Προτάσεις για σύστημα μέχρι € 1.500

Reaction score
0
Καλή χρονιά στους απανταχού συμφορουμίτες.

Επειδή είμαι καιρό έξω από το κύκλωμα, θα παρακαλούσα, αν είναι δυνατό, για κάποιες προτάσεις για σύστημα με ταβάνι τιμής τα € 1.500.
Το συστημα θα αποτελείται από:
Δικάναλο ενισχυτή (ή ραδιοενισχυτή)
Ραδιόφωνο
CD player
Ηχεία

Γνωρίζω ότι το budget είναι περιοριστικό, αλλά δυστυχώς δεν πάει παραπάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Θάνος

Reaction score
7.102
Mερικς προτασεις απλα για να ξεκινησεις το ψαξιμο.

Ενισχυτες : NAD C352,ROTEL RA-06,AUDIO ANALOGUE PRIMO,THULE IA-60,ADVANCE MAP-103,CREEK EVO AMP,HARMAN KARDON HK-970.

Cdplayers: ΝΑD C542,NAD C521BEE,DENON DCD 700,HARMAN KARDON HD-970,ARCAM CD73,ADVANCE MCD-203,ROTEL RCD-06,AUDIO ANALOGUE PRIMO CD

Ηχεια : παρα πολλα αλλα καλυτερα να πεις το χωρο σου (μεγεθος σχημα και αν προτιμας δαπεδου ή βασης).

Reaction score
0
Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος. Γύρω στα 50 τμ
Βέβαια, η βασική θέση ακρόασης θα είναι περίπου στα 4 μέτρα από τα ηχεία. Παρόλα αυτά θεμιτό είναι τα ηχεία να "ακούγονται" και στον υπόλοιπο χώρο.

Όσο για το αν θα είναι βάσης ή δαπέδου, αυτό που θα ήθελα είναι, να είναι όσο μαζεμένα γίνεται (πολλά ζητάω :) ).

Thanks a lot.

Reaction score
1
Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος. Γύρω στα 50 τμ
Βέβαια, η βασική θέση ακρόασης θα είναι περίπου στα 4 μέτρα από τα ηχεία. Παρόλα αυτά θεμιτό είναι τα ηχεία να "ακούγονται" και στον υπόλοιπο χώρο.

Όσο για το αν θα είναι βάσης ή δαπέδου, αυτό που θα ήθελα είναι, να είναι όσο μαζεμένα γίνεται (πολλά ζητάω :) ).

Thanks a lot.
Μάλλον δαπέδου θα πρέπει να κοιτάξεις με αυτόν τον χώρο. Το πρόβλημα είναι ότι, με αυτό το ποσό, ενώ μπορείς να πάρεις αξιοπρεπέστατα ηλεκτρονικά (όπως αυτά που προτάθηκαν παραπάνω), στα ηχεία θα χρειαστεί μεγάλος συμβιβασμός. Προτείνω να κοιτάξεις κυρίως για μεταχειρισμένα (ηχεία εννοώ). Καλές ακροάσεις !

Reaction score
7.102
Πολυ μεγαλος χωρος,θα χρειαστεις ενισχυτη τουλαχιστον 2Χ80watt και ηχεια με μεγαλη ευαισθησια (90db/1w/1m τουλαχιστον).Δυστυχως ο προυπολογισμος σου ειναι χαμηλος για το χωρο σου και μαλλον θα πρεπει να κανεις καποιους συμβιβασμους και ειδικα στα ηχεια.
Αρκετα μεγαλα και ευαισθητα ηχεια WHARFEDALE 9.5,9.6, JBL σειρα NORTHRIDGE απλα για να αναφερω μερικα.Απο ενισχυτες μαλλον ο NAD C352 ειναι αυτος που συνδυαζει καλο ηχο,μεγαλη ισχυ και προσιτη σχετικα τιμη.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Προτάσεις για σύστημα μέχρι € 1.500

Αρκετα μεγαλα και ευαισθητα ηχεια WHARFEDALE 9.5,9.6, JBL σειρα NORTHRIDGE απλα για να αναφερω μερικα.
Από ηχεία δες και τα B&W DM309. Το κόστος τους είναι κοντά στα 500€ και ο ήχος τους πολύ καλός. Για ενισχυτή τώρα καλύτερα να δεις για κάτι σε μεταχειρισμένο...

Reaction score
7.102
Και μια προταση,cdplayer HARMAN KARDON HD-970,ενισχυτης ADVANCE MAP-305,ηχεια JBL Northridge E90,δεκτης ο πιο φτηνος sony.Κοστος 1800 περιπου αλλα νομιζω αξιζει η υπερβαση.

Reaction score
1
Να σου προτείνω κι εγώ φίλε lthanos αυτά στα οποία κατέληξα :
Advance Acoustic MAP 305 (με ή χωρίς DAC) http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25
Harman Kardon HD 970 (παίζει και mp3) http://www.harmankardon.com/product...&Language=ENG&cat=CDP&prod=HD 970/230&sType=C
Triangle Heliade ES http://www.triangle-fr.com/uk/esprit-esw.php?modele=heliade
Στα προτείνω όχι βέβαια επειδή τα πήρα εγώ αλλά επειδή ο χώρος μου (http://users.hol.gr/~sd1312/saloni.jpg) είναι παρόμοιος με τον δικό σου και επειδή το budget μου κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα περίπου (αν και το ξεπέρασα τελικά όπως γίνεται συνήθως).
Για τον ενισχυτή λάβε κι αυτό υπόψη σου όχι σε βαθμό καθοριστικό όμως:http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32431
Αν θέλεις περαιτέρω βοήθεια για τα προαναφερθέντα καθώς και υλικό που έχω μαζέψει από διαδικτυακή έρευνα (reviews,manuals κλπ) είμαι στη διάθεσή σου.

Reaction score
0
Ααπητοί φίλοι,

σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Κατέληξα στα:
Advance Acoustic Map-305DA
Harman Kardon HD 970
και ψάχνομαι ακόμη λίγο για τα ηχεία.

Όπως καταλάβατε, θα ακολουθήσω και εγώ τον κανόνα και θα ξεπεράσω λίγο το budget.

Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
0
Φιλε Θανο εαν θελεις καλο ηχο με αυτα τα χρηματα :1)ROTEL RA-04 (400E)η εαν θελεις περισσοτερα watt ΝΑD 352(500E).2)KEF iQ5 δαπεδου για να σου καλυψουν τον χωρο. και εαν τα πας κοντα στον τοιχο δεν εχουν προβλημα(500ε)3)CABRIDGE AUDIO AZUR 640C V2(400ε) η κατι σε arcam. .Ααααα παρε και ενα ραδιακι ,εχει καλα tuner με λιγα χρηματα πχ denon tu-260lmk2-sony....
και οχι σε ενισχυτες yamaha η cd harman hd 970... και παρομοια μηχανηματα της πλακας

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Προτάσεις για σύστημα μέχρι ? 1.500

...η cd harman hd 970... και παρομοια μηχανηματα της πλακας
Ερώτηξις: το HD 970, είναι της "πλάκας"; :confused:

Αρουτάω, διότι με αυτό το..."πλακατζίδικο" CDplayer, πολύς κόσμος..."γελάει" ευχαριστημένος... ;)

Reaction score
0
Ενταξει εαν δεν σου αρεσει η εκφραση να την αλλαξουμε.Αλλα εαν το βαλεις διπλα σε arcam cd72-73 θα το πεταξεις απο τον 8(οροφο).

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Προτάσεις για σύστημα μέχρι ? 1.500

Ενταξει εαν δεν σου αρεσει η εκφραση να την αλλαξουμε.Αλλα εαν το βαλεις διπλα σε arcam cd72-73 θα το πεταξεις απο τον 8(οροφο).
Όχι, παιδί μου, να μην αλλάξεις την έκφρασή σου, αν ΟΝΤΩΣ την ασπάζεσαι. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει παρεξήγηση...;)

Α, ναι...όσον αφορά τον όγδοο...χμμμ...να σΕ πω...πάενε από κάτ'...στο ισόγειο...και περίμενέ το να σου 'ρθει...

...

...

...το 73άρι...:cool:

Reaction score
7.102
Ειπαμε 500 σε γνωστη αλυσιδα και μετα απο ψησιμο σε καταστημα με ιδιοκτητη μελος του σαιτ 530 αλλα και παλι ειναι πολλα αφου ο φιλος μας θελεις συστημα για μεγαλο χωρο με 1500 ευρω.Και το 700αρι της Denon να ειναι και αυτο μια καλη προταση στα 300+.

Οσο για τη κοντριτσα που ξεκινησε, αν υπαρχει αυτι που βρισκει τοσο σημαντικες διαφορες αναμεσα σε Hd-970 και Cd-73 τοτε μιλαμε για φαινομενο.

Reaction score
0
Φιλε tanto δεν εχω ακουσει το 970 και θα το κανω με την πρωτη ευκαιρια,απλα πιστευω τον φιλο μου που το εβαλε διπλα σε arcam και nad 541i και μου ειπε οτι αυτοι του ηχου κανουν αρπαxt@#$.!!!! πιστευω περισσοτερο εναν φιλο που εχει ακουσει και μερικα σοβαρα μηχανηματα ,απο τα περιοδικα των εταιριων.Εσυ το εχεις ακουσει??

Reaction score
7.102
Ειναι τοσο μικρη η διαφορα στα χρηματα που ειναι μαλλον αδυνατο το ενα να παιζει καλα και το αλλο να ειναι της πλακας.
Το εχω ακουσει παντως και μπορω να πω οτι δεν ειναι τοσο καλο οσο τα δυο αλλα που ανεφερες (ειμαι κατοχος του ενος) αλλα παντα κρινουμε μια συσκευη σε συνδυασμο και με το ποσο κοστιζει.Μην ξεχνας και τις ιδιαιτεροτητες που εχει αυτη η συσκευη (εισοδοι για συσκευες με ψηφιακες εξοδους,upsampler,δυνατοτητα αναπαραγωγης mp3) που την κανουν μια καλη αγορα.
Για τις αρπαχτες του ΗΧΟΥ δεν θα πω κατι γιατι πολυ απλα δεν μπορω να αποδειξω κατι οπως και για την αξιοπιστια του φιλου σου φυσικα.
Παντως αν δεν εχεις ακουσει καποια συσκευη μην την αποκαλεις "της πλακας",αφορισμοι στο hi-fi δεν χωρανε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas