Πρόταση για κλιματιστικό 18000 BTU με σκοπό τη θέρμανση

Reaction score
433
Ρε παλικάρια, οι σωλήνες για τα κλιματιστικά έρχονται τυλιγμένες μονωμενες πάντα.
Κανένας δεν βάζει χαλκό απλό και μετά μόνωση, δε συμφέρει.
Για αυτό βλέπετε να είναι τυλιγμένες μαζί, αλλά στην πράξη είναι μονωμενες ξεχωριστά και τυλιγμένες με ταινία pvc μαζί με το καλώδιο και την αποχέτευση για ευκολία.
Τι εννοείς έρχονται? αν υποθέσουμε οτι το συνεργείο για λόγους λιγότερες παραμονής στο σπίτι κανει την δουλεια στο μαγαζι γινεται εκει η μόνωση απο καποιο τεχνικό , τπτ δεν ειναι έτοιμο και δεν ερχεται με συγκεκριμένο τροπο. Συνεπως το θέμα υφίσταται αν το συνεργείο κανει πρόχειρο δουλεια μια χαρα θα σου έρθουν τυλιγμένες σε ενα armaflex!

Αυτη ειναι η βασικότερη κακοτεχνία που κάνουν οι εγκαταστάτες είτε για λόγους άγνοιας, οι λιγότεροι , είτε για λόγους οικονομίας και κυρίως γρηγοραδας στην περαίωση της δουλειάς.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.503
Αυτό που λέτε για το μήκος σωλήνας και εκτόνωσης πολυ απλα δεν στέκει. Ουτε κραδασμοι μεταφέρονται απο το εξω στο μέσα μηχάνημα. Κατι καπου καποιος διάβασε και εχει γίνει αστικός μύθος. Αν το εχει δει γραμμένο καπου κάποιος ας μου πει που να το ψαξω παραπάνω.
Γενικά περισσοτερο μήκος σωληνας σημαινει μεγαλύτερες απωλειες (θερμικές, τριβής). Επισης εφοσον η εκτόνωση πλέον γίνεται στο εξω μηχάνημα θες ο ψυκτης (το μέσα μηχάνημα) να ειναι οσο το δυνατό πιο κοντά του για να αρχισει η απορροφηση θερμότητας στον ψυκτη (απο το χώρο δηλαδή) και οχι από το περιβάλλον.

Last edited by a moderator:

Reaction score
30.455
Αυτό που λέτε για το μήκος σωλήνας και εκτόνωσης πολυ απλα δεν στέκει. Ουτε κραδασμοι μεταφέρονται απο το εξω στο μέσα μηχάνημα. Κατι καπου καποιος διάβασε και εχει γίνει αστικός μύθος. Αν το εχει δει γραμμένο καπου κάποιος ας μου πει που να το ψαξω παραπάνω.
Γενικά περισσοτερο μήκος σωληνας σημαινει μεγαλύτερες απωλειες (θερμικές, τριβής). Επισης εφοσον η εκτόνωση πλέον γίνεται στο εξω μηχάνημα θες ο ψυκτης (το μέσα μηχάνημα) να ειναι οσο το δυνατό πιο κοντά του για να αρχισει η απορροφηση θερμότητας στον ψυκτη (απο το χώρο δηλαδή) και οχι από το περιβάλλον.
Σε γνωμάτευση εξουσιοδοτημένου σέρβις που διαπίστωνε πως ο θόρυβος οφείλεται σε κακή εγκατάσταση λόγω της μη τήρησης των ελάχιστων ορίων σωλήνωσης που είχε θέσει ο κατασκευαστής
Επίσης το έχω ακούσει με τα αυτιά μου παρακολουθώντας σεμινάριο κλιματισμου γνωστής εταιρείας.
Επαναλαμβάνω πως δε γνωρίζω αν στέκει τεχνικά...

Reaction score
30.455
Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι το κλιματιστικό σας διαθέτει το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, ώστε να εμποδίζεται η αντήχηση της ταλάντωσης του τοίχου. Και αυτό συμβάλλει στην αθόρυβη λειτουργία
- See more at: http://www.lgblog.gr/article/15075/...yrgia-vasikoi-paragontes#sthash.YKbMp59N.dpuf

Y

Yiannis_B

Guest
¨Ολα έχουν να κάνουν με την τεχνολογία του κλιματιστικού.

"minimum pipe length 5m"

http://www.ac-manual.com/manuals/hitachi/Hitachi_RAS-10CH8.pdf

melina

Cargo 200
Reaction score
45.503
Σίγουρα ο κατασκευαστης ξέρει καλύτερα. Αυτό με τη mitsubishi πρωτη φορά το βλέπω (και τα δουλευα, πριν 20 χρονια βέβαια), ειμαι περίεργος να μάθω για ποιο τεχνικο λόγο απαιτεί μινιμουμ 5 μέτρα σωληνωση...

Reaction score
25.567
Θανάση οι χαλκοσωληνες για τον κλιματισμό οι εύκαμπτες είναι ήδη μονωμενες στην κουλούρα που τις προμηθεύονται οι ψυκτικοι. Σχεδον κανένας δεν αγοράζει τις αμονωτες γιατί θέλει ώρα να περάσεις το αρμαφλεξ και δε συμφέρει , η διαφορά τιμής είναι αστεία ακόμα και αν αγοράσεις μια σωλήνα αρμαφλεξ και για τις δύο χαλκοσωληνες, οπότε η μισή ώρα που γλυτώνεις από τη μόνωση είναι μισή επιπλέον εγκατάσταση κλιματιστικού στην ίδια μέρα, σα να λέμε αλλά 30 με 40 ευρώ κόστος του ημιωρου. Πρέπει να πέσεις σε κάποιον που βάζει ένα κλιματιστικό την εβδομάδα για να κάνει τέτοια παπατζα . Άρα αυτό που βλέπεις τυλιγμένο στην ίδια ταινία pvc ειναι δύο χαλκοσωληνες μονωμενες ξεχωριστά τουτέστιν κανένα πρόβλημα.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas