Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Reaction score
0
Απάντηση: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Να κανω και εγω μια ερωτηση! Πηρα το IB-MP309HW-B Icybox απο eshop και μου ειρθε με εκδοση Firmware 01-17-090125-15-dst-403-072. Αυτη ειναι η τελευταια εκδοση ή αυτ που αναφερατε ποιο πισω 01-17-090125-15-dst-403-000 και πως το διαπιστωσατε αυτο γιατι δεν αναφερει πουθενα στο internet κατι σχετικα με την 01-17-090125-15-dst-403-072. Ευχαριστω προκαταβολικα.

Reaction score
0

Καλησπέρα. Έχω αγοράσει και εγώ το εν λόγο μηχάνημα εδώ και 3 βδομάδες. Σήμερα ανακάλυψα το σχετικό Forum και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Αν και δεν μπορώ να πω ότι έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο ψαξίματος (έχοντας δει όμως το manual), δεν έχω βρει τρόπο να επιλέγω απο 1 Folder (πχ με 20 divx vide-άκια) κάποιες επιλογές μαζικά (πχ 1-10, 15,19 επεισόδια) για να μου τα παίξει σειριακά. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή ψάχνω μάταια? Ευχαριστώ προκαταβολικά, και ελπίζω να αποδειχτεί απροσεξία μου!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Καλησπέρα. Έχω αγοράσει και εγώ το εν λόγο μηχάνημα εδώ και 3 βδομάδες. Σήμερα ανακάλυψα το σχετικό Forum και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Αν και δεν μπορώ να πω ότι έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο ψαξίματος (έχοντας δει όμως το manual), δεν έχω βρει τρόπο να επιλέγω απο 1 Folder (πχ με 20 divx vide-άκια) κάποιες επιλογές μαζικά (πχ 1-10, 15,19 επεισόδια) για να μου τα παίξει σειριακά. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή ψάχνω μάταια? Ευχαριστώ προκαταβολικά, και ελπίζω να αποδειχτεί απροσεξία μου!
Αν σε ένα φάκελο επιλέξεις ένα αρχείο και αντί για το enter πατήσεις το play, θα σου τα παίξει με τη σειρά, από 'κει και κάτω.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Αν σε ένα φάκελο επιλέξεις ένα αρχείο και αντί για το enter πατήσεις το play, θα σου τα παίξει με τη σειρά, από 'κει και κάτω.
Σ' ευχαριστώ. Κάτι είναι και αυτό. Αν υπάρχει τρόπος όμως να επιλέγεις (κάτι πχ σε Select πριν πατησεις το Play) θα ήταν πολύ βολικό. Ελπίζω να γίνεται...καπως.

Reaction score
1
Καλησπέρα στην παρέα, να σας ρωτήσω ρε παιδιά, πρόβλημα με θερμοκρασία έχετε? Το εχω κανενα διμηνο περίπου το κουτάκι και όλα κανονικά ή σχεδόν όλα....τελος πάντων μένω Αθήνα κα από τοτε που άρχισαν οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος να κινουνται στους 30 βαθμους κελσιου το κουτάκι αρχισε να κολλάει σε τυχαία σημεία εντος 10-20 λεπτά κατα την αναπαραγωγη κυρίως ΜΚV... Σημειώνο ότι τα ίδια κολληματα κανει είτε εχω τον 2,5 inch WD blue, είτε τον βγάλω και παίξω με τον εξωτερικο my book essential USB. Αρχισα να φοβαμαι οτι παει το κουτάκι τα παιξε....αλλά εκανα μια πατεντα και εδωσα σε ενα μικρο φανακι ρευμα μεσω της usb θυρας ωστε να ριχνει πανω στο board χωρις ομως για την ωρα τον δισκο....και ολα τελεια κολληματα παπαλα

Εκει που θέλω να καταλήξω ειναι....επιτρέπεται χωρις καθόλου δισκο να κολλάει το μηχάνημα...που να εχω δισκο μεσα δηλαδη....για την ωρα δεν εχω κληματιστικο αλλά του π#@@στη...αλουμινιο ειναι δεν απαγει θερμοτητα? εχει ηδη και ενα φανακι.....

Το θετω προς προβληματισμο να ακουσω τις αποψεις σας....ακομα και να μου το αλλάξουν δεν θεωρω οτι θα κερδισω κατι ειναι εγγενες το πρόβλημα....

Reaction score
13

Με δίσκο 500GB Sata WD να δουλεύει σε δωμάτιο με 26-28 βαθμούς και να έχει μόνο ένα 6αρι ανεμιστήρα από πάνω από τον δίσκο για ψύξη δεν μου έχει κολλήσει. Ο δίσκος είναι σχετικά δροσερός και κατεβάζει torrent σχεδόν ασταμάτητα. Το καπάκι εννοείται ότι έχει καταργηθεί!
Μου κάνει εντύπωση που αναφέρετε αρκετοί κολλήματα ακόμη και με την χρήση επιπλέον ανεμιστήρα...Μήπως το πρόβλημα είναι αλλού;

Εκει που θέλω να καταλήξω ειναι....επιτρέπεται χωρις καθόλου δισκο να κολλάει το μηχάνημα...που να εχω δισκο μεσα δηλαδη....για την ωρα δεν εχω κληματιστικο αλλά του π#@@στη...αλουμινιο ειναι δεν απαγει θερμοτητα? εχει ηδη και ενα φανακι.....
Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει σωστή θερμική σχεδίαση προς χάριν της κομψότητας και το μικρού χώρου που καταλαμβάνει σαν συσκευή. Στο κουτί δεν υπάρχουν πουθενά θύρες εισόδου αέρα (παρά μόνο από τις χαραμάδες που έχει σαν κουτί!) με αποτέλεσμα να ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες και το δικό του ανεμιστηράκι να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μία λύση είναι χρήση χωρίς καπάκι (άκομψη) και μία άλλη να γίνουν τρύπες (το πιο εύκολο) ή γρίλιες εξαερισμού στο πάνω μέρος του κουτιού. Αν αυτό συνδυαστεί και με εσωτερικό δεύτερο ανεμιστήρα τότε θωρώ ότι το θέμα θερμοκρασία έχει λήξει( ή έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό!).

minas

Πισιά
Reaction score
4.209

Είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα του raidsonic είναι σχετικά με τη θερμοκρασία. Σίγουρα θα έπρεπε να το έχουν προσέξει περισσότερο.
Ίσως να θέλεις να ρίξεις μια ματιά και στο
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=62112
που συζητάμε τα θέματα του μηχανήματος πιο εκτενώς. Θα παρατηρήσεις ότι όλοι έχει χρειαστεί να κάνουμε κάτι για τη θερμότητα.

Αν το συγκρίνεις με το Egreat M34 που είναι και μικρότερο και με παθητική μόνο ψύξη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Γερμανοι βγήκαν τόσο απρόσεκτοι.

Reaction score
0

Παίρνοντας χρήσιμες πληροφορίες από όλους σας, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να σας γράψω και εγώ την ως τώρα εμπειρία και τις απόψεις μου:

Όταν το αγόρασα και μετα απο 1 απόγευμα χαράς και ενθουσιασμού, την άλλη μέρα το βρήκα να μην ανάβει καθόλου!! Να μην τα πολύ-λέω, το πήγα πίσω και μου το αλλάξανε. {Το πρόβλημα ήταν στον μετασχηματιστή, το τσεκαρα πριν το γυρίσω}

Το Νεό, μιά χαρά. [Όπως και το παλιό, πριν "πεθάνει"]. Ένα θέμα που είδα ήταν σε κάποιο συγκεκριμένο mkv. Γενικά, έχω ακούσει και από άλλους ότι κάποια MT (σαν κι αυτό) μπορεί να "κλά...ν" με κάποια mkv. Αυτό βέβαια φαίνεται και απ το αν κολλάει σε συγκεκριμένα σημεία. Ένα άλλο που είχα προσέξει, είναι ότι μου έκανε κολληματάκια αρκετά από τον USB WD 2,5άρη μου...αλλά αυτό στο "καμένο"...στο νέο δεν το χω δοκιμάσει ακόμα. Πάντως ως τώρα βλέπω ταινουλες μιά χαρά (mkv & divx).
Του έχω βάλει έναν παλιό Maxtor SATA1 200GB (του πεταμού) και τον έχω κάνει ext3 αλλά δεν το χρησιμοποιώ ακόμα. Χρησιμοποιώ άλλο NAS και τα βλέπω μέσω Ethernet. Δεν έχω πρόβλημα, ούτε καν αν είναι mkv και κάνω FastForward X8 (παραδόξως).

Για τη θερμοκρασία, δεν έχω πολλά να σας πω. Δεν ασχολήθηκα (και ούτε πρόκειτε). Πιστεύω ότι είναι δική τους δουλειά να ξέρουν αν θα έπρεπε να ζεσταίνεται και πόσο το μηχάνημα που σχεδιάσανε, και τέλος πάντων με καλύπτουν με τα 2 χρόνια εγγύηση. Θεωρώ προτιμότερο να διεκδικίσω ότι μπορώ έτσι, αν χρειαστεί, και δεν ξέρω αν θα έχω ελπίδες αλλαγής αν πχ το τρυπήσω ή κάνω κάποια πατέντα. Μάλιστα, το έχω δίπλα σε 5.1 ενισχυτή (500W) και από πάνω του έχω και ένα Dreambox να το "πατάει". [Ναι! Έχω και πυροσβεστήρα σπίτι. ;D]

Νομίζω ότι είναι καλό για τα λεφτά του. Στο μέλλον σκοπεύω να βάλω 1 ΗΤPC (με xbmc)στη θέση του και να το πάω αυτό σε άλλη Τηλεόραση (υπνοδωμάτιο πχ). Μέχρι τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος και σίγουρα το συνιστώ (στα λεφτά αυτά). Αν με χαλάει κάτι, είναι στη χρήση του (προς το παρόν)...πχ...
1) [Όπως έχω γράψει και προ ημερών σε άλλο post] ότι δεν έχω ακόμα τρόπο να διαλέξω από φακέλους με ντοκιμαντέρ-divx κάποια συγκεκριμένα επεισόδια (όχι όλα) να μου τα παίξει (δεν θεωρώ ότι πχ κάποιο playlist ή multi select, είναι κάτι σπουδαίο για να μην γίνεται στα πρόθυρα του 2010 ....και πολύ θα ήθελα να μου πει κάποιος πιό έμπειρος αν αυτό δεν γίνεται και σε άλλα NMT), και
2) ότι δεν έχω βρει τρόπο να μην μου κάνει Resume στην ταινία που έχω πατήσει STOP αλλά να την παίζει από την αρχή (μέχρι τώρα, το κάνω αυτό βάζοντας να παίξει κάτι άλλο για 1" για να ξεσκαλώσει).
Ίσως 1 σχετική παράγραφος στο Manual, να βοηθούσε, εκτός αν δεν γίνεται. Ίσως όμως, να είμαι και "άσχετος" ακόμα (που έτσι εύχομαι να αποδειχτεί). Ίσως πάλι, σε επόμενα firmware να είναι όλα οκ. Πάντως το Manual, δεν το χρειάστηκα καν... πριν αρχισω να βλέπω ταινίες. ;)

Και πάλι όμως (για τα λεφτά του, ξανά λέω) το θεωρώ άψογο, και με έχει βολέψει τρελά. (Και ακόμα...δεν τα χω "παίξει" όλα.)
Αυτά από μένα.

Reaction score
13

Βγήκε νέα έκδοση στο επίσημο site της Raidsonic :

01-17-090204-15-DST-403-000

Change log of 01-17-090204!

Fixed issues:
- PNG read failure cause crash.
- Fixed ISO with single subtitle track cannot be display
- Internet Radio link added in Web Services
- MP3 volume soft after ISO/IFO playback workaround
- Workaround DirecTV UPnP crash issue
- Image cache issue fixed
- Romanian language added
- Buffering logo changed (no logo, only ...buffering...)
- Playback of BD-ripped M2TS causing system crash.
- Formatting HDD with greater than 1TB capacity issue
- Broken Kartina TV (an app created by user) support.

Δυστυχώς για DTS downmix σιγή ιχθύος :122:
Όποιος το δοκιμάσει ας μας πει εντυπώσεις....

(εγώ έχω μείνει ακόμη στην πρώτη διότι με έχει βολέψει αφάνταστα ο παλιός torrent client που έχει....)

http://www.raidsonic.de/de/data/driver/firmware/IB-MP309HW/01-17-090204-15-DST-403-000.zip

minas

Πισιά
Reaction score
4.209

2) ότι δεν έχω βρει τρόπο να μην μου κάνει Resume στην ταινία που έχω πατήσει STOP αλλά να την παίζει από την αρχή (μέχρι τώρα, το κάνω αυτό βάζοντας να παίξει κάτι άλλο για 1" για να ξεσκαλώσει).
Ίσως 1 σχετική παράγραφος στο Manual, να βοηθούσε, εκτός αν δεν γίνεται. Ίσως όμως, να είμαι και "άσχετος" ακόμα (που έτσι εύχομαι να αποδειχτεί). Ίσως πάλι, σε επόμενα firmware να είναι όλα οκ. Πάντως το Manual, δεν το χρειάστηκα καν... πριν αρχισω να βλέπω ταινίες. ;)
Θυμάμαι πριν από καιρό που ξεφύλλιζα το manual ότι υπάρχει ένας συνδυασμός πλήκτρων που παρακάμπτει το resume.
Παρ' όλα αυτά εγώ απλά πατάω το "0", που το πηγαίνει αμέσως στο 0%. (Σου υπενθυμίζω ότι όλα τα αριθμητικά πλήκτρα σε πηγαίνουν στο αντίστοιχο πολλάπλάσιο του 10 %).

Reaction score
0

Με τους ελληνικούς υπότιτλους πως τα πάει;

Πρέπει να έχουν πχ. ίδιο όνομα με το αρχείο βίντεο ή τους επιλέγεις εσύ;
Αλλάζουν font και μέγεθος;
Αναδιπλώνουν στην οθόνη;
Είναι ευδιάκριτα;

Reaction score
0
Σε σχέση με το EGREAT EG-M34A ,εκτός το ότι παίρνει εσωτερικό σκληρό δίσκο τι άλλες διαφορές έχει ;
Ποιο από τα δύο δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας από hdmi.

Reaction score
13

Με τους ελληνικούς υπότιτλους πως τα πάει;

Πρέπει να έχουν πχ. ίδιο όνομα με το αρχείο βίντεο ή τους επιλέγεις εσύ;
Αλλάζουν font και μέγεθος;
Αναδιπλώνουν στην οθόνη;
Είναι ευδιάκριτα;

1.Τα πάει μία χαρά.

2.Ναι

3. Font όχι - μέγεθος και θέση πάνω κάτω ναι.

4. Οχι

5. Ναι

Reaction score
13
Απάντηση: Re: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Σε σχέση με το EGREAT EG-M34A ,εκτός το ότι παίρνει εσωτερικό σκληρό δίσκο τι άλλες διαφορές έχει ;
Ποιο από τα δύο δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας από hdmi.

Νομίζω ότι διαφορές στην ποιότητα εικόνας δεν θα βρεις (τουλάχιστον) ορατές από HDMI. Για διαφορές μπορείς να κάνεις μία σύγκριση αν μπεις σε site που έχει το egreat και να τις συγκρίνεις με του icy.

Πάντως το icy έχει βγει σκυλί...στην αντοχή και στην ποιότητα μπορώ να πω. Στα δε torrent του βάζω πλέον άριστα! Το μόνο κακό ότι δεν σου αφήνει να επιλέξεις τι θα κατεβει απο το torrent file...

Reaction score
0
Καλησπέρα,

καταπληκτική παρουσιάση, με βοήθησε να καταλήξω στο να αγοράζω το μηχάνημα. Έχω όμως μια απορία, γιατί δεν μπορώ να δω δικτυακό πόρο. Έχω κάνει share με ειδικό use name και password για να μπορεί να το βλέπει το icybox και παρόλο που κάνω τη προσθήκη του δικτυακού τόπου σύμφωνα με τις οδηγίες, δε καταφέρνω να δω τίποτα. Παίρνω μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμος ο πόρος.

Έχεις καμία ιδέα ? σε άλλο post που έχω κάνει για το ίδιο πρόβλημα, σαν λύση μου είπαν να συμπεριλάβω το folder με τις ταινίες στο πρόγραμμα που δείνει το raidsonic, εγώ όμως νομίζω ότι αυτό αφορά το να κάνει streaming και όχι το να βλέπει το δικτυακό χώρο.

Έχεις καμία ιδέα JohnnyWalker ?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Το μόνο κακό ότι δεν σου αφήνει να επιλέξεις τι θα κατεβει απο το torrent file...
Transmission δεν τρεχει? Βαλε το τελευταιο 1.75 και θα μπορεις να διαλεξεις τι θα κατεβασει (απο το pc σου μεσω του clutch)
http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=10662

minas

Πισιά
Reaction score
4.209
Απάντηση: Re: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Έχω όμως μια απορία, γιατί δεν μπορώ να δω δικτυακό πόρο. Έχω κάνει share με ειδικό use name και password για να μπορεί να το βλέπει το icybox και παρόλο που κάνω τη προσθήκη του δικτυακού τόπου σύμφωνα με τις οδηγίες, δε καταφέρνω να δω τίποτα. Παίρνω μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμος ο πόρος.
Επιβεβαίωσε ότι έχεις ανοιχτό το firewall για file sharing και ότι ο φάκελος μου μοιράζεις έχει permissions για τον χρήστη που χρησιμοποιείς για να συνδεθείς.
Εάν σου είναι ευκολότερο, εξασφάλισε πρώτα ότι μπορείς να δεις το μοιρασμένο φάκελο από άλλον υπολογιστή και μετά δοκίμασε με το NMT.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Επιβεβαίωσε ότι έχεις ανοιχτό το firewall για file sharing και ότι ο φάκελος μου μοιράζεις έχει permissions για τον χρήστη που χρησιμοποιείς για να συνδεθείς.
Εάν σου είναι ευκολότερο, εξασφάλισε πρώτα ότι μπορείς να δεις το μοιρασμένο φάκελο από άλλον υπολογιστή και μετά δοκίμασε με το NMT.
Αυτό είναι το περίεργο απο άλλο υπολογιστή μπορώ κανονικά να δω το δικτυακό πόρο, με τον ειδικό χρήστη που έχω ανοίξει. Αλλά ούτως η αλλιώς έδινα και το user name και password του administrator όταν έκανα προσθήκη του πόρου αλλά και πάλι δε το έβλεπε.

Η κύρια ανησυχία μου είναι ότι αν πάρω κάποιο NAS στο οποίο δε θα μπορώ να εγκαταστήσω το application της raidsonic πως θα το βλέπει?

minas

Πισιά
Reaction score
4.209

Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για το λειτουργικό σου σύστημα, ή τη διαδικασία με την οποία έχεις μοιράσει το φάκελο που σε ενδιαφέρει, δοκίμασε όμως τα παρακάτω (οι οδηγίες είναι για αγγλικά Vista, αλλά με μικροδιαφορές ισχύουν και για άλλες εκδόσεις)

1. δεξί κλικ στο φάκελο properties -> security -> edit -> add -> everyone (full control)
2. Από τις ιδιότητες φακέλου, επίλεξε την καρτέλα sharing -> advanced sharing -> permissions και επιβεβαίωσε ότι Everyone έχει άδεια Read. Εάν δεν έχεις διαθέσιμη την επιλογή Advanced Sharing αγνόησε αυτό το βήμα.
3. Από Control Panel -> Network and Sharing Center επιβεβαίωσε ότι έχεις απενεργοποιήσει την επιλογή "Password Protected Sharing"
4. Στο NMT σου δοκίμασε πρώτα να αναζητήσεις το μοιρασμένο φάκελο στο τοπικό δίκτυο. Αφού επιβεβαιώσεις ότι λειτουργεί με αυτές τις ρυθμίσεις μπορείς να προσθέσεις και ένα μόνιμο link που να δείχνει στατικά την τοποθεσία του φακέλου σου.

Φαντάζομαι ότι για άλλες λειτουργίες το NMT σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το δίκτυο, μπορείς να δεις υπηρεσίες δικτύου και η IP που χρησιμοποιείς είναι στο ίδιο subnet με τον υπολογιστή.

Reaction score
0
Θα το δοκιμάσω αυτό που μου είπες μόλις τελειώσει ένα τεράστιο copy που κάνω στο δίσκο του icybox.

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο (και ευχαριστώ για την υπομονή), προσπαθώ να δω το icybox από το δίκτυο, του έχω κάνει format σε ext3 δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν καταφέρνω να το δω ούτε απο το δίκτυο ούτε απο το ftp παρόλο που είναι running.
δίνω π.χ. ip 10.0.0.χχχ αλλά δεν είμαι σίγουρος για το user name (to password μόλις το άλλαξα) καμία ιδέα γιατί δεν το βλέπω ούτε απο το ftp ούτε απο το δίκτυο σαν δικτυακό πόρο ή πως μπορώ να δω ποιό είναι το user name ή πως μπορώ να τα κάνω όλα απο την αρχή ? Το reset to factory defaults δεν βοηθάει.

θεωρώ ότι μόλις λυθεί και αυτό το πρόβλημα θα είμαι οκ.

Ξανά ευχαριστώ για την βοήθεια.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος