Πρόβλημα κατά τη σύνδεση H/C

Reaction score
0
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη καλή δουλειά που έχετε κάνει στο forum.
Θέλω να συνδέσω ένα home cinema sony dav-tz135 με την τηλεόρασή μου samsung le40a786r2f. Έχω συνδέσει το dvd από το H/C στη TV με καλώδιο HDMI και δουλεύει κανονικότατα (εικόνα και ήχο) όταν βάζω ταινία από DVD ή USB στο dvdplayer του H/C.
Το πρόβλημά μου είναι πώς θα το κάνω να έχω ήχο όταν βλέπω τα κανάλια της digea.
Το H/C δεν έχει υποδοχή για οπτική ίνα αλλά μόνο υποδοχές audio in κόκκινο-άσπρο.
H T/V έχει μόνο digital audio out στην οπτική ίνα. Έχει και υποδοχές άλλες η TV μου αλλά είναι όλες in και δοκίμασα να συνδέσω αλλά τίποτα. Θέλω να ρωτήσω αν από τη έξοδο digital audio out πάρω καλώδιο οπτικής ίνας και με μετατροπέα σε RCA και το συνδέσω στο H/C θα έχω ήχο ή τσάμπα θα τα αγοράσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με όλο αυτό το κείμενό μου αλλά ήθελα να είμαι αναλυτικός ώστε να με καταλάβετε όσο το δυνατόν καλύτερα μιας και δεν το κατέχω πολύ το άθλημα. Αν το έχω δημοσιεύσει σε λάθος κατηγορία ή αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα και άνοιξα καινούριο ζητάω συγνώμη και αν μπορείτε να το μεταφέρεται στη σωστή τοποθεσία.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577
Απάντηση: Πρόβλημα κατά τη σύνεση H/C

Η λύση είναι αυτή που σκέφτηκες: ο μετατροπέας optical σε rca.

Reaction score
1.988
Απάντηση: Πρόβλημα κατά τη σύνδεση H/C

Να προτείνω μια εναλακτική που λογικά θα δουλέψει;

Η τηλεόραση σου έχει έξοδο για ακουστικά;
Αν ναι, πιστεύω ότι με ένα καλώδιο-μετατροπέα που απο μικρό καρφί στερεοφωνικό να βγάζει 2 RCA (κόκινο-άσπρο), μπορείς να συνδέσεις την έξοδο για τα ακουστικά της τηλεόρασης με μία απο τις αντίστοιχες εισόδους του H/C.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη και Γιώργο για την άμεση ανταπόκρισή σας στο πρόβλημά μου. Θα το δοκιμάσω αυτό με την έξοδο για ακουστικά Γιώργο. Θα ενημερώσω για νεότερα!

Reaction score
0

Γιώργο η τηλεόραση δεν έχει έξοδο για ακουστικά.
Οπότε πήγα και αγόρασα αυτό http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17391&cat=0&page=1 αλλά το καρφί από το rca δεν μπαίνει στην υποδοχή coaxial. Έκοψα το καλώδιο και έβαλα στη θέση του καρφιού άκρο από rca που κουμπώνει στην υποδοχή coaxial. Τα συνδέω αλλά τίποτα. Το καλώδιο coaxial από ότι είδα σε foto είναι μονό καλώδιο δηλαδή από ένα καταλήγει σε ένα οπότε που θα το συνδέσω στο h/c? Δοκίμασα και μονό καλώδιο με βύσματα rca αλλά τίποτα πάλι. Τι μπορώ να κάνω εκτός από το να μου τη βιδώσει και να το σπάσω!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577

Μην κόβεις καλώδια και αλλάζεις βύσματα. Η λύση που ψάχνεις είναι αυτή.

Reaction score
0

Και στο line out διπλό καλώδιο rca?
Οπότε θέλω άλλο αντάπτορα από αυτόν που αγόρασα!
Αν κατάλαβα καλά δεν μου δουλεύει γιατί από digital δεν τον κάνει analog τον ήχο.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις συμβουλές.

Reaction score
384

Ακριβως, ο ανταπτορας που αγορασες κανει το optical σε coaxial digital.
Ειναι δυνατο να μην εχει εξοδο ακουστικων? Περιεργο μου ακουγεται!

Reaction score
0

Ακριβως, ο ανταπτορας που αγορασες κανει το optical σε coaxial digital.
Ειναι δυνατο να μην εχει εξοδο ακουστικων? Περιεργο μου ακουγεται!
Και όμως ναι δεν έχει έξοδο για ακουστικά.

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους!

Πρόσφατα αγόρασα ένα set home cinema της Sony, συγκεκριμένα το dav-tz135, και έχω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση στην τηλεόραση. Η τηλεόραση είναι της Philips, μοντέλο 37PFL5522D/12. Παραθέτω και links για εικόνες των πίσω υποδοχών:

h/c + tv

Το πρόβλημα είναι με τον ήχο. Ενώ σε όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες τα ηχεία δουλεύουν κανονικά (dvd/cd/usb/radio), δε μπορώ με τίποτα να πάρω ήχο από τα κανάλια της τηλεόρασης στα ηχεία του h/c.

Οι υποδοχές στην τηλεόραση είναι δύο hdmi και τέσσερις για κιτρινοασπροκόκκινα (δεν ξέρω καν πώς λέγονται :402: ) - δύο από τις οποίες είναι μέσω scart και δύο χωρίς. Οι αντίστοιχες του h/c είναι μία hdmi και μία για κιτρινοασπροκόκκινα. Έχω συνδεδεμένο κανονικά το hdmi και από κει και πέρα έχω δοκιμάσει κάθε πιθανό συνδυασμό με το τριπλό αλλά με κανένα αποτέλεσμα.

Μπορεί να με βοηθήσει κανείς; Ευχαριστώ προκαταβολικά.. :102:

Reaction score
0

Δοκιμασες αυτο εδω και δε δουλευει?
(Χωρίς το S-VHS) Ναι, αλλά τίποτα. Εκτός αν πρέπει να κάνω επιπλέον ρυθμίσεις στο setup του h/c, αλλά δε μπορώ να βρω άκρη. Γενικά, επειδή δεν έχω καμία επαφή μ'αυτά, ενδέχεται να παρακάμπτω κάτι βασικό, αλλά δεν μου πάει κάπου το μυαλό...

Reaction score
384

To scart ειναι καπως ετσι:

Εχει 3 inputs και 3 outputs.

Αν δεν εχει 6 καλωδια το ανταπτορακι, θα εχει διακοπτακι για να κανει την ιδια δουλεια. Αν δεν εχει διακοπτακι ειναι μονο input (δηλαδη σου επιτρεπει να συνδεσεις μια πηγη με coaxial στην TV, κι οχι να παρεις ηχο/εικονα απο την TV).

Reaction score
384

Το δικο σου ειναι μαλλον αυτο εδω:

Και χρειαζεσαι αυτο:

Reaction score
0

Α, τόσο απλό είναι; Μακάρι, τι να πω, θα το δοκιμάσω άμεσα..

Thanx πολύ φίλε που ασχολήθηκες! :107:

Αν δουλέψει θα επανέλθω να σε ξαναευχαριστήσω :105:

Reaction score
384

Aν και θα μπορουσες να παρεις ηχο απο την εξοδο ακουστικων της τηλεορασης, με ενα καλωδιο mini jack--------> RCA.

Η κατι τετοιο:

Reaction score
0

Προς το παρόν δεν έχω τίποτα απ'αυτά... Φαντάζομαι όμως ότι και τα τρία που προτείνεις θα είναι οικονομικά, οπότε θα τα πάρω όλα για να είμαι σίγουρος.

Thanks again mate :)

Reaction score
384

Τα δυο τελευταια ειναι το ιδιο, απλα το μικρο χρειαζεται να προσθεσεις εσυ τα RCA καλωδια. Αν ειναι να παρεις για εξοδο ακουστικων, παρε το πρωτο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis