Πρόβλημα με ηχεία Leak Sandwich 600

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Άγγελε, στείλε μου τις φωτό στο ccoyias παπί mail τελεία gr, να τις ανεβάσω εγώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Λοιπόν, μόλις έλαβα τις φωτό του Άγγελου. Αυτό είναι το εσωτερικό του κουτιού τροφοδοσίας του Kraken, όπου βρίσκονται μόνον οι μετασχηματιστές. Εδώ δεν χρειάζεται να πειράξει κανείς το παραμικρό.

Attachments

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
1. Να και το εσωτερικό του ενισχυτή. Στο πίσω μέρος, ένθεν και ένθεν των βυσμάτων σύνδεσης βρίσκονται μονταρισμένοι οι ακροδέκτες των ηχείων, ενώ μπροστά τους, στο εσωτερικό, είναι οι πυκνωτές τροφοδοσίας, τέσσερις τον αριθμό. Δεδομένου και του γεγονότος ότι οι μετασχηματιστές είναι δύο, ο ενισχυτής είναι τοπολογίας dual mono. Εν κρίνω από το μέγεθος, οι πυκνωτές πρέπει να είναι 6800μF ο καθένας, στα 50 ή 63V, ή 10000μF στα 35V, αν και τα 35 βολτ είναι λίγα, για έναν ενισχυτή τάξης ΑΒ. Αυτοί οι πυκνωτές καλό θα ήταν να αντικατασταθούν, δεδομένης της ηλικίας τους, με άλλους ίσης χωρητικότητας, και οπωσδήποτε ίσης ή μεγαλύτερης τάσης λειτουργίας. Βέβαια, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και μεγαλύτεροι, ή πρόσθετοι, καθώς το σασί έχει χώρο στο εσωτερικό του, αλλά τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν και οι ανορθωτές, καθ’ όσον οι υπάρχοντες μπορεί να μην αντέξουν. Αν γίνει αυτή η δουλειά, πρέπει να αντικατασταθούν και οι μικροί ηλεκτρολυτικοί που βρίσκονται μπροστά από τους μεγάλους.

2. Όσον αφορά τις αντιστάσεις των τρανζίστορ εξόδου, αυτές τις πράσινες, και τις απέναντι, στην άλλη πλευρά του σασί, στο άλλο κανάλι, είναι συνδεδεμένες παράλληλα, (προφανώς είναι του 1Ω, οπότε τέσσερις σε παραλληλία δίνουν άθροισμα 0,25Ω). Αυτή η τεχνική επιτρέπει την τοποθέτηση κοινών αντιστάσεων αντί των ακριβότερων χαμηλής αυτεπαγωγής, αφού η παραλληλίας ελαττώνει το φαινόμενο. Προσωπικά δεν θα τις πείραζα, εκτός κι αν έβρισκα δύο ζευγαρωμένες, ώστε καθεμιά τους να αντικαταστήσει μια τετράδα.

Ωραίο μηχάνημα, απλό, και με τα λεφτά εκεί που πρέπει. Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία, ρε παιδιά; Γιατί έκλεισε η Alchemist;

Attachments

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Να και το ηχείο, ανοιγμένο. Άγγελε, αφού ήδη ξεβίδωσες το woofer, πήγαινέ το σε κάποιον τεχνικό, μήπως και μπορεί να επισκευασθεί.

Attachments

Reaction score
0
Το πήγα ήδη. Την άλλη εβδομάδα όταν το πάρω θα σας γραψω εντυπώσεις.
Έχεις ακούσει τον Kraken MKII ? Έχει σημαντικές ακουστικές διαφορές απο τον δικό μου?

Reaction score
3.497
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που διαθέτει καλά υλικά ηλεκτρονικών κατασκευών.
Με ενδιαφέρουν κυρίως υλικά για κατασκευές λαμπάτων ενισχυτών κ.λ.π.
π.χ βάσεις για λυχνίες , λυχνίες , αντιστάσεις , πυκνωτές καλής ποιότητας κ.λ.π.

Συνήθως προμηθεύομαι τα διάφορα υλικά που χρειάζομαι από το Internet, αλλά με ενδιαφέρει και η τοπική αγορά.

Reaction score
0
και εγώ θα ήθελα να βρω ενα kit για λαμπάτο ενισχυτή (300Β) Αν ξέρει κανείς κάτι ας μας πεί.

Reaction score
3.497
an_kar,
Tα λαμπάτα ενισχυτικά με μία τρίοδο 300B ανά κανάλι δεν αποδίδουν στο ηχείο πάνω από 8 watt.
Πρέπει επίσης το ηχείο σου να έχει υψηλή ευαισθησία σε όλες τις συχνότητες και ταυτόχρονα να παρουσιάζει, σαν φορτίο, ομοιομορφία σε ότι αφορά τη σύνθετη αντίστασή του. Αρα απαιτείται ηχείο με ευαισθησία >95 dB και σύνθετη αντίσταση > 7Ω από τους 20 - 20.000 κύκλους.

Πολλοί πάνε σε κόρνες με ευαισθησία > 100dB.

Reaction score
0
Σήμερα πήρα το μεγάφωνο απο τον Πανταζόπουλο και το σύνδεσα kai όλα είναι μια χαρά. Τώρα ακούω με το ηχείο μερικά κομματάκια jazz και ειναι super!!!
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον g.kar για την βοήθειά του χωρίς την οποία δεν θα το είχα φτιάξει.

Reaction score
3.497
Πραγματικά χαίρομαι που βοήθησα ένα μέλος από το φόρουμ μας.

an_kar ,
καλές ακροάσεις.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516