Πρόβλημα βομβου σε ενεργό σαμπ.

Reaction score
11
Καλησπέρα σε όλους. Παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα το κλαμπ αλλά είναι το πρώτο μύνημα που περνω το θάρος να γράψω. Και είναι για πρόβλημα.
Δεν καταλαβαινω τι φταίει και το όλο σκηνικό είναι αρκετά ενοχλητικό. Αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένος.

Εχω ένα συνολακι που απαρτίζεται από έναν ΝΑD 326ΒΕΕ, ένα Technics SL-PG4 CD και ένα ζευγάρι Magnat Μonitor 220 ηχεία. Όλα καλά και όλα ωραία μεχρι πρότινος που μπηκε και ένα ενεργό sub Boston Acoustics. Το Boston συνδέθηκε μέσω ενός καλού ζευγαριού rca στην έξοδο sub1 του Nad.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν ο ενίσχυτης είναι κλειστός (stand by), ή όταν αλλάζω πηγή ήχου (π.χ cd > tuner), ακούγεται από το σαμπ ενός αρκετά δυνατός βομβος ο οποίος και κόβεται μαχαίρι με το που ξεκινήσει η πηγή. Να υπογραμμίσω ότι όταν υπάρχει ενεργή πηγή τότε δεν υφίσταται θέμα. Ο ήχος είναι άψογος και πεντακάθαρος.
Γιατί ακούγεται αυτός ο βομβος στις άλλες περιπτώσεις? Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει και που είναι το πρόβλημα ώστε φυσικά να βρω κάποια λύση. Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή και επιθυμητή μιας και είμαι σε αδιέξοδο. Για κάποιο πρόβλημα γειωσης πιστεύω αλλά που?

Please help!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Πρόβλημα βομβου σε ενεργό σαμπ.

Ένωσε με ένα καλώδιο τη μεταλλική πλάκα που περιέχει τις συνδέσεις του υπογούφερ με το σασί του ενισχυτή.

Reaction score
11
Μπάαα! Δεν έγινε τίποτα.

Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι όλες μα όλες οι συσκευές είναι αγειωτες. Δηλαδή παρόλο που το φις είναι σουκο, δεν έχουν τα λαμάκια της γειωσης. Ούτε το σαμπ, ούτε ο Nad. Καλά το σιντί και το τιουνερ δεν είναι καν σουκο. Λες να κάνω καμία πατέντα με κανένα κομπιουτεραδικο καλώδιο και να γειωσω κάποιο σασι? Η θα κάνω λαλακία?

Reaction score
29.722

Το σαμπ το εχεις auto power on?
Αν το εχεις ετσι , βάλτο μόνιμα on να δεις αν θα αλλάξει κάτι.

Reaction score
11
Ναι στο auto το εχω.

Το εχω κάνει αυτό που λες και δεν αλλαξε κάτι. Το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα πάρω ένα κομπιουτεραδικο καλώδιο που έχει γείωση και θα το δοκιμάσω. Θα του κάνω μια πατέντα να γειώσω την μεταλλική πλακέτα, γιατί απ' ότι είδα και η υποδοχή του καλωδίου παροχής πάνω στο σαμπ, διπολικη είναι. Οπότε θα το ανοίξω σε κάποιο σημείο και θα βγάλω καλωδιακι γειωσης να το πιάσω σε κάποια βίδα. Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Ελπίζω ότι θα είναι αυτό. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν έχουν γειωση ούτε το σαμπ ούτε ο ενισχυτης. Μαλακία δεν είναι?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Γειώνονται μέσω των RCA.

Reaction score
11
Μα αφού όλες οι μονάδες ΔΕΝ έχουν γειωση. Από που γειωνονται?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ο ενισχυτής δεν έχει εσωτερική γείωση στο σασί του;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.820

μπορεί να λυθεί το πρόβλημά σου με τη γείωση ενός μηχανήματος, αλλά μπορεί και ..όχι!

χαχαχαχα, τες πα, δοκίμασέ το και θα δείξει.

το πρόβλημα που λες, πιθανά οφείλεται στην έλλειψη σήματος στην είσοδο του σαμπ από το RCA του, όταν τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι κλειστά - δηλαδή στην μη παροχή γης στο + του RCA (θέλει "σεντόνι" αυτό, και δεν υπάρχει λόγος). Δεν αποτελεί πάντως ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό που αναφέρεις, αφού όταν ανάψεις τις πηγές όλα καλά. Άλλωστε, τον τελικό ενισχυτή οφείλεις να τον ανοίγεις τελευταίο και να τον κλείνεις πρώτο, οπότε δεν είναι παράλογο να σου ζητείται να κάνεις το ίδιο και με το σαμπ.

Reaction score
11
Όχι, ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υπάρχει. Σωστό αυτό που λες. Και αν δεν μου το έκανε και στις αλλαγές πηγής, δεν θα ασχολιόμουν καν. Αλλά το κάνει και αυτό είναι που μ' ενοχλεί.
Αλλιώς η σειρά στο άνοιξε κλείσε τηρείτε ευλαβικά.

Reaction score
11
Ο ενισχυτής δεν έχει εσωτερική γείωση στο σασί του;

Δεν είναι "ηλεκτρική" γείωση αυτή.
Το καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή δεν έχει γείωση.

Παρεπιπτόντως, να προτιμήσω να γειώσω το σαμπ η τον ενισχυτή?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.820

Δεν είναι "ηλεκτρική" γείωση αυτή.
Το καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή δεν έχει γείωση.

Παρεπιπτόντως, να προτιμήσω να γειώσω το σαμπ η τον ενισχυτή?
το ίδιο είναι, εφόσον επικοινωνούν τα σασί τους.

Καθώς πάντως έχεις πρόβλημα στο σαμπ, δοκίμασε να γειώσεις αυτό. Επίσης, δοκίμασε αλλαγή πηγής στο σαμπ, έχοντας κατεβάσει τέρμα κάτω το βόλιουμ κοντρόλ του σαμπ. Ιδίως μετά τη γείωσή του, με το κατέβασμα του βόλιουμ δε θα πρέπει να ακούς κανένα "μπαμ".

Δεν είναι όμως και κακή ιδέα να γειώσεις και τον ενισχυτή και το σαμπ. Μόνο αν σου εμφανιστεί εκ νέου βόμβος, μόνο τότε θα πρέπει να κόψεις την γη από ένα από τα δυό.

Reaction score
11
Εχω φτιάξει την πατέντα στο καλώδιο και παω σπίτι να το δοκιμάσω.
Θα γειώσω λοιπόν αρχικά το σαμπ και βλέποντας και κάνοντας.
Αν πάνε καλά τα πράγματα θα φτιάξω άλλο ένα αύριο για τον ενισχυτή.
Άντε να δούμε, γιατί μου την έχει δώσει η όλη βλακεία.
Δυστυχώς το volume του σαμπ είναι στο πίσω μέρος, μαζί με όλα τα ρυθμιστικά και τις εισόδους. Οπότε δεν είναι και τόσο βολικό. Τσακ τσουκ πάντως δεν ακούγονται κατά την αλλαγή πηγής στον ενισχυτή. Μόνον ο βόμβος που ξεκινά και σταματά. Λογικά θα πρέπει ο Nad να αποσυνδέει την έξοδο του σαμπ, να κάνει την αλλαγή και να την ξανασυνδέει. Γι' αυτό και βγάζει τον βόμβο τότε.

Άντε, γιατί μόνον τάμα δεν έκανα.

Reaction score
1

Φίλε μου έχω παρεμφερή ενισχυτή (320ΒΕΕ) και πάνω του ένα sub CA SystemBass Plasma, δεν μου έχει κάνει κάτι τέτοιο, δεν ακούω κάποιο βόμβο δηλαδή...Ισως κάτι να παίζει με τις πρίζες σου, αλλά δοκίμασε το καλώδιο που έφτιαξες και μας λες...

Reaction score
11
YES! YES! YES!

Αυτό ήταν παιδιά! Έβαλε τον σκασμό!! Κολάω το αυτί μου στο κουτί και ίσα που ακούω έναν ελαφρύ βομβο, που μάλλον είναι το τροφοδοτικό του. Επιτέλους!

Αύριο θα φτιάξω ακριβώς το ίδιο πράγμα και για τον Nad και θα δω τι γίνεται.

Για τις πρίζες δεν παίζει περίπτωση. Δηλαδή δεν υπάρχουν πρίζες. Ξεκινάει από τον πίνακα, από ξεχωριστή ασφάλεια, μια γραμμή 3Χ2.5 και καταλήγει σε ένα πολυμπριζο με προστασία υπέρτασης. Δεν έχει τίποτα άλλο επανω παρά μόνον τα μηχανήματα.

Reaction score
11
Απλά πληροφοριακά, σήμερα μπήκε κσι το καλώδιο γειωσης και στον Nad. Πλήρη ησυχία και πάλι. Ο παλιό %#&@§£€ βομβος είναι πλέον παρελθόν.

Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια και το χρόνο σας.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος