Πρόβλημα με vsx 422k

Reaction score
1
Από τον Σεπτέμβριο είμαι ένας άτυχος κάτοχος του εν λόγω ενισχυτή της pioneer, αφού είχα ηρεμήσει μετά από μια περιπέτεια διάρκειας 2 μηνών που είχα περάσει με την intersys και το σέρβις της , Σήμερα ανοίγω την τηλεόραση και μετά τον ενισχυτή, ανεβάζω ήχο σταδιακά έως το 35 και χωρίς αιτία ο ενισχυτής σβήνει μόνος του! Τον ανοίγω ξανά και σε 2 Δευτέρα κλείνει, να μην τα πολυλογώ ψάχνω τα καλώδια των ηχείων Όλα οκ, μυρίζω μπας και κάηκε τίποτα, δεν διαπιστώνω κάτι, πάλι τα ίδια στα 2 δευτερα κλείνει μόνος του, τι μπορεί να συμβαίνει; Έχει κανείς άποψη;

Sent from my NeXuS ⁴

Reaction score
1
Απάντηση: Πρόβλημα με vsx 422k

Επειδή έχω απογοητευτεί πλήρως με το θέμα θα ήθελα την βοηθειά σας, μίλησα χτες με το service τους ανέφερα το πρόβλημα και ο τεχνικός τους άρχισε να μου αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα ηχεία, στην εύλογη απορία μου γιατί να φταίνε τα ηχεία αφού την ένταση την είχα ανεβάσει σταδιακά εώς την μέση και πιο κάτω και στο φινάλε αντε και τα ηχεία δεν τα σηκώνει ο ενισχυτής γιατί δεν κάηκε κάποιο από αυτά αλλά παρουσίασε πρόβλημα ο av , απάντηση δεν πήρα.
Παραθέτω λοιπόν τα στοιχεία των ηχείων μπας και έχετε κάποια απάντηση, σημειώνω δε ότι με πολύμετρο μέτρησα τα ηχεία , το κεντρικό και τα πίσω έδειχναν 8+ Ω και τα μπροστά 6+ Ω .
Επίσης εκάνα και την κίνηση να βγάζω ένα ένα τα ηχεία για να δω αν θα ανοίξει χωρίς να κλεισει ο ενισχυτής και μέχρι που έμεινε σκέτος παρουσιάζει το ίδιο θέμα , δηλαδή ανοίγει και μετά από 3'' κλείνει.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ AV-988C
50W, 2 woofer 4" + 1 tweeter 3/4", 8Ω, 100Ηz-20KHz, 84-88dB.

ΗΧΕΙA ΔΟΡΥΦΟΡΟI AV-988S
30W, 1 woofer 4" + 1 tweeter 3/4", 8Ω, 100-20KHz, 82-86dB.

Ηχεία Βάσης Koda EX-566T
•Μέγιστη ισχύς 120W 8Ω.
•Σχεδίαση 2 δρόμων με Bass reflex
•Woofer: 1Χ6,5’’
•Tweeter: 1Χ3/4’’
•Απόκριση συχνότητας: 42Hz – 20KHz.
•Ευαισθησία: 88db±3db

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με vsx 422k

Update,
o ενιχυτής χθες πήγε Μανωλόπουλο πάλι, το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι είχαν ήδη ενημερωθεί για το όλο θέμα ! Το κυριότερο όμως ήταν ότι κατέβηκε και ο τεχνικός και μου μίλησε και η διάγνωση είναι ότι πάλι χρειάζεται αντικατάσταση η πλακέτα εξόδου, μάλιστα τώρα έχει κάψει την έξοδο του μπροστά δεξιού ηχείου και μου είπε ότι αυτό είναι από εξωγενή παράγοντα, δηλαδή ή οφείλεται στο ηχείο ή οφείλεται στην καλωδίωση. Εγώ του εξήγησα ότι όσο και γκαου και αν είμαι το να συνδέσω ένα καλώδιο κόκκινο μαύρο από το ενισχυτή προς τα ηχεία μπορώ να το κάνω, τα καλώδια είναι όλα μονοκόματα χωρίς ματίσεις κλπ και ότι δεν διαπίστωσα πρόβλημα με το ηχείο ή τα ηχεία. Μάλιστα μου είπαν να τους πάω τα μπροστινά ηχεία εκεί καθως και τα καλώδια ώστε να τα τσεκάρουν και αυτοί ότι είναι οκ.
Το θέμα μου λοιπόν είναι και ζητώ την βοήθεια σας εγώ πως μπορώ να τσεκάρω αν έχουν τα ηχεία πρόβλημα τώρα έτσι όπως είναι χωρίς να έχω άλλη πηγή να τα κουμπώσω επάνω? Με κάποιο πολύμετρο μπορώ ως άσχετος να κάνω ένα τσεκ? Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω τόσο εύκολα ότι οφείλεται σε ηχείο το πρόβλημα ( καλά για τα καλώδια δεν το συζητώ ) και θα ήθελα λοιπόν την βοηθειά σας ώστε να μην πάω εκεί απροετοίμαστος

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Η δοκιμή με το πολύμετρο πιστεύω πως είναι αρκετή, δε γνωρίζω όμως τι άλλο μπορεί να έχει νόημα να μετρηθεί εκτός απ' την αντίσταση.
(Είτε έμπαιναν κανονικά είτε ανάποδα τα καλώδια, είναι το ίδιο για τον ενισχυτή εφ' όσον δε βραχυκυκλώθηκαν.)

Εγώ θα έψαχνα να βρω έναν ενισχυτή για δοκιμή.

Ίσως τον επισκεύασαν και δεν έγινε σωστά η δουλειά. Συνέβη σε φίλο μου.

Reaction score
1

Η δοκιμή με το πολύμετρο πιστεύω πως είναι αρκετή, δε γνωρίζω όμως τι άλλο μπορεί να έχει νόημα να μετρηθεί εκτός απ' την αντίσταση.
(Είτε έμπαιναν κανονικά είτε ανάποδα τα καλώδια, είναι το ίδιο για τον ενισχυτή εφ' όσον δε βραχυκυκλώθηκαν.)

Εγώ θα έψαχνα να βρω έναν ενισχυτή για δοκιμή.

Ίσως τον επισκεύασαν και δεν έγινε σωστά η δουλειά. Συνέβη σε φίλο μου.
Δημήτρη Ευχαριστώ για την απάντηση....Μια ακόμα Ερώτηση αν γνωρίζεις επειδή σε λίγο επιστρέφω στο σπίτι για να κάνω μια τις μετρήσεις, τα ηχεία αναφέρει ο κατασκευαστής ότι είναι 8Ω Εγώ αν είναι οκ λογικά θα δω μέτρηση έως 8Ω με τι όμως μίνιμουμ αποδεκτό;

Sent from my NeXuS ⁴

Reaction score
512

file καλησπερα χαιρομαι για την γνωρημια τα λες πολυ καλα αλλα θα πρεπει να σου εξηγησω οτι οι αντιπροσοποιες στο 50% των περιπτωσεων για ολα τα ηλεκτρονικα θα σε δουλεψουν και θα σου πουν ψεματα γιατι ειναι ανιδεοι τουλαχιστον..εσυ τα εκανες ολα καλα και δεν εισαι καθολου γκαου γκαου ειναι οι αλλοι που μιλησες. καμενη εξοδο ως ενοια δεν υπαρχει. υπαρχει καμενο mosfet. το τελικο σταδιο εξοδου του ενισχυτη σου εκει που ειναι οι προστασιες του εχουν το προβλημα τους. Αν εχεις εγγυση καλως. Αν οχι ψαξου σε ενα καλο service.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis