Πρόβλημα με 6καναλο ήχο ή DTS σε home cinema

Reaction score
0
Έχω ένα desktop PC (cpu: i7Core, m/b: Asus P6T Deluxe, vga: ATI HD 4870, os: Vista Ultiimate) και το έχω συνδέσει με το home cinema (Yamaha RX-V1200).
Έχω συνδέσει τον ήχο μέσω της SPDIF. Το πρόβλημά μου είναι οτι ενώ βάζω αρχεία με 6κάναλο ή dts ήχο σε οποιοδήποτε player, ο ήχος που παίρνω στο Home Cinema είναι πάντα 2κάναλος με αναμμένη την ένδειξη PCM (έχω εγκατεστημένο το K-Lite full codec pack και οι players που χρησιμοποιώ είναι κυρίως οι Media Player Classic και PowerDVD).
Τι μπορώ να κάνω;

Reaction score
1
Θα μπει στον Πίνακα Ελέγχου, μετά στη Διαχείριση ήχου HD της Realtek, στην καρτέλα Digital Output, στην υποκαρτέλα Προεπιλεγμένη Μορφή θα πατήσεις το κουμπί DTS Interactive.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά από και τα 2κάναλα προγράμματα από τον υπολογιστή θα μετατρέπονται σε 6κάναλα DTS από την κάρτα σου. Άρα πρέπει κάθε φορά να το αλλάζεις χειροκίνητα.

Υ.Γ. Ενδεχομένως να μπορείς να μπεις στη Διαχείριση ήχου HD της Realtek από την μπάρα εργασιών, κάτω δεξιά στην οθόνη, αν βλέπεις ένα ροζ μεγάφωνο κάνε διπλό κλιπ επάνω του.

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με 6καναλο ήχο ή DTS σε home cinema

Δε γράφει πουθενά Realtek, μόνο SoundMAX.
Ανοίγω τις ρυθμίσεις ήχου SoundMAX πάω Ενταση->και από τις συσκευές αναπαραγωγής όταν τσεκάρω Digital Output δεν βγάζει ήχο από το HC μιας και είναι συνδεμένο με το PC από την έξοδο SPDIF.
Όταν όμως τσεκάρω το SPDIF Interface ο ήχος πάει κανονικά στο HC αλλά είναι δικάναλος.
Το ίδιο συμβαίνει και στις ρυθμίσεις από το panel της SoundMAX.
Γιατί συμβαίνει αυτό στις ρυθμίσεις διασύνδεσης SPDIF και δεν μπορώ να βάλω 5.1;

Reaction score
1
Αν μπορείς βάλε κι ένα screenshot από την καρτέλα "Προηγμένη Λειτουργία", μήπως και έχει τίποτα εκεί...

Επίσης, πήγαινε Πίνακας Ελέγχου --> Ήχος, επέλεξε την κάρτα ήχου σου (εμένα δείχνει ξεχωριστά την αναλογική και την ψηφιακή έξοδο της realtek σαν να έχω 2 κάρτες ήχου, σε σένα δεν ξέρω πως τα δείχνει), μετά ιδιότητες, μετά Προεπιλεγμένη μορφή και τσεκάρεις ό,τι υποστηρίζει ο ενισχυτής σου.

Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό, πήγαινε στο k-lite στο μενού view --> options --> output κι εκεί που γράφει DirectShow Audio επέλεξε κάτι που να γράψει digital output, σ' εμένα δείχνει δυο-τρία realtek που στην ουσία είναι η ψηφιακή έξοδος.

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με 6καναλο ήχο ή DTS σε home cinema

Η καρτέλα με τις προηγμένες λειτουργίες περιέχει τα εξής:

Όμως τελικά βρήκα τη λύση.
Και αυτή λέγετε AC3 Filter.
Τώρα περνάει κανονικά και το AC3 αλλά και το DTS.

Σ' ευχαριστώ πολύ sapphire για το χρόνο που αφιέρωσες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera