Πρόβλημα με dac

Reaction score
328
Αγαπητά μέλη και πάλι τα φώτα σας. Αποφάσισα να θέσω σε λειτουργία το για ενάμιση χρόνο αφοπλισμένο project s dac fl.
Είναι αυτό
Το dac δεν λειτουργεί, δεν δίνει σήμα στον ενισχυτή. Πατώντας τον επιλογέα ψηφιακής εισόδου αν και τα αντίστοιχα led ανάβουν δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό κλικ του ρελέ εισόδου (αν το λέω καλά!). Αν τυχόν ο τελευταίος έχει «κολλήσει», μπορώ να τον επαναφέρω;

Reaction score
3.334
Δοκίμασε πρώτα αν λειτουργεί με οπτική ή ομοαξονική.
Τσέκαρε αν η τροφοδοσία βγάζει 9 V που χρειάζεται το DAC.
Αν δεν βρεθεί η άκρη με τα παραπάνω μπορείς να το ανοίξεις και να ελέγξεις τον ρελε. Μπορείς να τσεκάρεις πρωτα αν η dc τάση τροφοδοσίαςτου ρελε είναι σωστη.
Η αλλαγή ρελε ενδεχομένως να μην είναι εύκολη υπόθεση. Με τις κινεζικές πλακέτες ποτέ δεν ξέρεις αν θα αντέξουν την διαδικασία της αποκόλλησης του ρελε και την κόλληση του νέου ρελέ. Μπορείς ωστόσο να τον παρακάμψεις για λίγο για να διαπιστώσεις αν είναι όντως πρόβλημα του ρελε.
Αν αποτύχουν όλα τα παραπάνω, θα μπορούσες να μου αφήσεις το dac για έλεγχο κι αν είναι επισκευάσιμο μόλις βρεθεί λίγος χρόνος θα το επισκευάσω χωρίς χρέωση φυσικά.
Μένω Αθήνα . Στείλε μου pm εάν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια.

• Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
16.019
Μήπως του στέλνεις σήμα άλλο από 16bit/44.1ΚΗz που δέχεται το DAC?

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.019
Στη φωτό δεν βλέπω κανένα ρελέ, αλλά δεν είμαι και γνώστης
phoca_thumb_l_dac-box-fl-1-pro-ject (1).jpg

Attachments

Reaction score
328
Δοκίμασε πρώτα αν λειτουργεί με οπτική ή ομοαξονική.
Τσέκαρε αν η τροφοδοσία βγάζει 9 V που χρειάζεται το DAC.
Αν δεν βρεθεί η άκρη με τα παραπάνω μπορείς να το ανοίξεις και να ελέγξεις τον ρελε. Μπορείς να τσεκάρεις πρωτα αν η dc τάση τροφοδοσίαςτου ρελε είναι σωστη.
Η αλλαγή ρελε ενδεχομένως να μην είναι εύκολη υπόθεση. Με τις κινεζικές πλακέτες ποτέ δεν ξέρεις αν θα αντέξουν την διαδικασία της αποκόλλησης του ρελε και την κόλληση του νέου ρελέ. Μπορείς ωστόσο να τον παρακάμψεις για λίγο για να διαπιστώσεις αν είναι όντως πρόβλημα του ρελε.
Αν αποτύχουν όλα τα παραπάνω, θα μπορούσες να μου αφήσεις το dac για έλεγχο κι αν είναι επισκευάσιμο μόλις βρεθεί λίγος χρόνος θα το επισκευάσω χωρίς χρέωση φυσικά.
Μένω Αθήνα . Στείλε μου pm εάν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν λειτουργεί καμία είσοδος. Η τροφοδοσία είναι οκ. Ως προς την παρουσία ρελέ το υποθέτω λόγω του "κλικ" που κανονικά, αν θυμάμαι καλά δηλαδή, ακούγεται. Η παραπάνω φωτογραφία αντιστοιχεί σε προηγούμενη σειρά. Το συγκεκριμένο είναι αυτό:
PJ-DAC-Box-S-FL-STEREO-1214-DE

Σήμα δίνω από CD transport, συμβατικά κανάλια TV μέσω οπτικής κ.α.

ika

News
Reaction score
16.019
Εκεί που είναι, το θεώρησα αυτοκόλλητο γιατί δεν βλέπω να έχει διαδρομές χαλκού. Εκτός αν είναι από κάτω.
Επίσης στην μικρή φωτό δεν φαίνεται κάτι, αλλά είναι και διαφορετική η πλακέτα

...
Καταραμένη πρεσβυωπία .
Οι μεγάλοι άνθρωποι τα έχουμε αυτά.
:party: :dance2: :drinks:

Last edited:

Reaction score
22.146
Εκεί που είναι, το θεώρησα αυτοκόλλητο γιατί δεν βλέπω να έχει διαδρομές χαλκού. Εκτός αν είναι από κάτω.
Επίσης στην μικρή φωτό δεν φαίνεται κάτι, αλλά είναι και διαφορετική η πλακέτα

Οι μεγάλοι άνθρωποι τα έχουμε αυτά.
:party: :dance2: :drinks:
Και καλά θεώρησες.

Αφού λείπει το ρελέ και τα καλώδια και η πλακέτα που φιλοξενεί τα όποια κομβία υπάρχουν στην πρόσοψη.

Το σόι φωτό είναι αυτή ;

:D

ika

News
Reaction score
16.019
Και καλά θεώρησες.

Αφού λείπει το ρελέ και τα καλώδια και η πλακέτα που φιλοξενεί τα όποια κομβία υπάρχουν στην πρόσοψη.

Το σόι φωτό είναι αυτή ;

:D
Είναι λογοκριμένη....
:dance2:

Γιατί SONY και καλά πρέπει να έχει ρελέ?
Αν είχε δεν θα ήταν μετά τις εισόδους?

Reaction score
22.146
Είναι λογοκριμένη....
:dance2:

Γιατί SONY και καλά πρέπει να έχει ρελέ?
Αν είχε δεν θα ήταν μετά τις εισόδους?
Είναι η θέση που θα έπρεπε να είναι το ρελέ .... αλλά δεν έχει ρελέ ; :D :D

ika

News
Reaction score
16.019
Στο #1 o navou λέει πως δεν ακούει κλικ των ρελέ εισόδων.

Εκείνα τα 2 ροζ κουτάκια ανάμεσα στις εξόδους και την κόκκινη ψύκτρα, τι να είναι?

Reaction score
328
Το μηχανηματάκι που έχω περιλαμβάνει επιλογέα εισόδου. Το μηχάνημα που παραθέτει ο αγαπητός ika παραπάνω δεν φαίνεται να φέρει επιλογέα, προφανώς ο'τι παίζει πρώτο προηγείται. Αντιγράφω από το κείμενο που βρήκα στο διαδίκτυο από την κριτική του τελευταίου στο hifi choice : Some form of switch-mode regulation is used, which can lead to the unit emitting a peculiar whistling noise, only audible from very close by. Inputs are both flavours of S/PDIF, though as usual, only one can be used at a time. There are no indicators for anything, so you just have to listen to see if it's working!
Μόλις φτάσω σπίτι θα σας βγάλω φωτο του εσωτερικού του δικού μου.
Θα μου πεις, τι ασχολείσαι με αυτό...απλά έχει ενδιαφέρον σαν άκουσμα και θα το ήθελα στη συλλογή μου.

Last edited:

Reaction score
22.146
Το μηχανηματάκι που έχω περιλαμβάνει επιλογέα εισόδου. Το μηχάνημα που παραθέτει ο αγαπητός ika παραπάνω δεν φαίνεται να φέρει επιλογέα, προφανώς ο'τι παίζει πρώτο προηγείται. Αντιγράφω από το κείμενο που βρήκα στο διαδίκτυο από την κριτική του τελευταίου στο hifi choice : Some form of switch-mode regulation is used, which can lead to the unit emitting a peculiar whistling noise, only audible from very close by. Inputs are both flavours of S/PDIF, though as usual, only one can be used at a time. There are no indicators for anything, so you just have to listen to see if it's working!
Θα μου πεις, τι ασχολείσαι με αυτό...απλά έχει ενδιαφέρον σαν άκουσμα και θα το ήθελα στη συλλογή μου.
Δεν ανεβάζεις μια φωτό από το εσωτερικό του DAC?
Αυτό δεν είναι το δικό οσυ ; (γιατί η Προτζέκτ τα αλλάζει και λίγο που και που).

ika

News
Reaction score
16.019
το switch-mode regulation θα αναφέρεται στην τροφοδοσία

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.322
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian