Προτάσεις ενοικίασης.

Reaction score
383
xfader said:
stellios said:
o Ναλιν ποιος ειναι....?
Iνδός σκηνοθέτης που έγινε της μόδας στους σινεφίλ μετά το Samsara το 2001.

http://www.imdb.com/name/nm0659023/
Kαλα εσυ εισαι κρυφος cinefil λατρης του Αγγελοπουλου μιτσογκουσι ....
και μας δουλευης!...Ναλιν!
απο Σοκουροφ πως πας?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.718
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Πιάσαμε μια λέξη και τη στραμπουλίξαμε, φίλε xfader... Οι πραγματικοί σινεφίλ δεν επηρεάζονται από μόδες, γι' αυτό ένα κάποιο όνομα μπορεί να είναι ή να μην είναι γνωστό σε κάποιον που ασχολείται. Κανείς μας δεν έχει καταπιεί εγκυκλοπαίδεια! Απλώς, ασχολούμενοι (μερικοί από μας) με ένα αντικείμενο, αποκτούμε σιγά-σιγά ένα αισθητήριο που μας επιτρέπει να διακρίνουμε το καλό από το μέτριο ανεξάρτητα από τα γούστα και τη διάθεσή μας. Και μια ταινία, όπως και το έργο ενός σκηνοθέτη στο σύνολό του, μπορεί να είναι άριστη από όλες τις πλευρές αλλά να μη μας αγγίζει προσωπικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει. Σημαίνει απλώς ότι ασκούμε το δικαίωμα να έχουμε γούστα. Σεβαστό, αλλά τίποτα παραπάνω.

Κι εγώ δηλώνω ανερυθρίαστα ότι δεν μου αρέσει η όπερα, ούτε η Μαρία Κάλλας. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, και πολύ περισσότερο δεν χαρακτηρίζει όσους εκστασιάζονται με την κορυφαία αυτή φωνή που σημάδεψε την ιστορία της μουσικής και όσους ασχολούνται με την ανάλυση των λεπτομερειών που εγώ απλώς ΔΕΝ ΞΕΡΩ...
Όπως κι εσύ έγραψες, "Οι πραγματικοί σινεφίλ". Εκεί είναι για μένα το πρόβλημα. Ότι πραγματικός δεν είναι ούτε ένας στους 20 απ' όσους το ισχυρίζονται. Οι υπόλοιποι προσδίδουν στον εαυτό τους τίτλους για διάφορους λόγους (κοινωνικούς, πολιτικούς, ψυχολογικούς κλπ), αλλά αυτή η ανάλυση ξεφεύγει πολύ. Αυτό δεν είναι "προνόμιο" του κινηματογράφου μόνο. Παντού υπάρχουν οι "άλλοι". Με αυτούς τα έχω.
Δε μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω. Έχω ασχοληθεί αρκετά όταν ήμουν μικρότερος και είχα περισσότερο χρόνο και υπομονή, με τον "κινηματογράφο τέχνη". Και ξέρω περισσότερα πράγματα από πολλούς δήθεν για το χώρο αυτό. Αν έχεις διαβάσει προηγούμενά μου posts, θα είχες δει ότι έγραφα ότι μου λες για την Κάλλας.
Κάθε είδος έχει τις καλές και τις άσχημες πλευρές του. Αλλά επίσης κάθε είδος είναι ξεχωριστό. Αν πάρεις την καλύτερη περιπέτεια και το καλύτερο σινεφίλ έργο δε μπορείς να τα συγκρίνεις μεταξύ τους. Ούτε δίνεται αυτόματα το δικαίωμα να χαρακτηριστεί το σινεφίλ ανώτερο επειδή είναι πιο βαθύ. Γιατί και η διασκέδαση για μένα είναι το ίδιο πολύτιμη με τον προβληματισμό.
Το κύριο πρόβλημα που έχω στην παρακολούθηση των πιο ψαγμένων ταινιών είναι η γλώσσα. Επειδή δε μου αρέσουν οι υπότιτλοι γιατί χαλάνε την εικόνα, δυστυχώς μπορώ να δω μόνο έργα που μιλάνε την αγγλική γλώσσα. Και μη μου πείτε για dubbing γιατί είναι απαράδεκτο.

μπορεις να ακους και...Πετρελη
Τώρα αυτό πως να το πάρω;; Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος για το άτομό μου, δεν ακούω καθόλου ελληνική μουσική, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

απο Σοκουροφ πως πας?
Είχα κάνει τίμιες προσπάθειες να δω το "Russian Ark" αλλά στο δεκάλεπτο τα παράτησα... :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.718
Μάριος Λαζάρου said:
Αυτό έλεγα να το νοικιάσω...Τί λέει?
Βαλτός είσαι κι εσύ Μάριε; Πάνω που πάνε να ηρεμήσουν τα πράγματα λίγο θέλεις να τα ξαναφουντώσω; :D :D :D
Θα προσπαθήσω να είμαι ήπιος στα λεγόμενά μου.
Όπως είπα από το "Russian Ark" είδα τα 10 πρώτα λεπτά και πολύ άντεξα. Το νοίκιασε η γυναίκα μου και από το ύφος μου κατάλαβε, γελώντας, ότι έπρεπε να πατήσει το stop. Εκείνη που το είδε μετά μόνη της μου είπε ότι ήταν μέτριο. Αν σε ενδιαφέρει η ιστορία της Ρωσσίας
των τελευταίων αιώνων και η επιρροή της στην ευρωπαϊκή κουλτούρα μπορεί να σου αρέσει. Το φιλμ γυρίστηκε "με μιας", μέσα σε μια νύχτα, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που έγινε διάσημο.
Και μπορεί για μένα ο κινηματογράφος να είναι μόνο διασκέδαση (πνευματική τροφή είναι μόνο η επιστήμη λόγω έλλειψης χρόνου), αλλά έχω δει αρκετά "έντεχνα έργα" όταν ήμουν νεότερος και είχα όρεξη να κοντράρομαι με τους σινεφίλ με επιχειρήματα (σε φιλικό πάντα επίπεδο). Τα τελευταία χρόνια δεν έχω πια το χρόνο και την αντοχή για τέτοια παιχνίδια και κάνω μόνο ότι με διασκεδάζει.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Η ιδιαιτερότητα του Russian Ark δεν είναι ότι γυρίστηκε γρήγορα, αλλά κυρίως ότι είναι ολόκληρο ένα τεράστιο μονοπλάνο. Προσοχή, δεν αποτελείται από μεγάλα μονοπλάνα, είναι ένα και μοναδικό. Δηλαδή δεν υπάρχει ούτε ένα κόψιμο σκηνών, που σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι η κάμερα ακολουθούσε τους πρωταγωνιστές και τους εκατοντάδες κομπάρσους σε κάθε τους βήμα χωρίς ούτε μία διακοπή, μέσα στο χώρο του Ερμιτάζ όπου γυρίστηκε η ταινία, με αποτέλεσμα το κάθε μικρό λάθος να μπορεί να οδηγήσει στο ξαναγύρισμα της ταινίας από την αρχή!
Αν όχι από ενδιαφέρον, βλέπεται από περιέργεια...

Reaction score
7
Χμμ
Κάποια στιγμή θα περάσει και αυτό από κριτική...Αλλά όχι αυτήν την περίοδο καθώς δεν είμαι σε τέτοια φάση...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Μια παλιά, πολύ καλή κωμωδία που μέχρι πρόσφατα δεν κυκλοφορούσε σε DVD:

Ferris Bueller's day off - H πιο απολαυστική κοπάνα του σινεμά... Εφευρετικός κοπανατζής ο Μάθιου Μπρόντερικ.
Πιθανότατα την έχετε δει όλοι, αλλά ίσως να θέλετε να την ξαναδείτε!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Mαριε την ημερα της μαρμοτας την εχεις δει? ( groundhog day)

Aπο τις ποιο ευρηματικες κωμωδιες

Reaction score
164
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Η ιδιαιτερότητα του Russian Ark δεν είναι ότι γυρίστηκε γρήγορα, αλλά κυρίως ότι είναι ολόκληρο ένα τεράστιο μονοπλάνο. Προσοχή, δεν αποτελείται από μεγάλα μονοπλάνα, είναι ένα και μοναδικό. Δηλαδή δεν υπάρχει ούτε ένα κόψιμο σκηνών, που σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι η κάμερα ακολουθούσε τους πρωταγωνιστές και τους εκατοντάδες κομπάρσους σε κάθε τους βήμα χωρίς ούτε μία διακοπή, μέσα στο χώρο του Ερμιτάζ όπου γυρίστηκε η ταινία, με αποτέλεσμα το κάθε μικρό λάθος να μπορεί να οδηγήσει στο ξαναγύρισμα της ταινίας από την αρχή!
Αν όχι από ενδιαφέρον, βλέπεται από περιέργεια...
Για την ακρίβεια δεν πρόκειται να ξαναξεκινούσε το γύρισμα από την αρχή αν γινόταν μεγάλο λάθος, γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος. Το Ερμιτάζ είχε κλείσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του (η πρώτη ήταν κατά την διάρκεια του Β' ΠΠ)
Γυρίστηκε ψηφιακά, και δεν γινόταν διαφορετικά, μιας και δεν υπάρχει μπομπίνα φιλμ τόσης μεγάλης διάρκειας.
Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο από κινηματογραφικές παραγωγές παθαίνουν δέος από την προσπάθεια: φανταστείτε τα ντυθούν, να μακιγιαριστούν, να φωτιστούν όλοι οι συμμετέχοντες ταυτόχρονα και φυσικά να παίξουν μία και έξω τον ρόλο τους... Όπως είπε και η Μαρία, δείτε το από περιέργεια. :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.718
unforgiven said:
Γυρίστηκε ψηφιακά, και δεν γινόταν διαφορετικά, μιας και δεν υπάρχει μπομπίνα φιλμ τόσης μεγάλης διάρκειας.
Και επίσης γυρίστηκε με hi-def ψηφιακή κάμερα και η εικόνα μεταφέρονταν σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση σκληρό δίσκο με δυνατότητα αποθήκευσης 100 λεπτών ασυμπίεστου υλικού. Μετά έγινε η μεταφορά σε φιλμ 35mm για να προβληθεί στις αίθουσες.
Αυτός ήταν και ο λόγος που αποπειράθηκα να δω το έργο, αλλά δεν τα κατάφερα γιατί το περιεχόμενο της ταινίας και ο τρόπος παρουσίασής του μου προκάλεσε εκνευρισμό.

spylab said:
δείτε το από περιέργεια.
Μονο να μην υπαρχουν κοφτερα αντικειμενα κοντα :p
:D :D :D

Reaction score
164
Μάριος Λαζάρου said:
Και το Φέρις Μπιούλερ έχω δεί
Πολύ καλή! Μου έχει μείνει μια ατάκα που πολλές φορές θέλω να την πω εδώ μέσα, αλλά συγκρατιέμαι:
"Είναι τόσο δυσκοίλιος, που αν του βάλεις ένα κάρβουνο στον κ@λο, θα γίνει διαμάντι" :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis