Πρόβλημα σε LCD Philips 32PFL5522D/12

Reaction score
0
Έχει πέσει στα χέρια μου εδώ και αρκετό καιρό μια τέτοια η οποία παρουσιάζει το πρόβλημα που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο: PA080588 - Video Dailymotion. Ενώ συνήθως ξεκινάει και δείχνει καλά, μετά από κάποια ώρα κοκκινίζει και σκουραίνει η εικόνα τμηματικά ή/και εμφανίζει κάθετες γραμμές. Μπορεί να μείνει 1 ώρα σε τέτοια φάση και ξαφνικά να επανέλθει πλήρως κάποια στιγμή. Κάποιες φορές δε γίνεται όπως δείχνει το βίντεο PA080589 - Video Dailymotion (κόκκινη εικόνα με περίεργα είδωλα κλπ.) Την έχω ανοίξει 1-2 φορές, έχω τσεκάρει με το μάτι για εμφανή προβλήματα στις πλακέτες της, δε μπόρεσα να δω κάτι με το (άπειρο) μάτι μου. Σήμερα την ξανάνοιξα και αφού έλυσα μέχρι να φτάσω στο πάνελ, έβαλα λαστιχένιες προσθήκες πάνω και κάτω από τις καλωδιοταινίες που συνδέουν το πάνελ στο TCON board (νομίζω έτσι το λένε), χωρίς αποτέλεσμα. Μου εμφάνισε μετά από λίγη ώρα πάλι το ίδιο πρόβλημα. Τι λέτε ότι είναι; Υπάρχει περίπτωση με αλλαγή των 2 inverter boards (τα βρίσκω 30-40€ και τα δυο στο ebay) να φτιάξει ή είναι τελειωμένο το panel;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
50% πιθανοτητες για πανελ και αλλες 50% για την πλακετα οδηγησης τα inverter δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με αυτο το προβλημα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0
Δεδομένου ότι μεγάλα χρονικά διαστήματα η εικόνα είναι τέλεια και το πρόβλημα απουσιάζει θα κοιτάξω πρώτα την πλακέτα αλλιώς θα γίνει κομμάτια για να πουληθεί ανταλλακτικά. Ευχαριστώ για την απάντηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo