Πρόβλημα με EPSON TW5500

Reaction score
8.350
Απάντηση: Πρόβλημα με EPSON TW5500

το 3 στα 3 κι εμενα μου φαινεται υποπτο και εν τελει εκτιθεται και η Επσον και το Πλαισιο.
Δεν θεωρω σωστο να παρεις αλλο προβολεα αφου αυτον θελεις,εκτος και αν αποδεδειγμενα ειναι για πεταμα οι 5500,που αποκλειεται να ισχυει αυτο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με EPSON TW5500

Ενημέρωση μετά τον τρίτο ΤW5500.
Μετά την χθεσινή αποτυχία είχα επικοινωνία σήμερα με τον τεχνικό υπεύθυνο της Epson που παρακολουθεί το ζήτημα.
Είχε γνώση του προβλήματος, καθώς με ενδιαφέρον είχε ελέγξει το -δεύτερο τουλάχιστον- κομμάτι και ο ίδιος.
Το ερώτημα από εμένα παρέμεινε, γιατί 3 στα 3 με πρόβλημα?
Η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν το έχουν συναντήσει ξανά σε τέτοια έκταση αλλά από την άλλη μεριά δεν είναι δυνατό να υπάρχει 100% convergence στα panels ' υπάρχουν κάποια περιθώρια ανοχής στο mis-convergence που μπορούμε να δεχτούμε σαν "φυσιολογικό" και όσο ανεβαίνουμε στα ακριβότερα μοντέλα lcd προβολέων αυτό τείνει να είναι λιγότερο.
Επίσης ως αιτία για την αστοχία των 3 tw5500, πιθανολογεί η epson, την "κακοποίηση" κατά την μεταφορά από αποθήκη σε αποθήκη, courier κλπ.
Στο ερώτημα που έθεσα για την κόκκινη περιοχή του πρώτου μηχανήματος καθώς και την πράσινη περιοχή του δεύτερου μηχανήματος, πιθανολογείται πάλι από την Epson ότι παροδικές χρωματικές περιοχές μπορεί να υπάρχουν σε καινούργια μηχανήματα ένεκα θέρμανσης διαφόρων μερών εντός των TW5500, και τα οποία επηρεάζουν την απόκριση των panel. Μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας (10-50-100?) τείνουν να εξαφανίζονται.
Στο ερώτημα μου για το κατά πόσο είναι εφικτό να βρούμε έναν TW5500 που να παίζει σωστά (όχι άλλα πράσινα σύννεφα, ή κόκκινες χιονισμένες πλαγιές), ή αν θα πρέπει να στραφώ σε άλλη εταιρεία , μου προτάθηκε η παρακάτω ολοκληρωμένη και ευγενική λύση :
Επιστροφή του τρίτου TW5500 από την Πλαίσιο στην Oktabit. Ανεύρεση ενός τέταρτου TW5500 στην Oktabit, που θα ελέγξουμε επιτόπου για convergence errors, ώστε να βεβαιώσουμε ότι δουλεύει σωστά. Μεταφορά από εμένα προκειμένου να παρακάμψουμε το σκέλος αποθήκη-->courier-->αποθήκη (που πιθανόν "κακοποιεί" τον TW5500).
Εγκατάσταση και λειτουργία του, μετά από calibration on site από τεχνικό της Epson και μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας επανάληψη του calibration από τον ίδιο τεχνικό.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της Epson για το ενδιαφέρον και την προσπάθεια του.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.277

Επιστροφή του τρίτου TW5500 από την Πλαίσιο στην Oktabit. Ανεύρεση ενός τέταρτου TW5500 στην Oktabit, που θα ελέγξουμε επιτόπου για convergence errors, ώστε να βεβαιώσουμε ότι δουλεύει σωστά. Μεταφορά από εμένα προκειμένου να παρακάμψουμε το σκέλος αποθήκη-->courier-->αποθήκη (που πιθανόν "κακοποιεί" τον TW5500).
Εγκατάσταση και λειτουργία του, μετά από calibration on site από τεχνικό της Epson και μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας επανάληψη του calibration από τον ίδιο τεχνικό.

Νομίζω ένα μπράβο χρειάζεται να πούμε στην EPSON!:446:

Reaction score
15.548

Καλημερα.....

Θα ελεγα φιλε μου salamander1970 να πας σε TV μεγαλη.

Δυστυχως κανενας προβολεας δεν θα σου δωσει αυτο που ζητας.
Ακομα και τα dlp που εχουν το μικροτερο προβλημα λογο φακου και οχι θεμα συγκλισης πανελ θα ειναι ορατο σε εσενα...

εδω ενας dlp...

και εδω ενας lcd ακριβως.

Reaction score
0

Φίλε Κώστα ευχαριστώ για τις photo.
To θέμα με την τηλεόραση που λες με είχε απασχολήσει αρκετά.
Πολλές ίντσες, 3D δυνατότητες, όμως προς ώρας το έχω αποκλείσει λόγω χωροθέτησης. Για την τηλέοραση (εκεί που είναι τώρα) πρέπει να ρίξω extra καλώδια hdmi, να τρυπήσω τοίχους κλπ.
Ενώ ο προβολέας παίζει από ψευδοροφή και όλα κλείστηκαν εκεί μέσα.
Τώρα για το θέμα των προβολέων θα σου δείξω και εγώ δυο εικόνες και πες μου εσύ τι νομίζεις.

Γιατί να παίζει έτσι???

Ενώ ο ίδιος μπορεί να παίζει έτσι?(οι photo είναι από το menu του TW5500)

To εργαστηριακά μετρούμενο mis-convergence(+/- κάποια pixel) μπορεί να μην είναι αντιληπτό από το μάτι και σαφώς δεν ενοχλεί. Άρα εικόνες σαν τις προηγούμενες έχουν σημασία μόνο αν αντιλαμβάνεσαι κάποιο πρόβλημα από τη θέση θέασης που βρίσκεσαι. Τότε μπαίνεις στην διαδικασία να τρέξεις crosshatch test pattern κλπ.
Το πρόβλημα ξεκινά από το ότι βλέπεις αυτό που βλέπει ο φίλος pbmax542 στο http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1063265&page=54

και αυτό που έβλεπα εγώ στον πρώτο TW5500

Ή αυτό στο second replacement του TW5500 που έλαβα

Για τον τρίτο TW5500 δεν είχα το κουράγιο να βγάλω photo.
Ευχαριστώ πάντως την Epson που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα.

Reaction score
1

Μπράβο σου φίλε salamander1970, οι φωτό που μας έβαλες είναι κατατοπιστικότατες, και μας βοηθούν να καταλάβουμε επακριβώς το πρόβλημα που αντιμετώπισες.

Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι όντως το πρόβλημα είναι σε μη αποδεκτό βαθμό, και ας ελπίσουμε ότι η αντιπροσωπεία της Epson θα το αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο... :121:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με EPSON TW5500

To εργαστηριακά μετρούμενο mis-convergence(+/- κάποια pixel) μπορεί να μην είναι αντιληπτό από το μάτι και σαφώς δεν ενοχλεί. Άρα εικόνες σαν τις προηγούμενες έχουν σημασία μόνο αν αντιλαμβάνεσαι κάποιο πρόβλημα από τη θέση θέασης που βρίσκεσαι. Τότε μπαίνεις στην διαδικασία να τρέξεις crosshatch test pattern κλπ.
Εαν ψαχνωμασταν για το λαθος που βλεπουμε απο την θεση θεασης,τοτε εγω δεν θα επρεπε να ειχα προβολεα....και μαλιστα ουτε dlp...οχι lcd που εχω τωρα....:142:

Δυστυχως πρεπει να συμβιβαστουμε....

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με EPSON TW5500

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της Epson για το ενδιαφέρον και την προσπάθεια του.

νομιζω οτι αυτα πρεπει να ειναι δεδομενα απο μια αντιπροσωπεια που σεβεται τον εαυτο της μετα τετοιο θεμα που δημιουργηθηκε, ,αλλα στην ελλαδα δεν ταχουμε συνηθισει.
Καλη τυχη φιλε,ελπιζω να βρεις επιτελους το μηχανακι που θα σου κανει δουλεια.

Reaction score
0

Κώστα, από τον καναπέ του πώς φαίνεται?. Όχι το test pattern που σήκωσες αλλά σε ταινία μέσα. Σε λευκές σκηνές κλπ. Έχεις κάτι αντίστοιχο να σηκώσεις? Θα πρέπει να γίνεται πάρτυ εκεί μέσα. Τhanks πάντως. Μου δίνεις κουράγιο.

Reaction score
0

Ο Epson o 4oς παραλήφθηκε σήμερα. Παρότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον τοποθετήσω και να τον σετάρω όπως πρέπει, τα πρώτα δείγματα σκήνων είναι εντυπωσιακά. Δεν υπάρχουν πουθενά στο κάδρο περίεργοι χρωματισμοί (τα σύννεφα είναι πλέον λευκά , και οι χιονισμένες πλαγιές άσπρες!), τα menu και οι υπότιτλοι τόσο από κοντά όσο και από μακριά φαίνονται μια χαρά.
Φαίνεται ότι μάλλον τα καταφέραμε.
Θα επανέλθω με ανάλογες photo.
Ευχαριστώ και τις τρεις εταιρείες που συνεργάστηκαν για αυτό Πλαίσιο-Oktabit-Epson καθώς και τους ανθρώπους των τεχνικών τμημάτων τους.:446:

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.277

Επιτέλους!

Καλοθέατος!

Reaction score
1

Καλορίζικος και καλοθέατος. :107:

Συγχαρητήρια στο Πλαίσιο, την Oktabit και την Epson, για την υποστήριξη που σου παρείχαν, επιλύοντας τελικά το πρόβλημα που είχες.

Επιτέλους παιδιά, πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα εδώ και δεκαετίες σε ώριμες αγορές με συνειδητοποιημένους καταναλωτές, όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία κτλ., εφαρμόζονται από κάποιες εταιρείες και στη χώρα μας. :126:

Reaction score
1

Τέλος καλό λοιπόν ! Καλές θεάσεις χωρίς προβλήματα :107:

Εύγε και στο Πλαίσιο και στην Epson για την υποστήριξη !!

Staff online

• abcd

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis