Πρόβλημα με ήχο - Σύνδεση Πικάπ με YAMAHA RS-500 & Monitor Audio BX2

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά :)

Είμαι πολύ νέος στο χώρο των hifi και εδώ και μια εβδομάδα αγόρασα το πρώτο μου σοβαρό ηχοσύστημα: έναν ραδιοενισχυτή Yamaha RS-500, με ηχεία Monitor Audio BX2 - και τα συνέδεσα στο (υποδεέστερο του συστήματος) πικαπ Kenwood P-110.

Ενώ συνδέω το πικάπ στο PHONO του ενισχυτή και αφού έχω απενεργοποιήσει την προενίσχυση του πικάπ, η ένταση του ήχου είναι αρκετά χαμηλή σε σχέση με τον ήχο του ραδιοφώνου. Για παράδειγμα, ενώ η ένταση του ενισχυτή κυμαίνεται από -90dB μέχρι +17dB, ο ήχος ξεκινά να ακούγεται από το -40dB και ανεβαίνοντας, ενώ στη λειτουργία ραδιοφώνου ο ήχος στην ίδια κλίμακα, έχει πολύ υψηλότερη ένταση.

Να τονίσω πως -καθώς έχω ελάχιστες γνώσεις στο θέμα- η σύνδεση του ενισχυτή με τα ηχεία είναι καλή καθώς σε λειτουργία ραδιοφώνου ο ήχος είναι εξαιρετικός (υψηλή ένταση και πολύ καθαρός).

Επίσης, για να ελέγξω την ορθότητα της λειτουργίας του πικάπ, το συνδέω σε ένα σύστημα micro hifi (SONY) που έχω με AUX σύνδεση (και αφού ενεργοποιήσω την προενίσχυση) και ο ήχος ακούγεται σε κανονική ένταση για τα δεδομένα του συστήματος.

Να τονίσω πως τις πρώτες δύο μέρες που σύνδεσα το σύστημα ο ήχος (σε λειτουργία πικάπ) ήταν πολύ καλύτερος - πιθανώς δηλαδή να έκανα κάτι λάθος ή να έπαθε κάτι το σύστημα(?).

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας :)

Αντώνης

Reaction score
8.905
Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο - Σύνδεση Πικάπ με YAMAHA RS-500 & Monitor Audio BX2

Γεια σου και καλορίζικο το σύστημα, λογικό είναι να ακούγεται χαμηλότερα το πικάπ, καταρχήν πες μας

α) τι βελόνα / κεφαλή φοράει το πικάπ, για να δούμε μήπως είναι χαμηλοέξοδη?

β) με το δικό του φόνο (on) σε είσοδο aux ακούγεται κανονικά?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Το πικάπ έτσι έπαιζε πάντα.

Reaction score
372

Καλησπέρα παιδιά :)

Να τονίσω πως τις πρώτες δύο μέρες που σύνδεσα το σύστημα ο ήχος (σε λειτουργία πικάπ) ήταν πολύ καλύτερος - πιθανώς δηλαδή να έκανα κάτι λάθος ή να έπαθε κάτι το σύστημα(?).

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας :)

Αντώνης
Αν τις 2 πρώτες μέρες έπαιζε καλύτερα, πιθανά να έχεις αλλάξει κάποια ρύθμιση.

Απάντησε και στις 2 ερωτήσεις του Βασίλη, γιατί πιθανά να μην ταιριάζει καλά η κεφαλή σου με το phono του ενισχυτή.

Reaction score
0

Γεια σου και καλορίζικο το σύστημα, λογικό είναι να ακούγεται χαμηλότερα το πικάπ, καταρχήν πες μας

α) τι βελόνα / κεφαλή φοράει το πικάπ, για να δούμε μήπως είναι χαμηλοέξοδη?

β) με το δικό του φόνο (on) σε είσοδο aux ακούγεται κανονικά?
Καλησπέρα Βασίλη, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

α) αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που βρήκα στην ιστοσελίδα της Kenwood, ελπίζω να είναι χρήσιμα.

General Features
Automatic OperationYes
Tone arm TypeStatic Balanced Straight
Tone arm LiftYes
Drive SystemBelt
Cartridge TypeMM (Moving Magnet)
Phono Pre-AmplifierBuilt-in
Specifications
Effective Tone arm Length203mm
Speed33rpm, 45rpm
Wow & Flutter<0.1% (WMRS)
S/N (Rumble)65dB (DIN B)
Stylus0.6mm Diamond
Frequency Response20Hz ~ 20kHz
Cartridge Output Voltage2.5mV (1kHz, 3.54cm/sec)
Phono Pre-Amplifier Output Voltage250mV (1kHz, 3.54cm/sec)

β) σε έξοδο aux, το δοκίμασα σε micro hifi και παίζει κανονικά (με προενίσχυση) - ο ενισχυτής (Yamaha) έχει 3 συνδέσεις (Line 1, Line 2 και Line 3), θα τις δοκιμάσω σήμερα αλλά δεν ξερώ αν είναι το ίδιο με AUX που με ρώτησες (συγγνώμη, αλλά είμαι εντελώς rookie!)

Ευχαριστώ και πάλι.
Α.

Reaction score
8.905

Φυσιολογικά (βάση χαρακτηριστικών κεφαλής) φαίνονται να είναι όλα όσον αφορά την ένταση κλπ. Αυτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι, ποιος ήχος σου αρέσει περισσότερο, του Yamaha απευθείας (στην εισοδο phono) η μέσω του φόνο του πικάπ πάνω σε είσοδο aux η line... φυσικά η επιλογή σου να μην επηρεαστεί από την διαφορά της έντασης και μόνο...

Reaction score
1.815

Αντώνη το πικάπ έχει ματσαρισμένο προενισχυτή RIAA και το πιθανότερο είναι να παίξει καλύτερα σε μια είσοδο LINE του ενισχυτή.
Βάλε το πικάπ σε μια είσοδο του ενισχυτή (εκτός της phono) και δούλεψέ το με το δικό του ενσωματωμένο προενισχυτή.

Line, Aux, CD, Tape δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους!
Σύνδεσέ το όπου γουστάρεις!:tongue:

Καλορίζικα τα εργαλεία!
Να τα χαρείς φίλε μου!:thumbsup:

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads