Πρόβλημα με ήχο σε Denon AVR-1610

Reaction score
0
Αρχές καλοκαιριού απέκτησα έναν ενισχυτή Denon AVR-1610 και μαζί με αυτόν αγόρασα ένα σετ ηχεία Dali Concept 6 (το κεντρικό, γούφερ και δορυφορικά μετά την κρίση... :103:). Όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που αποφάσισα να τρέξω την ρύθμιση για το Audyssey. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η οδύσσεια μου!!!

Το πρόβλημα ήταν ότι κάποιες φορές όταν άναβα τον ενισχυτή δεν ακουγόταν καθόλου ήχος από τα ηχεία. Αλλάζοντας εισόδους, mode και γενικά πατώντας διάφορα κουμπάκια ο ήχος με τα πολλά επέστρεφε. Το πρόβλημα είχε γίνει σχεδόν εβδομαδιαίο μέχρι που δεν άντεξα άλλο (την γκρίνια της γυναίκας που δώσαμε ένα σκασμό λεφτά και δεν άκουγε τηλεόραση) και είπα να του κάνω ένα reset σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Ως δια μαγείας ο ήχος επανήλθε. Μετά από αυτό αναθάρρυνα και είπα να σετάρω και πάλι το Audyssey. Μετά την ρύθμιση το πρόβλημα επανήλθε, αλλά πλέον βελτιωμένο και σε καθημερινή βάση (το ίδιο και η γκρίνια).

Μετά από πολλές δοκιμές (άλλαζα καλώδια, εισόδους, τύπους) διαπίστωσα ότι το πρόβλημα ήταν στον ίδιο τον ενισχυτή. Αν τον ξεκινήσω με το MultiEq ΟΝ τότε ό ήχος δεν παίζει. Αν απενεργοποιήσω το MultiEQ τότε ήχος και εικόνα έρχονται άμεσσα, αλλά είναι κρίμα να έχω καλά ηχεία και να ακούω σαν σε γραμμόφωνο. Με ενεργοποιημένο το MultiEQ ο ήχος δεν ακούγεται ούτε όταν ενεργοποιήσω το ραδιόφωνο.

Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι αν μετά από κανά 5λέπτο ενεργοποιήσω και πάλι το MultiEQ, τότε ο ήχος παίζει μια χαρά (και με MultiEQ και χωρίς). Επίσης αν κλείσω τον ενισχυτή και τον ανοίξω μετά από κανά 10 λεπτο όλα παίζουν μια χαρά. Αν τον ανοίξω πάλι μετά από 1 ώρα το πρόβλημα εμφανίζεται και πάλι.

Προτού πάω το μηχάνημα στο service, έχει κάποιος κάποια ιδέα για το τι συμβαίνει;;;; Κάθε βοήθεια δεκτη!!!

Setup του μηχανήματος:
Είσοδοι
-------
HDMI in <-- WD Media Player Live TV
SAT/CABLE in <-- Αποκωδικοποιητής NOVA (composite)
VCR in <-- Playstation2 (composite)
TV optical in <-- TV optical out

Έξοδοι
-------
HDMI out --> TV HDMI in

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με ήχο σε Denon AVR-1610

Κανείς; Να δω με τι μούτρα θα πάω το μηχανάκι στο service... :104:

Θα ακούσω το κράξιμο της αρκούδας από την γυναίκα!!! :120:

Σας ευχαριστώ πάντως όσους διάβασαν το post μου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν μιλας με κινοτεχνικη για τις πρωτες βοηθειες
αν και δεν σε βλεπω να γλυτωνεις το πηγαινε ελα

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχω ήδη μιλήσει, αλλά το πρόβλημα μου τους φάνηκε πρωτόγνωρο. Το πήγαινε-έλα δεν είναι και τόσο πρόβλημα, όσο το πως θα τους πείσω ότι ο ενισχυτής μου έχει πρόβλημα.

Thanks και πάλι. Από βδομάδα θα τον πάω στο service, γιατί έρχονται και γιορτές και θα γίνεται χαμός...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καποια στιγμη λολανα
κινοτεχνικη
ηχο
χαι τεκ
με ενα 3805

για ολα υπαρχει πρωτη φορα

Reaction score
0

"λόλανα"???

Εννοείς τρελάθηκες;

Ελπίζω να είναι normal οι τύποι εκεί και να μην χρειαστεί πολύ μπλα μπλα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οχι απλα μου ειχε τυχει κατι που δεν υπαρχει, και απλα τρελλαθηκαν, οταν το ειδαν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster