Πρόβλημα σύνδεσης σε home cinema

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.
Όπως βλέπετε είμαι νέο μέλος του φόρουμ και δε ξέρω κατά πόσο πόσταρα σωστά το θέμα μου.Ελπίζω στη κατανόησή σας.
Ας περάσω στο θέμα που με προβληματίζει.
Τα Χριστούγεννα απέκτησα το PS3 το έχω συνδέσει σε μία samsung le 32 m61. Επίσης έχω ένα σύστημα home cinema sony dav sb500w (αυτό με τα 2 πίσω ηχεία ασύρματα).Όπως καταλαβαίνετε θέλω να τα συνδέσω για να βλέπω καμιά ταινία και να έχω ήχο 5.1. Δυστυχώς όμως δε γίνεται γιατί οι μόνες είσοδοι που έχει το home cinema είναι 2 rca ενώ το ps3 έχει οπτική. Εδώ θα ήθελα τα φώτα σας αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας ή αν μπορώ να αγοράσω κάποιον οικονομικό ενισχυτή ο οποίος θα έχει και είσοδο για οπτική.
Γι αυτό το λόγο σκέφτηκα να πάρω τον Pioneer VSX-519V-K αλλά από ότι μου είπαν δε θα λειτουργήσει το γούφερ που έχω το οποίο είναι παθητικό και συνδέεται κατ ευθείαν πάνω στο home cinema.
Ελπίζω να σας έδωσα αρκετές πληροφορίες έτσι ώστε να μου προτείνετε κάποια λύση

Reaction score
4
Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης σε home cinema

σε περίπτωση που τα δύο rca που αναφέρεις είναι μία είσοδος stereo τότε ότι και να κάνεις θα παίζεις τις ταινίες σου από τα δύο μπροστινά ηχεία του συστήματος σου.αν τα rca είναι δύο ξεχωριστές είσοδοι coaxial(spdif/sony-philips-digital-interface) τότε με έναν απλό adaptor του εμπορίου κάνεις την δουλίτσα σου.

Reaction score
140
Καλώς ήρθες στο φόρουμ
Είναι ακριβώς όπως τα λες με την διαφορά ότι λογικά υπάρχει ενισχυτής που να παίζει το subwoofer να είναι δλδ 6 καναλος τουλάχιστον ( 2 μπροστά 2 πίσω κεντρικό & σαμπ )

Reaction score
0

Φίλε μου daydreamer δυστυχως και τα δύο είναι απλά rca οπότε απ οτι καταλαβαίνω με αντάπτορα δε πρόκειται να έχω 5.1 παρά μόνο στέρεο.
Όσο για ενισχυτή με ένα sony service center που μίλησα μου είπαν ότι θα πρέπει να πάρω αναγκαστικά και ένα νέο γούφερ που να παίρνει ρεύμα μόνο του, αλλά και έναν ενισχυτή.
Είναι όντως έτσι ή μπορώ να κρατήσω το γούφερ που έχω και να πάρω έναν από τους ενισχυτές που αναφέραμε και αν ναι θα πρέπει να έχει κάτι το ιδιαίτερο ώστε να μπορώ να συνδέσω το γούφερ μου πάνω???
Καμιά άλλη ιδέα???

Reaction score
4

όλοι οι πολυκάναλοι ενισχυτές της αγοράς έχουν rca έξοδο για sub...

Reaction score
0

Daydreamer με συγχωρείς που γίνομαι κουραστικός αλλά μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι πρέπει να κάνω.
Απλά δηλαδή πάω παίρνω ένα πολυκάναλο ενισχυτή και συνδέω πάνω το γούφερ;
Και αν ναι, σε ποια είσοδο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Μπορείς να πάρεις έναν οικονομικό τελικο επαγγελματικό ενισχυτή και να συνδέσεις το sub εκεί από την sub out του νέου σου πολυκάναλου(αν πάρεις)Πχ κάποιον από αυτούς(κοίτα όμως ποιός γίνεται μονοφωνικός για να εκμεταλευτείς πλήρως τα επιπλέον βατ).Αλλιώς αγοράζεις νέο sub(ενεργό=δλδ με ενσωματωμένο ενισχυτή.Πχ. κάτι τέτοιο.
Πάντως με το σημερινό σετ απ δεν μπορείς να έχεις κανονικό 5.1 απ το ps3

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON