Πρόβλημα με Onkyo TX-SR501 - φαίνεται να δουλεύει αλλά..σιγή ιχθύος

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους,

πρόσφατα ήρθε στην κατοχή μου χωρίς κόστος ένας Onkyo TX-SR501 από ένα φίλο που μετακόμιζε :103:. Τον συνέδεσα, ανάβει κανονικά, λειτουργούν τα πάντα (επιλογές εισόδων, setup ηχείων, volume κτλ, κτλ). Αλλά ήχο δεν βγάζει :104::104:. Δοκίμασα να τον κάνω reset, δεν άλλαξε κάτι, δοκίμασα διαφορετικές εισόδους, πάλι τίποτα.

Άνοιξα λοιπόν το καπάκι και είδα τα εξής:
Πυκνωτές τελικού σταδίου
Πυκνωτές προενίσχυσης (?)

Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως έχουν σκάσει οι πυκνωτές. Δεν βλέπω το κλασικό διαφανές υλικό που ξέρω ότι εμφανίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι πυκνωτές είναι σταθεροί (δεν φαίνονται να κουνιούνται) και η ασφάλεια του ενισχυτή μου φαίνεται να είναι εντάξει. Αυτό το άσπρο υλικό όμως γύρω τους μου φαίνεται ύποπτο. Το έχω δει σε φωτογραφίες νέων ενισχυτών αλλά εν προκειμένω μου φαίνεται κάπως μπόλικο...

Μήπως μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει αν είναι σκασμένοι οι πυκνωτές ή έχει κάποια άλλη λύση/πρόταση?

Κρίμα είναι να κάθεται στο ράφι...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Πρόβλημα με Onkyo TX-SR501 - φαίνεται να δουλεύει αλλά..σιγή ιχθύος

rtfm ts

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Onkyo TX-SR501 - φαίνεται να δουλεύει αλλά..σιγή ιχθύος

rtfm το κατάλαβα, TS τι σημαίνει όμως? Τι θα μπορούσε να λέει παραπάνω το manual για το ότι δεν βγάζει ήχο?
Το άλλο που δεν κατάλαβα είναι για ποιό λόγο μπαίνει κανείς στον κόπο να απαντήσει αφού δεν σκοπεύει να βοηθήσει στο thread.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Onkyo TX-SR501 - φαίνεται να δουλεύει αλλά..σιγή ιχθύος

καλησπερα!
το ασπρο υλικο που βλεπεις ειναι κατι σαν κολα -σιλικονη, μπαινει σε πολλα εξαρτηματα και ειδικα σε πυκνωτες σαν υλικο στηριξης. σε αλλα υλεκτρονικα κυκλωματα βαζουνε απλα σιλικονη.
παντως οι πυκνωτες σου δεν φαινονται σκασμενοι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ts τραμπλ σουτιν, εκει θα δεις για ποοιυς λογους δεν παιζει, αν συνεχισει εχει προβλημα....δες αυτα και μας λες

Reaction score
1

TK1979 ευχαριστώ για την πληροφορία. Ελπίζω στην πορεία να αποδειχθεί καλό νέο αυτό (να παίξει κάποια στιγμή το μηχάνημα)

Argi, τσέκαρα το TS του manual και δεν βγήκε κάτι νέο. Έλεγε να αλλάξω setup (ανεπιτυχές),να τσεκάρω τα καλώδια (το δοκίμασα με άλλον ενισχυτή και παίζει), τις συνδέσεις των ηχείων (έχω συνδέσει ένα ζευγάρι ηχεία ως κύρια, πόσο λάθος μπορώ να το κάνω αυτό?), δοκίμασα να συνδέσω τα ηχεία και στο Β μπροστινό σετ και να το επιλέξω, ξαναέκανα reset στην συσκευή αλλά τίποτα.

Αύριο θα δοκιμάσω να συνδέσω μια πηγή στον ενισχυτή και να στείλω το σήμα μέσω tape-out σε άλλο ενισχυτή να δω αν περνάει από την προενίσχυση. Ελπίζω αυτό να δώσει κάποιο αποτέλεσμα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καλάβω τι μπορεί να φταίει...

Καμιά άλλη πρόταση μήπως?

Reaction score
16

Δεν ξέρω αν έχει ο ενισχυτής σου λειτουργια speakers -> on, off που κλείνει τα ρελέ των ηχείων... Λέμε τώρα...

Reaction score
1

Φίλε nobble δυστυχώς δεν έχει κάτι τέτοιο, έχει μόνο επιλογέα ηχείων Α+Β.

Δοκίμασα να δώσω σήμα στον ενισχυτή σε μια είσοδο και από το tape out να οδηγήσω το σήμα σε ενισχυτή που δουλεύει. Με αυτή τη συνδεσμολογία ακούγεται ήχος από τα ηχεία. Επομένως το τμήμα προενίσχυσης/διαχείρισης σήματος δουλεύει. Το όποιο πρόβλημα εστιάζεται στο τελικό στάδιο.

Να σημειώσω και κάτι άλλο, όσο έπαιζε με την παραπάνω συνδεσμολογία ο ενισχυτής, ακούγονταν μερικά κλικ περίεργα μέσα από τον Onkyo, σαν τον ήχο που κάνει ένας ενισχυτής όταν τον πρωτοανοίγεις (ανώρθωση λέγεται, δεν είμαι σίγουρος). Ακουγόταν τακτικά πάντως, σαν να άναβε και να έσβηνε κάτι. Μήπως αυτό μας δίνει κάποια ένδειξη??

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.854
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Onkyo TX-SR501 - φαίνεται να δουλεύει αλλά..σιγή

Μήπως αυτό μας δίνει κάποια ένδειξη??

Ότι μάλλον πρέπει να πάει στο service....

Reaction score
51

Υπάρχει πιθανότητα ο φίλος σου (αυτός που στον χάρισε) να τον χρησιμοποιούσε ως προενισχυτή και να έχει «κλείσει» τα τελικά στάδια?
Ρίξε μια ματιά στο manual αν υπάρχει δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης τελικών σταδίων (για χρήση ως pro).

Reaction score
1
@rose.athens: δυστυχώς δεν υπάρχει προϋπολογισμός για κάτι τέτοιο...και δεν προβλέπεται να υπάρξει στο προσεχές μέλλον...

@Giovanni: το κοίταξα και αυτό, αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Απ' όσο ξέρω ο ενισχυτής καθόταν, δεν ήταν καν στην πρίζα.

Χθες το βράδυ λοιπόν τον είχα πάλι μπροστά μου και λέω δεν τον ανοίγω να τσεκάρω ξανά τις ασφάλειες μπας και? Λοιπόν αφαίρεσα όλες τις ασφάλειες (2 για τροφοδοσία και δύο για το τελικό στάδιο). Τις τσέκαρα και φαίνονται όλες μια χαρά. Τις βάζω λοιπόν όλες πίσω και λέω δεν δοκιμάζω ξανά μπας και? Ε λοιπόν έπαιξε! Και έπαιξε και πολύ ωραία μάλιστα...Η φωνή της Youn Sun Nah στο breakfast in Baghdad ακούστηκε πολύ ωραία και γεμάτη μέσα από τα μικρά Bose...Το όλο πανυγήρι βέβαια κράτησε κάπου 5 λεπτά. Μετά πάλι σιγή. Δοκίμασα να κουνήσω λίγο τις επαφές μπας και, έπαιξε για 30 δεύτερα και πάλι τίποτα. Τον έβγαλα από την πρίζα για λίγο και τον ξανάβαλα και πάλι έπαιξε για κανέναν λεπτό και μετά τίποτα. Παρόλο που δεν έβγαζε ήχο, ήταν ακόμα αναμένος, μπορούσες να διαλέξεις είσοδο να παίξεις με την ένταση κτλ, αλλά ήχος τίποτα..Επομένως δεν πρέπει να είναι θέμα ρυθμίσεων, κάτι τρέχει με το εσωτερικό του.

Σκέφτηκα μήπως είναι προβληματικές οι ασφάλειες και αγόρασα καινούριες, αλλά τίποτα διαφορετικό. Πριν σταματήσει κάνει έναν ήχο περίεργο και μετά νέκρα. Δεν είναι ήχος πάντως σαν αυτόν που κάνουν τα παλιά ποτενσιόμετρα με θρόισμα. Είναι πιο απότομος, λες και του κόβουν το ρεύμα. Και όταν τον ανάβω ακούγεται κάτι σαν έλασμα σε ταλάντωση. Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι νορμάλ. Τον έλυσα πάντως και δεν μπορώ να δω κάποια κολληση να έχει χαλάσει, κάποιο καλώδιο κουνημένο η κάτι σχετικό. Θα ανεβάσω καμιά φωτό αύριο μήπως καποιος βλέπει κάτι που δεν βλέπω εγώ....(ελπίζω)

Πάντως είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο και ίσως να λυθεί απλά και να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.

Ιδέες μετά από αυτά τα νέα?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@