Πρώτες εντυπώσεις από το Denon 2910

Reaction score
50
Καλημέρα,

παρακάτω παραθέτω τις πρώτες εντυπώσεις απο το νεοαποκτηθέν 2910. Δεν πρόλαβα να κάνω ρυθμίσεις οπότε από θέμα απόδοσης μένει να δούμε....

Λοιπόν,
το player δεν το είχα δει από κοντά παρά μονο σε φωτό. Πριν το βγάλω από την κούτα διαβάζω τις όποιες πληροφορίες υπάχουν στο κουτί. 7,6 kg βάρος υποδηλώνουν στιβαρή κατασκευή.
Ανοίγοντας και βγάζοντας το έξω χαζέυω την όμορφη πρόσοψη από βουρτισμένο αλουμίνιο. Δυστυχώς όμως μόνο η πρόσοψη έχει αυτό το χρώμα και φινίρισμα, το υπόλοιπο είναι μεταλικό μεν αλλά με ενα ουδέτερο γκρι χρώμα.
Το remote μαυρο, πλαστικό και ογκώδες αλλά με σωστή διαρύθιση στα κουμπιά. Τα σημαντικότερα από αυτά (play - stop - κλπ) έχουν διαφορετικό χρώμα και μάλλον πρέπει να διακρίνοται εύκολα στο σκοτάδι
Στην πίσω όψη όλες οι σύγχρονες συνδέσεις σε καλή διάταξη και τα rca επιχρυσομένα.

Σύνδεση με τον AV και TV για να δω τα μενού.
Χαμός!!!
Χάνομαι λίγο στα μενού για πολυκάναλο ήχο, αλλά προσπερνώ για να δώ αυτά της εικόνας. Εκεί πάλι πληθώρα ρυθμίσεων με δυνατότητα για 5, αν θυμάμαι καλά, διαφορετικά setup (φωτεινότητα, αντίθεση, χρώματα κλπ ) τα οποία μπορείς να αποθηκεύσεις σε μνήμη.
Επιλογές για έξοδο από HDMI & DVI με επιπλέον ρυθμίσεις.

Για τους λάτρεις του καλού ήχου, υπάρχει δυνατότητα για 3 προγραματιζόμενα modes ώστε να κλείνεις τα ψηφιακά κυκλώματα ήχου και εικόνας, μέχρι και την οθόνη ενδείξεων.

Βάζω δισκάκια για να δω τι γίνεται με το θέμα ανάγνωσης.
cd, cdr, cdr-mp3, dvd-r, sacd όλα μια χαρά (λες και δεν θα τα επαιζε..) αλλά όχι και τόσο γρήγορο σε αναγνώριση του δίσκου.
το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι όταν παίζει mp3 δεν μπορείς να "ξεφυλλίζεις" παράλληλα τον δίσκο, πρέπει να σταματήσεις το κομμάτι. :| μικρό το κακό αλλά νομίζω φτηνότερα player το κάνουν.

Συνδέω στα γρήγορα τον 4805 με s-video και DVI έτσι για να πάρω μια ιδέα.
Προβολέας και πηγή κλειδώνουν αμέσως και οι αλλαγές σε 720 και 1080 γινονται χωρίς προβλημα. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν είδα πάνω από 10-15 λεπτά, παίζοντας όμως μεταξύ DVI και S-video δεν είδα διαφορά στην εικόνα.
Αυτό βέβαια δεν λέει τίποτα στην παρούσα φάση μιας και το player ηταν ολοκαίνουργιο και αρύθμιστο, ενώ και ο προβολέας ήταν στις standard ρυθμίσεις μιας και πριν λίγο είχα κάνει firmware update.

Υπολογίζοντας πάντως την πληθώρα ρυθμίσεων σε player και προβολέα...ζαλίστηκα :?
σίγουρα θα χρειαστώ επαγγελματική βοήθεια.
Βαγγέληηηηηη help!!!!

Reaction score
0
Καλορίζικο και καλές θεάσεις. Και πάνω που σκεφτόμουνα σήμερα οτι δεν εχω πετύχει ουτε μία άποψη για τα 2910/3910 απο Ελληνα βιντεοφιλο, λες και δεν εχει αγοράσει κανείς!
Οπότε....για λέγε,για λέγε :) Αρχισε με το αν διαβάζει "ολους" τους τύπους dvd και αν βλέπεις την περιβόητη Denon τάση πρός το πράσινο που λένε. Για πές και αν γλιέπς κανα macrobloching. Eπίσης πήγαινε στο Αμερικάνικο site της Denon και βάλε το serial number ....υποτίθεται πώς σου κάνει upgrade το firmware με πολύ καλά αποτελέσματα :wink:

Reaction score
50
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχες.

Στάθη, μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει dvd-r & +r χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε macroblocking.
Την "περιβόητη Denon τάση πρός το πράσινο" δεν την έχω ακούσει αλλά ούτε και την είδα. Ελπίζω το ΣΚ να βρώ χρόνο και να παίξω με τις ρυθμίσεις ώστε να μεταφέρω και άλλες εντυπώσεις.

Reaction score
1
Κώστας Ντάνος said:
μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει dvd-r & +r χωρίς κανένα πρόβλημα
Κάπου διάβασα, ότι μπορεί σε dvd-r ή dvd+r , όταν έχεις βάλει κομμάτια από διαφορετικά dvd με το dvdshrink που τα μετατρέπει σε χωριστά titles ότι μπορεί να μην είναι δυνατόν να κινείσαι από title σε title. Πρόσεξες κάτι τέτοιο ;

Reaction score
0
Να ρωτησω κατι σημαντικο για μενα για να το αγορασω. Παιζει ταυτοχρονα και απο τις εξοδους s-video και component? Παιζουν ταυτοχρονα και οι δυο ψηφιακες? και οταν λεω ταυτοχρονα,δεν εννοω καταναγκη την ιδια στιγμη ολα.Πχ εχεις στην μια ψηφιακη τον προβολεα και στην αλλη την πλασμα. Σβηνεις τον εναν και ανοιγεις την αλλη και παιζει χωρις να αλλαζεις επιλογες στα μενου του denon. Πως εχει η κατασταση σε αυτη τη περιπτωση?
Βγαζει 720p και 1080ι στο component?

Reaction score
1
Την ψηφιακή αφαίρεση θορύβου , digital noise reduction (DNR) τη χρησιμοποίησες; Κάνει δουλειά; Τις υπόλοιπες δυνατότητες ψηφιακής επεξεργασίας του player ;

Reaction score
50
μερικές απαντήσεις

Κάπου διάβασα, ότι μπορεί σε dvd-r ή dvd+r , όταν έχεις βάλει κομμάτια από διαφορετικά dvd με το dvdshrink που τα μετατρέπει σε χωριστά titles ότι μπορεί να μην είναι δυνατόν να κινείσαι από title σε title. Πρόσεξες κάτι τέτοιο ;
δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει αυτό που λες με το dvdshrink ούτε το DNR.

Παιζει ταυτοχρονα και απο τις εξοδους s-video και component? Παιζουν ταυτοχρονα και οι δυο ψηφιακες?
Αυτό που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι ότι μπορείς να παίζεις μαζί από DVI & S-video. (στην μια έχω τον προβολέα και στην άλλη την ΤV)
Όσο για την component δεν ξέρω γιατί δεν την χρησιμοποιώ.

Για τις ψηφιακές υπάρχει μενού που διαλέγεις HDMI ή DVI και αν θυμάμαι καλά υπάρχει και στην πρόσοψη και στο τ/κ (ευκολη διαδικασία, με 2 κλικ)
δεν είμαι σίγουρος όμως αν παίζει και τις 2 μαζί.

Reaction score
0
Περιεργο. Θα τον αγοραζα αλλα ρωτησα στην Κινοτεχνικη αν παιζει ταυτοχρονα απ` το HDMI και s-video και μου ειπαν οχι και αλλαξα γνωμη.

Reaction score
4
Εχω το 2910 εδω και δυο μηνες αν και ειχα δει το θεμα νωριτερα περιμενα να το τεσταρω για τα καλα .Λοιπον πηρε την θεση ενος pioneer 575. Η διαφορα ειναι τεραστια .Βεβαια το συνδεω με τον benq8700+μεσω dvi που δεν ειχε το pioneer.Δεν παρατηρησα καμμια ταση προς το πρασινο που λενε.Ειναι το τεταρτο DVDp που εχω ,sony 735D,Hitachi pf-2e,pioneer 575, και ισχυει απολυτα το οτι πληρωνεις παιρνεις.Μειονεκτημα το ασχημο αλλα ευχρηστο τηλεχειρηστηριο.Βαιε δεν πληρωνεις 800 για να το παιζεις με component Οσο για αυτο που ρωτησε o rick βεβαιως και αλλαζει τιτλους που εχουν γραφτει στο ιδιο δισκακι με το dvd shrink ,αρκει στο μενου που αλλαζει τιτλους να πληκτρολογησεις τον αριθμο του τιτλου που θελεις.Δεν γνωριζω αν παιζουν ταυτοχρονα οι δυο θυρες dvi kai hdmi. ΛΙγο ακριβο αλλα γνωριζουμε οτι στην τεχνολογια το λιγο παραπανω πληρωνεται ακριβα.

Reaction score
4
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ .NOMIZΩ OTI EINAI MONO ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ USA ΚΑΙ REGION 1

Reaction score
0
Το έχω περάσει εγώ.Είχα την -4 έκδοση του firmware και πέρασα την -8 που είναι και region free.Απλά και γρήγορα με οδηγίες απ'την DENON.Όποιος ενδιαφέρεται με ενημερώνει να στείλω pm.

Reaction score
50
Αν μπορείς δώσε μας πιο πολλές λεπτομέρειες
απο που κατέβασες το frmware πως γίνεται η εγκατάσταση κλπ

Είδες διαφορές στην απόδοση;

Thanx

Reaction score
0

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856