Πρόβλημα με μητρική

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.067
3. ακούς τον κύριο Παναγιώτη,ξεχνάς τις ταρζανιές γιατί άκρη δεν θα βγάλεις,δεν είναι όλες οι καταστάσεις diy;)

Reaction score
3.085
Αν έβαλες ηχειάκι και δεν βγάζει beep code συμβαίνουν 2 πράγματα εξαιρώντας πυκνωτές,αντιστάσεις και διοδάκια.

1.έχει θέμα το bios,τουτέστιν εξωτερικό προγραμματιστή για να ξαναγράψουμε κώδικα,δεν μπορείς διαφορετικά
2.Ενδεχομένως να υπάρχει θέμα σε northbridge-southbridge(συνήθως το πρώτο) της μητρικής

δοκίμασε αν θέλεις και αφού την έχεις τοποθετημένη στο κουτί να πιέσεις ελαφρά προς δύναμη το northbridge και άναψέ το κρατώντας το πατημένο
Ο Χάρης έχει κατά πάσα πιθανότητα δίκιο, ειδικά σε ότι αφορά το BIOS. Η εμπειρία μου από κάτι παλιότερες μητρικές που τα είχαν "φτύσει" είναι ότι 2 στις 3 είχαν θέμα με το BIOS. Φυσικά και τα άλλα, που αναφέρει ο Χάρης, μπορεί να παίζουν, αλλά από μακρυά μόνο εικασίες μπορείς να κάνει κάποιος.

3. ακούς τον κύριο Παναγιώτη,ξεχνάς τις ταρζανιές γιατί άκρη δεν θα βγάλεις,δεν είναι όλες οι καταστάσεις diy;)
Ο εν λόγω τεχνικός, που ανάφερα έχει και εξωτερικό προγραμματιστή και πρόσβαση σε κάτι περίεργους προμηθευτές που του προμηθεύουν προγραμματισμένα και έτοιμα BIOS για κάθε είδους μητρική και τέλος έχει αποθηκευμένα εκατοντάδες BIOS στον προγραμματιστή του.

Όλα αυτά τα είδα με τα μάτια μου και είδα πόσο γρήγορα μπορεί να κάνει αποκατάσταση βλάβης σε μητρική.

Αλλά, αν δεν βγάλεις άκρη, καλύτερα είναι να μιλήσεις μαζί του ο ίδιος, ώστε να αποφασίσεις αν συμφέρει (ή αν είναι απαραίτητο για "Χ" δικούς σου λόγους) να προβείς σε έλεγχο και ενδεχομένως επισκευή ή επιδιόρθωση της μητρικής.

Reaction score
5.635
Καλησπερα και απο εμενα.
Βγαλε το ρευμα τελειως και πατησε το κουμπι που ανοιγει ο υπολογιστης αρκετες φορες.
Καποιες φορες γινεται αυτο που γραφεις και οφειλετε σε στατικο ηλεκτρισμο.

ryk

Reaction score
925
Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε.
Έκανα την αντικατάσταση των 3 πυκνωτών κοντά στον επεξεργαστή όπως μου προτάθηκε, αλλά δεν ήταν αυτό (οι πυκνωτές μετρήθηκαν και ήταν σωστοί με μηδενικό esr).
1ον. Ήταν λάθος μου που δεν κούμπωνα κανονικά την ψήκτρα.
2ον. Ενώ η μητρική δούλεψε στον πάγκο με την παλιά cpu, στο κουτί αρνιόταν. Βρέθηκε ότι οι βίδες της που τη κρατάνε στο κουτί, δεν έπρεπε να έχουν ροδέλα (μη αγώγιμη) και έτσι εγένετο φως!
3ον. Μια απώλεια από το βραχυκύκλωμα του τροφοδοτικού ήταν ένα usb wifi dongle, που όταν το ξανα-έβαλα δεν άφηνε τον υπολογιστή να ανοίξει καν (ζεμάταγε).

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.407
Members
38.557
Νεότερο μέλος
Giorgost