Προ-ενισχυτής για B&W 800D

Reaction score
150
ναι ναι το έχω εξηγήσει και στο δικηγόρο μου για το διαζύγιο......Γαμ.... Μόλις πήρα τα 800D και το κεντρικό HTM1D και κάτι Electrocompaniet, ένα Halcro, μια Stewart ένα Infocus και έναν αναμορφικό...(και άλλα τους τελευταίους 6 μήνες).

Το ηφαίστιο θα εκραγεί αν δεν σταματήσω για κάποιο καιρό. Ειδικά με τα ηχεία που φαίνονται. Βέβαια τα Tidal είναι αρκετά πιο ακριβά έτσι κι αλλιώς (27.000-37.000 αυτά που λέω).

Reaction score
684
ναι ναι το έχω εξηγήσει και στο δικηγόρο μου για το διαζύγιο......Γαμ.... Μόλις πήρα τα 800D και το κεντρικό HTM1D και κάτι Electrocompaniet, ένα Halcro, μια Stewart ένα Infocus και έναν αναμορφικό...(και άλλα τους τελευταίους 6 μήνες).

Το ηφαίστιο θα εκραγεί αν δεν σταματήσω για κάποιο καιρό. Ειδικά με τα ηχεία που φαίνονται. Βέβαια τα Tidal είναι αρκετά πιο ακριβά έτσι κι αλλιώς (27.000-37.000 αυτά που λέω).
μην ανησυχεις βαλε τα 800D για περιφερειακα!!!
παντως προσεξε τα συνοδα αν πας για Tidal καποια στιγμη ....
τα ηχεια αυτα θελουν κορυφαια ποιοτητα στα ενισχυτικα....

Reaction score
150
Αυτή τη στιγμή θα αράξω με το θέμα ηχεία και θα θέσω στόχους περιφεριακών με στόχο να μην τα αλλάζω πάλι στο μέλλον. Αυτά υπό την προυπόθεση ότι είναι καλά π.χ. όπως ο Sovereign Director.

ΥΓ: Πλάκα θα είχαν τα 800D για surround αν και με τέτοιες λογικές θα θέλω υποσταθμό της ΔΕΗ για να τα τρέξω όλα!

Reaction score
0
μην ανησυχεις βαλε τα 800D για περιφερειακα!!!
παντως προσεξε τα συνοδα αν πας για Tidal καποια στιγμη ....
τα ηχεια αυτα θελουν κορυφαια ποιοτητα στα ενισχυτικα....
Χμμμ... δεν θα το έλεγα.. Μετά απο μια συζητηση που ειχα με τον CEO της tidal τον Jorn, μου ειπε οτι τα piano, μπορουν να βγαλουν εξαιρετικό ηχο ακομα και με το να συνδεθουν με ενα ραδιόφωνο.. Ακουγεται υπερβολικό, αλλα η διαφορα των Piano με τα Contriva, ειναι οτι τα Contriva οντως ειναι πολυ revealing ενω τα Piano ειναι φτιαγμενα ετσι ωστε να βγαζουν τα μεγιστα απο καθε πηγη. Προσωπικα θα μπορεσω να πω εντυπωσεις οταν φτασουν τα δικα μου σπιτι σε μερικους μηνες ;)

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Προ-ενισχυτής για B&W 800D

Χμμμ... δεν θα το έλεγα.. Μετά απο μια συζητηση που ειχα με τον CEO της tidal τον Jorn, μου ειπε οτι τα piano, μπορουν να βγαλουν εξαιρετικό ηχο ακομα και με το να συνδεθουν με ενα ραδιόφωνο.. Ακουγεται υπερβολικό, αλλα η διαφορα των Piano με τα Contriva, ειναι οτι τα Contriva οντως ειναι πολυ revealing ενω τα Piano ειναι φτιαγμενα ετσι ωστε να βγαζουν τα μεγιστα απο καθε πηγη. Προσωπικα θα μπορεσω να πω εντυπωσεις οταν φτασουν τα δικα μου σπιτι σε μερικους μηνες ;)
καλοριζικα φιλε πηρες κορυφαια ηχεια για μια ζωη. Δεν εχω ακουσει τα Piano αλλα τα Contriva ξεβρακωνουν τα συνοδα οσο δεν παει. Ισως για αυτο που λες τα Piano ειναι το αγαπημενο μοντελο του κατασκευαστη.
Αν πηρες τα Piano Diacera μαλλον θα παιξεις ακομα καλυτερα απο τα απλα Contriva...
Με τι συνοδα σκεφτεσαι να τα οδηγησεις?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Προ-ενισχυτής για B&W 800D

καλοριζικα φιλε πηρες κορυφαια ηχεια για μια ζωη. Δεν εχω ακουσει τα Piano αλλα τα Contriva ξεβρακωνουν τα συνοδα οσο δεν παει. Ισως για αυτο που λες τα Piano ειναι το αγαπημενο μοντελο του κατασκευαστη.
Αν πηρες τα Piano Diacera μαλλον θα παιξεις ακομα καλυτερα απο τα απλα Contriva...
Με τι συνοδα σκεφτεσαι να τα οδηγησεις?
Thanks φιλε μου :) Ναι ειναι τα αγαπημενα του και μαλιστα σπιτι στο σαλονι του εχει ενα ζευγαρι μαυρα pianos. Δεν περνω τα Diacera... Θα ήταν το ιδανικό, αλλα ακομα δεν παιζουν τόσα φράγκα... PhD κανω ακομα... (18000 έχουν τα κλασσικά και 32000 τα Diacera) και μαλλον όπως λες δεν νομιζω ποτε να νοιωσω την αναγκη να τα αλλαξω... Θα τα συνοδεψω απο εναν supratek sauvignon ( http://www.zampelis.com/forFlickr/sauv1.jpg ) για pre και δυο supratek malbecs monoblocks sta 50W (Τους Malbecs δεν τους εχω ακομα... προσπαθω να πεισω τον Mick Maloney να μου φτιαξει ενα ζευγαρι τωρα που εκλεισε την εταιρία, μαλλον θα τον πεισω όπως φενεται...) DAC εχω ενα RUSS ANDREWS DAC1 και για analog Michel Orbe με Herron VTPH-2 Phono pre. Όποιος μένει κοντα σε Cardiff, Ουαλία είναι ευπρόσδεκτος για ακρόαση :) Θα κάνω thread όταν μου ερθουν με φωτος.

Reaction score
684
Απάντηση: Προ-ενισχυτής για B&W 800D

φιλε θα εχεις super συστημα

οι ενισχυτες σου ειχαν μεγαλο πληθος θαυμαστων στο Audiogon πριν απο μερικα χρονια απο οτι θυμαμαι...

το DAC σου ομως θελει αλλαγη γιατι ειναι πολυ λιγο μπροστα στα υπολοιπα μηχανακια.
εαν παιζεις μονο απο υπολογιστη ριξε μια ματια στο Stylos Styx USB Dac που το ακουσα προσφατα και πυροβολαει. Αλλιως ψαξε να βρεις κανενα μεταχειρισμενο Weiss Medea η Orpheus Dac One SE...

Υ.Γ Νομιζω οτι τα Tidal μπορεις να τα βρεις αρκετα φτηνοτερα αν το ψαξεις λιγο...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Προ-ενισχυτής για B&W 800D

φιλε θα εχεις super συστημα

οι ενισχυτες σου ειχαν μεγαλο πληθος θαυμαστων στο Audiogon πριν απο μερικα χρονια απο οτι θυμαμαι...

το DAC σου ομως θελει αλλαγη γιατι ειναι πολυ λιγο μπροστα στα υπολοιπα μηχανακια.
εαν παιζεις μονο απο υπολογιστη ριξε μια ματια στο Stylos Styx USB Dac που το ακουσα προσφατα και πυροβολαει. Αλλιως ψαξε να βρεις κανενα μεταχειρισμενο Weiss Medea η Orpheus Dac One SE...

Υ.Γ Νομιζω οτι τα Tidal μπορεις να τα βρεις αρκετα φτηνοτερα αν το ψαξεις λιγο...
Χαχαχαχα!! Έχουμε βγει εντελως εκτος θέματος σε αυτο το thread... εαν δεν φαμε ξυλο καλα θα ειναι!! Σε ευχαριστω για την συβουλη σου για το DAC. Αν και συμφωνω, μπορω να πω οτι δεν σκεφτομαι να το αλλαξω για συναισθηματικους (ειναι δωρο) λογους και γιατι επισης αγοραζοντας τα Tidal εχω μπει σε φαση διαιτας μεχρι το τελος της χρονιας!! Δεν μου τρεχουν απο τα παντζακια!! Παντως πιστευω οτι ειναι πολυ καλο. Το χρησιμοποιω με ενα ζευγαρι Sennheiser 650 με Equinox cable και ο ηχος που βγαζει πραγματικα ειναι συναρπαστικος. Απο τα reviews που εχω διαβασει ουσιαστικα ειναι ενα unbalanced Stello DA220. Τωρα, σε reviews που εχω διαβασει για το Stello, το συγκρινουν με τον ηχο ενος Zanden. Οκ δεν λεω, αυτο μπορει να ακουγεται υπερβολικό, αλλα μονο και μονο το γεγονός οτι ο reviewer τολμησε να συγκρινει το ηχο του με του zanden δειχνει οτι ειναι σεβαστο μηχανιμα. Προσωπικα ειμαι φανατικος με το βινυλιο και πιστευω οτι ποτε δεν θα φτασει κανενα dac σε ρεαλισμο αυτο το μεσο. Ασε που το hobby αυτο γινεται παρανοικο μετα απο λιγο... Απο την στιγμη που ακομα και για το Stylos Styx στο 6moons ο reviewer το βρίσκει λιγο...drier απο το zanden το οποιο απο την αλλη δεν εχει τοσο καλα dynamics... ε μετα τι να πεις... Μπορει στο τελος κανεις να μην ειναι ποτε ικανοποιημενος... Πιστευω οτι ολα ειναι μεσα στο μυαλό μας και πως ναι μεν το μεσο βοηθάει (εαν δεν το πιστευα δεν θα ξεβρακονομουν να παρω τα ηχεια) αλλα απο την αλλη, ειναι και μεσα στο μυαλο μας το εαν νοιωθουμε ικανοποιημενοι και απλα αφηνουμε την μουσικη να μας ταξιδεψει. Στην ταινια Thirty Two Short Films About Glenn Gould ο μικρος Gould ακούει σε ένα ραδιώφονο στα ΑΜ ενα συμφωνικό κομμάτι, γεμάτο παράσιτα, μονοφωνικο και με χαλια ποιοτητα ηχου, και καθως ειναι σκυμμενος στον καναπέ του τον περνουν τα κλαμματα... Οχι γιατι το ακουσε απο ενα hifi συστημα, αλλα γιατι εστω και μεσω αυτου του φτηνου ραδιοφωνου, το μυαλο του Glenn ήρθε σε άμεση επαφη με το τι σκευτοταν ο συνθετης την ωρα που εγραφε το κομματι... Πιστεψε με... ειναι πολλοι αυτοί που θα ήταν διατεθιμενοι να πληρώσουν ασύληπτα ποσσα για να νοιωσουν όπως ένοιωσε αυτός... Ικανοποιηση και πληρότητα... Λίγοι όμως το νοιωθουν...

Reaction score
684

το Stylos Styx δεν ειναι αυτο που αναφερεται στο review του 6moons ειναι αυτο

http://www.onheadphones.com/product-reviews/dac/stylos-sys-had-dac.html

και ειναι σε normal κοστος σε σχεση με το συστημα σου για αυτο στο προτεινα. Το Stylos SYS HAD που αναφερεσαι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και σε κοστος αλλα και σε αποδοση. Παντως εαν το DAC που εχεις μπορει να παιξει κοντα στο Zanden νομιζω εισαι οκ αν και ειναι μαλλον δυσκολο λογω της χαωδης διαφορας κοστους...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Προ-ενισχυτής για B&W 800D

το Stylos Styx δεν ειναι αυτο που αναφερεται στο review του 6moons ειναι αυτο

http://www.onheadphones.com/product-reviews/dac/stylos-sys-had-dac.html

και ειναι σε normal κοστος σε σχεση με το συστημα σου για αυτο στο προτεινα. Το Stylos SYS HAD που αναφερεσαι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και σε κοστος αλλα και σε αποδοση. Παντως εαν το DAC που εχεις μπορει να παιξει κοντα στο Zanden νομιζω εισαι οκ αν και ειναι μαλλον δυσκολο λογω της χαωδης διαφορας κοστους...
Εκτιμώ πολύ την γνωμη σου φίλε μου και να είσαι σίγουρος ότι θα το ψάξω καλύτερα το Stylos.

Βασικά, πραγματικά ακούγεται οξύμωρο, αλλα μάλλον κάτι παίζει με τα reviews. Πολλές φόρες ακούς ωραία reviews μόνο και μόνο επειδή αυτό που παρουσιάζουν ειναι ακριβό, και αλλες να θάβουν συσκευές επειδή είναι σε "budget" κατηγορία. Κάτι τέτοιο φένεται και εδώ... Λοιπον... Βασικά να διευκρυνίσω οτι το Russ Andreus Dac1 είναι το ίδιο με το Stello DA100, με μερικές βελτιώσεις στην PSU (Έχει βάλει ένα μεταλλικό δαχτυλίδι γύρω απο την toroidal supply για να μειωνει τις παρεμβολλές). Εαν πάς τώρα στο thread του headfi που αναλύουν τις διαφορές του DA100 με το DA220 (http://www.head-fi.org/forums/f7/stello-da220-da100-255659/) Όσοι τα έχουν ακούσει και τα δύο, λένε οτι έχουν ίδιο ήχο σε unbalanced. Ουσιαστικά ένα DA220 κρύβει στο εσωτερικό του 2 DA100, ένα για κάθε κανάλι. Ακριβώς ίδιο σχεδιασμό και ηλεκτρονικά.

Όποτε, δεχομαστε ότι τα review που αναφερουν το 220, μπορούν να περιγράψουν και το 100. Κοιταμε τώρα τον ήχο του DA220.

Σε αυτο το review (http://www.soundstage.com/revequip/stello_da220.htm) Συγκρίνεται ο ήχος του 220 με του Zanden IV. Λέει

"Right from the start, I was impressed by how detailed and non-fatiguing the DA220 sounded -- precisely why I had no trouble putting it into my reference system where the amazing Zanden Model IV DAC normally holds court. No, the DA220 isn’t quite the Zanden for a fraction of the cost -- the 5000 Mk IV is $9800, just so you know -- but the DA220 certainly held its own."

Στην συνεχεια:

"The DA220 looks great, but the Zanden Model 5000 Mk IV looks incredible -- that’s one of the things you often get when you go the cost-no-object route. The Model 5000 Mk IV delivers looks and build quality without compromise. The gorgeous, sculpted chassis is closer to a piece of art than a piece of audio equipment. Feature-wise, the DA220 takes a healthy lead over the 5000 Mk IV. The DA220 has loads of features, where the Model 5000 Mk IV has almost none. Surprising? Not really; it’s actually quite normal in high-end audio. There’s a certain coolness factor -- not to mention the implication of unadulterated signal purity -- when a component has fewer doodads. The 5000 Mk IV is a model of simplicity, while the DA220 offers a bevy of niceties."

μετα:

"Sonically, the DA220 has great resolution, strong bass, outstanding clarity, and highs that are never fatiguing. Overall, the DA220 comes extremely close in sound to the Model 5000 Mk IV -- the sonic differences being far, far less than the difference in price would indicate. The extreme top end of the 5000 Mk IV, for example, is just a touch sweeter, even when the DA220 is in 192kHz mode. Just a touch, though; keep in mind that the 5000 Mk IV’s treble outdoes that of every digital source I’ve heard, regardless of price. Given this, the DA220 performs astonishingly well, and to me sounds cleaner than some other units I’ve heard that cost two or three times its price. And the 5000 Mk IV’s mids project just a little more than the DA220’s, giving voices more presence and immediacy. Take Cockburn’s deep, resonant voice, for example. With the 5000 Mk IV the thereness is just subtly more there. It’s slight, mind you, but it’s the kind of thing that some audiophiles will spend big bucks to obtain. In the bass range, though, I’d call it a draw between these two outstanding DACs."

Και τελος:
"The final areas in which the Model 5000 Mk IV edges the DA220 are soundstaging and dimensionality. I found that the DA220 could cast a large, well-defined soundstage with an admirable sense of width and depth. If you never heard the 5000 Mk IV, you’d be thrilled with what the DA220 does. But it’s when you hear the Model 5000 Mk IV play something like the choral-based soundtrack to the movie The Mission [Virgin Records 86001] that you realize the DA220 doesn’t quite have the endless sense of depth of the 5000 Mk IV. It also doesn’t have the 5000 Mk IV’s dimensionality -- the superb way of giving performances roundness, weight, and heft that makes the DA220 sound a touch sterile in comparison.

Finally, there’s one area in which the DA220 can’t be touched. It is priced ridiculously low for all that it offers. In fact, at double the price, and maybe even a little more, I’d still love the DA220 -- that’s how significant it is."

Όπότε λογικα ερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι το DA100 προσφέρει εκπληκτικό ήχο, αλλα λόγω της τιμής του το έχουν θάψει σκόπιμα στα reviews. Άλλωστε φαντάσου να ευγαινε στην αγορά ένα DAC στο ένα δεκατο της τιμής ενός Zanden και να έλεγαν ότι βγάζει ήχο που κοντραρεται με αυτο... Όλοι θα το θεωρούσαν βλασφημία... Προσωπικά, ο ήχος του με γεμίζει. Και δεν νοιώθω οτι χάνω πολλά σε σχέση με το αναλογικό τμήμα μου. (Μην ξεχνάς οτι το phono μου ειναι ενα απο τα κορυφαία ανεξαρτητου κατηγορίας). Το μόνο παράπονο που έχω είναι οτι ο ήχος όσο καλος και να είναι παραμένει λίγο... ηλεκτρονικός στο bypass, και όσο οργανικός και αν γίναεται στο up-sampling, νοιώθεις ότι η πληροφορία προστίθεται χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει στο αρχείο (οι πολύ υψηλες νότες στις ακουστικές κιθάρες ας πουμε ακούγονται ποιο γλυκά απο ότι στην πραγματικότητα) αλλα δεν νομίζω να υπάρχει DAC που να μπορεί να βγάλει analogue like ήχο χωρίς χρωματισμό... Είναι καθαρά περιορισμός του red-book format.Προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους ενδιαφέρονται για DAC να το ακούσουν, και μάλιστα τώρα με την MK2 έκδοσή του που έχει ακόμα ποιο βελτιωμένο ήχο, μη σας αφήνει η τιμή να νομίσετε οτι είναι ενα budget μηχανακι...

Υ.Γ. sorry για τα λάθη στην ορθογραφία, αλλα τόσα χρόνια αγγλία έχω αρχήσει να την ξεχνάω!!!

Reaction score
684

και τα μισα που λεει το review να ειναι αληθεια τοτε εισαι παραπανω απο οκ...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988