Προτασεις για καινουριο DAC

Reaction score
6.238
Το brooklyn είναι κατηγορία 2κ dac. Πολλές δυνατότητες και κορυφαία υλοποίηση. Για εμένα δεν υπάρχει ανταγωνισμός αν το βρίσκεις στο χιλιάρικο.

Reaction score
296
Το brooklyn είναι κατηγορία 2κ dac. Πολλές δυνατότητες και κορυφαία υλοποίηση. Για εμένα δεν υπάρχει ανταγωνισμός αν το βρίσκεις στο χιλιάρικο.
Το έχεις ακούσει ή κρίνεις με την (τότε) κατηγορία τιμής ;

Reaction score
6.053
Θαθελα από τους γνωστες προτασεις για DAC της κατηγοριας των 1000 ευρω με μια μικρη αποκλιση προς τα πανω εάν αξιζει το κοστος.
Να τονισω ότι με ενδιαφερει και μεταχειρισμενο εάν καποιος εχει μια καλη προταση αρκει να είναι σε αριστη κατασταση.
Απαραιτητη προϋπόθεση να είναι USB DAC αλλα να υπαρχει και coaxial είσοδος. Δεν με ενδιαφερει το DSD αλλα θα εκτιμηθεί εάν υπαρχει αλλα με ενδιαφερει να φθανει τουλάχιστον τα 192 αναλυση.
Δεν με ενδιαφερει η εξοδος ακουστικων.
Δεν με ενδιαφερει η δυνατοτητα προενισχυσης.
Δεν γραφω συνοδα γιατι θα παιξει με διαφορα μηχανήματα παντως θελω ηχο ζεστο με μουσικοτητα κιας χανει λιγο σε αναλυση.
Προτιμω τα τσιπακια της ΑΚ της AD ακομα και τα ΒΒ τα sabre παραδόξως δεν είναι πρωτα στην προτιμηση μου.
Καλοδεχούμενα και τα λαμπατα DAC.
Δανείσου όσα μπορείς για το σπίτι και δοκίμασε τα. Αν κάποιο σου κάνει κλικ (ηχητικό ή αισθητικό), αγόρασε το χωρίς πολλές σκέψεις. Δεν αξίζει η πολύ σκέψη σε τεχνοκρατικές υλοποιήσεις (δεν είναι δα και ηχεία για να προβληματίζεσαι για το χώρο κ.λ.π παραμέτρους!).

Reaction score
296
θελω ηχο ζεστο με μουσικοτητα κιας χανει λιγο σε αναλυση.
Προτιμω τα τσιπακια της ΑΚ της AD ακομα και τα ΒΒ τα sabre παραδόξως δεν είναι πρωτα στην προτιμηση μου.
Και δεν έχεις και άδικο. Διάβασε για κάποιον Lumin (πχD1) γιατι να ακουσεις δεν υπαρχει η δυνατοτητα.
Το streaming είναι δρόμος χωρίς επιστροφή και έχουν αυτό που ζητάς, ζεστό ήχο.
Επίσης, για να παίξει η usb του dac χωρίς θόρυβο βάζεις οτιδήποτε εκτός από pc και με ένα σωρό decrapifiers.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Και γιατι το κατηργησαν αν ειναι τοσο ...κορυφη;

Reaction score
6.238
Το έχεις ακούσει ή κρίνεις με την (τότε) κατηγορία τιμής ;
Το έχω ακούσει και έχω υποψη μου τα specs του αλλιώς δε θα ήμουν τόσο κατηγορηματικός.
[DOUBLEPOST=1540195182][/DOUBLEPOST]
Και γιατι το κατηργησαν αν ειναι τοσο ...κορυφη;
Ήρθε η ώρα του λογικα. Δεν είναι δα και κάνα φετινό μοντελο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το έχω ακούσει και έχω υποψη μου τα specs του αλλιώς δε θα ήμουν τόσο κατηγορηματικός.
[DOUBLEPOST=1540195182][/DOUBLEPOST]
Ήρθε η ώρα του λογικα. Δεν είναι δα και κάνα φετινό μοντελο.
Διορθωσαν τα λαθακια, κοοτα το λινκ που εβαλα παραπανω

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.044
Είναι γεγονός ότι η αρχική έκδοση του Brooklyn φάνηκε να έχει μεταχειριστεί τους αγοραστές ως...βήτα δοκιμαστές.;)
...θελω ηχο ζεστο με μουσικοτητα κιας χανει λιγο σε αναλυση.
Προτιμω τα τσιπακια της ΑΚ...
Διαβάζοντας αυτήν την πρόταση,έρχεται στο νου αυτομάτως το Hegel HD12.Φέρει μονό τσιπάκι AKM 4390 και ο ήχος του είναι τόσο ουδέτερος,ώστε ποτέ δεν πρόκειται να σε κουράσει όσες ώρες και να διαρκεί η ακρόαση,αλλά ούτε και να σε εντυπωσιάσει άμεσα.

Υπόψιν ότι αξίζει να το βρεις μεταχειρισμένο και ότι απαιτεί οπωσδήποτε μεσολάβηση γαλβανικής απομόνωσης κατά τη διασύνδεση USB.

Το κύριο δίλημμα μολαταύτα δεν αφορά στην ταυτότητα του τσιπ,αλλά στην επιλογή ανάμεσα σε Over Sampling και Non Over Sampling αρχιτεκτονική.

Και κράτα επίσης υπόψιν ότι σε πιθανές δοκιμαστικές ακροάσεις οφείλει ο χρήστης να ελέγχει την ομοιότητα κατά την τάση αναλογικής εξόδου ανάμεσα στις εξεταζόμενες συσκευές και να ρυθμίζει αναλόγως τη στάθμη εφόσον θα ήταν διαφοροποιημένη η πρώτη,αλλιώτικα η συσκευή έχουσα την ανώτερη τιμή εξόδου θα ακουγόταν καταχρηστικώς πιο ελκυστική επί δεδομένου συνόλου.

Και μια εναλλακτική πρόταση από τον υποφαινόμενο:
http://www.soekris.dk/dac1421.html

Last edited:

Reaction score
6.238
Το είδα το λινκ και από πριν;). Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι dac κατηγορίας 2κ. Εγώ παντως θα το επερνα με κλειστά τα μάτια στο χιλιάρικο με ότι θεματακια εχει. Το ud503 μπροστά του μοιάζει με παιχνίδι ας πουμε.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το 503 ουτε εμενα μου αρεσε, μην σου πω οτι το 501 (που ειχα) μου φανηκε καλυτερο.
Τα 2k ειναι 2k (και βεβαια το να αντιπροτεινουμε αλλα των 600-1000€ αντ αυτου, ειναι "καπως") μα ο Μπουτίας "χτυπησε" σκληρα;)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Είναι γεγονός ότι η αρχική έκδοση του Brooklyn φάνηκε να έχει μεταχειριστεί τους αγοραστές ως...βήτα δοκιμαστές.;)

Διαβάζοντας αυτήν την πρόταση,έρχεται στο νου αυτομάτως το Hegel HD12.Φέρει μονό τσιπάκι AKM 4390 και ο ήχος του είναι τόσο ουδέτερος,ώστε ποτέ δεν πρόκειται να σε κουράσει όσες ώρες και να διαρκεί η ακρόαση,αλλά ούτε και να σε εντυπωσιάσει άμεσα.

Υπόψιν ότι αξίζει να το βρεις μεταχειρισμένο και ότι απαιτεί οπωσδήποτε μεσολάβηση γαλβανικής απομόνωσης κατά τη διασύνδεση USB.

Το κύριο δίλημμα μολαταύτα δεν αφορά στην ταυτότητα του τσιπ,αλλά στην επιλογή ανάμεσα σε Over Sampling και Non Over Sampling αρχιτεκτονική.

Και κράτα επίσης υπόψιν ότι σε πιθανές δοκιμαστικές ακροάσεις οφείλει ο χρήστης να ελέγχει την ομοιότητα κατά την τάση αναλογικής εξόδου ανάμεσα στις εξεταζόμενες συσκευές και να ρυθμίζει αναλόγως τη στάθμη εφόσον θα ήταν διαφοροποιημένη η πρώτη,αλλιώτικα η συσκευή έχουσα την ανώτερη τιμή εξόδου θα ακουγόταν καταχρηστικώς πιο ελκυστική επί δεδομένου συνόλου.

Και μια εναλλακτική πρόταση από τον υποφαινόμενο:
http://www.soekris.dk/dac1421.html
Συμφωνω απολυτα σχετικα με τον ηχο του Χεγκελ, ως πρωην κατοχος του εξαιρετικου νισχυτη 360 που φορουσε ενα παρομοιο ντακ. Ξεκουραστος, ανετος ηχος, πολυωρη ευχαριστη ακροαση χωρις την κουραση της ...αναλυτικοτητας. (Το γιατι τον εδωσα ειναι ιστορια που ακομη με ποναει...)

Reaction score
690
Liberty review :

"And not to keep you in suspense – the Mytek Liberty retains all the expected detail of the Sabre chipset without any of the brightness and glare. How Mr. J. and company managed this, I can’t say, but the results speak for themselves."

Κάτι αντίστοιχο και το πρώτο brooklyn.

Last edited:

C

chrispo

Guest
Τα dac ,έχουν δύο τμήματα μέσα. Το ψηφιακό και το αναλογικό.
Κορυφαίο είναι αυτό , που τα πάει καλά και στα δύο. Οι πιο πολλές ¨νέες¨ Hi tech εταιρίες υστερούν στο δεύτερο τμήμα. Περαιτέρω , επιμένουν σε υπέρ δειγματοληψίες για νυχτερίδες και όταν τα συνδέεις , βγαίνουν τα
¨καναρίνια¨.
Καλύτερα είναι να ακούσει κάποιος με τα αυτιά του, σπίτι του, πριν αγοράσει. Εξάλλου όλα τα dac , είναι σχετικά μικρού όγκου και βάρους και μεταφέρονται εύκολα στο σπίτι, αφήνοντας καμία δικαιολογία στον έμπορο, για την μη κάτ´ οίκον ακρόαση.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Κατ' οικον ακροαση βεβαιως...
αλλα πως; Εν "επαρχια" δεν στελνουν, οποτε γουρουνι στο σακκι παιρνουμε ή ακροομενοι εν στουντιω απογοητευομαστε οικιακως. :(

C

chrispo

Guest
Προτιμήστε αυτούς που στέλνουν..και μην ασχολείστε με τους άλλους.
Αν το παραπάνω γινόταν από όλη την επαρχία, μετά θα έβλεπες πόσο πρόθυμοι θα γινόντουσαν όλοι τους, για αποστολή προϊόντων (με επιβάρυνση του υποψήφιου αγοραστή).

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
358

Reaction score
9
Καλημέρα σας!

Το γαλλικο DIAPASON προτείνει στην κατηγορια 1000-1200 το "Abacus" της HEED:
https://heedaudio.com/elixir-family/

– 5 + 1 digital inputs
– native DSD128 and 384kHz/32bit capable USB connection
– isolated analogue and digital sections