο ήχος του, για τα λεφτά που κτήθηκε (κάτω απο το μισό της αξίας του) είναι τουλάχιστον
απολαυστικός και δεν νομίζω στις τρανζιστορικές ακροάσεις να μου λείψει και τόσο πολύ ο χαρακτήρας
του λαμπάτου...θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις απο τον ήχο του, καθώς όλη η βαρύτητα
των ακουσμάτων δόθηκε, σε ενα εξαιρετικό ηχείο που κατάφερε να μου λύσει το πρόβλημα του ήχου που είχα
στο μεγάλο μου σύστημα του σαλονιου...το όνομα αυτού
http://www.superfi.co.uk/p-4182-discontinued-tannoy-revolution-r1-speakers.aspx

Το ηχείο που αντικατέστησε είναι της chario το premium 2000, το οποίο λόγω της φόρτισης του χώρου με
αρκετό μπάσο, καθότι είναι και προβληματικός με την παρουσία τζακιού και χώλ, το αποτέλεσμα ήταν να χάνει
τον ομολογουμένως πολύ ωραίο χαρακτήρα του...και να αποτελεί γρίφο για μένα, το τί ηχείο θα μπορούσε να
παίξει σχετικά σωστά σε ενα τέτοιο χώρο (ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί και καμίας περιποίησης)

Ε ακριβώς εδώ έρχεται το παραπάνω ηχείο, το οποίο δεν ξέρω το πώς και το γιατί (αλλά στην ουσία δεν με
ενδιαφέρει κιόλας), το οποίο όσο όγκος του λείπει του να γεμίσει τις προϋπάρχουσες βάσεις, τόσο αβίαστα και
χωρίς κόπο γεμίζει το χώρο με μια εξαιρετική μεσαία περιοχή και τον ιδιοκτήτη του με ενα απίστευτο χαμόγελο απορίας
και ικανοποίησης...χαρακτηριστικές δηλώσεις της κοπέλας μου...απο πού έρχεται όλο αυτό το πράγμα...?(δλδ ήχος)
και μόλις της τα δείχνω...απαντά (δεν παίζει...με τίποτα...!!!!)χαχαχα

Και πάλι ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON