Πρόβλημα με ήχο από HDMI.

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους,
Εχω μετατρέψει ενα HP 7200 MT που έχει μια ati5450 σε HTPC (είναι κρυμένο πίσω απο την τηλεόραση και κάνει τα πάντα μια χαρά.)
Ειναι συνδεμένο με ένα Denon 1910 μέσω HDMI. Το πρόβλημα είναι οτι αμα κλείσω τον ενισχυτή ή αλλάξω είσοδο hdmi και μετά ξαναγυρίσω στο pc χάνει τον ηχο και χρειάζεται να κάνω επανεκίνηση στο PC για να ξαναέχω.
Εχετε καμια ιδέα τι φταιει και τι μπορώ να κάνω;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο από HDMI.

κλασικό θέμα με τις AMD-ATI, συνήθως δεν δίνει ούτε εικόνα.
Δοκίμασε να κάνεις αναβάθμιση στο firmware του Denon και στους drivers της κάρτας γραφικών, επίσης κάθε φορά που χάνεις τον ήχο δες πάλι τις ρυθμίσεις για τις συσκευές αναπαραγωγής(playback devices) να είναι προεπιλεγμένη(default) η ATI-HDMI

Reaction score
0
Κάθε φορά που χάνω τον ήχο μου γυρνάει την προεπιλογή σε κάτι άλλο από το HDMI και επιπλεόν δεν είναι δυνατόν να την ενεργοποιησω μόνο με restart διορθώνεται το πρόβλημα.
Αναβάθμιση στον denon πως κάνω ?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αναβάθμιση στον Denon θα κάνεις μέσω internet

Reaction score
2

Καλησπέρα,

Δεν είναι πρόβλημα μόνο με τις κάρτες Ati αλλά και με τις Nvidia. Βασικά δείχνει να είναι πρόβλημα των Windows 7.
Ρίξε μια ματιά εδώ πχ.

http://forum.team-mediaportal.com/threads/htpc-hdmi-win7-and-its-many-issues.109242/

αλλά και εδώ
http://social.technet.microsoft.com...l/thread/8a9b5aa7-fe33-4e6d-b39b-8ac80a21fdc2

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Με nVidia δεν είχα κανένα πρόβλημα σε αρκετά συστήματα που έχω δοκιμάσει...

Reaction score
47

Εγω εχω ΑΤΙ 6950 με Denon 2310 καποιες φορες μου το εκανε αυτο το προβλημα. Τωρα που αναβαθμισα σε win 8 δε βλεπω να συμβαινει. Ισως τελικα να ειχαν τα windows θεμα. Και κατι αλλο ξερει κανεις αν γινεται να δωσω ηχο και σε δευτερη τηλεοραση που εχω συνδεδεμενη? Και τις δυο τις εχω κανει να δειχνουν το ιδιο. Εικονα οκ αλλα ηχος μονο στη μια τηλεοραση ( η στον ενισχυτη βεβαια).

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Από τα Vista και έπειτα μια συσκευή ήχου μπορεί να δώσει σήμα μόνο από μια έξοδο.

Reaction score
5

Το πρόβλημα λογικά σου δημιουργείται γιατί στην επανεκκίνηση το laptop ρισετάρει την επιλογή του ήχου και αντί HDMI την στέλνει στις analog του laptop.
Απενεργοποίησε τις analog απο το device manager ώστε να μην μπορεί να βγάλει τον ήχο απο αλλού εκτός απο hdmi.
Και εγω ati εχω (6670) αλλά δεν την χρησιμοποιώ για ήχο. Για ήχο χρησιμοποιώ την onboard via του motherboard και την optical out της.
Μου έκανε και μένα νερά θυμάμαι και στο auto negotiation με τον ΗΚ AVR που εχω. Μερικές φορές ένιωθα να εχει κάποιο delay με HDMI. Οχι θέμα συγχρονισμού αλλά όταν απο τα win δοκίμαζα το test tone σε όλα τα ηχεία το πρώτο αριστερό απο το οποίο ξεκινούσε το test ποτέ δεν προλάβαινε να παίξει σωστά (έπαιζε μισό το tone ή και καθόλου...) Ποτέ δεν κατάλαβα αν έφταιγε η άτι ή ο ενισχυτής. Απλά όταν τα είδα σκούρα (έβαζα και έβγαζα καλώδια σαν τρελός μέχρι να αλληλεντοπιστούν) επέλεξα για τηλεοράση και projectora απευθείας σύνδεση με το HTPC και την optical in του AVR οπως σου προείπα με το optical out HTPC για να εχω ήχο.
Αν κάποια στιγμή μελλοντικά πέσει στα χέρια μου άλλος AVR θα κοιτάξω απο την αρχή να είναι μην εχει τέτοια θεματάκια...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.672
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@