Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές


Μηνύματα
14.867
Reaction score
20.412
Δεν κάνουν τα beriev για το ανάγλυφο της χώρας , δεν μπορούν να ρίξουν νερό σε σημεία που τρυπώνουν τα canadair και τα air tractor η ακόμα καλύτερα τα Eriksson
Το beriev επιχείρησε χθες αλλά αργότερα πήγε αλλού.
Τα Eriksson σαν ελικόπτερα ανεφοδιαζαν από το Μαραθώνα , έκαναν τη μισή απόσταση από τα αεροπλάνα.
 






Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.444
Χθες συνδέσαμε καλώδιο τιβίτσας στην τιβί να δούμε τα περί φωτιάς (δεν υπάρχει πρίζα κοντά στην τιβί και ποτέ δεν βλέπουμε).

Πόσες φορές πάτησα pause όποτε σηκωνόμουν ή για να μιλήσω στο Ντολμαδάκι... :cry::roflmao:
 

Μηνύματα
14.867
Reaction score
20.412
να θυμίσω λίγο την ιστορία με το Μάτι τι άκριβως είχε γίνει γιατί διαπιστώνω πολύ επιλεκτική μνήμη

το πρωί πριν την πυρκαγία , το σύνολο της ΠΥ ήταν απασχολημένο στο μέτωπο του Ασπροπύργου και προσπαθούσαν να αποτρέψουν την φωτιά να φτάσει στα διυλιστήρια.

όταν ξεκίνησε η φωτιά πάνω στο βουνό (από κακή συντήρηση τους δικτύου χαμηλής τάσης) αποφασίστηκε να μην δωθούν ακόμα τα εναέρια μέσα γιατί η φωτία στον ασπρόπυργο ήταν αρκετά επικίνδυνη .

η φωτιά δυστυχώς πήρε διαστάσεις και πλέον ήταν προφανές οτι δε θα τίθονταν υπό έλεγχο σύντομα με έντονους δυτικούς ανέμους που την έσπρωχναν προς την παραλία.

εκείνη τη στιγμή ο συντονισμός πέρασε από τα χέρια της Π/Υ στην πολιτική ηγεσία και φυσικά γ@μηθηκε το σύμπαν, κατεύθυναν οχήματα και μέσα υπουργός και γραμματείς - ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ - η αστυνομία ασυντόνιστη και φυσικά ενώ ήταν προφανές οτι η φωτιά θα έσβηνε στη θάλασσα δεν ασχολήθηκε κανείς να εκκενώσει τον οικισμό.

αυτό είναι για το οποίο κατηγορήθηκε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και είναι κάτι που δεν ξεπλένεται με τίποτα.
απουσία σχεδίου - κρίσιμο μεν αλλά υπήρχε χρόνος να εκκενωθεί η περιοχή.
απουσία συντονισμού - κρισιμότερο , δεν φρόντισε κανείς να εκτρέψει τον κόσμο από την περιοχή ώστε να υπάρχει μια ελπίδα να φύγει ο κόσμος από μόνος του.
εμπλοκή ασχέτων σε κρίσιμους συντονιστικούς τομείς , πολυαρχία κλπ ένα αίσχος .

μετά φυσικά κάηκε κόσμος ζωντανός , κάνανε οτι δεν γνώριζαν , προσπαθούνε 2 χρόνια τώρα να κάνουν συμψηφισμό και άλλες γελοιότητες.

δεν κατηγόρησε κανείς τον σύριζα οτι άφησε την φωτιά να σβήσει στη θάλασσα , αυτή η φωτιά προφανώς και εκεί θα έσβηνε αφού δεν ελέγχθηκε στο πρώτο 20λεπτο - 8+bf δυτικός άνεμος και το ότι προσπάθησαν να επιχειρήσουν εναέρια ήταν άθλος. κατηγορείται όμως - δικαίως- ότι κάνανε οτιδήποτε ήταν δυνατό για να αποσυντονίσουν την κατάσταση.
 










daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
προσπάθησε να μας πείς τι δεν έγινε σωστά αν γνωρίζεις ή έχεις άποψη επί του θέματος
θα περιμένεις φιλαράκ....δεν έβγαλε λεπτομερή ανακοίνωση ο Αλ6ς μας ακόμα :lolsign:
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.096
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top