Προτίμηση μάρκας σε AVR

melina

Cargo 200
Reaction score
45.444
Ποια μάρκα avr προτιμάτε και γιατί;
Ποια θεωρείτε ως την πιο αξιόπιστη και με την καλύτερη υποστήριξη από την αντιπροσωπεία μάρκα;
Ας μαζέψουμε εδώ τα διάφορα που γράφονται γύρω γύρω σε επιμέρους τόπικς.

Τέλος βάλτε και ένα ακόμη κριτήριο, ποιος avr είναι πιο κοντά στο να καλύψει αξιοπρεπώς και το κομμάτι της δικάναλης ακρόασης (...εντάξει γνωστό ότι δεν πιάνονται οι dedicated stereo ενισχυτές αλλά δεν ψάχνουμε για hi end...).
Διαβάζω, κυρίως έξω, ότι οι ολοκληρωμένοι avr είναι οι πιο καλοί στο μουσικό κομμάτι. Κάποιοι βάζουν στο παιχνίδι τους marantz και denon. Ας το ψάξουμε λοιπόν.

:201:

Reaction score
5.679

εξαρτατε την κατηγορια τιμης ...

Ποια θεωρείτε ως την πιο αξιόπιστη και με την καλύτερη υποστήριξη από την αντιπροσωπεία μάρκα;

οσο και να σου φαινεται παραξενο ΟΝΚΥΟ !
ειχα ενα προβλημα με τον προενισχυτη 886 οταν τον πηρα , αν και ειχαν περασει μηνες για να το καταλαβω , η ελληνικη αντιπροσωπεια με εκανε αντικατασταση με το νεο μοντελο 5507 χωρις
κανενα ενδειασμο !!!

Reaction score
5.679
Τέλος βάλτε και ένα ακόμη κριτήριο, ποιος avr είναι πιο κοντά στο να καλύψει αξιοπρεπώς και το κομμάτι της δικάναλης ακρόασης (...εντάξει γνωστό ότι δεν πιάνονται οι dedicated stereo ενισχυτές αλλά δεν ψάχνουμε για hi end...).

πρεπει να ανεβεις πολλες κατηγοριες τιμης για αυτο οποτε ειναι προτιμοτερο να στησεις αμιγως δικαναλο συστημα ξεχωριστο.
τουλαχιστον ετσι εκανα εγω ...

Διαβάζω, κυρίως έξω, ότι οι ολοκληρωμένοι avr είναι οι πιο καλοί στο μουσικό κομμάτι. Κάποιοι βάζουν στο παιχνίδι τους marantz και denon

denon που ειχα καποτε απλα δεν ...
μιλαω παντα για μενα ετσι ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.677
Απάντηση: Προτίμηση μάρκας σε AVR

Θα σου απαντήσω για το αμιγώς πολυκάναλο, και μόνο από πλευράς απόδοσης και ευκολίας στην παραμετροποίηση: Pioneer.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου Denon (τον έχω ακόμα στο σαλόνι), Onkyo, Yamaha. Τους νέους Yamaha δεν τους έχω σε μεγάλη υπόληψη. Οι Denon καλοί ηχητικά, αλλά το μενού τους (όπως τουλάχιστον ήταν παλιά) επιεικώς δύσχρηστο. Οι Onkyo ψιλοξυρίζουν (μακρυά από κόρνες), άσε που η εδώ αντιπροσωπεία τους δίνει σε αδικαιολόγητα υψηλή τιμή. Pioneer λοιπόν. Μόνο και μόνο για το σύστημα ισοστάθμισής τους που είναι ακριβέστατο, αλλά και απίστευτα παραμετροποιήσιμο. Άσε που από τα μεσαία μοντέλα και πάνω ευχαριστιέσαι γκάζια.

Δεν πιάνω καθόλου το after sales service. Δεν ξέρω, δεν απαντώ...

Reaction score
0
Έχω αλλάξει 6 ραδιοενισχυτές, 2 yamaha και 3 pioneer, o έκτος που έχω τώρα είναι anthem mrx 500 καμία σχέση ηχητικά με τους προηγούμενους τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες ειδικά με την ισοστάθμιση του το arc, το οποίο είναι καλύτερo και απο ypao και απο mcacc και απο multiq xt.Μπορεί να μην εχεί κάποιες ευκολίες που έχουν οι γιαπωνεζοι πχ πολλές εισόδους,αλλά απο ήχο μεγάλη διαφορα και τα βατ που λέει είναι πραγματικά και στα 7 κανάλια. Για το after sales δεν μπορώ να σου πώ γιατί δεν μου έτυχε ποτέ πρόβλημα με τα μοντέλα που είχα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.650
Πως τον καλιμπράρισες τον Anthem? Πήρες το καλώδιο δανεικό, ή αγόρασες δικό σου?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.650
Αν και μου αρέσουν πολύ οι Anthem, πάλι Pioneer θα αγόραζα. Αλλά δεν ακούω μουσική εκεί.

Reaction score
15.548

εγω ειχα yamaha και πηγα σε pioneer

και με τα δυο δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα

νομιζω οτι οβερολ ειναι καλυτερος ο pionner απο ολους τους av

εχει πολλες ευκολιες....καλα ενισχυτικα....καλη ισοσταθμιση...και καλη ποιοτητα ηχου,ειδικα σε ταινιες.

......μα νομιζω οτι ο ρολος ενος av ειναι να παιζει πρωτιστως καλα τις ταινιες...:403:

Reaction score
19
Στο κομματι της δικαναλης ακροασης και γενικα του ηχου οι Anthem μαλλον ειναι καλυτεροι του ανταγωνισμου. Αμεσως επομενη επιλογη σε HC θεωρω την Pioneer.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Εγω Pioneer και ξερο ψωμι....εχω και yamaha,denon,onkyo!!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.444
Εχει πάρει το μάτι σας κανένα avr που να έχει και τη δυνατότητα να δουλέψει και ως τελικός έστω στα δύο μόνο κανάλια, τα μπροστά ας πούμε. Να έχει δηλαδή είσοδο amp-in όπως έχουν κάποιοι ολοκληρωμένοι.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.650
Αυτοί που έχουν 7.1 in, αν έχουν και direct δεν κάνουν?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.444
Αυτοί που έχουν 7.1 in, αν έχουν και direct δεν κάνουν?
Για να το κάνω πιο λιανά για να μην τα μπερδέψουμε. Εστω ότι παίρνω την pre-out έξοδο από ένα ολοκληρωμένο stereo...μου λες δηλαδή ότι αν το συνδέσω στα Front L/R ενός AVR που έχει multichannel in και πατήσω και το pure direct θα πάρω απλά ενισχυμένο σήμα στην έξοδο για τα ηχεία από τον τελικό του avr; και το volume από που θα ελέγχεται; έχω μια υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά στο setup αυτό.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ηarman/Kardon for ever.
Γιατί παίζουν πραγματικά μουσική, γιατί είναι πανέμορφοι και το κυριότερο γιατί τους πουλάω εγώ!:107:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.444
Θα λειτουργεί το volume και στους δύο.
άρα το σήμα της πηγής (ένα cdplayer εκεί στην άκρη της αλυσίδας) προενισχύεται στον ολοκληρωμένο και από εκεί πάει πάλι σε ένα στάδιο προενίσχυσης, του avr αυτή τη φορά, και μετά πάει στο τελικό....που θα γίνει η ζημιά;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523