Προτάσεις για την "Κλασσική Compact Δισκοθήκη"

Reaction score
23
Η ιδέα του Ανδρέα Κ. στο ανάλογο topic με βρήκε απόλυτα σύμφωνο και ξεκινώντας εγώ πρώτος θα προτείνω 2 κλασσικά κομμάτια ως την δική μου πρόταση για την έκπομπή του κ. Νίκου Κανελλόπουλου.

Να θυμίσω πως η ιδέα είναι να προτείνουμε εδώ , σε αυτό το θέμα κλασσικά κομμάτια για την έκπομπή του 9,84 "Κλασσική Compact Δισκοθήκη"

Οι δικές μου προτάσεις :
1. Ride Of The Valkyries - Wagner
2. Adagio - Albignoni

Παρακαλώ για τις δικές σας...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Δεν γνωριζω την ροη του προγραμματος του αγαπητου Νικου και καθως δεν θελω να εμποδισω κατι σε αυτη θα δωσω ορισμενες προτιμησεις μου και οτι-και εαν- μπορει...

1.Κατι απο το Indian Queen του H.Purcel
2.Κατι απο το Stabat Matter του Pergolesi(και τα δυο πρωτα μου αρεσουν ως ενοτητες οποτε οτιδηποτε απο αυτα θα ηταν ικανοποιητικο)
3.Tην εισαγωγη απο την οπερα Tannhauser του R.Wagner

Υ.Γ. Διονυση , εαν ακουγες πιο συχνα τον Ν.Κ. αμφιβαλλω εαν στην δευτερη επιλογη σου ο συνθετης του κομματιου θα ηταν ο Tomaso Albignoni :wink:

Reaction score
51
Η απόλυτη μουσική !
Εγώ πάντως προτείνω πως μέσα από τις προτάσεις αυτές που θα γίνουν από τα μέλη του site για την "Κλασσική Compact δισκοθήκη", να βγεί μία άριστη συλλογή του AVsite για τα μέλη μας!!!!
Δεσμεύομαι για αυτό και προτείνω το θαυμάσιο έργο: Bach - Suite Fr Orchestra No.3, Air 3!!! :wink:
(Για το Adagio του Albinioni δεν το συζητώ, θα παρέμενε παντα πρώτο!!!)

Reaction score
0
Ομολογώ πως δεν ακούω πολύ κλασική μουσική,δυστυχως.
Παρόλα αυτά μου αρέσει πολύ το "Swan Lake" του Τσαϊκόφσκι.
Όταν το ακούω ανατριχιάζω.
Επίσης οι "4 εποχές" και το "Storm" του Vivaldi.
To "O Fortuna" του Wagner με αφήνει άφωνη.
Τέλος το "Fur Elise " του Beethoven είναι από τα κομμάτια που ξεχωρίζω.
Μου αρέσουν κι άλλα κομμάτια αλλά δεν ξέρω ποια είναι.
:lol: :lol:
Τη βρίσκω πολύ καλή την ιδέα να γίνει ένα classic collection από το site.
:D :D :D :D :D :D :D

Reaction score
2
Τι να πρωτοδιαλέξεις απο τον απίστευτο πλούτο τις κλασσικής μουσικής; Ας κάνω μια προσπάθεια

Pyotr Ilyich Tchaikovsky - The Seasons - Barcacolle (June)
Franz Schubert - Piano Trio in E Flat
Franz Schubert - German Dance No. 1 in C-MAJOR
Beethoven - Piano Sonata No. 14 in C Sharp minor "Moonlight"
Maurice Ravel - Bolero
Verdi - Chorus "Vedi! Le fosche notturne" from Il Trovatore
Rossini - Ouverture from "Il Barbiere di Siviglia"
Johan Strauss - The Blue Danube

οκ ας σταματήσω εδώ καλύτερα... :D

Reaction score
7
Κατα τη γνωμη μου το να ακους κλασσικη μουσικη προυποθετει και να εχεις καποιες γνωσεις πανω σε αυτο το ειδος.
Να ξερεις δηλαδη ΤΙ ακριβως ακους.
Ετσι εχω στο μυαλο μου την κλασσικη. Δεν ξερω αν συμφωνειτε...

Reaction score
2
Προσωπικά διαφωνώ. Σίγουρα το να ξέρεις τι ακούς δίνει άλλη διάσταση στην μουσική, ίσως και απόλαυση σε κάποιο άλλο επίπεδο, αλλά δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο για να απολαύσεις τις μελωδίες.

Reaction score
77
Χαίρομαι που τελικά η κλασική λεγόμενη μουσική έχει πολλούς φίλους, που πολλές φορές διστάζουν να εκφραστούν ή να αναφερθούν σ' αυτήν.
Με πολλή αγάπη θα μεταδώσω τα κομμάτια που ζητάτε, όσα χωρούν σε μια ωριαία εκπομπή! Προτιμώ να τα βάλω στην εκπομπή του Σαββάτου 9-10 πμ, ώστε να είναι πιο βολική η ώρα.
Υπενθυμίζω ότι οι ώρες των εκπομπών είναι:
Σάββατο 7-8 πμ και 9-10 πμ
Κυριακή 7-8 πμ και 11-12 πμ (χορηγία του Μεγάρου Μουσικής για τις συναυλίες του μόνο)
Τα δύο πρωινά (7-8) είναι ηχογραφημένα λόγω ώρας.

Έτσι, το άλλο Σάββατο, 21/1, θα ακούσετε όσες από τις επιθυμίες σας προλάβω, επειδή αυτό το Σάββατο έχω ήδη κλείσει μία συνέντευξη*, ενώ το Σάββατο 28/1 θα ξεκινήσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μότσαρτ (1756-2006) σε μια σειρά που θα χρειαστεί πάνω από 25 ωριαίες εκπομπές (!) μόνο και μόνο για τα πιο γνωστά του έργα.
Νίκος Κανελλόπουλος
"Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη"
Αθήνα 984 fm

* επισυνάπτω σχετικό Δελτίο Τύπου
Αυτό το Σάββατο (14/1, 9-10 πμ), η "Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη"
φιλοξενεί τον γιατρό και συνθέτη Θανάση Δρίτσα.
Πρόκειται για γιατρό καρδιολόγο, που είναι διεθνώς γνωστός για την ερευνητική του
δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου. Στις συνθέσεις του
περιλαμβάνονται τα CD "Εικόνες" και "Υδατογραφίες", ένα CD με παραμύθια, ενώ έχει
εκδώσει και βιβλίο με τίτλο "Η μουσική ως φάρμακο", που συνοδεύεται από σχετικό CD.
Τέλος, o Θαν. Δρίτσας διοργανώνει συναυλία με διάλεξη και προβολές την Τρίτη 31/1,
στην αίθουσα συναυλιών "Φ.Νάκας" (Ιπποκράτους 41, 8:30 μμ), με ελεύθερη είσοδο και θέμα
"Θεραπεία με τη Μουσική: Το όνειρο, το ταξίδι, το παραμύθι". Συμμετέχουν οι
Αλίκη Κόλια, Αγγέλικα Παπανικολάου και ο συνθέτης (πιάνο), Γιώργος Γαλάντης (τραγούδι).

Reaction score
51
Προσωπικά διαφωνώ. Σίγουρα το να ξέρεις τι ακούς δίνει άλλη διάσταση στην μουσική, ίσως και απόλαυση σε κάποιο άλλο επίπεδο, αλλά δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο για να απολαύσεις τις μελωδίες.
Συμφωνώ!!!

Reaction score
7
Συμφωνώ!!!
Τωρα που το λετε... σκεφτομαι το γεγονος οτι επειδη γνωριζω "αρκετα" περι ηχου (και συνεχιζω να μαθαινω βεβαια), οταν ειμαι καπου (συναυλια, κινηματογραφο, σπιτι φιλου, συνεδριο κλπ) καθομαι και παρατηρω αν ακουγεται σωστα ή οχι.
Κατι αντιστοιχο και με τους προβολεις που αντι να βλεπεις την ταινια κοιτας την εικονα.

Τελικα καλυτερα να ακους χωρις να ξερεις... (τι κι αν το βιολι επαιξε ενα ημιτονιο κατω...). Το συνολικο ηχητικο μετραει και το συναισθημα που σου δημιουργει.

Reaction score
49
Η απόλυτη μουσική !
Εγώ πάντως προτείνω πως μέσα από τις προτάσεις αυτές που θα γίνουν από τα μέλη του site για την "Κλασσική Compact δισκοθήκη", να βγεί μία άριστη συλλογή του AVsite για τα μέλη μας!!!!
Δεσμεύομαι για αυτό και προτείνω το θαυμάσιο έργο: Bach - Suite Fr Orchestra No.3, Air 3!!! :wink:
(Για το Adagio του Albinioni δεν το συζητώ, θα παρέμενε παντα πρώτο!!!)

Και εγώ μπορώ να βοηθήσω λίγο, όχι στην επιλογή ή την δημιουργία, αλλά στο κόστος!! Αν αποφασιστεί η δημιουργία συλλογής, θα 'μαι εδώ!! :wink:
Μην τα κάνετε και όλα μόνοι σας κύριοι διαχειριστές!!! :D :wink:

Reaction score
3.576
Κλασική κιθάρα.

Από το CD Heliotrope του Ελληνα συνθέτη Νίκου Πιπέρη με εκτελεστή τον σολίστ Γιώργο Λούσκο.

Κομμάτια : Tη ρομάντζα, τη Ταραντέλα και το Αντάτζιο.

Προτείνω και γίνει και ένα αφιέρωμα σε αυτόν τον Ελληνα συνθέτη. Βρείτε τον πριν μας φύγει κι αυτός για το εξωτερικό.

Reaction score
1
1812 Overture του Tchaikovski και το O Fortuna απο το Carmina Burana του Carl Orff. Τέλος το εκπληκτικό Fur Elise του Ludwig Van Beethoven
Φιλικά
Γιάννης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas