Πρόβλημα με εγγύηση Pioneer SC-LX73

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με εγγύηση Pioneer SC-LX73

Αγαπητέ, αυτό που παραθέτεις είναι μια δήλωση (ιδιωτικό έγγραφο) το οποίο τουλάχιστον σε ότι αφορά στα διαρκή καταναλωτικά προϊόντα έρχεται σε σαφή αντίθεση με την ελληνική νομοθεσία τουλάχιστον στην διάρκεια ισχύος της εγγύησης.
Εγγύηση μεγαλύτερη των δύο ετών για τα ως άνω αγαθά μπορεί να προσφέρεται (προαιρετικά) με ειδικούς όρους από τον αντιπρόσωπο/εισαγωγέα και να ζητείται η συμπλήρωση καρτών επέκτασης για την ισχύ της.

Αλίμονο αν ο νομοθέτης άφηνε τέτοια ζητήματα στη διακριτική ευχέρεια του εμπόρου-αντιπροσώπου-εισαγωγέα.

Απάντησε μου αν θέλεις και σε κάτι άλλο. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία εμπόρων-αντιπροσώπων-εισαγωγέων προσφέρουν εδώ και χρόνια διετή εγγύηση για τα ίδια αγαθά που κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι, επιμένουν σε μονοετή? Σίγουρα όχι από αγάπη προς τον καταναλωτή..
Μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι ο νόμος που καθορίζει όλα αυτά που αναφέρετε πιο πάνω. Σε ποιο νόμο καθορίζεται ο ελάχιστος χρόνος εγγύησης; Ούτε στον 3043/2002, ούτε στον 2251/1994 μπορώ να βρω κάτι. Μήπως ψάχνω λάθος ή μου ξεφεύγει κάτι;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988