- Reaction score
- 100
Τις τελευταίες 2 μέρες παλεύω να εξαλείψω τελείως τον βόμβο που βγάζει η κεφαλή. Οπότε έχω αφήσει τις δοκιμές με άλλες κλωστές και ταινίες.
Καλημέρα,Αγαπητέ GeoVaz, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις επισημάνσεις σου!
(1) Αυτό με τα τους παλμούς στα 50 και στα 300Hz, δεν το έπιασα και πολύ...
(2) Τι εννοείς "Με βάση την ανωτέρω συνθήκη, ο τόνος των 3150 Hz (DIN 45545) πρέπει να μην μετρηθεί από τον παλμογράφο σου";
(3) Τα dc μοτέρ φαντάζομαι δεν έχουν ανάγκη από speedbox ε;
Καλημέρα,Ο βόμβος που λες βγαίνει όταν πλησιάζει στο κέντρο τού δίσκου η κεφαλή , και κατά συνέπεια πλησιάζει το μοτέρ?
Καλημέρα,Καλημέρα,
(1) Είπες ότι τις στροφές τις ρύθμισες αρχικά με στροβοσκόπιο. Τα συνηθισμένα στροβοσκόπια έχουν παλμό φωτός 50Hz και τον αντίστοιχο στροβοσκοπικό δίσκο για μπορείς να ρυθμίσεις με ακρίβεια τις στροφές με το μάτι. Εάν θες περισσότερη ακρίβεια τότε θες ένα στροβοσκόπιο με μεγαλύτερο παλμό (πχ 300Hz) και τον αντίστοιχο στροβοσκοπικό δίσκο.(1) Είναι λάθος να ρυθμίζουμε τις στροφές με βάση το test record του τόνου των 3150Hz (που είναι για άλλη εργασία). (2) Οπότε με το μάτι την ακρίβεια περιστροφής (με ακρίβεια ή περισσότερη ακρίβεια ανάλογα τον παλμό).
(2) Ο τόνος των 3150Hz είναι για έλεγχο της διαφοράς μεταξύ της διαμορφωμένης συχνότητας και της φέρουσας συχνότητας. Δηλαδή έχουμε έναν τόνο (στην περίπτωσή μας 3150Hz γραμμένο στις 33,33rpm) και ελέγχουμε την απόκλισή του όταν τον αναπαράγουμε στις 33,33rpm.
Η συνθήκη είναι αυτή δηλαδή. Να έχουμε 33,33rpm (3)
(3) Τα DC μοτορς έχουν και αυτά την ανάγκη για ένα accourate PSU (power supply unit)
Ποιά η απόσταση της κεφαλής σου από τα ηχεία και ποια ηχεία κεφαλή έχεις;ειχα και εγω βομβο που ηταν τελικα η αποσταση της κεφαλης σε σχεση με το ηχειο...
20 εκατοστα μεγαλυτερη αποσταση και ολα ηρθαν οκ
Και όταν ο βόμβος εμφανίζεται χωρίς να παίζουν τα ηχεία, αλλά με τα ακουστικά πως ονομάζεται;Το φαινόμενο ονομάζεται ακουστική ανάδραση και εμφανίζεται μεταξύ μικροφώνου-ενισχυτή- ηχείου. (Η κεφαλή λειτουργεί σαν μικρόφωνο)
Το φαινόμενο εμφανίζεται όταν ο ενισχυτής λειτουργεί με μεγάλο κέρδος και η απόσταση πηγής-ηχείου είναι μικρή, ή το ηχείο βλέπει την πηγή.
ΙΜΗΟ μιλάμε για RF και ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από μη θωρακισμένους μετασχηματιστές κοντά στο stage, από λάμπες, στην κεφαλή κτλ.Και όταν ο βόμβος εμφανίζεται χωρίς να παίζουν τα ηχεία, αλλά με τα ακουστικά πως ονομάζεται;![]()
Και όταν ο βόμβος εμφανίζεται χωρίς να παίζουν τα ηχεία, αλλά με τα ακουστικά πως ονομάζεται;![]()
ειναι παρα πολυ κοντα, ο χωρος δε βολευει...Ποιά η απόσταση της κεφαλής σου από τα ηχεία και ποια ηχεία κεφαλή έχεις;
Εγώ έχω ATC και η απόσταση από την κεφαλή είναι 1.15 μ. από το δεξί και 1.50 μ. από το αριστερό, σε διαγώνια θέση και μπροστά από το ρακ.
Επίσης στη θέση που δεν έχω καθόλου βόμβο, η κεφαλή είναι πολύ πιο κοντά στο δεξί ηχείο, από ότι στο ρακ. Δεν ξέρω, αν στο ρακ παίζει κάποιος συνδιασμός των μαγνητικών πεδίων και των 2 ηχείων.
Ξεσυνδέω τη γείωση από το phonostage και ο βόμβος παραμένει αμετάβλητος. Όταν πιάνω τη γείωση με το χέρι, αυξάνεται δραματικά.Ξεγειωσέ τον από το stage να δεις. Πιάσε μετά την γείωση του με τα δάχτυλά σου σφιχτά να δεις εάν σταματά.