Πρόβλημα video playback με 7600GS

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Αντιμετωπίζω ένα ενδιαφέρον πρόβλημα αναπαραγωγής video, και επειδή έχω στερέψει από ιδέες και υπομονή, είπα να επιστρατεύσω βοήθεια :)

Ο υπολογιστής είχε μια nVidia 5700 με ForceWare 93.71, που αντικαταστάθηκε από την 7600GS, με ίδιους drivers.

Στο 90% των περιπτώσεων που δοκιμάζω να παίξω (οποιοδήποτε) video, κολλάει ο player (όποιος και αν είναι) και ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται 100%. Players που έχω δοκιμάσει είναι Windows Media Player 10 και 11, Nero Showtime, DivX player και VLC. Σχεδόν σίγουρα δεν φταίει ο εκάστοτε player, αφού κολλάει και ο πίνακας ελέγχου της nVidia στην προεπισκόπηση των ρυθμίσεων video.
Πολύ σπάνια έχω καταφέρει να εμφανίσω video, αλλά με σπασίματα (ακόμα και SD χαμηλής ανάλυσης) και δεν είναι επαναλήψιμη διαδικασία.

Έχω παίξει με/χωρίς διάφορους codecs (xVid/DivX), με/χωρίς purevideo, και με διαφορετικούς drivers και με/χωρίς hardware acceleration από τις ρυθμίσεις της κάρτας. Ταυτόχρονα, δοκίμασα σε διάφορους από τους παραπάνω συνδυασμούς την παλιά κάρτα και δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Αυτό που δεν είχα την υπομονή να ψάξω είναι οι ρυθμίσεις VMR από τους drivers, αφού έχουν εξαφανίσει τη δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης VMR σε αυτή την έκδοση των drivers.

Μόνο όταν απουσιάζει εντελώς video codec που μπορεί να αποκωδικοποιήσει το video που θα δοκιμάσω, παίζει απρόσκοπτα, μόνο με audio.

Κάθε γνώμη, σχετική ή άσχετη αναφορά ευπρόσδεκτη...

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Έκανες απεγκατάσταση των drivers πριν κάνεις την αλλαγή των καρτών;
Όχι, αφού και οι δύο χρησιμοποιούν τους ίδιους unified drivers...
Παρόλα αυτά, τους απεγκατέστησα εκ των υστέρων και τους επανεγκατέστησα, χωρίς καμία αλλαγή...

Reaction score
0
MSI με passive cooling ειναι η καρτα σου?αντιμετοπιζω και εγω το ιδιο προβλημαακομα και με φρεσκια εγκατασταση windows και χωρις codecs κανει μερικα σπασιματα ακομα και σε dvd.θαδοκιμασω και μια αλλη κατρα να δω τι μπορει να φταιει! :(

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
MSI με passive cooling ειναι η καρτα σου?αντιμετοπιζω και εγω το ιδιο προβλημαακομα και με φρεσκια εγκατασταση windows και χωρις codecs κανει μερικα σπασιματα ακομα και σε dvd.θαδοκιμασω και μια αλλη κατρα να δω τι μπορει να φταιει! :(
Σε εμένα δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι ότι κάνει σπασίματα, αλλά δεν παίζει καθόλου το video και το σύστημα ουσιαστικά σταματά να ανταποκρίνεται.
Επιπλέον επιβεβαίωσα ότι δεν παίζει ούτε QuickTime.
Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει προς το παρόν είναι ότι έχει κάποιο πρόβλημα με το overlay.

Reaction score
5
Custom drivers έχεις δοκιμάσει καθόλου; Οι Omega drivers για NVidia που χρησιμοποιώ εχουν αρκετά καλύτερα αποτελέσματα. Και υπάρχουν και άλλοι με περισσότερες δυνατότητες video αλλα λιγότερο για gaming. Γι' αυτό προτιμησα τους Omega.

Στην πράξη (call me 3DMark06) οι Omega είχαν 5-7% καλύτερες επιδόσεις απο τους στάνταρ της NVidia. Λίγο άσχετο αυτό με την αναπαραγωγή video αλλα το αναφέρω ως ατού των custom. Για δοκίμασε και με αυτούς.

info : http://www.omegadrivers.net/

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.257
Απάντηση: Πρόβλημα video playback με 7600GS

Δοκίμασε να κάνεις uninstall τους drivers με το DriverCleaner Pro :
http://www.ukshazam.com/index.php?action=tpmod;dl=item2

Έπειτα ξανά "καθαρό" Install.

Επίσης πιθανόν να θέλουν Update και oi drivers του chipset της μητρικής.

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Απ' ότι βλέπω, οι Οmega είναι στην ουσία nvidia drivers με αλλαγμένες 3D ρυθμίσεις, οπότε εικάζω ότι δεν θα δω φως. Θα ρίξω μια ματιά και προς αυτή την κατεύθυνση, πάντως.

Όσο για το DriverCleaner, λέει ότι είναι:
a tool for assisting in complete removal of all files when upgrading video card from one chipset type to another
το οποίο δε νομίζω ότι βοηθάει, αφού η παλιά και η νέα κάρτα χρησιμοποιούν unified drivers. Θα το δοκιμάσω και αυτό πάντως.

Νεότερα μετά τις δοκιμές....

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Δυχτυχώς, όπως φοβόμουν δεν δούλεψε τίποτα από τα παραπάνω... Η συμπεριφορά ήταν πανομοιότυπη και με άλλους drivers και με τους ίδιους, αφού παρεμβλήθηκε το DriverCleaner.

Για να μην παραμείνει κάτι αναπάντητο, drivers της μητρικής και BIOS version είναι στην τελευταία έκδοση. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να βάλω την κάρτα σε εντελώς διαφορετικό hardware/software setup να δω πως συμπεριφέρεται...

Οποιεσδήποτε προτάσεις ή υποδείξεις που δεν έχουν αναφερθεί είναι ευπρόσδεκτες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.257
Απάντηση: Πρόβλημα video playback με 7600GS

Για δοκίμασε να κάνεις search στο forum της NVidia:
http://forums.nvidia.com/
Όλο και κάποιος άλλος θα έχει το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο configuration.

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Έχω δοκιμάσει παλιότερη έκδοση, χωρίς καμία αλλαγή.

Σήμερα ανακάλυψα στη MS το παρακάτω patch, το οποίο βέβαια αναφέρεται στον WMP 10, ενώ έχω ήδη εγκαταστήσει τον 11. Αναμενόμενα, δεν παρουσίασε κάποια βελτίωση.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;888656

Σήμερα το πρόγραμμα έχει συνδυασμούς παλιότερων drivers του mainboard με παλιότερους drivers της κάρτας. Έχω αρχίσει να το λυπάμαι το κακόμοιρο το μηχανάκι ;)

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Έχω δοκιμάσει παλιότερη έκδοση, χωρίς καμία αλλαγή.
Σήμερα το πρόγραμμα έχει συνδυασμούς παλιότερων drivers του mainboard με παλιότερους drivers της κάρτας. Έχω αρχίσει να το λυπάμαι το κακόμοιρο το μηχανάκι ;)
Και εγένετω φως!
Ένας από τους συνδυασμούς απέφερε καρπούς...
Αυτή τη στιγμή δουλεύω με ForceWare 81.98 και μια παλιά έκδοση του AGP driver του mainboard.

Παρεμπιπτόντως, το πρόβλημα έχει αναφερθεί και από άλλους στο forum της nVidia, και εντοπίζεται μόνο στις PCI-e κάρτες με AGP interface...
Ελπίζουμε ότι η nVidia θα δώσει λύση σε επόμενες εκδόσεις των drivers.

Ευχαριστώ όσους μου έκαναν παρέα στην αναζήτηση της λύσης :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale