Πρόβλημα με πικαπ Sherton ST-546

Reaction score
3
Ως νέο μέλος στο site χαιρετώ την μεγάλη παρέα κ ειδικά τους βινυλιόφιλους!

Έχω το Sherton ST-546 που υπήρχε στο πατρικό μου μαζι με το ομώνυμο hi-fi συστημα (εποχης 1985) κ πλεον εχω συνδεδεμενο το πικαπ με τον ενισχυτη Yamaha RX-V371 μέσω βεβαια ενος απλου προενισχυτη.

Το προβλημα που εκθετω το ειχε παρουσιασει το πικαπ σε ανυποπτο χρονο -όταν ηταν συνδεδεμενο στο στερεοφωνικο- αλλα τοτε δεν εδινα σημασια, ωστοσο τωρα αναζητω λυση καθοτι αναβιωσε η ρετρο αγαπη μου για το βινυλιο. Για αρκετα χρονια δουλευε κανονικα.

Το προβλημα ειναι οτι δινει ηχο μονο το ενα καναλι και καμια φορα μπορει να δωσει κ το αλλο. Ειναι συγκεκριμενο το καναλι που δεν δινει ηχο κ δημιουργει κ βομβο ενιοτε αν δεν δινει ηχο. Το πηγα σε εναν τεχνικο κ μετρησε τα καλωδια κ μου πε οτι τα αλλαξε κιολας αλλα το οτι στο δοκιμαστικο μπροστα του (κ με την παρουσια μου) δουλεψε το πικαπ ηταν τυχαιο καθως μετα απο λιγο παρουσιαστηκε παλι το προβλημα. Γενικα ομως δεν δινει ηχο το ενα του καναλι.

Χωρις να ειμαι ειδικος, δεν ειναι θεμα συνδεσμολογιας στα βυσματα RC στον IN του ενισχυτη.

Κοιταξα σε διαφορα forum κ προτεινονται λυσεις οπως να ελεγχθει η συνδεση στα 4 καλωδια της κεφαλης κ κατ επεκταση της πορειας τους απο το βραχιονα κλπ. με το να εναλλασσονται οι συνδεσεις που ξεκινουν απο την κεφαλη κλπ με προσεκτικες κινησεις. Αναρωτιεμαι αν ειναι θεμα κεφαλης-συνδεσμολογιας-καλωδιων της η αν ειναι προβλημα πιο 'εσωτερικο'.

Θελω να δω αν μπορω να το φτιαξω κ φυσικα χωρις να διαθεσω κ κανενα ποσο που θα καλυπτε την αγορα ενος νεου πικαπ για απλη οικιακη χρηση (για αγορα, με 150 ευρω καλυπτομαι). Ελπιζω να σας κατατοπισα.
Στην Κατερινη που ζω μαλλον δεν ασχολουνται., οποτε προς Θεσσαλονικη η Λαρισα (τοπος καταγωγης) με ενδιαφερει να το ψαξω. θεμιτες οποιες συμβουλες ελπιζω να σας κατατοπισα

Ευχαριστω για την φιλοξενια

Reaction score
1.173
Έχει αποσπόμενο headshell;
Εάν ναι ελέγξτε τις επαφές και στα δύο (Headshell & Tonearm) με μία πορσέλα ή με ένα ψιλό κατσαβίδι, εάν μπαινοβγαίνουν δηλαδή να λειτουργούν τα ελατήρια που βρίσκονται από πίσω τους.

Μία δεύτερη λύση είναι να ελέγξετε τον μηχανισμό(Εάν έχει τέτοιο) που έχει εσωτερικά τέσσερις επαφές και τις ανοιγοκλείνει ένα ράουλο ή κάτι άλλο. Αυτές οι επαφές είναι ο διακόπτης που ανοίγει και κλείνει το σήμα από τα καλώδια που φεύγουν από την κεφαλή.

Εάν μας βγάζατε μερικές φωτογραφίες το πικαπ θα βοηθούσε.

Reaction score
3
Έχει αποσπόμενο headshell;
Εάν ναι ελέγξτε τις επαφές και στα δύο (Headshell & Tonearm) με μία πορσέλα ή με ένα ψιλό κατσαβίδι, εάν μπαινοβγαίνουν δηλαδή να λειτουργούν τα ελατήρια που βρίσκονται από πίσω τους.

Μία δεύτερη λύση είναι να ελέγξετε τον μηχανισμό(Εάν έχει τέτοιο) που έχει εσωτερικά τέσσερις επαφές και τις ανοιγοκλείνει ένα ράουλο ή κάτι άλλο. Αυτές οι επαφές είναι ο διακόπτης που ανοίγει και κλείνει το σήμα από τα καλώδια που φεύγουν από την κεφαλή.

Εάν μας βγάζατε μερικές φωτογραφίες το πικαπ θα βοηθούσε.

Σας ευχαριστω πολυ. θα επιχειρησω φωτογραφιση αυριο με φυσικο φωτισμο. Απο ο,τι καταλαβαινω δεν εχει αποσπωμενη κεφαλη αλλα τα 4 καλωδια ξεκινουν απο4 λεπτα βυσματα πισω απο την κεφαλη κ 'χανονται' στο βραχιονα

Reaction score
3
Σας ευχαριστω πολυ. θα επιχειρησω φωτογραφιση αυριο με φυσικο φωτισμο. Απο ο,τι καταλαβαινω δεν εχει αποσπωμενη κεφαλη αλλα τα 4 καλωδια ξεκινουν απο4 λεπτα βυσματα πισω απο την κεφαλη κ 'χανονται' στο βραχιονα

Επισυναπτω φωτο της κεφαλης
PC216090.jpg

Reaction score
0
Είπες ότι χρησιμοποιείς έναν απλό-μικρο προενισχυτη πριν τον Yamaha?
είχα και εγω το ίδιο προβλημα και προερχόταν απο τον προενισχυτακι(dynavox)

Η λύση η δικιά μου ηταν να τοποθετησω το προενισχυτη κάθετα και όχι οριζόντια( όχι και τόσο επιστημονική απάντηση) αλλα δούλεψε!

Στο αναφέρω απλα για να ελεγξεις και τον προενισχυτη!!

Reaction score
3
ο προενισχυτης δεν φαινεται αν εχει προβλημα γιατι αν εναλλαξω τα βυσματα ο ηχος πηγαινει αναλογως στο ενα ηχειο η στο αλλο, και το πικαπ το ειχε το προβλημα οταν προ ετων το ειχα συνδεδεμενο στο αυθεντικο του στερεοφωνικο.

Reaction score
1.844
Δεν ξέρω καθόλου από πικάπια (συνδεσμολογίες), κάτσε να μπει κάποιος γνώστης. Αυτό το "λασκάρει" καθόλου δεν μου αρέσει, δείχνει μηχάνημα ταλαιπωρημένο.

Reaction score
1.173
μονωτικη για σταθεροποιηση της κεφαλης στο βραχιονα επειδη εχει λασκαρει, επως εξωτερικα συγκρατει
Δηλαδή εάν αφαιρέσεις την ταινία βγαίνει τελείως και κρέμονται τα καλώδια; πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι εκεί.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αφαιρεθεί η ταινία και να κολληθεί με μια κόλλα.

Θα πρότεινα να αλλάξετε(Προσεκτικά) την θέση του ενός καναλιού με το άλλο από τα καλώδια που ξεκινούν στις επαφές επάνω στην κεφαλή. Μπορεί να έχει πρόβλημα η ίδια η κεφαλή. Δηλαδή να δείτε εάν παράγει σήμα και από τα δύο κανάλια.

Στην συνέχεια χρειάζεται έλεγχος καλωδίωσης.

Reaction score
3
οχι δεν κρεμονται τα καλωδια. ο αξονας της κεφαλης δεχεται αυτον του βραχιοαν απλως για να μην παιζει δεξια αριστερα κ αλλαζει τη γωνια κλισης το στερεωνω με μονοτικη, κ χωρις αυτην κρατιεται.

Reaction score
3
πως να αφαιρεσω τα καλωδια? να πιασω με ενα τσιμπιδακι τα βυσματα κ να τα αφαιρεσω? φοβαμαι μη κανω καμια ζημια ειναι πολυ λεπτη η συνδεσμολογια εκει. πρεπει να το δει καποιος ειδικος αλλα δεν ξερω για θεσσαλονικη η λαρισα καποιον

Reaction score
3
Τελικα επισκευαστηκε το προβλημα. Με τα χρονια προκληθηκε οξειδωση στα 'ασημικα' της κεφαλής (υποδοχες) και πλεον αναβιωσε ο στερεο ηχος του! ας ειναι καλα ο 'παπους' στη στοα των τεχνικων στη τσιμισκη που το επιμεληθηκε δεοντως (στερεωμα κεφαλης, αλλαγη ιμαντα, ρεγουλαρισμα στροφων, καθαρισμα). τον συστηνω ανεπιφυλακτα ειναι αξιοπιστος αν κ μπορει αν 'τσιμπαει' λιγο στις τιμες αλλα χαλαλι. εκτιμα τα παλια κ καλα ο ανθρωπος

Reaction score
44
Τελικα το προβλημα κυριως ηταν στην οξυδωση των επαφων της κεφαλης, αλλα και στην σωστη στηριξη του headshell.

Reaction score
3
βελονες βρισκει κανεις ευκολα πλεον? αν κ μου ειπε ο τεχνικος οτι η βελονα ειναι πολυ καλη αλλα αναρωτιεμαι αν με τον καιρο φθαρει κ χρειαστω καινουρια? μηπως να καβατζωσω καμια με αγορα? σας ευχαριστω παντως για τις οποιες ιδεες οσους απαντησαν.

ika

News
Reaction score
16.759
Όταν έλθει αυτή η ώρα, υπάρχει και η λύση της αγοράς κάποιας νέας κεφαλής. Είναι μικρή η διαφορά στην τιμή.

Reaction score
3
θυμαμαι πριν 15 χρονια ειχα αγορασει μια νεα βελονα 8.000δρχ τοτε.δλδ στα 30 χρονια ζωης του πικαπ ειναι η δευτερη βελονα που φοραει τωρα, και γιαμεγαλο διαστημα καπου 8 χρονια ηταν ανενεργο..εχω καπου 2 χρονια που το αναβιωνω. βεβαια τωρα αυτη εχω ακομα κ παιζει μια χαρα. ο τεχνικος μου ειπε οτι η κεφαλη που εχει το sherton απο τη μανα του ειναι πολυ καλη κ κοστιζει καπου 120ευρω... γιαυτο ρωτω για τη βελονα

ika

News
Reaction score
16.759
Άμα κοστίζει όλη η κεφαλή 120Ε, η βελόνα μόνη της θα έχει γύρω στα 80-90Ε. Από τη φωτογραφία μου θυμίζει ORTOFON. Για 30 χρόνων κεφαλή θεωρώ ότι είναι πλέον πάρα πολλά χρήματα, θα κοίταγα κάποια άλλη σύγχρονη (πχ SHURE M97ΧΕ) σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Ανάλογα πάντα και με ποιά ταιριάζει με την ενεργή μάζα του βραχίονα.
Πάντως δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για το πικάπ & την κεφαλή στο internet.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος