Πρόβλημα με έξοδο (και ήχο) κάρτας 24/192

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.828
Απάντηση: Πρόβλημα με έξοδο (και ήχο) κάρτας 24/192

ks drivers = ?
εκεί.

Στη βασική σελίδα των components του foobar (κλικ) θα βρεις και το ASIO support 1.2.7 (Adds ASIO output support) και το Kernel Streaming support 1.2.2 (Αllows bit-exact playback).

Δοκίμασε με αυτά και ξαναπες μας τι άκουσες.

Reaction score
805

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ. Το βράδυ Θα κάνω μερικές δοκιμές με τους drivers και την onboard κάρτα, θα παίξω και κανένα cd με ένα blu-ray player που έχω και θα επανέλθω.

Reaction score
805
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με έξοδο (και ήχο) κάρτας 24/192

Επειδή εγώ είμαι χαζός! :203: Βγάζει η κάρτα 24/192 από την αναλογική της έξοδο;
Έλα ντε! Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτό που μπορεί να δώσει η κάρτα δεν μπορεί να το παραλάβει ο προενισχυτής (ελλείψει ψηφιακής εισόδου), τότε η κάρτα είναι ακατάλληλη για το σύστημά μου, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αξιοποιήσω το σήμα. Φαντάζομαι, όμως, ότι η διαδικασία της αποκωδικοποίησης (digital to analog) λαμβάνει χώρα πριν την έξοδο στην αναλογική σύνδεση.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το 24/192 αφορά ψηφιακό σήμα.
Στις αναλογικές βγάζει... αναλογικό!

Δλδ εγώ που είχα το benchmark dac1 usb και πήρα το weiss Minerva το άλλαξα για να πάω από 24/96 σε 24/192 η από usb σε firewire
Όχι , για το αναλογικό τους αποτέλεσμα ( κατά την ακουστική μου εκτίμηση )
Είναι τόσο διαφορετικές συσκευές που το τελευταίο πράγμα που ακούς είναι η διαφορά από 24/96 σε 24/192. :116:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με έξοδο (και ήχο) κάρτας 24/192

Τι θέλω και ανοίγω τέτοιες συζητήσεις???:121: Πάλι σε έξοδα θα μπω! Μήπως αντί για σκέτο DAC να αναβαθμίσω τον προενισχυτή μου με κάτι τέτοιο: http://www.cyrusaudio.com/product-downloads.asp?ProductID=101&DownloadCat=1 ?
Αν εννοείς προενισχυτή με ενσωματωμένο Dac μια χαρά θα κάνει τη δουλειά σου.
Βέβαια, γιατί να μη δώσεις λιγότερα χρήματα για Dac σκέτο?:126:

Reaction score
805
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με έξοδο (και ήχο) κάρτας 24/192

Αν εννοείς προενισχυτή με ενσωματωμένο Dac μια χαρά θα κάνει τη δουλειά σου.
Βέβαια, γιατί να μη δώσεις λιγότερα χρήματα για Dac σκέτο?:126:
Θα σου πω πώς το σκέφτηκα.
Α. Όντας συνη(ε)θισμένος στον ήχο των cyrus, τουλάχιστον δεν θα ρισκάρω με το ηχητικό αποτέλεσμα.
Β. Ένα αξιοπρεπές DAC θα κοστίσει γύρω στο 1000άρικο. Ο Cyrus Pre XPd κοστίζει γύρω στις 1.300 λίρες και μου περισσεύει και ο προηγούμενος προενισχυτής, τον οποίο θα συνδυάσω με ένα τελικό cyrus που μου έχει ξεμείνει αμεταχείριστος από προηγούμενη αναβάθμιση και θα φτιάξω ένα συστηματάκι για το γραφείο. :126:
Γ. Έχω μεγάαααλο κόλλημα με την ομοιομορφία.

Το μόνο μου ζήτημα (πέρα από τα χρήματα εννοείται) είναι ότι δεν υπάρχει πλέον αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Reaction score
1.187

Δεν πειράζει! Προχώρα σε internetική αγορά!

Reaction score
805
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με έξοδο (και ήχο) κάρτας 24/192

Το 24/192 αφορά ψηφιακό σήμα.
Στις αναλογικές βγάζει... αναλογικό!
Εννοείται ότι ακούμε αναλογικά! Το προϊόν όμως αυτής της διεργασίας, δηλαδή, ο ήχος που φτάνει στα αυτιά μας ύστερα από τη μετατροπή των ψηφιακών δεδομένων σε αναλογικό σήμα, σχετίζεται εκτός από την ποιότητα των πληροφοριών και με τις δυνατότητες του μετατροπέα.

Reaction score
70
Προσπάθησε να παίξεις με τις ρυθμίσεις της κάρτας.Καμία φορά μπορεί να έχει γίνει κάποια ρύθμιση χωρίς να το θέλουμε και να μας σπάσει τα νεύρα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με έξοδο (και ήχο) κάρτας 24/192

Εννοείται ότι ακούμε αναλογικά! Το προϊόν όμως αυτής της διεργασίας, δηλαδή, ο ήχος που φτάνει στα αυτιά μας ύστερα από τη μετατροπή των ψηφιακών δεδομένων σε αναλογικό σήμα, σχετίζεται εκτός από την ποιότητα των πληροφοριών και με τις δυνατότητες του μετατροπέα.
Απλά απαντούσα στην ερώτηση "Βγάζει η κάρτα 24/192 από την αναλογική της έξοδο;". :126:

Reaction score
3.491

Μια κάρτα M-Audio 24/96 που έχω κι εγώ στο PC παίζει άψογα ακόμα και από την αναλογική. Win XP, foobar & ASIO drivers.
Στο setup της κάρτας απλώς μην ενεργοποιείς έξοδο μέσω mixer .

H M-Audio 24/96 διαθέτει 2 επiχρυσα RCA για την αναλογική έξοδο.

Reaction score
3.491

Επίσης ένας φίλος παίζει με την ίδια κάρτα (Μ-Audio 24/96) και όταν με κάλεσε για να ακούσω πως παίζει με τα ηχεία του τα ATC, μου άρεσε τόσο πολύ κι έτσι αγόρασα κι εγώ μία ακριβώς ίδια απλώς για να υπάρχει για δοκιμές. Ευτυχώς που δεν αγόρασα την 24/192. Και κάποιος άλλος, δεν θυμάμαι ποιος ήταν, μου είχε πει ότι η παλαιά 24/96 έπαιζε πολύ πιο καλά από την 24/192. Παράξενα πράγματα .

Reaction score
805

Επίσης ένας φίλος παίζει με την ίδια κάρτα (Μ-Audio 24/96) και όταν με κάλεσε για να ακούσω πως παίζει με τα ηχεία του τα ATC, μου άρεσε τόσο πολύ κι έτσι αγόρασα κι εγώ μία ακριβώς ίδια απλώς για να υπάρχει για δοκιμές. Ευτυχώς που δεν αγόρασα την 24/192. Και κάποιος άλλος, δεν θυμάμαι ποιος ήταν, μου είχε πει ότι η παλαιά 24/96 έπαιζε πολύ πιο καλά από την 24/192. Παράξενα πράγματα .
Το ξέρω g.kar, μετά από παρότρυνση ενός φίλου μου, που μου λεγε τα καλύτερα για την Μ-Audio 24/96, πήρα κι εγώ την 24/192 (για πιο αναβαθμισμένο ήχο, τρομάρα μου). Όταν την αγόρασα, εν τω μεταξύ, έκανε πάνω από 200 ευρώ. Δεν ξέρω, όμως, εάν αυτό ισχύει και στην περίπτωση που τη συνδέεις σε σύστημα μέσω S/PDIF.

H M-Audio 24/96 διαθέτει 2 επiχρυσα RCA για την αναλογική έξοδο.
Η 96 έχει ψηφιακή έξοδο?

Reaction score
1.187

Δεν είναι καθόλου παράξενα πράγματα... Το 24/192 είναι πιο εντυπωσιακό σαν νούμερο από το 24/96 οπότε είναι σίγουρο πως θα πουλήσει έτσι. Αν έχουν γίνει "εκπτώσεις" σε άλλα κρίσιμα σημεία και υλικά της κάρτας που δεν φαίνονται για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά πώς να το ξέρει αυτό ο υποψήφιος αγοραστής;

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα megapixels στις φωτογραφικές μηχανές. Είναι ένα μέγεθος εύκολα αναγνωρίσιμο από τον καθένα και ικανό από μόνο του να πουλήσει μία φωτογραφική μηχανή.
Εχω την Olympus C-40 στα 4 mpixels από το 2001. Ξέρεις πόσο πολύ καλύτερες φωτογραφίες τραβάει από πάρα πολλές σημερινές compact Olympus των 8 και βάλε megapixels;

Reaction score
1.772

Το ξέρω g.kar, μετά από παρότρυνση ενός φίλου μου, που μου λεγε τα καλύτερα για την Μ-Audio 24/96, πήρα κι εγώ την 24/192 (για πιο αναβαθμισμένο ήχο, τρομάρα μου). Όταν την αγόρασα, εν τω μεταξύ, έκανε πάνω από 200 ευρώ. Δεν ξέρω, όμως, εάν αυτό ισχύει και στην περίπτωση που τη συνδέεις σε σύστημα μέσω S/PDIF.

Η 96 έχει ψηφιακή έξοδο?
ναι εχει ψηφιακη και επιχρυσα rca.

η ψηφιακη παιζη εξαιρετικα την αναλογικη δεν τη

δοκιμασα ποτε.

Reaction score
3.491

Η 96 έχει ψηφιακή έξοδο?
Εχει μια ψηφιακή είσοδο και μια έξοδο. Και οι δύο είναι coaxial (όχι οπτική).
Εξαιρετική ποιότητα στο ψηφιακό domain.
Την ψηφιακή 24bits/96KHz είσοδο την χρησιμοποιώ κυρίως για tape transfers (analog to digital conversion)

Reaction score
3.491

Η M-Audio στα αναλογικά της στάδια διαθέτει τελεστικούς της γνωστής σειράς ΝΕ5532 (the dual version of NE5534) . Μην τους αντικαταστήσετε με άλλους ταχύτερους. Νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι τελεστικοί παίζουν σωστά σε αυτή την κάρτα.

Reaction score
3.491

Διαβάζω συνέχεια για αντικαταστάσεις τελεστικών σε κάρτες ήχου με άλλους πιο ακριβούς και λέω από μέσα μου πόσο χαμηλά έχουμε πέσει τα τελευταία χρόνια.

Ολοι νομίζουν πως αλλάζοντας σε ένα μηχάνημα μόνο τους τελεστικούς θα αλλάξει και ο ήχος προς το καλύτερο. Μέγα λάθος.
Αλλάξα κι εγώ τελεστικούς στο εξωτερικό DAC μου, δε λέω. Ομως άλλαξα ταυτόχρονα και πολλά παθητικά εξαρτηματα που σχετίζονται με την τροφοδοσία και την ανάδραση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss