Πρόβλημα με βιντεοκάμερα 4k SONY FDR-AX53

Reaction score
0
Την Πέμπτη παραλαμβάνω και εγώ την συγκεκριμένη κάμερα. Με έβαλε λίγο σε αρνητικές σκέψεις ο φίλος εδώ αλλά ελπίζω στο να μην είναι θέμα μοντέλου αλλά του συγκεκριμένου κομματιού που έχει ο φίλος (και με την εγγύηση να μπορέσει να την αλλάξει) η μια λάθος ρύθμιση.
Δυστυχώς πιο πάνω λέτε για βιντεάκια που δείχνει το πρόβλημα μα δεν υπάρχουν. Εαν υπήρχαν θα έβλεπα το "φαινόμενο" ώστε να κάνω τον ανάλογο έλεγχο και εγώ την Πέμπτη κιόλας. Αθλητικό θέμα θα κάνω την Κυριακή και άρα με πολύ κίνηση και μετά θα μοντάρω σε final cut pro σε 4Κ ανάλυση.
Καλημέρα φίλε μου.Η κάμερα παρουσιάζει έντονο το φαινόμενο panning....όταν τη στρέφεις δεξιά-αριστερά "θολώνει" έντονα η εικόνα. Την πήγα στην αντιπροσωπεία,την έλεγξαν και μου είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα....θα πρέπει να την στρέφω πολύ αργά.Διάβασα κάπου ότι ο σωστός τρόπος λήψης είναι 45 μοίρες σε 8 δευτερόλεπτα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Το δοκίμασα κι αυτό και όντως η εικόνα είναι καλύτερη,όχι όμως τέλεια όπως σε στατικές λήψεις.Βέβαια σε όσα test έχω δει στο youtube δεν το είδα αυτό το πρόβλημα.Οπότε εσύ που τη θέλεις για αθλητικά πλάνα,άρα γρήγορη κίνηση,δεν ξέρω αν σου κάνει.
Έχω κάνει πάρα πολλά test με διάφορες ρυθμίσεις και διάφορες κάρτες μνήμης αλλά τίποτα.
Επίσης ψάχνω κάποιον που να έχει τη συγκεκριμένη κάμερα για να κάνουμε συγκριτικές δοκιμές.Οπότε όταν και αν την πάρεις τελικά θα με βοηθούσε πολύ να έχουμε μια επικοινωνία για το θέμα γιατί έδωσα τόσα λεφτά και δεν είμαι ευχαριστημένος.
Τα βιντεάκια στο youtube τα απέσυρα.....αν θέλεις τα ξαναβάζω,σου στέλνω και το mail μου για αμεσότερη επικοινωνία.

Reaction score
118
Και ξαναλέω, μήπως έτυχε στο δικό σου κομμάτι; Και εαν δεν κατέληγα σε αυτήν ποιά θα πρότεινες; Διότι την Πέμπτη μου έρχεται και πρέπει να προλάβω. Βέβαια τώρα που το ξέρω, θα κάνω τα γρήγορα πλάνα μου σε 4Κ και εαν μου παρουσιάσει θέμα, θα την επιστρέψω μιας και υπάρχει η πολιτική άμεσης αντικατάστασης τις πρώτες 7 ημέρες.
Εαν θες, στείλε μου βίντεο στο [email protected] ώστε να ξέρω τι παρουσιάζει η εικόνα και έτσι να ξέρω εαν θα το δω και στην δική μου.

Reaction score
118
Την πήρα και εγώ την κάμερα προχθές. Πολλά τα θετικά, κάποια ερωτήματα και κάποια αρνητικά.
Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι μάλλον το ίδιο με τον φίλο που έχει ανοίξει το θέμα. Δεν ξέρω εαν είναι ακριβώς ίδιο φαινόμενο και στην δική μου μα σε λίγες ώρες θα παραθέσω βίντεο να δείτε κι εσείς. Ένα ερώτημα που έχω είναι , εαν ο φακός έχει πρόβλημα που ταλαντεύεται συνεχώς όταν κρατάμε κλειστή την κάμερα, αφού τα 5 αξονάκια της ομαλής κίνησης, αφήνουν μετέωρο τον φακό! Τον ακούω συνεχώς να χτυπάει!!!!!

Reaction score
0
Την πήρα και εγώ την κάμερα προχθές. Πολλά τα θετικά, κάποια ερωτήματα και κάποια αρνητικά.
Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι μάλλον το ίδιο με τον φίλο που έχει ανοίξει το θέμα. Δεν ξέρω εαν είναι ακριβώς ίδιο φαινόμενο και στην δική μου μα σε λίγες ώρες θα παραθέσω βίντεο να δείτε κι εσείς. Ένα ερώτημα που έχω είναι , εαν ο φακός έχει πρόβλημα που ταλαντεύεται συνεχώς όταν κρατάμε κλειστή την κάμερα, αφού τα 5 αξονάκια της ομαλής κίνησης, αφήνουν μετέωρο τον φακό! Τον ακούω συνεχώς να χτυπάει!!!!!
Όχι....ο φακός ταλαντεύεται έτσι για να εξασφαλίζει σταθερή εικόνα.Για το φαινόμενο που λες προφανώς είναι το ίδιο απ'ότι κατάλαβα και από το mail που μου έστειλες.Βέβαια μόλις δω το βίντεο θα μπορέσω να συγκρίνω με το δικό μου.Αν μπορείς δώσε κι ένα link με την κάρτα μνήμης που χρησιμοποιείς

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos