Πρώτη παρουσίαση της Rogers στην Ελλάδα!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Λοιπόν πρώτες εντυπώσεις...

Συνέδεσα το πρωί τα ηχεία και ιδαπίστωσα τα ακόλουθα:

α) Θέλουν ακόμα πολύ στρώσιμο... (αναμενόμενο)

β) Δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά (αναμενόμενο κι αυτό), οπότε σε κομμάτια με έντονα χαμηλά ζορίζονται. Πάντα όμως κρατούσαν τον έλεγχο. Η δε ατακα στις χαμηλές ήταν πολύ καλή.

γ) Δεν είναι απόλυτα monitor άκουσμα (φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει μετά το στρώσιμο). Υπάρχει μία μικρή τόνωση των χαμηλών. (συνιθισμένο τρικ σε ηχεία βάσης)

δ) Πολύ καλές μεσαίες ελάχιστα προβολικές...

ε) Τα πρίμα σε ακραίες καταστάσεις (υψηλές στάθμες και δύσκολο πρόγραμμα) ακουγόταν περιστασιακά σκληρά. Σε νορμάλ καταστάσεις όμως ήταν πολύ καλύτερα από αυτά των B&W DM309 και DM303.

στ) Δημιουργούν υψηλές στάθμες (κάλυπταν άνετα χώρο 40τμ)

ζ) Ξαναλώ ότι έχουν φοβερή ποιότητα κατασκευής. Άψογο φινίρισμα, γεμισμένα με ακρυλική βάτα, και αρκετά βαριά (περί τα 10 κιλά το ένα)
 


Μηνύματα
4.496
Reaction score
3
Σπύρο,μας εκπλήσεις όπως πάντα,ευχάριστα. :D
Περιμένουμε μετά το στρώσιμο και άλλες εντυπώσεις.

Οταν και εάν κανονιστεί ακρόαση,προτιμότερο προς Βόλο μεριά,call me. :smile: :smile:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Λοιπόν νεώτερα...

Όλο το απόγευμα σχεδόν ασχολήθηκα με τα Rogers και με το universal DVD της Luxman. Τα ηχεία έχουν αρχίσει και στρώνουν αλλά θέλουν ακόμη.

-Ο ήχος τους έχει αρχίσει και ανοίγει και γίνεται πιο αναλυτικός.

-Κάποια σκληράδα που υπήρχε αρχικά στις υψηλές φαίνεται να έχει χαθεί και γίνεται πλέον ακουστή μόνο σε κακές ηχογραφήσεις (ειδικά σε κάποιες blues ηχογραφήσεις των '60s που δοκίμασα ήταν πολύ εμφανής).

-Τα ηχεία αυτά σε προτρέπουν να ανοίξεις κι άλλο το ποτενσιόμετρο της έντασης. Και συνεχίζουν σε υψηλές εντάσεις χωρίς κανενα σημάδι κόπωσης. Αγαπάνε την πολύ ισχύ και δεν το κρύβουν.

-Τα χαμηλά είναι το αδύνατο σημείο τους στον χώρο μου (πάνω από 45 τμ), αλλά σε ένα μικρό χώρο σίγουρα θα αποδώσουν καλύτερα.

-Σε ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής ακούστηκαν πάρα πολύ καλά, το ίδιο και σε ακουστικά κομμάτια. Σε έντονα ρυθμικά κομμάτια κάπου έχαναν λόγω της απώλειας των πολύ χαμηλών συχνοτήτων, αλλά η απόσβεση του χαμηλού ήταν γρήγορη (δεν πλατίαζε το χαμηλό)...

Αυτά για αρχή...

Το τριήμερο τα τεστ θα συνεχιστούν...
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Μηνύματα
3.033.405
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo
Top