Πρόταση Ηχείων για Τσακιρίδης Apollon

Reaction score
4
Καλημέρα και καλή εβδομάδα και από εμένα.
Καθώς εντός των ημερών θα ολοκληρώσω το στήσιμο του σετ μου, θα ήθελα την άποψη σας για τα συνοδά ηχεία που θα το πλαισιώσουν. Αναμένω λοιπόν το σετ τελικών Tsakiridis Apollon με 6550, ο χώρος μου είναι περίπου 3.20Χ5.10, και η θέση ακρόασης είναι περίπου 2.5 μέτρα. Η μουσική μου είναι κυρίως prog rock, Big Band, Swing & Baroque. Σύμφωνα με αυτά που κοίταζα πρίν αποφασίσω και βρώ τους Apollo, είχα στο μάτι τα Q Acoustics 2050i. Το ποσό που μου απομένει προς διάθεση δεν θα ήθελα να ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Αδικώ τους apollo με τα Q? Χωρίς να έχω πολλά ερεθίσματα από ηχεία τα Q μου άφησαν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Θα άξιζε να ανέβω κατηγορία - χρήματα και τι θα άξιζε να σκεφτώ - ακούσω πριν αποφασίσω?

Reaction score
4
Προς το παρόν θα βολευτώ με την ευκολία που μου δίνει το DAC μου και μπορώ να το λειτουργώ είτε direct είτε ως pre ένα ifi micro idsd. Θα ήθελα πολύ να ακούσω το συλλογισμό σου καθώς σκεφτόμουν τη λύση του παθητικού του τσακιρίδη Σοφία, παίζει σημαντικό ρόλο ο pre για την επιλογή του ηχείου?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Αν στηνεις τα ηχεια στη μικρη πλευρα του δωματιου, με 5μ μπροστα τους, ορθα πας σε ηχειο δαπεδου. Το 2050ι ειναι εξαιρετικο ηχειο στην τιμη του, υπαρχουν επισης εξαιρετικα ηχεια με σχετικα υψηλη ευαισθησια μεχρι τα 1000 ευρω που μπορεις να κοιταξεις, οπως τα Davis Matisse 3D, Acoustic Energy Aelite 3, Epos K2,K3, Jbl studio 270, Μonitor Audio RX6 και αν κανεις ερευνα θα βρεις Focal σε προσφορα, Τannoy DC6T se(μτχ) κλπ. Αυτα ως μια καλη αφετηρια αναζητησης.

Reaction score
4
Τα ηχεία θα στηθούν στο κόντρα με 3 μέτρα και κάτι απέναντι τους, όχι στο μάκρος του δωματίου, θα έχω θέμα με δαπέδου? Είναι υπερβολή? Θέλει προσοχή? Να σκεφτώ και βάσεως?

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Με δεδομένο οτι έχεις ήδη καταλήξει στους εξαιρετικούς αυτούς ενισχυτές, εγω θα σου έλεγα να κοιτάξεις το ηχείο που θα πάρεις να μην πέφτει κάτω απο τα 4ωμ και να ειναι σχετικά ευαισθητα ιδίως αν ακους σε υψηλές εντάσεις.
Κάποια που σου πρότεινε ο Tyler πιο πάνω και τα οποία έχω ακούσει είναι εξαιρετικά, όπως τα DC6T και τα Monitor Audio RX6 τα οποια κατα τη γνώμη μου είναι απο τα πιο ολοκληρωμένα ηχεία για τα λεφτά τους και κακώς κάποιοι θεωρουν "επιθετικά" στις ψηλές. Καλό ψάξιμο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τα ηχεία θα στηθούν στο κόντρα με 3 μέτρα και κάτι απέναντι τους, όχι στο μάκρος του δωματίου, θα έχω θέμα με δαπέδου? Είναι υπερβολή? Θέλει προσοχή? Να σκεφτώ και βάσεως?
Ισως εχεις ανεπιθυμητα φαινομενα, στασιμα κλπ, ο μονος τροπος ειναι να δοκιμασεις ηχεια δαπεδου αλλα και βασης σε αυτο το configuration για να διαπιστωσεις μονος σου τα οποια ενδεχομενα προβληματα κ σε ποιο βαθμο εμφανιζονται.

Reaction score
1.147
Με δεδομένο οτι έχεις ήδη καταλήξει στους εξαιρετικούς αυτούς ενισχυτές, εγω θα σου έλεγα να κοιτάξεις το ηχείο που θα πάρεις να μην πέφτει κάτω απο τα 4ωμ και να ειναι σχετικά ευαισθητα ιδίως αν ακους σε υψηλές εντάσεις.
Κάποια που σου πρότεινε ο Tyler πιο πάνω και τα οποία έχω ακούσει είναι εξαιρετικά, όπως τα DC6T και τα Monitor Audio RX6 τα οποια κατα τη γνώμη μου είναι απο τα πιο ολοκληρωμένα ηχεία για τα λεφτά τους και κακώς κάποιοι θεωρουν "επιθετικά" στις ψηλές. Καλό ψάξιμο.
ερώτηση. Γιατί να θέλει ευαίσθητο ηχείο αφού με τους απόλλωνες και 6550 λάμπες, έχεις 90W "λαμπίσια" αν δεν κάνω λάθος

Reaction score
1.147
Προς το παρόν θα βολευτώ με την ευκολία που μου δίνει το DAC μου και μπορώ να το λειτουργώ είτε direct είτε ως pre ένα ifi micro idsd. Θα ήθελα πολύ να ακούσω το συλλογισμό σου καθώς σκεφτόμουν τη λύση του παθητικού του τσακιρίδη Σοφία, παίζει σημαντικό ρόλο ο pre για την επιλογή του ηχείου?
δεν παίζει ο pre σημαντικό ρόλο για την οδήγηση των ηχείων, απλά ήθελα να καταλάβω το γενικό setup.

Για να καταλάβεις, και εγώ έχω τους απόλλωνες αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω μεγάλη εμπειρία από ηχεία κτλ για να σου προτείνω.
Με 90db ευαισθησία ηχείων που έχω και προενισχυτή τον αλέξανδρο (των Τσακιρήδιδων), το volume δεν πάει πάνω από το "παρα τέταρτο". Άντε στο "παραδέκα" αν είναι χαμηλή η εγγραφή.

Θέλω να πω ότι τα 90W που βγάζουν οι απόλλωνες μην τα φοβάσαι. είναι δυνατά

Reaction score
126
δεν παίζει ο pre σημαντικό ρόλο για την οδήγηση των ηχείων, απλά ήθελα να καταλάβω το γενικό setup.

Για να καταλάβεις, και εγώ έχω τους απόλλωνες αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω μεγάλη εμπειρία από ηχεία κτλ για να σου προτείνω.
Με 90db ευαισθησία ηχείων που έχω και προενισχυτή τον αλέξανδρο (των Τσακιρήδιδων), το volume δεν πάει πάνω από το "παρα τέταρτο". Άντε στο "παραδέκα" αν είναι χαμηλή η εγγραφή.

Θέλω να πω ότι τα 90W που βγάζουν οι απόλλωνες μην τα φοβάσαι. είναι δυνατά

ο προενισχυτης που χρησιμοποιεις εχει τοσο πολυ gain που ακομα και 10w τελικο να οδηγουσε θα σου φαινοταν δυνατος απο την αλλη και ο τελικος σου δεν χρειαζεται καθολου gain,δηλαδη θα μπορουσε να οδηγηθει κατευθειαν απο την πηγη σου εαν ειχε volume,αυτο που ακους αυτη την στιγμη ειναι ατελειωτη παραμορφωση

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
ερώτηση. Γιατί να θέλει ευαίσθητο ηχείο αφού με τους απόλλωνες και 6550 λάμπες, έχεις 90W "λαμπίσια" αν δεν κάνω λάθος
Ναι οι Απόλλωνες βγάζουν 90w, από την άλλη όμως ο φίλος μας, γράφει ότι ακούει Rock και κατα τη γνώμη μου η Rock και Big Band μουσική θέλει headroom. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με πολύ ευαίσθητο ηχείο, έιτε με πολύ δυνατό ενισχυτή, είτε με σχετικά ευαίσθητο ηχείο και σχετικά δυνατό ενισχυτή.
Για αυτό του πρότεινα του φίλου μας "σχετικά ευαίσθητο" ηχείο, 90-93db.

Reaction score
1.147
Ναι οι Απόλλωνες βγάζουν 90w, από την άλλη όμως ο φίλος μας, γράφει ότι ακούει Rock και κατα τη γνώμη μου η Rock και Big Band μουσική θέλει headroom. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με πολύ ευαίσθητο ηχείο, έιτε με πολύ δυνατό ενισχυτή, είτε με σχετικά ευαίσθητο ηχείο και σχετικά δυνατό ενισχυτή.
Για αυτό του πρότεινα του φίλου μας "σχετικά ευαίσθητο" ηχείο, 90-93db.
εντάξει, στις περιπτώσεις που θέλεις την ατάκα, θα βοηθήσει η ευαισθησία του ηχείου. Απλά μην ξεχνάμε ότι ο Σταματάκος έπαιξε τους απόλλωνες με τα ATC, τα πλέον αναίσθητα ηχεία κλειστού τύπου κιόλας, και τα πήγαν ικανοποιητικότατα.
Θυμίζω ότι το τέστ έγινε με el34 και όχι 6550 που έχει ο φίλος μας μετρώντας 84.8W.
Γιαυτό υποστηρίζω ότι τα "90W" των ενισχυτών θα είναι υπεραρκετά για 90db ευαισθησίας ηχείο. Σε 93db...τα ηχεία θα γίνουν ...τα σκυλάκια του!

Reaction score
4
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, θα κοιτάξω ποιά από αυτά μπορώ και να τα ακούσω, και θα έχω και τα μάτια μου ανοιχτά και στις αγγελίες μας, ελπίζω σύντομα αλλά όχι βιαστικά να καταλήξω!

Reaction score
791
Τα ηχεια του σταματάκου ειναι το 50, που ειναι bass reflex και οχι κλειστά. Επίσης τα βατ ειτε λαμπίσια, ειτε τρανζιστορισια, ειτε, ειτε ειναι ιδια, δλδ watt.

Reaction score
29
Φίλε μου σε πολλές από τις εκθέσεις ήχου οι Αφοι Τσακιρίδη έχουν συνεργαστεί με ηχεία της geometric harmony (έλληνας κατασκευαστής) με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όπως ο Οδυσσέας και ο Κώστας έτσι και ο Νίκος (geometric harmony) είναι άνθρωπος με μεράκι και πρόθυμος να βοηθήσει.Δεν χάνεις τίποτα να πας από εκεί.Είναι πολύ πιθανό να έχει και τους απόλλωνες εκεί έτσι ώστε να μπορείς να σχηματίσεις πλήρη εικόνα.

Reaction score
4
Σας ευχαριστώ όλους, με αυτά και αυτά, και μετά από μερικές ακροάσεις έκανα μια μικρή υπέρβαση καθώς εντυπωσιάστηκα, και πλέον είμαι ευτυχής κάτοχος ενός ζεύγους Triangle Genese Quartet. Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να σας τα παρουσιάσω, καλή συνέχεια!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo