Πρόταση για ηχεία και ενισχυτή.

Reaction score
0
Καλησπέρα.Έχω ένα pick up mk2 και θέλω να φτιάξω σιγά σιγά ένα ηχοσύστημα.Η μουσική που ακούω είναι περισσότερο κυρίως συμφωνική.Τα χρήματα που μπορώ να ξοδέψω για τώρα είναι 1000.
Τώρα αν αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν για ένα καλό συγκρότημα, τότε θα μπορούσα να αγοράσω ένα από τα δύο και να το φτιάξω σιγά σιγά.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο σας.

D

deleted user 10898

Guest
Η απόσταση από την θέση ακρόασης είναι σημαντική για την επιλογή σου.
Σε πόση απόσταση υπολογίζεις να ακούς;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Η απάντηση στην ερώτηση του vet είναι σημαντική. Πες μας επίσης και το εμβαδόν του χώρου που θα ακούς μουσική.

Reaction score
38
Kαι τα υπάρχοντα ενισχυτή και ηχεία, για να υπάρχει κάποιο μέτρο στο "καλό" που ψάχνεις, αλλά και το προσωρινό ματσάρισμα αν τελικά αποφασίσεις να κάνεις σταδιακή αναβάθμιση.

Reaction score
0
Τα ηχεία θέλω να τα βάλω στο σαλόνι το οποίο είναι 30 τμ (περίπου).Η ακρόαση θα γίνεται από μακρυά.Τώρα έχω κάτι monitors ηχεία active και το pick το έχω συνδέσει πάνω σε έναν μίκτη.Επίσης θα ήθελα τα ηχεία να είναι βάσης.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.594
Μερικές προτάσεις μεταχειρισμένων απο τα 80-90's
Ηχεία mission 753, Rogers ή spendor ls3/5a Πολυ μικρότερα αλλα εκπληκτικά
Ενισχυτές nad 3020- mission Cyrus 1 ή καλυτερα 2, musical fidelity a1, audiolab 8000.
Με γύρω στο 700-1000κο παίρνεις ήχο τριπλασιας τουλάχιστον αξίας

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Σε χωρο 30τμ και μακρινη θεση ακροασης, αν ειναι να επιλεξεις ηχειο βασης πρεπει να ναι μεγαλο, με μεγαλο γουφερ και καμπινα. Το 3/5 ειναι εξαιρετικο για μικρους χωρους οντας κλειστου τυπου και χαμηλης ευαισθησιας. Προσανατολισου σε λυσεις με 6.5αρι γουφερ και πανω, οπως πχ το Monitor Audio RX2 ή το Focal 807V ή Chario Syntar 520 και το μεγαλο 523 που ειναι και 3δρομο.

Reaction score
221
Κοίταξα για τα ηχεία αλλά πάνε πολύ ψηλά σε τιμή.Αν έπαιρνα κάποιον από τους ενισχυτές που μου προτείνεις σε συνδυασμό με τα ηχεία spendor s3/5r ;
στα μισα χρηματα του budget σου βγαινουν συχνα τα Audio Spectrum Xanadu σε αγγελιες,απο ενισχυτες κοιτα και τα "τερατακια" της Pioneer και Yamaha απο 1986-92

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.594
Κοίταξα για τα ηχεία αλλά πάνε πολύ ψηλά σε τιμή.Αν έπαιρνα κάποιον από τους ενισχυτές που μου προτείνεις σε συνδυασμό με τα ηχεία spendor s3/5r ;
Ψαξου- ρωτα- ακου συστηματα για να βρεις τι και ποια χαρακτηριστικά σου αρεσουν. Με τις δικές μου προτασεις προσπαθησα να δωσω την εμπειρια μου απο καλοσυντηρημενα vintage: πολυ καλυτερο value for money απο καινουργια- μαλλον το ιδιο λεει και ο shadowww- θα χρειαστεις 3-4000 ευρω για να βρεις ιδια ποιοτητα σε καινουργια. Στο forum εδω (αλλα και αλλου) θα βρεις τετοια διαμαντια. Τα LS3/5a ειναι πραγματι μικρα οπως λεει ο tyler, αλλα θαυματουργά. Μονο αν τα ακουσεις θα βγαλεις συμπερασμα- ειδικά αυτα. Μπορει να ερωτευθεις! Επισης εχουν πολυ καλη μεταπωλητική αξία. Τα αλλα που σου προτεινα (mission 753) ειναι μεγαλυτερα, πιο λογικά για τον χωρο σου, floorstander, δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις στην τοποθετηση. Θα τα βρεις γυρω στα 400 ευρω σε αγγελιες. Σιγουρα βεβαια υπαρχουν δεκαδες αλλες καλες επιλογες, και παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες για το τελικο αποτελεσμα, με κυριοτερο τι "ταιριαζει στο αυτι σου".

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.594
Για τα 5r δεν εχω γνώμη. Άκουσε τα και πες μου.. Μοιάζουν, αλλα σίγουρα δεν εχουν την βαριά ιστορία του LS 3/5a

Reaction score
0
Για τα 5r δεν εχω γνώμη. Άκουσε τα και πες μου.. Μοιάζουν, αλλα σίγουρα δεν εχουν την βαριά ιστορία του LS 3/5a
Καταρχάς ευχαριστώ εσένα και όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις τους!
Και εγώ για κάποιον vintage ενισχυτή κατευθύνομαι.Τα ls3/5a επειδή είναι πολύ ακριβά και κάπως δυσεύρετα θα μουν σε wishlist και για αυτό θα φροντίσω να πάρω κάποιον ενισχυτή που να τα σηκώνουν ώστε να μην αλλάζω μετά και ενισχυτή (δεν ξέρω άμα είναι σωστή αυτή μου η σκέψη).Μια τελευταία ερώτηση.Το να συνδέσω το λαπτοπ γίνεται (με κάποιον dac) πάνω στον ενισχυτή,σωστά;Το να παίζουν ταυτόχρονα λαπτοπ και pick up γίνεται;

Reaction score
221
Και εγώ για κάποιον vintage ενισχυτή κατευθύνομαι.Τα ls3/5a επειδή είναι πολύ ακριβά και κάπως δυσεύρετα θα μουν σε wishlist και για αυτό θα φροντίσω να πάρω κάποιον ενισχυτή που να τα σηκώνουν ώστε να μην αλλάζω μετά και ενισχυτή (δεν ξέρω άμα είναι σωστή αυτή μου η σκέψη).Μια τελευταία ερώτηση.Το να συνδέσω το λαπτοπ γίνεται (με κάποιον dac) πάνω στον ενισχυτή,σωστά;Το να παίζουν ταυτόχρονα λαπτοπ και pick up ναι το πικαπ συνδεεται σε υποδοχη phono και το λαπτοπ σε line

Reaction score
0
Όταν λες Line εννοείς σε κάποια άλλη είσοδο π.x cd ή tape ή aux ;Γιατί από τι είδα σε αυτούς τους ενισχυτές υπάρχει επιλογή mode.Δηλαδή phono mode κτλπ.Οπότε εάν επιλέξω εγώ phono mode δεν θα παίζει η συσκευή που έχω συνδέσει στο cd mode για παράδειγμα.

Reaction score
221
να παιζουν ταυτοχρονα απο τα ηχεια δε γινεται,ο επιλογεας εισοδων απομονωνει τις αλλες πηγες και αφηνει να ακουστει αυτη που εχεις επιλεξει.Το λαπτοπ μπορεις να το συνδεσεις σε οποιαδηποτε αλλη εισοδο εκτος phono

D

deleted user 10898

Guest
Και εγώ για κάποιον vintage ενισχυτή κατευθύνομαι.Τα ls3/5a επειδή είναι πολύ ακριβά και κάπως δυσεύρετα θα μουν σε wishlist και για αυτό θα φροντίσω να πάρω κάποιον ενισχυτή που να τα σηκώνουν ώστε να μην αλλάζω μετά και ενισχυτή (δεν ξέρω άμα είναι σωστή αυτή μου η σκέψη).Μια τελευταία ερώτηση.Το να συνδέσω το λαπτοπ γίνεται (με κάποιον dac) πάνω στον ενισχυτή,σωστά;Το να παίζουν ταυτόχρονα λαπτοπ και pick up γίνεται;
πιστευειες οτι σε συμφωνικη που ακους στον χωρο σου τα ηχεια αυτα με vintage ενισχυτες θα παιζουν καλυτερα απο τα ενεργα focal με το 8αρι και με χωριστα ενισχυτικα για καθε δρομο που σου προτεινα?

Reaction score
313
πιστευειες οτι σε συμφωνικη που ακους στον χωρο σου τα ηχεια αυτα με vintage ενισχυτες θα παιζουν καλυτερα απο τα ενεργα focal με το 8αρι και με χωριστα ενισχυτικα για καθε δρομο που σου προτεινα?
Δε θα παίζουν, αλλά θα...ακούγονται, καλύτερα! :p

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads