Πρώτες εντυπώσεις Philips 42PF9830 1920x1080

Reaction score
0
Το περίεργο θωλό περίγραμμα στα κινούμενα αντικείμενα διορθώθηκε!!!

Τα καμμένα pixel είναι εκεί... αλλά ας πούμε ότι δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα (έχει 2 εκατομμύρια, τα 11 δεν τα ξεχωρίζεις εύκολα).

spylab ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις. Τις έβαλα και η τηλεόραση παίζει πολύ καλά.

Έχω όμως μια ερώτηση σχετικά με τη ρύμιση "Digital Options: Standard". Η εικόνα στο Standard είναι πολύ καλύτερη από ότι με το PP2HD όμως η ομαλότητα στην κίνηση είναι χειρότερη. Είναι αυτό φυσιολογικό? Το DVDp είναι Denon DVD-A1XV με σύνδεση HDMI σε 576p. Εάν η ανάλυση γίνει 720p ή 1080i η ομαλότητα στην κίνηση είναι πάντα χειρότερη από ότι με 576p και PP2HD.

Reaction score
0
Η πραγματικότητα με τα καμμένα pixel είναι ότι επιδή δεν βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο, δεν ενοχλούν παρά μόνο εάν κάτσεις στο μισό μέτρο και με μαύρη εικόνα. Τοτε μπορείς να τα δεις.

Είναι πάντος πραγματικά μικρά τα pixel στην τηλεόραση αυτή. Μέτρησα περίπου 24*24 στοιχεία ανά τετραγωνικό εκατοστό. Νομίζω ότι ανά τριάδα κάνουν ένα pixel.

Αυτό που συνεννοήθηκα με τη Philips είναι ότι εάν τα καμμένα pixel αυξηθούν και φαίνονται τότε θα γίνει αλλαγή στο panel.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.703
Τα μηχανηματα που εχεις ειναι πολυ καλα (και ακριβα) και νομιζω οτι αξιζει να κανεις isf calibration με τον Βαγγέλη Λάμπρου.

Οι ρυθμισεις εχουν σχεση και με το DVD player.

Reaction score
0
Ο Βαγγέλης έχει έρθει μια φορά, αλλά λόγω των προβλημάτων της τηλεόρασης δεν έκανε ρυθμίσεις. Σε λίγες εβδομάδες (μόλις τελειώσω με το γάμο μου!) θα τον παρακαλέσω να έρθει και πάλι.

Με τα ISF settings που έδωσες η βελτίωση ήταν εμφανής. Όμως σε εμένα ταιριάζει περισσότερο το PP2HD ενεργοποιημένο, το sharpness στο 0 και το αντίστοιχο sharpness στο Denon DVD στο -2 δηλαδή ακόμα πιο soft εικόνα. Το PP2HD βελτιώνει την κίνηση σε μεγάλο βαθμό, αλλά κάνει την εικόνα δυστυχώς πολύ sharp.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μια απάντηση της Philips για τις δύο τηλεοράσεις 1080p.
'Further to answer the question on the Philips 42PF9830 and 37PF9830 and 1080P, we need to give you some background. Firstly the panels in the sets are indeed driven at 1080P – by that we mean they have a native resolution of 1920 by 1080 pixels and that the information is written to the display progressively. It is true that these sets are not capable of inputting or processing a 1080P signal, but then neither can the sets from the other manufacturers currently offering 1080P panels in Europe – however, the electronics (EPLD) driving the panel convert input signal to progressive and drive the actual display progressively at 1920 x 1080P.

To our understanding, no one in the European broadcast or movie world is currently producing material in the 1080P format, although some 1080P material is available in Japan, no one has announced any intentions to broadcast this material in Europe or the U.S.

In addition, the ability to process and display a 1080P signal would have a major impact on the cost and complexity of the architecture of the TV leading to a significant increase in the cost of the set – and as there’s no 1080P material available in Europe and no mass market demand, it's simply not commercially viable.
Δηλ. ξεχάστε το 1080p από οποιαδήποτε είσοδο της TV τα ηλεκτρονικά της δεν καταλαβαίνουν το σήμα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Yπάρχει τρόπος να δεκτεί 1080p αυτή η τηλεόραση... αλλά θέλει εγχείρηση... να παρακάμψεις δηλ. το epld και να στείλεις το σήμα κατευθείαν στο pannel...

Δεν το συνιστώ...

Επίσης υπάρχει μία ανακρίβεια (μάλλον λόγω άγνοιας...) στα γραφόμενα της Philips... Υπάρχει σήμερα τηλεόραση στην Ευρώπη που δέχεται καθαρό 1080p και είναι η Αmoi... όπως και στην Αμερική υπάρχει η Westinghouse...

Το κυριότερο που δεν λένε όμως είναι ότι η επεξεργασία του σήματος γίνεται στα 768p από το PP2HD...

Reaction score
0
Καλή χρονιά!

Πήγα ο ίδιος στα κεντρικά της Philips στο Μαρούσι και μίλησα αρκετή ώρα με τον υπεύθυνο για την 42PF9830 και ένα από τα θέματα που αναφερθήκαμε ήταν αυτό της επεξεργασίας του σήματος για το οποίο μου είπε ότι δεν είναι στα 768 αλλά στα 1080 ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ελπίζω να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Philips για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Σχετικά με τα προβλήματα που είχα αναφέρει (θόλωμα γύρω από κινούμενα αντικείμενα), τελικά είναι χαρακτηριστικά του μοντέλου και όχι της δικής μου τηλεόρασης. Πήρα μαζί μου μερικά DVD και η 42PF9830 της έκθεσης παρουσίαζε τα ίδια φαινόμενα που έβλεπα στη δική μου TV. Ο υπεύθυνος της Philips μου είπε ότι δεν θα έπερεπε να φαίνονται έτσι. Το επόμενο βήμα είναι να φιάξω ένα κατάλογο με DVD που παρουσιάζουν πρόβλημα και να το στείλω στη Philips προκειμένου να βρεθεί λύση. Μπορεί είναι πρόβλημα με τα ίδια τα DVD, διότι έχω δει έργα τα οποία ήταν άψογα όλη την ώρα.

Στην έκθεση στην Philips είχαν όλες τις τηελοράσεις να παίζουν HD από PC και η ποιότητα ήταν εκπληκτική. Δυστυχώς δεν υπηρχε περιεχόμενο με αρκετή κίνηση.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αν η επεξεργασία γινόταν στα 1080 τότε θα δεχόταν και σήμα 1080p από PC. Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο το αρχείο από την επίσημη philips που εξηγεί επακριβώς πως δουλεύει το PP2HD παρά τον όποιο υπεύθυνο που το πιο πιθανό είναι να μην έχει ενημερωθεί ο άνθρωπος...

Πάντως ο οποιοσδήποτε θα σκεφτόταν ότι αφού το πάνελ είναι 1920Χ1080 η επεξεργασία θα γινόταν στα 1080... δυστυχώς όμως δεν γίνεται έτσι...

Στα προηγούμενα μοντέλα της Philips με ανάλυση 1366Χ768 η επεξεργασία γινόταν στα 576p και αυτό διαφημίζεται ως αναβάθμιση για τα νέα μοντέλα...

Βέβαια όλα αυτά είναι τεχνικά και φυσικά η εικόνα της συγκεκριμένης τηλεόρασης είναι η κορυφαία εικόνα που κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καλή χρονιά!

Σχετικά με τα προβλήματα που είχα αναφέρει (θόλωμα γύρω από κινούμενα αντικείμενα), τελικά είναι χαρακτηριστικά του μοντέλου και όχι της δικής μου τηλεόρασης. Πήρα μαζί μου μερικά DVD και η 42PF9830 της έκθεσης παρουσίαζε τα ίδια φαινόμενα που έβλεπα στη δική μου TV. Ο υπεύθυνος της Philips μου είπε ότι δεν θα έπερεπε να φαίνονται έτσι. Το επόμενο βήμα είναι να φιάξω ένα κατάλογο με DVD που παρουσιάζουν πρόβλημα και να το στείλω στη Philips προκειμένου να βρεθεί λύση. Μπορεί είναι πρόβλημα με τα ίδια τα DVD, διότι έχω δει έργα τα οποία ήταν άψογα όλη την ώρα.
Μπορείς να μας πεις ενδεικτικά κάποια από τα dvd αυτά;;; Να δούμε μήπως έχουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό (π.χ. υψηλό bitrate...) μήπως και ανακαλύψουμε ποιό είναι το πρόβλημα...

Reaction score
0
Γεα σου Χρήστο και χρόνια πολλά,

Έχω δει αρκετα δισκάκια με το φαινόμενο και άλλα χωρίς. Το πιο εύκολο να δεις το πρόβλημα είναι το Indiana Jones and the Last Crusade (PHE 8400C, GE101356) στο εξής σημείο:

1h 08m 56s με 1h 09m 10s σε συτή τη σκηνή περπατούν δύο άρθρωποι πάνω σε γρασίδι και δημιουργείται γύρω τους ξεκαθαρα και έντονα ένα θωλό περίγραμμα. Η ίδια σκηνή σε παλιά LCD τηλεόραση με Pixel Plus 1 δεν είχε το πρόβλημα.

Άλλες σκηνες με πρόβλημα:
0h 16m 37s-45s
1h 00m 33s-51s
1h 01m 40s-45s
1h 08m 11s-15s

Reaction score
0
Μερικές ακόμα προβληματικές σκηνές:

Σημείωση: το πρόβλημα εμφανίζεται σε σκηνές με σχετικά αργή κίνηση μόνο και δεν έχει την ίδια ένταση. Οι παρακάτω ταινίες εμφανίζουν το πρόβλημα, αλλά λιγότερο από το Indiana Jones.

Star Wars II @ 1h:45m:09s - 1h:45m:12s blurring round actor's head
Star Wars II @ 1h:56m:53s - 1h:56m:56s blurring round speader

Lord of the Rings I (extended version) @ 0h:9m:22s - 0h:9m:30s blurring round actor over grass background

Star Trek Insurrection @ 0h:0m:59s - 0h:1m:08s blurring roung Brent Spiners name in opening titles
Star Trek Insurrection @ 0h:2m:45s - 0h:2m:50s blurring roung woman
Star Trek Insurrection @ 0h:5m:14s - 0h:5m:17s blurring roung actor's head

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είδα κάποιες από τις σκηνές αυτές και μάλλον είναι από το κακό encoding του dvd...

Ενδεχομένως στις συγκεκριμένες σκηνές να εμφανίζεται πιο έντονα κάποιο εγγενές πρόβλημα του scaler...

Από την philips σου είπαν κάτι;

Reaction score
0
Έστειλα τις πληροφορίες στη Philips χτες και έτσι δεν έχω ακόμα νέα.

Το περίεργο είναι ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε τηλεοπτικά κανάλια και το έχω δει μόνο σε ταινίες και διαφημίσεις. Για παράδειγμα η ΝΕΤ και ο ALPHA δεν παρουσιάζουν το πρόβλημα ποτέ. Όμως το STAR, ET1 και ΑΝΤ1 το παρουσιάζουν συχνά και πολλές φορές έντονα. Η λήψη θα μπορούσε φυσικά να επηρεάζει.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε εάν οι σκηνές από τα DVD που έχω αναφέρει παρουσιάζουν πρόβλημα και στις 37PF9330 και 32PF9830 που είναι της ίδιας σειράς :idea:

Reaction score
0
Ακούγεται ότι τελικά όντως καταργήθηκε η συγκεκριμένη τηλεόραση. Δεν έχω ακόμα μιλήσει στη Philips για επιβεβαίωση. Όποιος μάθει κάτι πιό σίγουρο και κυρίως τι θα γίνει με τις ήδη προβληματικές τηλεοράσεις, ας μας πει παρακαλώ!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Άδοξο τέλος για την 42PF9830 μου!

Η Philips θα πάρει την τηλεόραση πίσω και θα μου επιστέψει τα χρήματα :cry:
Απίστευτο!!!

Δεν μπορεί να την αντικαταστήσει;;;

Σου είπαν πιο ήταν το πρόβλημα;;;

Άραγε άλλοι καταναλωτές που δεν είναι τόσο "ψαγμένοι" στα θέματα εικόνας μήπως βλέπουν τα ίδια προβλήματα αλλά απλά δεν τα "βλέπουν";;; :roll: :roll: :roll:

Reaction score
0
Η εξήγηση ήταν λακωνική ότι δηλαδή στην παρούσα φάση δεν μπορούν να κάνουν κάτι που να με ικανοποιήσει και γι' αυτό μου επιστρέφουν τα χρήματα. Δεν θέλησα να περιπλέξω το θέμα ρωτώντας λεπτομέρειες.

Πάντος η όλη αντιμετώπιση της Philips ήταν υποδειγματική και το γεγονός ότι βρήκαν λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, έστω και την πιο δύσκολή για την εταιρία, εμένα με κάνει να αισθάνομαι ότι η Philips εξακολουθεί να είναι αξιόπιστη.

Θα περιμένω τα νέα μοντέλα που σίγουρα θα είναι πιο δοκιμασμένα από την Philips.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η εξήγηση ήταν λακωνική ότι δηλαδή στην παρούσα φάση δεν μπορούν να κάνουν κάτι που να με ικανοποιήσει και γι' αυτό μου επιστρέφουν τα χρήματα. Δεν θέλησα να περιπλέξω το θέμα ρωτώντας λεπτομέρειες.

Πάντος η όλη αντιμετώπιση της Philips ήταν υποδειγματική και το γεγονός ότι βρήκαν λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, έστω και την πιο δύσκολή για την εταιρία, εμένα με κάνει να αισθάνομαι ότι η Philips εξακολουθεί να είναι αξιόπιστη.

Θα περιμένω τα νέα μοντέλα που σίγουρα θα είναι πιο δοκιμασμένα από την Philips.
Συμφωνώ απόλυτα για την συμπεριφορά της Philips! Είναι όντως υποδειγματική καθώς θα σου επιστρέψουν τα χρήματα και δεν θα σου δώσουν απλά ένα πιστωτικό όπως είναι το συνηθέστερο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.413
Members
38.559
Νεότερο μέλος
173panos