Προταση για PA για μικρα event ?

Reaction score
216
Ηello !
Επειδη εχω ενα setup με γαιδουρια , θεοβαρα , και δε χωρανε και πουθενα , απο 2 JBL JRX 125 , και 2 πλαστικα σε τριποδες 12" ηχεια no name , θα ηθελα να αντικαταστησω ουσιαστικα τα μεγαλα JBL
Ok αν χρειαστει να παιξω σε ενα γαμο 300 ατομων παλι αυτα θα παρω μαζι μου , αλλα επειδη τα πιο πολλα μου events ειναι τυπου βαφτισης με 80-100 ατομα , πιστευω οτι αν παρω ενα σετ με 2 12" ηχεια σε τριποδες , και το συνδυασω με τα αλλα 2 πλαστικα 12"αρια που εχω , θα ειμαι μια χαρα

Σκεφτομουν λοιπον να παω ειτε στα
1) JBL JRX 112 ( 98db sens , 129 db max spl) ,
http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_112_m.htm
ειτε στα
2) Yamaha s112 v (97 db , 350 watt , δεν ξερω SPL , και ποσο δυνατα παιζουν ) http://www.yamahaproaudio.com/products/speakers/club_v_series/specifications.html

Eιναι ξυλινες οι καμπινες στα ηχεια αυτα?? Βλεπω οτι τα Yamaha εχουν 2" tweeter κατι που λογικα σημαινει πιο αισθητες υψηλες .
Εχετε να προτεινετε κατι αλλο? Γενικα απο θεμα αξιοπιστιας των παραπανω τι εχετε να πειτε? Εχουν καποιο χαρακτηριστικο μειονεκτημα?? (πχ να τσιριζουν , να μπαινει ευκολα προστασια κλπ)

Θα οδιγηθουν ειτε απο ενα crown xti 4000 που εχω , ειτε απο ενα προσφατα αγορασμενο 4 καναλο του Thomman The Tamp tsa 4-700 http://www.thomann.de/gr/the_tamp_tsa_4700.htm

Reaction score
1
Απάντηση: Προταση για PA για μικρα event ?

φιλε μου εγω σου προτεινω το JBL με κλειστα ματια μιας και το εχω ακουσει...
και εχει ενα μπασσο....μα ενα μπασσο...τριζοβολας ολοκληρος....τα συγκεκριμενα Yamaha Που προτεινες δεν μ αρεσουν και δεν μπορω να σ πω γτ δεν τα χω ακουσει....

Οι καμπινες ναι...ειναι ξυλινες απο MDF συνηθως...
εγω παντως επειδη το λες εσυ...περα απο το JBL Που το εχω και ιδιαιτερη αδυναμια θα σου προτεινα τα εξης στα 250watt το ενα ειναι καλα;;

http://www.thomann.de/gr/ev_elx_112.htm
http://www.thomann.de/gr/behringer_b1520_eurolive_pro.htm
http://www.thomann.de/gr/jbl_eon_305.htm
(χανεις λιγο μπασσο εδω εξ αιτιας πλαστικης καμπινας)

http://www.thomann.de/gr/ld_systems_ldeb_122.htm

Αυτα ολα τα ηχεια που σου προτεινα ειναι ολαπαθητικα οποτε προστασια δεν μπαινει απο το ηχειο αλλα απο τον ενισχυτη σε περιπτωση υπερ οδηγησης...το κοινο clip(arisma) δηλαδη....
Τα JBL εχουν στακατο και ωραιο μπασσο γεματο....
τα behringer εχω κι εγω αλλα αλλο μοντελο ποιο γλυκο μπασσο και ωραιες μεσαιες και ψηλες
τωρα τα αλλα δεν τα εχω ακουσει αλλα ειναι πολυ καλες μαρκες...

Reaction score
216

Τα πλαστικα θελω να τα αποφυγω....ωραιο και συμαζεμενο δειχνει το LD ειδικα σε σχεση με το JBL που ειναι "γαιδουρι" .
Παντως απο οτι διαβαζω σε αλλα forum ειναι πλεον στην εποχη μας υπερεκτιμημενα τα JBL και υπαρχουν στα ιδια χρηματα καλυτερες επιλογες....
Αυτο ακριβως ρωταω , αν εχει ακουσει καποιος κατι αλλο το οποιο θεωρει καλυτερο

Reaction score
216

Τελικα μπορει να ανεβει λιγο ακομα το budget και να δωσω εως 400ε /ηχειο
Αυτο μου εβαλε ιδεα μηπως καλυτερα παω (παλι θελω ξυλινο) σε 15" και θα θελα τη γνωμη σας για τα εξης

1) JBL jrx 115 (15"/1" - 250rms - 98db sens - 128db max spl) USA
2) Yamaha club series c 115v (15"/2" - 500rms - 99db sens - 129 db max spl) usa?
3) HK AUDIO 15 pro-x (15"/1" - 400 rms - 104db sens - 128 db max spl) made in german
4) EV ELX 115 (15"/1,5" - 400 rms - 134!!!! max spl)
5) DB technologies arena 15 (15"/1" - 400 rms - 129db max spl) Italy

Eιδικα τα HK audio τα εχει ακουσει κανεις?
Βλεπω οτι ολα εχουν dispersion της κορνας 90χ40 μοιρες , αλλα τα HD audiο 60χ40 , αυτο σημαινει οτι δεν εχουν καλη διασπορα?

Reaction score
1

Εγω φιλε μου απο τα συγκεκριμενα ηχεια που δινεις θα επερνα το YAMAHA καθως και μεγαλυτερο σε watt ειναι...και που καλη ευαισθησια εχει...και αμα το δεις απο κοντα θα το ερωτευτεις...
Οταν ηταν να παρω εγω ηχεια το ειδα αλλα δεν εφτανε η τσεπη...γαιδουρι και δεν θα σ αφησει ποτε!!

Το εχω ακουσει και σε θερινο club και ο τυπος με 4 τετοια σαρωνε τον χωρο ολοκληρο
και μιλαμε για περιπου 200 τ.μ. club....
Εγω σου προτεινω αυτα απ την πλευρα μου....
τωρα εσυ εχεις το μαχαιρι εσυ και το καρπουζι!! :126::126::126::126:

Reaction score
216

H αληθεια ειναι οτι αυτα σκεφτομαι και εγω....Κυριως με ενδιαφερουν για μεσαιες και υψηλες και μαρεσει που εχει 2" tweeter
Τα max spl ειναι αρκετα για αυτο που το θελω και το sensitivity των 99db ειναι οκ
Στο club που λες , προφανως ανοιχτο (θερινο) θυμασαι αν τσιριζαν και κουραζαν πολυ? Βασικα με νοιαζει κατι να ειναι οσο πιο flat γινεται και να μη τσιριζει-φωναζει στις ψηλες

Απο την αλλη ωραια τα SPECS των HK AUDIO που ειναι πιο ευαισθητα αρα πιο ευκολα για τους ενισχυτες μου , αλλα ως τωρα δεν γνωριζω καποιον να τα εχει ακουσει

Reaction score
1

Oχι βεβαια δεν τσιριζουν....για την YAMAHA μιλαμε 40 χρονια και...εταιρια...
Ειναι ολα ομοιομορφα κατενεμημενα στο φασμα του ηχου...οσο για το μπασσο;;
στακατο και δινει εκει που πρεπει.....
Παρτα και θα με θυμηθεις....κι αν δεν σ αρεσουν δωστα εμενα :105::105::105:

Πλακιτσα κανω....Ειναι πολυ καλα κομματια και οικονομικα
Πηγενε δες τα απο κοντα σε ενα απο τα καταστηματα Φιλλιπος Νακας....
Αλλα ψωνισε απ αλλου γτ εκει....

Reaction score
216

Ναι ειναι λιγο φαρμακειο....θα παω σε αυτα....
τι λες 12" 'Η 15" ??
Ισχυει οτι ενα 12" θα αποδωσει πιο καθαρες μεσαιες ενω το 15" θα ειναι λιγο πιο "μουντο"?
Απο την αλλη με 15" δεν θα χρειαστει να κουβαλαω subwoofer , ενω με το 12"αρι θα υπαρχει ελειψει χαμηλου....(αλλα τι χαμηλο να θες σε βαφτισουλες...πφφφφφ)

Reaction score
1

Παρε τα 15'' απο την στιγμη που μορεις να τα παρεις γιατι να μην τα παρεις;;
Βεβαια καποιοι υοπστηριζουν πως το 12'' ηχειο το woofer κινειται ποιο γρηγορα απ οτι το 15'' και ετσι εχεις ποιο γρηγορα τα μπασσα...αλλα αυτα εμενα μου φενονται παραμυθια....

Παρε τα 15'' να εχεις και μπασσο και να μην φοβασαι να τα ανοιγεις...
Ισως καποια στιγμη να τα παρω κι εγω...
Τωρα για εξτρα woofer δεν νμοιζω να χρειαστεις αλλα καλου κακου χτυπα ενα φτηνο
ας μην ειναι YAMAHA....παρε το Gemini ετσι να βρισκεται και για οπου το χρειαστεις..

Reaction score
216

Woofer εχω , για αυτο σκεφτομαι μηπως ειναι οκ να παρω τα 12αρια , οχι για θεμα οικονομιας αλλα μονο για θεμα βαρους και καλυτερης αποδοσης στις μεσαιες

Sybwoofer εχω ενεργο 18" , ενα απο τον Thomman τα-18 και ειναι ιδιαιτερα δυνατο

Reaction score
1

Εαν εχεις μια χαρα φιλε μου τοτε...
Εγω θα προτιμουσα τα 15αρια....ουτως η αλλως εσυ ριθμιζεις ποσο μπασσο θελεις μεσα απ τον μικτη σου...
Δεν ξερω κιολας....αλλα εγω 12αρια δεν θα επερνα ποτε και για κανενα λογο
δεν γινεται να θελουμε 500watt και να μην κουβαλαμε κιολας...

Προσωπικα η μεταφορα δεν με ενοχλει αν εχω καλο αποτελεσμα!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef