Πρόταση για android music player

Reaction score
30.455
Υπάρχει κάποια πρόταση για αξιοπρεπές και εύχρηστο Android Music Player;
Θα εγκατασταθεί σε ένα Android TV Box (αυτό που δίνει η Cosmote TV), προκειμένου να αναπαράγει αρχεία flac και mp3, από εξωτερικό σκληρό δίσκο.
Η χρήση θα είναι περιστασιακή, αφού το κυρίως "τάισμα" θα γίνεται με streaming από Spotify Premium, απλά ψάχνω κάτι που θα λειτουργούσε συμπληρωματικά για τις ήδη υπάρχουσες συλλογές σε σκληρό.
Διάβασα το παρακάτω αρθράκι, αλλά δεν έβγαλα και συμπέρασμα, όλα καλά τα λέει...

Reaction score
20.786
Δεν ξέρω πώς είναι το interface του σε μεγάλη οθόνη, στην τηλεόραση ας πούμε, αλλά στο smartphone και σε ένα fiio με android, χρησιμοποιώ εδώ και μερικά χρόνια το Poweramp. Με εξυπηρετεί μια χαρά, on the go (ακούγοντας από τα ακουστικά δηλαδή στο δρόμο), και κυρίως αυτό που με ενδιέφερε σε ένα τέτοιο player πέρα από τις λίστες, τρόπους αναπαραραγωγής (τυχαία, gapless, κλπ) ήταν το equalizer και οι ρυθμίσεις ποιότητας ήχου δηλαδή, για να φέρνει καλύτερα τον ήχο όπως τον προτιμώ από τα ακουστικά.

Τα υπόλοιπα app δεν τα έχω δοκιμάσει (εκτός από τo AIMP και Mediamonkey, αλλά αυτό ήταν στις εκδόσεις για windows).

Εδώ είδα και μια παρουσίαση από το XDA

Reaction score
30.455
Δοκίμασα να βρω /εγκαταστήσω το power amp καθώς και 2-3 ακόμα από την παραπάνω λίστα και πάντα μου έβγαινε το ίδιο :η εφαρμογή τάδε, δεν είναι διαθέσιμη από το Google Play για αυτή τη συσκευή.
Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά ή κάτι κάνω λάθος...

Reaction score
20.786
Μάλλον δεν υποστηρίζεται η συσκευή αυτή από αυτές τις εφαρμογές, μήπως έχει παλιότερη έκδοση Android; Επίσης επειδή είναι player κυρίως για φορητές συσκευές με μικρή οθόνη και touchscreen, είναι πιθανό και αυτό, να μην λειτουργούν σωστά σε media player (android box) που δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Επίσης εδώ διαβάζω και αυτό:

"Το Android TV Box τι προσφέρει;

Όλες τις λειτουργίες που έχει ένα Android TV Box, προφανώς με κάποιους περιορισμούς. Μπορείς να μπεις στο Google Play Store, να κατεβάσεις εφαρμογές και παιχνίδια, να συνδέσεις περιφερειακά μέσω Bluetooth. Η συσκευή επιτρέπει την εγκατάσταση άλλων εφαρμογών, όπως και ένα Android TV Box του εμπορίου, με εξαίρεση όσων εφαρμογών έχουν αποκλειστεί για εμπορικούς λόγους. Το COSMOTE Android TV Box χρησιμοποιεί στην πρώτη φάση το default Android TV launcher."

Μήπως υπάρχει και αυτή η περίπτωση, να θεωρούνται αυτές οι εφαρμογές media player ανταγωνιστικές και να έχουν αποκλειστεί για το λόγο αυτό (εμπορικοί λόγοι); Το κακό με τα κουτιά (είτε δορυφορικής λήψης, είτε IPTV) που δίνουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι αυτά, έχουν περιορισμούς και κλειδώματα που δεν υπάρχουν στις ανοιχτές συσκευές του εμπορίου.

Last edited:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Πολλές εφαρμογές (διαθέσιμες στο κανονικό Play store) είναι μη προσβάσιμες από το AndroidTV Play Store.

Σε αρκετές από αυτές υπάρχει τρόπος να κάνεις εγκατάσταση (εάν έχεις το .apk) αλλά ίσως χρειαστεί να βάλεις επίσης μια από τις εφαρμογές που αλλάζουν τον προσανατολισμό της οθόνης (landscape/portrait).

Reaction score
30.455
Η απάντηση θα είναι μάλλον αυτή που γράψατε, πως υπάρχουν δηλαδή περιορισμοί ως προς τις εφαρμογές που μπορούν να κατέβουν. Τώρα, αν είναι περιορισμοί που σχετίζονται με την έκδοση του Android, ή εμπορικοί περιορισμοί του κουτιού της Cosmote, δεν το ξέρω. Σε πρώτη φάση πάντως, αν και όχι αμιγώς music player, μου δούλεψε μια χαρά το VLC.
Υπάρχει ένα μενού με "προτεινόμενες" ανά κατηγορία εφαρμογές. Στην κατηγορία ήχος, έχει άπειρες, αλλά οι περισσότερες είναι τύπου "τάδε. radio". Θα ψάξω και εκεί μήπως υπάρχει κάτι.
Είδα και το jriver εκεί, δεν ξέρω αν θα ήταν αυτό που ζητάω. Αυτές οι προτεινόμενες, σίγουρα κατεβαίνουν, το τσέκαρα.
Το ευχάριστο είναι πως λειτουργεί άριστα το Spotify και η λειτουργία Spotify connect με το κινητό μου, καθώς και πως, αν το αποφασίσω να κάνω συνδρομή, υποστηρίζει Tidal, Qobuz κλπ.
Εγώ χρησιμοποιώ το jetAudio hd plus.Είναι μια χαρά.Equaliser,mp3,flac,playlists,folder view,skins,τα πάντα όλα.Έχει και δωρεάν έκδοση
Θα το τσεκάρω και αυτό, αν κατεβαίνει.
Ευχαριστώ.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera