Προτάσεις για προενισχυτή!

Reaction score
52
Καλημέρα σε ολους.
Ενδιαφέρομαι για προενισχυτή για να οδηγησει τον Yamaha MX-D1, που έχω.
Αντικαθιστώ τον alexander tsakiridis, και θα ηθελα τις προτάσεις σας (αν μπορείτε:126:).

Reaction score
140
Καλημέρα σε ολους.
Ενδιαφέρομαι για προενισχυτή για να οδηγησει τον Yamaha MX-D1, που έχω.
Αντικαθιστώ τον alexander tsakiridis, και θα ηθελα τις προτάσεις σας (αν μπορείτε:126:).
budget?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984
Απάντηση: Προτάσεις για προενισχυτή!

ΙΜΗΟ πάρε αυτόν τον γνωστό κι επώνυμο μετασχηματιστάτο παθητικό, μου διαφεύγει η μάρκα... κι ο τσαντουλής τον είχε παρουσιάσει ένα φεγγάρι αν δεν μ' απατά η μνήμη μου..

κατάλαβες, ε; αυτόν που έχει για "ποτενσιόμετρο φωνής" 2 μετασχηματιστές με πολλαπλά τυλίγματα.

ΙΜΗΟ είναι ο ιδανικός συνδυασμός με ενισχυτές του τύπου του γιαμαχάκου σου.:126:

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Προτάσεις για προενισχυτή!

ΙΜΗΟ πάρε αυτόν τον γνωστό κι επώνυμο μετασχηματιστάτο παθητικό, μου διαφεύγει η μάρκα... κι ο τσαντουλής τον είχε παρουσιάσει ένα φεγγάρι αν δεν μ' απατά η μνήμη μου..

κατάλαβες, ε; αυτόν που έχει για "ποτενσιόμετρο φωνής" 2 μετασχηματιστές με πολλαπλά τυλίγματα.

ΙΜΗΟ είναι ο ιδανικός συνδυασμός με ενισχυτές του τύπου του γιαμαχάκου σου.:126:
τον music first λες?
http://www.mfaudio.co.uk/products.htm

Reaction score
9

Και εγώ είμαι υπέρ του παθητικού, έχω αντίστοιχο φτηνότερο στο σύστημά μου, αλλά ανεξάρτητα των μετασχηματιστών που βοηθάνε στο ματσάρισμα με τον τελικό, μήπως πρέπει να ελεγχθεί και η αντίσταση εισόδου του τελικού? Αν είναι πολύ χαμηλή ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση.

Reaction score
684

Θα σου προτεινα να δοκιμασεις και αυτον

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=93008

τον οποιο εχω και εγω και κατα τη γνωμη μου ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια τιμης που ψαχνεις....

Reaction score
5.616
Είχα τον Aaron και τώρα έχω και τον Music First.

Και οι δυο πολύ καλοί. Θα έδινα ένα προβάδισμα στον Music First, ο οποίος μου απογείωσε τα (ενεργά με ICE) Martin Logan Purity.

Reaction score
52
Καλημέρα.
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας!
Επειδή πράγματι δεν γνωρίζω κανέναν απο τους δύο, και θελω να αναφέρω επίσης πως τα ηχεία μου είναι τα 802, ποιόν απο τους κάτωθι αναφέρετε??
http://www.mfaudio.co.uk/products.htm

Επίσης μία εξήγηση του "παθητικού" pro??

Reaction score
2.243
Δεν έχει ενεργά στάδια, παρά μόνο το ρυθμιστικό στάθμης και επιλογέα εισόδου. Κανονικά αυτό είναι λίγο προβληματική λύση επειδή αλλάζοντας το ποτενσιόμετρο αλλάζει και η αντίσταση εξόδου του προενισχυτή, και μπορεί να προκύψουν προβλήματα "ταιριάσματος". Τέτοια προβλήματα δεν έχουν οι προενισχυτές με ρύθμιση στάθμης με μετασχηματιστές για αυτό και ενδείκνυνται, ειδικά σε διακοπτικούς τελικούς οι οποίοι από ότι έχω καταλάβει έχουν ένα θεματάκι "ταιριάσματος" με προενισχυτή. Σε αυτήν την περίπτωση τα θεματάκια λύνονται λόγω της γαλβανικής απομόνωσης που προσφέρει ο μετασχηματιστής. Τα είπα καλά EAR?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

τό'χεις, τό'χεις.

βασικά η γαλβανική απομόνωση είναι κερασάκι στην τούρτα, δε λύνει αυτή το θέμα των εμπεδήσεων εισόδου-εξόδου.

επειδή όμως η είσοδος του τελικού και η έξοδος της πηγής βλέπουν ένα τύλιγμα μετασχηματιτή, βλέπουν ένα τέλειο φορτίο, οπότε και δουλεύουν όσο πιο τέλεια μπορούν να δουλέψουν. ουσιαστικά, τους παρέχεις τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.

<<The Classic Preamplifier fitted with MKII transformers has won the Hi Fi World 2010 award for best preamplifier! The article is in the January 2011 edition of the magazine.>>

Reaction score
7

χμμ να κανω και εγω μια ερωτηξις...
γιατι το τυλιγμα του μετασχηματιστη θεωρειται τελειο φορτιο?Αφου ειναι επαγωγικο...
Νομιζα πως το τελειο φορτιο ειναι αμιγως ωμικο:108:

Για τα ταιριασματα εμπεδησεων εισοδου-εξοδου συμφωνω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.159

χμμ να κανω και εγω μια ερωτηξις...
γιατι το τυλιγμα του μετασχηματιστη θεωρειται τελειο φορτιο?
Γιατί είναι πχιο hi end. Αλλά έχει ένα ελάττωμα! Δεν μπορείς να πειραματισθείς με καλώδια ρεύματος.

Reaction score
2.054

Γιατρε καλησπέρα,

Θα σας πρότεινα ένα λαμπάτο προενισχυτη ώστε να ακούτε τη μουσικη σας ήσυχα και ωραία! IHMO
:107:

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Προτάσεις για προενισχυτή!

Γιατρε καλησπέρα,

Θα σας πρότεινα ένα λαμπάτο προενισχυτη ώστε να ακούτε τη μουσικη σας ήσυχα και ωραία! IHMO
:107:
+1 michel
έχω τα 802d με ροτελ 1092 ( b&o 1000asp ) και ψάχνω κάτι να δώσει μια α πνοή ( άντε έστω και μέσω λαμπατων παραμορφώσεων ) στο σύστημα
με δοκιμή όμως , αν δεν ακούσω δεν παίρνω

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
...οκ.
και που μπορει κανεις να βρει αυτον τον pro... και να κανει και ενα τεστ??
Γνώμη μου, με το σύστημα που έχεις και την μουσική που ακούς μακριά απο παθητικούς προενισχυτές,είναι κάπως <<ψόφιοι-χωρίς ζουμί και στεγνοί!!>>,ασχολίσου με ενεργούς και αν μπορείς άκουσε.

Reaction score
5.616
Μόνο "ψόφιος-χωρίς ζουμί και στεγνός" δεν είναι ο Music First. Θα έλεγα μάλιστα ακριβώς το αντίθετο! "Απίστευτη ενέργεια, ανάλυση, ομοιογένεια!".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538