Πρόβλημα με HD στον Astra 19,2 και κινητό πιάτο

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος ενός Humax HDCI 2000 με κινητό πιάτο 1,2 (positioner V-Box)...Κάτι δεν είχε πάει καλά στην αρχική εγκατάσταση του πιάτου και ξανακάλεσα τον τεχνικό...Αυτός κάτι έκανε και το αποτέλεσμα...Εύρος λήψης ~7W-~45E...Astra 19,2 τα μεν SD με πιξελιάσματα και ποιότητα σήματος 25-35 % τα δε HD "No or bad signal"...Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου;...Απλό εννοείται...πχ να στρέψω λιγο το LNB (0,2 db...καινούργιο΄)..ή να παίξω λίγο με το πιάτο στη θέση του Astra;..αν ναι πως;...Αυτό θα επηρεάσει τους άλλους δορυφόρους;...Δεν είναι μικρό το εύρος λήψης μου;...κανονικά δεν έπρεπε να πιάνω όλους τους δορυφόρους από Hispa μέχρι και LM1;...Μένω στην Ανω Γλυφάδα Αττικής και το πιάτο μου είναι στην ταράτσα χωρίς άμεσα εμπόδια...Τριόροφη πολυκατοικία με μία 5όροφη απέναντι με κατεύθυνση ΝΑ...Σας ευχαριστώ.

Reaction score
6
AlexAthens said:
Είμαι κάτοχος ενός Humax HDCI 2000 με κινητό πιάτο 1,2 (positioner V-Box)...Κάτι δεν είχε πάει καλά στην αρχική εγκατάσταση του πιάτου και ξανακάλεσα τον τεχνικό...Αυτός κάτι έκανε και το αποτέλεσμα...Εύρος λήψης ~7W-~45E...Astra 19,2 τα μεν SD με πιξελιάσματα και ποιότητα σήματος 25-35 % τα δε HD "No or bad signal"...Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου;...Απλό εννοείται...πχ να στρέψω λιγο το LNB (0,2 db...καινούργιο΄)..ή να παίξω λίγο με το πιάτο στη θέση του Astra;..αν ναι πως;...Αυτό θα επηρεάσει τους άλλους δορυφόρους;...Δεν είναι μικρό το εύρος λήψης μου;...κανονικά δεν έπρεπε να πιάνω όλους τους δορυφόρους από Hispa μέχρι και LM1;...Μένω στην Ανω Γλυφάδα Αττικής και το πιάτο μου είναι στην ταράτσα χωρίς άμεσα εμπόδια...Τριόροφη πολυκατοικία με μία 5όροφη απέναντι με κατεύθυνση ΝΑ...Σας ευχαριστώ.
Μην διαννοηθείς να στρίψεις το lnb.... Στα κινητά πιάτα το lnb πρέπει να είναι στη θέση 0 !!!!
Σου έχω απαντήσει και με pm....
Το εύρος λήψης σου είναι τέτοιο γιατί απ'ότι κατάλαβα έχεις actuator μe V-box !!! δυστυχώς τα actuator μοτέρ έχουν περιορισμό στη γωνία που μπορούν να κινηθούν , σε αντίθεση με τα diseqc μοτέρ που έχουν εύρος από - 65 ως +65 μοίρες (μερικά και από -75 ως +75 !!!!)

Reaction score
0
Σου έχω απαντήσει και με pm....
Το εύρος λήψης σου είναι τέτοιο γιατί απ'ότι κατάλαβα έχεις actuator μe V-box !!! δυστυχώς τα actuator μοτέρ έχουν περιορισμό στη γωνία που μπορούν να κινηθούν , σε αντίθεση με τα diseqc μοτέρ που έχουν εύρος από - 65 ως +65 μοίρες (μερικά και από -75 ως +75 !!!!)
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...Δηλαδή "πατάτα" έκανα που διάλεξα αυτό το comfiguration (τα 3 θαυμαστικά με τρομάζουν λίγο η αλήθεια ειναι...εκτός αν είναι κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά);...'Η είναι τέτοιο που μου δίνει μια προοπτική να αναβαθμίσω αργότερα το πιάτο μου με κάτι μεγαλύτερο;...Μήπως το μεγαλύτερο πιάτο μου έδινε και το αντίστοιχο εύρος;...Και εν τοιαύτη περιπτώσει τι μέγεθος θα πρέπει να βάλω;

Reaction score
6
Αν έχεις σκοπό αργότερα να "ταίσεις" το πιάτο για να μεγαλώσει... τότε καλά έκανες και έβαλες actuator. :D
Απλά θα πρέπει να συμβιβαστείς με το περιορισμένο τόξο λήψης το οποίο θα έχει πάντα, αφού είναι περιορισμός του actuator μοτέρ και όχι του πιάτου...

Τα diseqc μοτέρ από την άλλη δεν μπορούν να δεχτούν πιάτο μεγαλύτερο του 1.20 , κυρίως λόγω βάρους (αλλά και αντίστασης στον αέρα !)

Οπότε διαλέγεις ανάλογα....

Μια καλή λύση πάντως είναι: diseqc μοτέρ και εκείνο το πολυεστερικό 1.20x1.30 Signal hunter (πανάλαφρο αλλά και πανάκριβο για 1.20!!!) ....
Είναι όμως και το μέγιστο που μπορείς να βάλεις σε diseqc μοτέρ....

Reaction score
0
Δηλαδή αν αυτή τη στιγμή έβαζα ένα 1,85 πιάτο δεν θα μου δινε και 2-3 δορυφόρους εκατέρωθεν;...ή απλά στο ίδιο τόξο θα έπιανα και κάποους οι οποίοι δεν βγαινουν με το 120άρι;...Ισως να ακούγεται ανόητη η ερώτηση αλλά κάθε απάντηση δεκτή

Reaction score
6
Το εύρος του τόξου δεν αλλάζει.... Είναι περιορισμός του actuator !!

Reaction score
0
κατα την άποψή μου η εγκατάσταση του κατόπτρου σου δεν είναι βελτιστοποιημένη.
Με 18" actuator στην θέση που λές οτι μένεις έπρεπε να πηγαίνεις τουλάχιστον απο 75Ε μεχρι 45W. Το positioner δεν παίζει ρόλο.
Εδώ στην Λάρισα με 1.80μ prime focus και 24" actuator με μία μικρή πατέντα στο πίσω μέρος που πιάνει το μοτερ στη βάση του πιάτου, πηγαίνω άνετα απο τις 90Ε μεχρι 45W

Reaction score
0
Φίλε Γιάννη το ξέρω αλλά τι να κάνω...πες μου οτιδήποτε...από έτοιμες ιδέες και λύσεις μέχρι ονόματα επαγγελματιών που να σέβονται τον εαυτό τους..έχω νευριάσει γιατί και λεφτά έχωσα αλλά και δεν έχω το αποτέλεσμα που πίστευα στην αρχή πως θα είχα...Οποιαδήποτε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef