Πρόταση για htpc

Reaction score
4
Καλησπερα,
θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα htpc το οποιο να εχει σιγουρα hdmi και Optical.
Η χρηση του κατα 90% θα ειναι spotify και το υπολοιπο 10% για internet browsing.
Θελω να εχει Οπτικη λογω του οτι ο ενισχυτης μου δεχεται hdmi ΑΛΛΑ δεν βγαζει ηχο απο το hdmi.

Ευχαριστω

Reaction score
4
Το μεγεθος δεν με απασχολει και τοσο αν και δεν θελω να ειναι κανα τερας γιατι θα ειναι στο σαλονι.
Όσο αφορά τα χρήματα δεν θέλω να ξεπεράσω τα 500 ευρώ

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Case
Silverstone Grandia GD05B-USB3 100-120€
BITFENIX PRODIGY 80€

Motherboard mini-ITX
Gigabyte GA-H87N-WIFI 120€
MSI Z87I 130€

CPU
Intel Core i3-4330 130€
αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η κάρτα γραφικών και δεν θα αναπαράγεις blu-ray και mkv μπορείς να αγοράσεις τον απλό Pentium.
Intel Pentium G3220 60€

CPU Cooler
Thermalright AXP-100 55€
SCYTHE SCBSK-2100 BIG SHURIKEN 2 REV.B 40€
(μπορείς να δοκιμάσεις με την ψύκτρα που έχει ο επεξεργαστής και αποφασίζεις αργότερα αν θα αγοράσεις)

RAM
Corsair XMS3 8GB(kit 2x4GB) DDR3-1600 MHz 80-90€

PSU
SEASONIC SSR-360GP G-360 360W 80+ Gold Haswell compatible 70€

SSD
Samsung 840 Series Evo 120GB 95€

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η AMD εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει, μέχρι την παρουσίαση των Haswell είχε ένα πλεονέκτημα με τις APU λόγω της πολύ καλύτερης ενσωματωμένης κάρτας γραφικών, αυτή τη στιγμή όμως χάνει κατά κράτος σε επιδόσεις και κατανάλωση.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.381
Παιδιά, πείτε και καμιά ιδέα για micro atx ή sfx τροφοδοτικό. Αθόρυβο όμως...

Timaras

Reaction score
2.156
Η AMD εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει, μέχρι την παρουσίαση των Haswell είχε ένα πλεονέκτημα με τις APU λόγω της πολύ καλύτερης ενσωματωμένης κάρτας γραφικών, αυτή τη στιγμή όμως χάνει κατά κράτος σε επιδόσεις και κατανάλωση.
Δηλαδή η καινούρια Intel 4600 έχει καλύτερες επιδόσεις λες από την 8670 του Α10 που είναι
στα ίδια χρήματα?Άσχετα από την πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση!
Και κάτι άλλο.Ο 4330 υπερέχει έναντι του 4330Τ λόγω του γρηγορότερου χρονισμού?Τόσο όσο
να μην αξίζει να πάρεις τον Τ για τη χαμηλότερή του κατανάλωση?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Για γενική χρήση, video, Blu-Ray και mkv( χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ποιότητας, madvr, SVP) δεν υπάρχουν διαφορές.
Μόνο στα παιχνίδια υπερέχει ο Α10, πουθενά αλλού.

Ο Intel i3-4330T κυκλοφορεί μόνο σε έκδοση Tray και δεν τον βρήκα στην Ελληνικά αγορά.

Η παράμετρος max TDP δεν μας δείχνει την κατανάλωση ενός επεξεργαστή.

Intel defines TDP as follows: The upper point of the thermal profile consists of the Thermal Design Power (TDP) and the associated Tcase value.
Thermal Design Power (TDP) should be used for processor thermal solution design targets. TDP is not the maximum power that the processor can dissipate
http://www.intel.com/content/dam/doc/white-paper/resources-xeon-measuring-processor-power-paper.pdf

Κώστα πόσα Watt, πόσα χρήματα και σε ποιο κουτί θα το βάλεις;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.381
Γιώργο, πήρε το μάτι μου αυτό κι αυτό, αλλά διάβασα ότι τα τροφοδοτικά τους υποδηλώνουν την παρουσία τους με αρκετή αδιακρισία. Οπότε, ίσως στραφώ σε κάποιο άλλο κουτάκι, σκέτο, και ξεχωριστό τροφοδοτικό. Βέβαια, παίζει κι αυτό εδώ (ίσως και κάτι άλλο, δεν ξέρω), που είναι ολίγόν τι γκουμούτσα, αλλά μπορεί να πάρει κάρτα πλήρους ύψους (όχι ότι θα χρειαστεί τέτοια απαραιτήτως) και τροφοδοτικό της "κανονικής" κατηγορίας, στην οποία η ανεύρεση ενός ησύχου μοντέλου είναι εύκολη υπόθεση.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κώστα τα δυο Chiftec έχουν θορυβώδες τροφοδοτικό και δύσκολα θα βρεις σε αυτές τις διαστάσεις κάτι καλό σε λογική τιμή.
Το Coolermaster είναι καλό αλλά δεν είναι για σαλόνι.
Πολύ καλές κρητικές έχει πάρει το Bitfenix Prodigy, πλάτος 250mm x υψος 404mm x βάθος 359mm
Δέχεται m-ITX μητρική, κανονικό ΑΤΧ τροφοδοτικό(χωρίς υπερβολές πχ. 1.200W) και κάρτα γραφικών
Πολύ καλό και με σχετικά περιορισμένες διαστάσεις είναι το Lin-Li PC-Q27. πλάτος 263mm x ύψος 361mm x βάθος 278mm
Δεχεται m-ITX μητρική, ΑΤΧ τροφοδοτικό μέχρι 40cm σε μήκος και κάρτα γραφικών.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ωχ... μπέρδεψα τα μπούτια μου...δεν ξέρω πως μου ήρθε το 40cm, είναι εντελώς άκυρο :headbang:
το Lian-Li παίρνει τροφοδοτικό με μήκος έως 18cm και το Bitfenix έως 16cm

Timaras

Reaction score
2.156
Ένα ωραίο κουτάκι που με ψήνει σιγά σιγά είναι το ml05 της Silverstone.
Παίρνει sfx τροφοδοτικό βέβαια αλλά πιστεύω ότι το καινούριο ST30SF
της εταιρίας που δουλεύει και fanless μέχρι τους 55oC θα είναι ότι πρέπει
από πλευράς θορύβου δεδομένου και του μικρού φορτίου ενός 4330 πχ
και ενός ssd σε μια λιτή σύνθεση!
Αλλιώς υπάρχει το ml04 που παίρνει standard atx τροφοδοτικό μέχρι 14cm μήκος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@