Προτάσεις για 2.1 Ηχεία για Samsung LE26R86BD (LCD TV)

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους!

Πρώτο post στο forum της συγκεκριμένης κοινότητας :) κι έχει να κάνει με μια βοήθεια που χρειάζομαι, καθότι είμαι άσχετος με θέματα ηχείων, κλπ για home cinema.

Εχω λοιπόν την Samsung LE26R86BD (LCD TV) η οποία με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο.. εκτός από τον ήχο της!
Τα ηχεία της φαίνεται να "τρίζουν" μερικές φορές (σε μεγάλες εντάσεις) και είναι ενοχλητικό.

Εβαλα στο μυαλό μου λοιπόν τη σκέψη να αγοράσω ένα -οχι πολύ ακριβό- 2.1 Speakers system για να το plug-άρω πάνω της με σκοπό να έχω καλύτερο ήχο αλλά και "έλεγχο" του ήχου.

Δυστυχώς -όπως είπα και πιο πάνω- είμαι άσχετος με home cinema systems και δεν ξέρω τι και που πρέπει να ψάξω.

Για παράδειγμα... χρειάζομαι και ενισχυτή;
Σκεπτόμουν για κάποιο συστηματάκι μέχρι 100 - 150 ευρώ (πάντα 2.1), αλλά και πάλι δεν έχω ιδέα που θα το συνδέσω στην τηλεόραση!

Στις εξόδους της τηλεορασης βλέπω το "Optical Digital Audio Output" αλλά δεν έχω ιδέα αν υπάρχει "φθηνό" 2.1 που να παρέχει οπτική σύνδεση ... όπως επίσης δεν έχω ιδέα με ποιους άλλους τρόπους μπορώ να συνδέσω ηχεία πάνω στη συγκεκριμένη TV :118:

Γενικά τα specs της TV είναι:

...................
# Audio Audio Power 2 x 5 W
# Noise reduction DNIe mode
# Mono/Stereo Sound A2 Nicam stereo sound
# Speakers 2
# Connectivity Connectivity Antenna input
# Y/Pb/Pr component input
# D-Sub PC input
# 2 x HDMi
# Optical digital audio output
# 2 scart sockets
# Headphones socket
# S-Video input
# SCART connectors 2
# DVI Input No
# HDMI Input 2
# PC Input Yes
# Audio output RCA and optical audio outputs

http://www.cyprus-pc.com/cyprus_pc_...ge=productdetails&design=default&prod_id=1527

Θα μπορούσα να έχω τα φώτα σας για να μπορέσω να βγάλω άκρη στο τι ακριβώς έχω σαν επιλογές (σύνδεσης αρχικά και κατά δεύτερο λόγο... επιλογής ηχείων) ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :132:

Reaction score
1.213
Εγω θα επαιρνα με 150 Ε τα altec lansing 5021 .Η συνδεση με RCA (οπως και οποιοδηποτε αλλου σετ ηχειων που δεν μπορει να συνδεθει με οπτικη κλπ )

Reaction score
50
Καλωσήρθες στο forum καταρχήν! Όσο για την ερώτησή σου θα συμφωνήσω εν γένει με τον... προλαλήσαντα :)

Πάρε κι ένα link για τα ηχεία που συστήνει:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=615188&price=desc&category=69978217&catalog=23

Από 'κει και πέρα μπορείς να στραφείς σε οποιοδήποτε set ενεργών ηχείων (δηλαδή με ενσωματωμένο ενισχυτή). Άρα δε θα χρειαστείς ξεχωριστή ενίσχυση. Βέβαια αυτή είναι η μία όψη. Θα μπορούσες να πας και σε εξωτερικό ενισχυτή και παθητικά ηχεία (που δεν περιλαμβάνουν ενισχυτή δικό τους), αλλά θα μιλάγαμε τότε για υψηλότερο κόστος. Στα χρήματα που διαθέτεις νομίζω η συγκεκριμένη πρόταση είναι μια χαρά.

Reaction score
1
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ανησυχησα λίγο για τα Altec Lansing λόγω των αρνητικών reviews που διάβασα για κατώτερο μοντέλο... (για τα VS2421) και συγκεκριμένα για το interference που έχουν κάθε φορά που κάποιο mobile είναι κοντά....

Ελπίζω σε πιο ακριβά μοντέλα να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Βρήκα πολύ θετικό που έχουν και extra aux-in για παράλληλη χρήση mp3 player καθώς ο χώρος μου είναι μικρός και σκοπεύω να έχω σαν hi-fi ένα ipod :)

Επίσης σκέφτομαι και για τα FX 4021E που είναι σαφώς κατώτερα από τα 5021 αλλα ίσως και να κάνουν για τον μικρό χώρο που έχω (είναι ενα μικρό σαλόνι ενιαίο με μικρή κουζίνα ουσιαστικά). Επίσης έχουν και wireless remote.

Τέλος, το γενικότερο θέμα που έχω είναι και το μέγεθος του subwoofer, καθότι το έπιπλο που έχω με περιορίζει σε maximum 33x33x33cm οπότε ένα μικρότερο sw θα με βόλευε περισσότερο.

Reaction score
1.213
Τέλος, το γενικότερο θέμα που έχω είναι και το μέγεθος του subwoofer, καθότι το έπιπλο που έχω με περιορίζει σε maximum 33x33x33cm οπότε ένα μικρότερο sw θα με βόλευε περισσότερο.
Τοτε υποχρεωτικα θα πας σε κατι μικροτερο μια και το sub των 5021 εχει 40 cm υψος.Ειχα και μια δευτερη επιλογη τα logitech z2300 αλλα και σε αυτα το sub νομιζω ξεπερναει τα 33 cm (αν διαβασα σωστα καπου ειναι γυρω στα 38)

Σιγουρα πρεπει να μπει στο επιπλο ? :137:

Αλλιως ενα απο τα πιο μικρα μοντελα οπως ειπες και εσυ..

Reaction score
1
Λοιπόν... τελικά βρήκα λύση για το έπιπλο και χωράει μια χαρά το subwoofer των Altec Lansing :126:

Τώρα όμως μου ανέφερες logitech z2300 και με έβαλες σε δίλημμα αφενός διότι είναι φθηνότερα κι αφετέρου διότι δίνουν περισσότερα Watts απο τα 5021 :133:

Reaction score
1.213
Τα θεωρω καλυτερα τα altec.Και τα εχω και ειμαι ευχαριστημενος .Τα logitech μπορει να εχουν πιο πολυ μπασο (ειχα τα 5400 καποτε..τα Z2300 δεν τα εχω ακουσει ) αλλα μεχρι εκει..αλλα αυτη ειναι η δικια μου γνωμη.

Απο την αλλη παρα πολυς κοσμος δηλωνει ευχαριστημενος και απο τα δυο.
Προσπαθησε να τα ακουσεις (και τα δυο ) ..λογικα σε κανα υποκαταστημα του πλαισιου θα μπορεσεις .

Reaction score
1
Καλημέρα.

Λοιπόν, κάποιοι φίλοι με έχουν μπριζώσει να δοκιμάσω και τα JBL Spyro (!).

Είμαι επιφυλακτικός, καθότι θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφα (τρομερό design) και ναι μεν είναι JBL αλλά φοβάμαι μήπως δεν είναι αρκετά δυνατά για το σκοπό που τα θέλω. Από την άλλη 2 γνωστοί μου που τα έχουν μου λένε ότι έχουν απίστευτη ένταση, ακουστική και γενικά εντυπωσιακό ήχο... κάτι που και οι ίδιοι δεν το περίμεναν!

Αν πάνε όλα καλά το Σ/Κ θα μου τα φέρουν να τα δοκιμάσω.

Το καλό είναι οτι πλέον έχουν πέσει στα 90 ευρώ, το κακό ότι δεν έχουν τηλεχειριστήριο (ασύρματο).

Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για τα συγκεκριμένα... Λέτε να βγάζουν καλό ήχο και στην περίπτωση DVD ταινιών / TV, κλπ;

Specs:

Speaker System
Input Impedance >5k Ohms
Signal-to-Noise Ratio >80dB
Frequency Response 40Hz – 20kHz
Input Sensitivity 400MV RMS for rated power
Voltage Input 120V AC
Satellite
Drivers Two Odyssey® transducers
Power Rating 6 Watts per satellite at 10% (THD+N)
Dimensions (H x W x D) Diameter – 3.5" (90mm) Height – 3.5" (90mm)
Subwoofer
Drivers One Atlas™ transducer
Power Rating 24 Watts at 10% (THD+N)
Dimensions
(H x W x D) Diameter – 8" (200mm); Height – 5.5" (140mm)
General

http://www.jbl.com/home/products/pr...age=ENG&Country=US&Region=USA&cat=MME&ser=SPY

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos